När allting känns väldigt tungt men ändå att man är pågång

Postat den 25 februari klockan 21:34 i Vardagssnack,

Det är en bitterljuv känsla. Verkligen. Jag har någon sorts filosofi om att man ska vara glad. Kort och koncis. Så jag ska försöka fortsätta med det. Var sak har sin tid, men man behöver kanske inte gå ner sig helt under tiden?

Btw, jag hade stört trevligt i lördags! Bästa gymnasievännerna blandat med lite nytt folk. Perfa!

Lördag

Postat den 22 februari klockan 16:38 i Vardagssnack,

Grannen som var här i onsdags var supertrevlig! Men jag tycker fortfarande att det är lite lurigt att ha folk så tätt inpå. Kanske inte så konstigt när man levt sina 20 första år på en egen våning i en stor villa. Men jag vänjer mig så småningom. I städsynpunkt är det ju superbra med grannar som kan knacka på lite när som. Då "måste" jag ha städat hela tiden i fall om att. Jag har bott här i drygt en månad nu och ännu ite fått ordning på allt så det ser ut som hej kom och hjälp ungefär. Men eftersom det som inte är klart inte berör det som måste användas till vardags så har ju inte riktigt haft någon orsak att få det klart. Så jag har skjutit på att fixa klart allt. Men nu när jag har en granne som kan plinga på så känns det faktiskt som om det är dags att fixa det.
 
Igår var jag så sjuk trött så det fanns inte. Jag satt kvar och pluggade i skolan till ca 17 och när jag kom hem typ en halvtimme senare var jag påväg att lägga mig meddesamma. Men jag tänkte att en liten promenad skulle pigga upp så och eftersom jag ändå behövde handla så kunde jag lika gärna gå ner till Maxi (ca 2 km) på kvällen istället för idag. Så hade jag det gjort liksom. Och eftersom jag skulle vara hemma och ledig på kvällen igår så passade jag på att ta en ny väg för att se mig omkring lite. Haha, det blev en tur på drygt 6 km innan jag var hemma igen, inklusive handlingen. Så det blev lite motion i samma veva. Nyttigt värre.
 
Nu ska jag göra mig iordning, en annan ska tydligen till Backa ikväll och göra gatorna osäkra där ;).

Onsdag

Postat den 19 februari klockan 18:53 i Vardagssnack,

Det här är något nytt för mig. Jag träffade på en granne (bara det är ju typ nytt för mig) och vi började snacka. Och sen helt plötsligt bjöd han in sig själv till mig. Hahah. Kul! Men konstigt. Men kul! Så nu har jag racerstädat allt som låg på golvet och putsat lite på det värsta så att det inte ska se allt för hemskt ut. Det blir nog bra. 
 
Annars är jag svintrött. Vill bara sova nu. Men ska nog ta en promenix och spana in kvarteret. Jag har ju egentligen bara gått till och från busshållsplatsen och till och från Maxi, men aldrig runt omkring och testat nya vägar och allmänt sett mig omkring. Så det är väl det som står på schemat. Jag ska bara få det där besöket först. Och äta lite. Sen ska jag nog ta mig ut.

Tenta imorgon

Postat den 17 februari klockan 21:34 i Vardagssnack,

Ni vet väl vad det betyder? Ett nystädat hem. När det är dags att plugga blir disken helt plötsligt väldigt intressant. Och matlagningen. Och att putsa bort lite smuts från kaffebryggaren osv. Jag tror att jag har ganska bra koll på tentan men nu sitter jag här ändå och oroar mig över om jag ändå inte borde tagit mig i kragen och pluggat in i det sista. Inte mycket att göra någonting åt nu. Det viktigaste om man varit på alla lektioner tror jag nog är att vara utvilad på tenta tillfället. Så med andra ord är det läggdags snart. 
 
Installationsteknik är det som gäller imorgon. Fysiken jag jämrat mig över så många gånger. Och VVS. Vi får se vart det här bär av. Nu ska jag få lite mat i magen innan sänggång. Nattinatt!

I-landsproblem

Postat den 15 februari klockan 23:21 i Vardagssnack,

Alltså, testa att stänga av strömmen i bara några timmar. Ni kommer bli galna!
 
För att ni ska hänga med så tänkte jag ta detta från början. Jag bor alltså i en liten liten 1:a i Guldheden. Jag hyr ett rum som är en del av en lägenhet men jag har separat ingång och dörren mellan mitt rum och övriga lägenheten är igenbyggd så jag kvinnan jag hyr av stöter jag inte på. Till mitt rum/lägenhet så går 1 säkring och på den säkringen går det kyl/frys, ugn/spisplattor och all annan hushållsel. Med andra ord har jag inte så stor möjlighet till att ha igång flera eldrivna grejer samtidigt för då överbelastas säkringen. Men jag testade detta igår kväll (inte med flit såklart!). Mitt i matlagningen så sa det bara tjoff och så blev det kolsvart. Och där stod jag igår i mörkret, hungrig som en varg för jag hade inte ätit sen lunch, maten var bara halvfärdig och livet sög stenhårt just i det ögonblicket. Och proppskået finns såklart i kvinnans lägenhet så.. jag kunde inte prata med henne med en gång, det var för sent. Så det var bara att lägga sig.
 
Jag la mig sur. Jag fattade inte riktigt vad som hänt när jag vaknade. Lamporna funkade inte. Sen kom jag på att proppen hade gått. Och det värsta av allt, kaffekokaren funkade inte! Satan... Det tog 6-7 timmar innan jag fått tag på kvinnan. Men sen var det frid och fröjd igen.
 
Dock var det dom längsta timmarna i mitt liv. Eftersom jag inte var förberedd hade jag inte laddat mobilen eller laptopen. Det var mulet (=mörkt) hela förmiddagen idag och det regnade eller haglade hela tiden så att plugga (utan ljuset) fanns inte riktigt på kartan. Det var kallt. Jag hade inte ätit riktig mat på länge så jag var allmänt lättirriterad.. Ja, osv. Tuff dag med andra ord.

Happy Valentines Day

Postat den 14 februari klockan 21:02 i Vardagssnack,

Jag hjälpte tv:n att skriva ett Alla-hjärtans-dag-kort till mig. Jag blev  glad när jag läste det! Tack tv:is! Och dessutom har jag blivit uppvaktad med blommor och choklad tydligen så det var ju trevligt med ;) Tack för det! Nu blire korvstroganoff-making och sen tänkte jag nog dra mig till sängs. Om jag inte får för mig något annat förstås. Dock har jag tänkt att detta ska bli en effektiv helg så utvilad måste jag ju vara då. Imorgon äre tvätt klockan 08.00 och sen städ och plugg. Tenta på ingång i nästa vecka så.. tja.. Det kommer bli en kanonhelg dethär... Haj!
 

Vårlängtan

Postat den 09 februari klockan 12:38 i Vardagssnack,

Nu vill jag ha vår. Jag öppnade fönstret förut och upptäckte till min förtjusning att det faktiskt luktar lite vår ute. Synd att jag var tvungen att stänga bara efter en kort stund, det är ju 0-gradigt ute och det vill jag inte ha inne... Så jag får nöja mig med att titta på bilder från tidigare vårar. Och fixa ny design. Det ska ju inte snöa när man kommer och hälsar på mig blogg. Usch! Fast den blir nog inte klar idag, har lite annat att fixa med som borde prioriteras så... Ja, vi få se helt enkelt.

Bläckfiskvispen

Postat den 07 februari klockan 09:12 i Vardagssnack,

Jag vill bara visa min supervisp. Stört snygg! Och inte nog med det, den är skön att hålla i och är faktiskt en av dom bättre visparna jag använt. Snacka om investering! Köpte den i England för två år sedan, ska nog införskaffa mig en till om jag åker dit igen :) 

Återbudstid

Postat den 06 februari klockan 18:00 i Vardagssnack,

Yes, nu har jag varit hos doktorn igen. I Alingsås denna gången, på öron-, näsa-, och halsmottagningen. Jag kan säga som så att denna gången hade jag en läkare som inte bara visste vad hon snackade om utan även var erfaren. Jag har träffat allt från läkarpraktikanter till positiva viktigpettrar till läkare som faktiskt verkar veta vad dom snackar om, och jag kan säga som så att det är väldigt uppskattat att efter 3 månader få någon som vet vad dom snackar om. Alltså, jag var hos denna doktorn i... tja, inte ens 10 minuter och jag fick mer användbar information av henne än vad jag fått av alla andra läkare tillsammans(!!!).
 
Iallafall, efter turen till infektionsmottagningen i Borås för någon vecka sedan sa doktorn där att jag skulle till öron-, näsa- och halsmottagningen så att dom kunde kolla ner i halsen på mig. Och se så att ingenting fastnade i halsen och därmed orsakar dessa inflammationer i halsmandlarna gång på gång. Sedan dess har jag gått omkring och trott att dom skulle göra nåt gastropiliknande och trycka ner en slang med en kamera på i halsen på mig. Så att dom verkligen kunde se ordentligt. Så detta har jag gått omkring och oroat/spänt mig inför.
 
I förrgår ringde dom från Alingsås lasarett och sa att dom hade en återbudstid. Fortfarande i tro om att jag skulle få en slang nerstucken i halsen gick dit igår. Tur nog hade jag fel om slangen i halsen. Doktorn gjorde bara sånt som dom gjort på mig tidigare. Känna på halsen, gapa och ljuda, och kolla med en såndär tandläkarspegel (fast ner och upp i halsen istället för på tänderna). Och tja, sen hade hon klart för sig att det "helt enkelt" handlar om halsfluss, att jag blir sjuk gång på gång för jag är extra mottaglig för bakterier och virus medan det håller på att läka (plus efter penicillinkurerna). Så nu ska jag bara chilla. Vänta. Hålla tummarna att jag inte blir mer sjuk. Skulle jag få flera halsflusser till under det närmsta dryga året kan man börja snacka om att ta bort halsmandlarna, men just nu är det bara att chilla som gäller.
 
Skönt att få det förklarat för sig!

Ett löst i-landsproblem

Postat den 06 februari klockan 14:16 i Vardagssnack,

J I P P I ! ! ! ! Äntligen internet. Snabbt internet. Mycket internet. Tidigare har jag ju anslutit datorn till mitt mobila internet och jag kan säga som sa att det tog en och en halv dag denna månaden att göra slut på det jag hade på mobilen. Sen när det är "slut" så kan man visserligen fortsätta surfa men väldigt långsamt. Men nu har jag alltså skaffat mig ett litet mobilt modem från Tele2 men gosig studentrabatt så jag känner mig nöjd. Här ska surfas!

Energi och dagsplaner

Postat den 02 februari klockan 13:12 i Vardagssnack,

Jag vet inte om det är mina ändrade levnadsförhållanden sedan en tid tillbaka eller om jag bara håller på att växa upp och därmed få saker och ting på köpet men jag har så mycket mer energi nu än vad jag vanligtvis har den här tiden på året. Så sjukt skönt. Men för att inte blanda ihop saker och ting: Mitt fysiska jag är fortfarande trött och hängig efter den långa sjukdomsperioden jag haft (och fortfarande har egentligen). Det är mitt inre jag som är sprängfyllt med energi. Jag ska inte grubbla för mycket på orsaken utan istället bara försöka njuta av nu:et, man vet ju aldrig när det där vänder.
 
Dagen har hittills bestått av en alldeles lagom lång frukost på typ två och en halv timme framför tv:n där Vänner har rullat på skärmen. N A J S. Nu taggar jag städning och sen tänkte jag utforska hur lång tid det tar för mig att promenera ner till stan. Hejsvej!