Tacochips + ost + micro + dipp = Mhmm!

Postat den 21 oktober klockan 22:51 i Mat/Dryck,


Såhär gör vi hemma hos familjen Eriksson:

Först gör man dippen.
Creme fraiche och/eller philadelphiaost är en vanlig bas i våra dipper hemma hos oss.
Sen lägger man i smak.
Halva famlijen gillar chunkysmak. Andra hälften tycker bättre om vitlökssmak.
Sen ställer man in dippen i micron. Så det blir lite varmt. Då är det lättare att få 
ingredienserna att blanda sig med varandra. Sen blandar man lite.
Och sen får det stå inne en stund till så det blir lite varmare.

Medan dippen står i micron kan man göra i ordning tacochipsen.
Man tar alltså en tallrik och lägger tacochips på.
Sen lägger man ost på. Vi råkade ha lite riven ost i
kylskåpen men i vanliga fall brukar vi hyvla ost och lägga på.

Sen tar man ut dippen ur micron och ställer in tallriken med dom ostade tacochipsen istället.
Hemma hos mig kör vi med Jet (eller 750W) i ca 1 minut.
När du ska göra detta själv. Ha koll på din måltid! Man vill ju inte att det ska brännas..
Sen väntar man.
Hemma hos oss tillåts inga sura miner!
Man ska vara glad ^^

1 minut kan ta lång tid. Då kan man passa på att ta kort på golvet i köket.
Vårat golv är ganska fult tycker jag. Plastmatta.

Sen piper micron förhoppningsvis. Och då är det klart att äta ^^

Man kan göra detta i ugnen också.
Fast då tar det lite längre tid. Och tacochipsen bli mjuka.

Kommentarer