London [pt 2]

Postat den 29 februari klockan 17:56 i Utflykter/Resor,


Bussarna var snällare i London än i Alingsås. Dom bad om ursäkt för att dom var "Ej i trafik". Så borde det vara i Alingsås också, eller hur?

Vi var framme i London och hade lagt in våra väskor på vårt boende och var klara för lunch lite innan elva. Jag, Erik och Jocke hittade en mysig lite pub och resans första Fish&Chips beställdes!


Detta var ju en klassresa och det huvudsakliga ämnet som den här resan "berodde" på är internationell ekonomi. Och jag tror seriöst att vi Sveriges skönaste lärare. Det känns superslappt på alla lektioner, men för det mesta får vi saker gjort iallafall! Här har vi honom! Sven heter han :)

Han hade fixat ett studiebesök på LSE (London School of Economics) samma dag som vi anlände. Alla var såklart supertrötta när vi satt 30 pers i ett klassrum anpassat för 25 pers och som saknade air condition... Megavarmt var det, hah. Först fick vi lyssna på en lärare som berättade lite historik om skolan, och lite allmäninformation. Sen kom elever som delade upp klassen i mindre grupper och visade oss runt på skolan. Den gruppen som jag hamnade i hade ingen superguide direkt, men jag ska inte klaga - Hon ("guiden") var där för att lära sig om engelska lagar och rättigheter, inte lära sig om hur man är en bra guide.
Just på den här bilden syns det inte så tydligt, men utanför skolan stod en lång kö när vi kom. Alltså en JÄTTELÅNG kö. Som vara stod. Och man visste inte i vilken ände kön slutade eller började för dom köade liksom inte till någonting, såg det ut som..  Men när vi var påväg därifrån (när den här bilden togs) så visdade det sig att kön köade för att få gratis lunch. Maten såg inte så god ut, men man kanske ska inbilla sig att uttrycket "gratis är gott" stämmer...

Efter besöket på LSE drog dom flesta hem för att sova middag (vi hade ju varit upp sedan halv tre på natten). På kvällen tog Sven (vår lärare) med oss till en indisk resturang. Väldigt lyckat!


Jag fick inte det jag beställde, men det var gott ändå ;) Jag antar att om det plötsligt kommer in 30 pers som ska ha mat kan det vara lite krångligt att ha koll på saker och ting. Det hade varit en annan sak om vi var på ett "fint" ställe, men detta var mest mysigt med riktiga indiska människor ;) (Update: Gud, det låter som jag säger att det är okej att gör fel om man är från ett annat land... Det är INTE så jag menar!) (Shit, det låter inte bättre när jag förklarar heller... jag ska nog vara tyst nu.) Det var VÄLDIGT gott iallafall :)

VIP

Postat den 27 februari klockan 20:14 i Festligheter,

Ni vet väl att alla som spanar in min blogg är VIP? Bara för det ska ni få lite smaskig information som jag tänker hålla hemligt för övrigt världen. Eller kanske snarare en liten smakbit, men jag ska inte säga något om det jag ska skriva snart för någon annan fram till 3 juni.

3 juni inträffar balen för alla på Alströmergymnasiet, Alingsås (information till outsiders :]). Idag har jag varit och hämtat min balklänning som jag ska ha (om inget annat konstigt inträffar såklart). Eftersom jag vill att ni ska komma och kolla på mig så ska jag inte ta någon bild på min klänning, utan bara nämna lite i förbifarten att det är en långklänning (jag måste ha klackar! O.o) och mörklila färg. Jag tänker att jag inte kan ha ljustbrunt hår till, så det får bli till färga det.. Jag tänker - mörk choklad-brunt. Det skulle nog vara fint. Eyeliner och mycket mascara skulle nog också vara fint till.

Min baldejt? Joakim. Det är inte många killar som jag kommer bra överrens med som jag gör med Joakim. Så det ska bli en ära att få gå sida vid sida med honom! :) (Hoppas han läser detta nu så han bli glad ;])

JAG DÖR

Postat den 26 februari klockan 23:42 i Vardagssnack,

JAG DÖR. Jag tar hela historien i kort version. Jag drack en halv flaska jucie, satte ner flasken i min väska och tänkte inte mer på det. En stund senare när jag skulle leta efter min mobil i väsken stoppade jag ner handen i något som var väldigt blött. I samma vända som jag ryckte upp handen från väsken fick jag med mig en tom juiceflaska...

Min väska som är av tyg på insidan och fejkskinn (plast) på utsidan har delvis sugit upp juicen och delvis lagt sig som en pöl i botten på väskan. ALLTING var juice:igt och mobilen var... kladdig. Torkade av den lite snabbt, öppnade luckan där bak för att ta ut batteriet och när luckan lossade droppade det ur ännu mer juice.

"Turligt" nog har pappa en telefon som jag kan ha tills när jag ser om min andra överlever (ska testa sätta i batteriet i telefonen (som för övrigt torkar just nu) om någon dag). Det ska tydligen gå ett par dagar innan man använder batteriet igen efter att det varit fuktigt. Iallafall så kan man inte stänga av knappljudet på min nya mobil. WHATTAFUCK?! Jag fattar iallafall inte hur man gör...

Ni kan klicka på denna meningen för att se vilken cool mobil jag har för tillfället!

Update: Jag hittade hur man stänger av knappljudet!!!! Vilken lättnad!

London [pt 1]

Postat den 25 februari klockan 16:42 i Utflykter/Resor,

Klockan var 02.45 när jag steg upp i måndags morse. 03.40 körde mamma mig till Alingsås för att där möta upp klassen och åka buss till Landvetter. Jag är en sån som inte gärna i missar något, så att sova på bussen och flygplanet och tunnelbanan var otänkbart. Fick se snyggaste soluppgången jag sett precis när vi lyfte! Här är vi iallafall i princip redo för landning på Heathrow, London. Klockan var nog runt 8 (Engelsk tid) och om man tittar noga på marken kan man se skuggorna från deras soluppgång.

En timma tog det från Landvetter till Heathrow, därefter blev det drygt en timme tunnelbana till våran station Russel Square.


Härifrån var det ca 5 minuter promenad till vårat boende - The Generator. Om någon tänkt åka till London och vill bo billigt och att det mesta ingår kan jag verkligen rekommendera det stället!


Bodde såklart med mina grabbar Erik och Jocke. Och för er intresserade sov Erik till höger, jag nere till vänster och Jockis uppe till vänster :) Stället var för övrigt gigantisk! Tror det var fyra våningar (minst) med ca 60-100 rum på varje våning. På varje våning fick man samas om duschar och toaletter (fanns massor av dom så det var inga problem). Bar/discotek inne i byggnaden med ypperligt bra isolering, hörde inget dunkande alls när man var i rummen och skulle sova och... ja, utan att avslöja för mycket var det billig glädjedryck och happy hour varje kväll! Bra ställe ^^

25 februari

Postat den 25 februari klockan 14:30 i Vardagssnack,

Guuud, jag är helt död idag med. Trodde att jag skulle vara något piggare än igår iallafall, men icke. Ska kolla lite Biggest Loser nu, sen fixa med några bilder från London tror jag. Borde plugga också. Prov nästa vecka. Och ikväll ska jag antagligen hänga med min fina pojkvän igen :). Imorgon blire jobb på morgonen/förmiddagen, sen släktkalas. Där har ni min helg.

Ett fel närmare rätt

Postat den 25 februari klockan 13:34 i Musik/Film/Worldwideweb,


Den svenska björnstammen - Ett fel närmare rätt
Bildkälla

6 månader och fish&chips

Postat den 25 februari klockan 02:23 i Utflykter/Resor,

Kom hem från Johan nu precis, vi har idag varit tillsammans 6 månader! Inte illa må jag säga :)

Dagen i övrigt har bestått av att må lite illa och varit allmänt aaastrött, det tar på krafterna att festa flera dagar i sträck... Jag har tittar på romatisk komedi och försökt ta igen ett par missad avsnitt från serier jag följer. Så man kan säga att jag har haft fullt upp ;) Haha. Tänkte bara visa såhär på kvällskvisten hur mina dagar sett ut i princip varje dag i London. Erik, Jocke, resturang, alkohol.


Kungligt

Postat den 24 februari klockan 00:16 i Vardagssnack,

Jag är hemma. London är kungligt. Bäst. Och.. ja, det känns som om att jag kan besöka det stället igen. Lätt ^^ Iallafall, jag kom nyss. Och nu ska jag sova. Jag ville bara visa att jag är vid någon sorts liv. Just nu verkar jag i och för sig ändå inte särskilt levande... Sömnbrist och matbirst är väl de som främst påverkar mig just nu. Jag ska lösa det. Det ena först och det andra sen. Hörs imorgon! Är ledig från skolan ^^ Skönt :) Hajj! Godnatt :)

Sista kvallen :(

Postat den 22 februari klockan 18:27 i Utflykter/Resor,

En pund = 30 minuter. 13 minuter kvar. Jag vill bara meddela att jag har det galet bra. Dock att vara bakis da man ska lyssna pa 2 timmar foredrag av olika foretag ar inget jag rekommenderar. Jaja. Sista kvallen ikvall. Vi sa att vi kor en all in. Det kommer bli feeedtt ^^.

Tangeterna ar jobbiga att skriva pa. Bara sa ni vet. Nu pyser jag. Resturang sista gangen pa antagligen ett tag sa basta att hitta nagot  trevligt stalla vi kan njuta pa ordentligt. Wwweei! Hej med er! Hoppas ni har det lika bra som jag har det :)

London Calling

Postat den 19 februari klockan 19:52 i Utflykter/Resor,

Ahmen jag skriver väl här då, en sista gången innan jag åker utrikes! Bussen som ska ta oss (klassen) till flygplatsen åker 04.15 från Alingsås O.O Och min lärare säger att det inte gör något om man kommer typ 20 minuter innan så man hinner packa in väskorna och sånt i bussen och så. Med andra ord borde jag lämna mitt blå hus strax efter halv 4 inatt. Det är ju ingen idé att jag lägger mig knappt ;) Haha.

Annars då? Jag har packat idag. Kollat vädret inför veckan. Det verkar rätt så chill, inga större förändringar från det jag visade häromdagen. Lite varmare, lite (läs: mycket) mindre regn. Jag klagar inte! :)

Och ja, jag kommer hem mitt i natten mellan torsdag och fredag. Så på fredag hörs vi nog igen. Hajj! :)

Kreativiteten är på topp

Postat den 18 februari klockan 19:01 i Vardagssnack,

Regn regn och åter regn. Det har inte gjort annat än att regna på utsidan idag. Smattrar mot fönstret gör det också. Man kan inte tro att det är mitten på februari nu. Snarare november. Med snöfläckar blandat med slask på marken, och hällregn. Även fast regn är så mycket bättre än snö så har jag varit helhängig idag. Varvat apatiskt omkringgående i huset med simsspelande hela dagen. Nu under min senaste vända i huset (i hopp om något nytt att titta på sen sist jag gick omkring) så tänkte jag att jag kunde vara lite kreativ. Jag tog med min kameran. Men... ja, mina planer gick åt skogen. Mitt ända reslutat är vad ni ser nedan... Nu ska jag åka och hämta Slutzen. Hajj på er!

Tack mammis!

Postat den 17 februari klockan 20:14 i New in,


Igår var jag och min mamma och hängde Götet. På jakt efter något som ska användas den 3 juni.. Hm! Nyfikna är ni nu va? ;) Det får ni vara ett tag till! Fick med mig denna hem också ^^ Lite blommor, precis som det ska vara!

Inga töntiga svalor, iallafall

Postat den 17 februari klockan 16:47 i Vardagssnack,




Folk tattuerar svalor fram och tillbaka på höger och vänster handled och axlar och skulderblad och allt vad det heter. Folk ritar svalor på väggarna och tycker att det är fint. Och hej och hå. Jag är en sån som sticker ut, tänker jag. Det är jag ändå inte så fräckt att vara som alla andra. Eller? Jag fotar ormvårkar istället. Lite coolare om ni frågar mig... Typ.

den 15:e februari

Postat den 17 februari klockan 12:42 i Vardagssnack,

Rasmus kom hem till mig. Vi åt mat, och sen gick vi ut och rastade våra kameror :)

Det blev typ världens kortaste fotopromenad. Solen var redan på väg ner innan vi knappt hade kommit ut...



Vi gick hem till mig igen och tittade på Avatar istället. Och käkade popcorn :) Det kändes helt okej det med!

Kvällssol

Postat den 15 februari klockan 23:04 i Vardagssnack,


Solig promenad med Rasmus. Mer om det imorgon. Hejj och godnatt!

Lite då, lite nu, lite sen

Postat den 15 februari klockan 11:54 i Vardagssnack,

Fyra senaste inläggen har varit vidoes från youtube. Jag känner mig så engagerad här när jag lägger sån tid på att skriva göra bra inlägg...

Varje gång solen tittar fram springer jag till termometern för att se hur graderna skjuter i höjden. 9 plusgrader i solen nu! Det som hade varit mer optimalt var om snön smälte bort. Helt. För denna vintern. Och att dom där sopbilarna som sopar upp allt grus från gatorna i stan skulle har mycket att göra nu. Och att krokusar växer vid gångbanorna. Och tusselagosar växer i dikena. Fast det bygger ju iochförsig helt på att det är mars/april....

Jag får komma på en ny plan. Typ att jag sticker till London på måndag. Jag tror jag kör på det! ;) Där är vädret såhär:



12 mm regn kanske är till att överdriva lite... men det är plusgrader. Och förhoppningsvis inte så mycket snö :). Gott.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Och plocka undan det värsta här hemma. Jag ska tydligen få besök idag ^^

Annorlunda människor #3

Postat den 11 februari klockan 08:33 i


Annorlunda människor #2

Postat den 10 februari klockan 22:29 i


Annorlunda människor #1

Postat den 10 februari klockan 18:28 i


Somebody That I Used to Know - Walk off the Earth (Gotye - Cover)

Postat den 09 februari klockan 11:35 i Musik/Film/Worldwideweb,


Mat

Postat den 07 februari klockan 19:02 i Vardagssnack,


Lite couscous, lite granatäpple, lite avokado, lite gurka, lite fisk. Gott.

jg. ryb k,dfh k

Postat den 07 februari klockan 17:58 i Vardagssnack,

Vad gör man med ångest egentligen, när man inte kan kontrollera den? Lovet kommer en vecka för sent, men skönt att det vara är tre skoldagar kvar nu.

"Du är verkligen bäst!"

Postat den 07 februari klockan 15:49 i Vardagssnack,


... Det är det han säger till mig. Det hoppas jag iallafall att det var. Jag kommer faktiskt inte ihåg. Men visst låter det troligt? :)

NYA tapeter?

Postat den 06 februari klockan 10:16 i Vardagssnack,


A just deh, bloggen har inte sett mina "nya" tapeter. Dom som jag satte upp i somras, om ni kommer ihåg? Har även fått upp ett par tavlor. Ska byta bilder i alla ramar förutom dom två största. Och hyllan under ska jag inte ha så många ramar på. Brist på tid gör att jag inte riktigt hinner fixa med det nu. Men det ska hinnas med så småningom är tanken :)

Lite måndag

Postat den 06 februari klockan 10:08 i Vardagssnack,


Jag kände att jag kunda lägga ut 150 spänn på ett par nya skor. Fick ett par till också, fast för 300. Svarta. Vanliga. Sånna som alla andra har.

Kom nyss hem från tandläkaren. Jag fick reda på att jag har haft ett stort "hål" i en tand sedan jag var fem år :S Men eftersom jag tydligen håller rent där och det inte är missfärgat och inte gör ont och allt vad dom sa så tänker om inte laga det. Lurigt om ni frågat mig.

Okej, mobba mig inte. Jag önskar jag var fjorton. Då skulle sånna här bilder synas på bloggen varje dag ;)

Har ni sett hur långt hår jag har fått? ^^ (Lockade det lite också, hoho)

Hopphopp

Postat den 04 februari klockan 18:54 i Vardagssnack,

Jag som var sugen på våfflor. Nu är jag sugen på amerikanska pannkakor istället. Kanske blir våffel- och amerikanska-pannkakorbjudning imorgon. Sms:a om du vill komma. Jag tänker mig någonstans på eftermiddagen/kvällen när jag studerat klart.

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag hoppa ut ur duschen. Efter det ska jag hoppa iväg till min pojkvän för att skaffa mig lite information om måndagens stora samtalsämne. Jag pratar om melodifestivalen alltså. Peace folks!

I am David

Postat den 04 februari klockan 12:54 i Musik/Film/Worldwideweb,





Åh, alltså! Filmen träffade mig rätt i hjärtat! Verkligen. Jag grät under hela slutet. Fin. Jättefin. Se den. Ett tips från mig :) I am David heter den.

<3

Postat den 02 februari klockan 21:06 i Vardagssnack,



Såhär glad blir jag av att tänka på dig, Johan.

Värd dag x2

Postat den 01 februari klockan 21:48 i Vardagssnack,


Precis som jag sa i förra inlägget så hade jag en lektion idag. Vanligtvis har jag det alla onsdagar nu för tiden. Förutom ibland då en projektarbeteslektion ligger mellan ett och två, men det är väldigt ovanligt. Och sen har vi mentorstid på schemat också men... det brukar inte bli så mycket av den "lektionen" heller. Värd dag, not. Imorgon är dagen lika värd som onsdagar. Prov första lektionen, chansar på att det tar max 40 min, sen rast till halv tre.... Kul, not. Jag hoppas att mina charmiga oemotstådnliga pratskills ska kunna lösa problemet och därmed få slippa sista lektion. Göra hemstudier istället. Eller nåt. Wish me luck!

Studier

Postat den 01 februari klockan 17:54 i Vardagssnack,


Jag tänkte som så att det var ungefär fyrahundratusenmiljarder år sedan jag hade smink på mig. Så varför inte sminka sig lite? Och hur kom jag då på denna tanke? Jo, jag satt och studerade. Och som alltid när man jag studerar så flödar kreativiteten och massa finurliga tankar dyker upp ^^

Såklart har jag hunnit med att studera också. Och tittat på Pretty Little Liars. Och Biggest Loser. Och eldat. Och städat lite. Och kollat på lyxfällan. Och.. möblerat om lite i mitt rum. Tänka sig vad man kan hinna med på en dag då man bara har en lektion i skolan :) Nu är det dags att återgå till läxböckerna. Prov imorgon. Hajj!