Det är fortfarande samtal före, tack för att du väntar.

Postat den 29 december klockan 13:24 i Vardagssnack,

Min beräknade kötid är tydligen 15-20 min. Man får vara glad över att minutpriset från mobiltelefon inte är som förr i tiden och att jag nu ringer gratis. Annars hade det varit billigare att ha kvar abonnemanget istället för att vänta kvar... Hehe. Jag har haft en bra jul iallafall trots att jag varit småsjuk hela tiden. Har det inte varit feber har det varit halsont, yrsel, onödigt mycket kliande eksem, svårt att sova, för varmt, för kallt eller ont någonstans i kroppen. Fick fina klappar som jag kanske får för mig att visa i ett annat inlägg, den som lever får se. Ingen har väl missat att det är snö ute nu? Överallt på Facebook och Instagram (och ute!) är snö så långt ögat ser. Jag är ju emot snö (om man nu kan säga att man har den ställningen) men det känns ändå okej med snö nu i jul och mellandagarna. Kanske till och med några dagar in på nya året men sen får snön försvinna tycker jag. Idag tvättar och städar jag. Och är med mig själv. Skönt att slippa anpassa sig till någon annan ett tag. T ex så ska jag få popcorn till lunch sen. För att jag kan. Hejsvej!

Min vanliga onödighet bara

Postat den 23 december klockan 11:40 i Vardagssnack,

Jahopp, här kommer jag och får julledigt och i samband med att kroppen slappnar av passar bakterierna på att härja i kroppen. Söndags: feber. Igår: feber. Idag: huvudvärk, snor och hosta. Det känns så onödigt att vara småsjuk hela tiden. 
 
Jag har en kompis som sa att han var sjuk onormalt ofta när han var 21-23 men att han sen dess inte varit sjuk alls i princip. Jag hoppas på att om jag nu inte slutar vara sjuk precis i dagarna att det åtminstonde bara är en "period". Det skulle betyda att om ett år så är jag frisk iallafall ^^ Wihoo! 
 
Idag är det så full rulle som jag kan förmå som gäller. När jag står upp blir jag andfådd så det kommer inte gå särskilt snabbt idag, men ska försöka hinna med en hel del ändå. Städning, diskning och lite piff så det blir trevligt att komma hem sen efter jul. Senare i eftermiddag ska jag hem till mamma och pappa för att spendera julen där. Blir väl kvar någon natt iallafall. Får se när jag skriver igen men gissar att det blir efter jul så får passa på nu att önska er en riktigt God Jul till er som kikar in här emellanåt!

Pepparkaksbak

Postat den 15 december klockan 21:00 i Jul, Kreativitet,


En gång vad det Lucia. Då åkte jag hem till Alingsås och bakade pepparkakor och pepparkakshus. Vet ni hur gött det är med ett stor kök? En stor (läs: normalstor) ugn, bänkytor, två stora vaskar, alla köksredskap man kan tänka sig behöva och en stoor pepparkaksdeg. Det resulterade i hundratals pepparkakor och ett litet lusthus.

16 kvm

Postat den 12 december klockan 18:34 i Vardagssnack,

Ni vet när jag bodde i Guldheden tog det bara 5 sekunder att gå från ena kortsidan av "lägenheten" till den andra kortsidan. Hehe. Jag tänkte att det kunde vara kul att ha med bilder från den tiden i bloggen så även om det är lite sent påtänkte så... woalla! 
 
Först kommer man in genom dörren. Till vänster fanns mitt badrum och "halva köket", jag fick nämligen diska i handfatet då jag inte hade något rinnande vatten i övrigt.
Gick man igenom min gigantiska hall kom man till the headmaster bedroom. Så att säga. Jag hade en våningsäng med en soffa under (båda nedre bilderna är tagna med fönstret bakom min rygg), och bakom sängen fanns resten av "köket". Hade även en tv uppsatt på baksidan vänstra "köksväggen". Och thats it my friends. Ganska mysigt va?
 
Sen hade jag ju VÄRLDENS utsikt som vägde upp det mesta så... ja :). Det var toppen att bo där ett kortare tag. Ni förstår: bor man högst upp i ett av dessa husen, tex det i mitten som jag bodde i...
Så kan man få se nåt dethär varje dag...
Ofta spelade dom fotboll på fotbollsplanen nedanför så det fanns ju typ alltid en match att glo på om man skulle ha tråkigt. 
 
Så ja, 16 kvm i 6 månader i Guldheden kan se ut såhär ↑. Tack för der men änn mer tack för ett förstahandskontrakt ^^.
 
 

Fågelmat

Postat den 08 december klockan 16:54 i Vardagssnack,

Jag tror att jag varje år någon gång när det serveras mat till fåglar fotar några obligatoriska fågelbilder. Man får vara rätt snabb, men dom är enkla att fota och söta att titta på. 
 
Jag har satt upp ett fågelmatshus utan för min balkong och fåglarna älskar det. Allt från talgoxar, gråsparvar och rödhakar till skator och koltrastar kommer och äter från morgon till kväll. Himlans mysigt om jag får säga det själv. 

Jul vare här!

Postat den 07 december klockan 22:44 i Jul, Kreativitet,

Jag tror det skulle vara en större bedrift att få till än sämre design än den jag hade innan än att få till en bättre. Min vita design har verkligen varit tråkig som få även om den varit enkel att ha med att göra, inget att störa sig på liksom... Men sådär ja! Jul vare här. Äntligen!
 
Jag brukar alltid vara duktig på att spara alla designer jag gör. Det är ju kul att se vad som utvecklats med åren och om det varit något jag särskilt gillat sen tidigare så kan jag ju bara sno tillbaka det av mig själv. Superbraigt. 
 
Iallafall, den senaste designen jag sparade är daterad 2013-12-01. Med andra ord var det senast 1 år sedan jag gjorde en ny design, och då gissar jag att det var en ny juldesign (Glömt att spara bild på den och orkar inte lägga in alla koder nu bara för att se hur den såg ut). Sen tog jag bara bort alla juliga saker och lät det vara vitt.... gissar jag. Det känns verkligen konstigt att det var ett helt år sedan jag satt och kodade en ny design senast... Men å andra sidan har jag ju varit sjuk en del senaste året, jobbat en del och pluggat en stor del. Så det har inte funnits så mycket tid till annat. 
 
Jaja, detta ska jag inte ägna mina tankar åt nu. Nu blire natten för min del. Godnatt!

2a advent

Postat den 07 december klockan 11:38 i Jul,

Uppe med julkalendern och passar på att tända andra ljuset när det ändå är mörkt ute. Himlans bra start på dagen om jag får säga det själv. Febern jag hade har flytt sin kos men varför i hela fridens namn har jag fortfarande ont i halsen? Jag tycker detta börjar bli löjligt nu. Vad är grejen egentligen? Jag fattar verkligen inte. Och inte vet jag hur jag ska bättra min tillfrisknarprocess heller... Jaja, jag dricker te i mängder nu med honung i för det lindrar lite iallafall.
 
 

Mer sjukligheter

Postat den 05 december klockan 22:13 i Vardagssnack,

Och DÄR var det igång igen. Feber. Halsont. Ont i kroppen. Yrsel. Jahaja. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är trött. Jag orkar inte. Jag vill inte. Jag har liksom inte återhämtat mig psykiskt från hela det senaste årets sjukdomshistoria. Den 21 november gick mitt frikort ut, det var alltså ett år tidigare som jag var på vårdcentralen första gången pga halsen. Jag tror det landade på totalt 6 penicillinkurer med tillhörande halsflusser och en lunginflammation. 
 
Jaja, uppgivenheten och jag får väl ta och försöka sova oss friska nu.