Bröllopsfotande

Postat den 29 juli klockan 15:30 i Festligheter,

569 bilder, sen var minneskortet slut. Fick den äran att föreviga Evelinas och Kenneths bröllopsdag i form av foton, och som sagt: jag kom hem med 569 stycken. Nu pågår redigeringen för fullt och jag är faktiskt lite imponerad av mig själv ;-) Första bröllopsfotograferingen, och första gången jag fotar människor "på riktigt" - 2 premiärer i 1!
 
Jag ska redigera alla bilder och låta Evve och Kenneth kolla först, och även höra med dom om dom vill syns på bloggen, sen får vi se om det kommer upp några fler bilder här. Dock räknar jag med att dom ska hinna hem från sin bröllopsresa först, som dom åker iväg på om en vecka. Den som väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge! Tills dess får ni lite smakprov på brudnäbbarna. Supersöta och goa tjejer i sju och åtta års ålder.

Hönö + Fotö + Rasmus + Sigurd [pt 4]

Postat den 28 juli klockan 21:33 i Utflykter/Resor,


Hönö + Fotö + Rasmus + Sigurd [pt 3]

Postat den 28 juli klockan 16:32 i Utflykter/Resor,

 

Hönö + Fotö + Rasmus + Sigurd [pt 2]

Postat den 28 juli klockan 11:09 i Vardagssnack,


Hönö + Fotö + Rasmus + Sigurd [pt 1]

Postat den 27 juli klockan 21:08 i Utflykter/Resor,

Igår tog jag med mig Rasmus och Sigge i bilen och åkte till Hönö. Tanken var att fota järnet! Vilket vi gjorde också :) Jag kom hem med 263 bilder i kameran, så det har varit en del att göra i dag med rensning och redigering. Förutom Hönö så åkte vi omkring lite med bilen till dom andra öarna i närheten, där vi också fotade. Det var helmysigt! Och perfekt väder!
 
Jag tänkte som så att det blir bildbomber i flera delar. Förutom denna så publiceras dom andra delarna imorgon. Imorgon ska jag fota bröllop så då kommer jag ändå inte vara aktiv här, så det passar ju bra :). Hej och hå, hejdå!

Häng med Rasmus

Postat den 27 juli klockan 16:57 i Vardagssnack,

Halloj! I förrgår spenderade jag eftermiddagen och början på kvällen hos Rasmus. Vi sprang omkring som förr i tiden och fotade i Gräfsnäs. Nu på sommaren har ju slottsruinen öppet så man kan gå omkring och kika, och till både min och Rasmus förvåning så var det "höga tornet" öppet också. Så vi gick in där, och upp.
Sen sprang vi ut i gräset och jag fick testa mitt nya objektiv ^^. Det funkar finfint!
Rasmus testade även mitt objektiv lite. Så jag passade på att låna hans kamera. Ovant att hålla i en Nikon :P
Tack för den dagen Rasmus!

Angående för mycket slappning

Postat den 25 juli klockan 17:40 i Vardagssnack,

Nu när jag är arbetslös så har jag inte så mycket att göra under dagarna. Skönt att slappa, men när det blir för mycket slappning på schemat får man ibland avbryta och fota någonting. Detta hände mig igårkväll. Mina solbrillor fanns där och stöttade mig. Gatt!

Plingplong

Postat den 25 juli klockan 13:34 i New in,

Ganska ball ringklocka jag köpte i London va?
Okej, kanske lite barnslig. Men that's me! Take it or leave it. Jag hade sönder min ringklocka under cykelfesten så jag har varit utan ringklocka i nästan två månader nu. Menmen, inte nu längre ^^ Välkommen till mitt liv lilla ringklocka! 

Canon 70-200/4,0 L USM

Postat den 25 juli klockan 11:37 i New in, Vardagssnack,

Dethär mina vänner, är en bra start på dagen!
Efter jag hade lämnat av mamma i Alingsås tidigt imorse väntade jag på att Maxi skulle öppna så jag kunde hämta mitt paket! Var hemma vid halv åtta med nybakat köpebröd och nästan slet upp förpackningen! Jag kan ju säga som såhär att nu är Sara en mycket nöjd tjej!
 
Idag ska jag till Rasmus. Blir till att testa nya objektivet och ta igen lite missad tid ;)
 
Btw, det sägs att idag ska bli sommarens vackraste dag, så njut med er och ha en trevlig dag! Hajj! :)

London [pt 11]

Postat den 24 juli klockan 18:41 i Utflykter/Resor,


London [pt 10]

Postat den 24 juli klockan 16:32 i Utflykter/Resor,

Kensington Gardens och Kensington Palace. Bildbomb

Kalas

Postat den 24 juli klockan 12:35 i Festligheter,


Kalas var det ja! Igår, på min namnsdag (ja: viktigtviktigt!), fyllde min mormor år. Delar av släkten samlades och vi åt gott och sådär. Efter maten när mina superkillar till kusiner blev rastlösa (och i ärlighetens namn: jag också!) gick vi ut för att blåsa lite såpbubblor. Det var en hit! Fick dock inte så många bra bilder, men ett par på Simon blev helt okej så förutom den bilden jag la upp inatt på bloggen så kommer här en till :)

London [pt 9]

Postat den 24 juli klockan 09:50 i Utflykter/Resor,

Covent Garden på ut- och insidan. För er som inte vet så är Covent Garden som ett stort varuhus. Fast det känns lite som att gå omkring utomhus där inne då taket bestod av maaaassa glasrutor :-) Mycket mysigt! Covent Garden består även av Jubilee Market Hall som syns på en bild längre ner. Annars så hittade vi en massa roliga telefonkiosker denna dagen. Alltså sånna där röda typiska telefonkiosker som finns i England, fast dom var "fiffiga". Ni kommer att förstå när ni tittar längre ner ;) Det var ett projekt på något projekt som en konst-skola hade... Läste inte så noga på skylten ;) Jaja, första bilden nedan tyckte jag var kul. Men jag tyckte synd om henne. Hon stod och grät och skar lök...

Jubliee Market Hall.
Hittade även en frän bil som jag skulle kunna tänka mig att åka omkring i ^^

Vi hängde lite i Chinatown också, och åt lunch där. (Och sen efter dom bilderna så kommer en bildbomb. Hejdå!)
OS-klockan igen. Denna sidan av klockan räknar ner till Paralympics. Andra sidan räknar ner till "vanliga" OS.

Simon

Postat den 24 juli klockan 01:02 i Festligheter, Vardagssnack,

Okej, jag kände mig nästan tvungen att bara visa en bild på Simon, min kusin, när jag satt och kollade igenom bilderna från idag. Jag kan ju inte låta en sådan sötsak få vänta på att bli uppvisad tills imorgon ;-).
Kortare slutartid nästa gång kommer nog att göra susen. Och lite ändrade andra inställningar. Övning ger färdighet! :)

Äntligen!

Postat den 24 juli klockan 00:49 i Vardagssnack,

Äntligen är jag klar med alla bilder som jag fotograferade i London! Det tog mig bara sisådär två veckor :P Haha. Okej, en och en halv... 
 
Jag har lagt dom bilderna som inte är uppe på bloggen än som tidsinställda inlägg under morgondagen. Så imorgon  får ni hänga på min blogg med jämna mellanrum ;). 
 
Idag har jag annars varit upptagen med att ha namnsdag (eller a, det var ju igår...). Och så har jag firat mormor. Hade med mig kameran och knätte ett par bilder. Antar att dom bilderna kommer upp här imorgon ^^
 
Nu blire natten. Såhär klockan 00:49 en måndag-tisdag-natt känner jag mig ruskigt taggad! Hoppas imorgon är en sådan dag också :) Hajj med er!

London [pt 8]

Postat den 23 juli klockan 23:13 i Utflykter/Resor,

Vi promenerade till Buckingham Palace en dag. Och sen tillbaka. Här är lite bilder längs med vägen ^^

London [pt 7]

Postat den 21 juli klockan 15:03 i Utflykter/Resor,

London Eye, Big Ben och Westminsterpalatset.
Megabildbomb
 
Yes, en dag (en morgon rättare sagt) tog vi en tur i London Eye. Högsta punkten = 135 meter från marken. Turen tog 35 min så det hann bli många bilder. Hej och hå! 

By day  
By night 
Japp, som jag antar att alla se så har jag en del att förbättre gällande nattfotografering ^^

London [pt 6]

Postat den 19 juli klockan 11:17 i Utflykter/Resor,

Piccadilly Circus och Trafalgal Square stod också på schemat en gång. Vi hittade OS-klockan också ^^

London [pt 5]

Postat den 18 juli klockan 23:59 i Utflykter/Resor,

Oxford street. Det fanns mycket att titta på vill jag lova. Och, jag hittade en ny favoritaffär - Primark! Billigt och bra^^ Handlade massor! Dessutom var det ju så att jag hade önskat mig denna resan i studentpresent av min familj och dessutom få gå in i en affär och shoppat och inte behöva betala på vägen ut. Så jag fick en slant att handla för av mammis och pappis. Perfa!
Jag skulle även vilja passa på att säga att vädret i England är väl kanske inget att hurra för. Man kan tro att någon han schemalagt vädret - 10 min regn, 15 min mulet, 10 min sol, 15 min mulet och sen går det så om och om igen. Jag fotade mestadels när det var sol eller mulet. Det är svårt att hålla i en relativt klumpig systemkamera och ett paraply samtidigt och hålla paraply:t både över mig och kameran samtidigt.

Iallafall, vi var inne på Hamleys (flera-vånings-leksaksaffär). Och såklart tog vi en fika på Starbucks, mhh!
Och lite mat i magen måste man ju ha. Supermegagod hamburgare på bild! :-)

London [pt 4]

Postat den 18 juli klockan 20:45 i Utflykter/Resor,

En dag tog vi vägen genom Hyde Park till centrum. Vi bodde ganska nära Notting Hill-området så det är ca 3 km till centrum. Vissa dagar tog vi tunnelbanan, andra dagar promenerade vi. 

Jag har hört dessutom att man ska ta kort på en röd telefon-kur när man är i England. Så jag tvingade upp min måttligt glada bror att ställa sig framför så det skulle bli lite "liv i bilden". Hah. :-).

Vi tänkte passa på att ta oss till Speakers Corner också - ni vet där man kan ställa sig och prata om vad man känner för?. Dock hade ingen i min familj något på hjärtat och tydligen ingen annan heller just när vi gick förbi.
Halvcirkeln man ser på marken är Speakers Corner.

London [pt 3]

Postat den 18 juli klockan 12:26 i Utflykter/Resor,

Såklart jag tog bild på tunnelbanan också. Jag blev lite facinerad över hur bra allting fungerade. Tågen kom med ca 2-4 minuters mellanrum så man slapp i princip att vänta oavsett vart man skulle. Det tog ett tag att hitta bland alla gångar men i slutet av vistelsen hittade vi riktigt bra!

Vi besökte en hel del pubar också. Synd att jag inte dricker öl ;-)
Maten var suverän. Här sitter vi på en thai-matsrestaurang (eller nåt). 

London [pt 2]

Postat den 17 juli klockan 19:26 i Utflykter/Resor,

Vädret var kass. Det regnade mestadels. Och när det inte regnade var det mulet (vilket i och för sig är bra fotoväder, men det var lite för mulet. Det var mörkt liksom). När vi äntligen hade kommit till hotellet första dagen och lämnat väskorna gav vi oss iväg till Museum of London för att kolla på en James Bond utställning.

Det var riktigt häftigt! Man fick se massa rekvisita som dom använt och olika kostymer karaktärer haft på sig. Tyvärr fick man inte fotografera inne på själva utställningen, så det blev bara några bilder utanför entrén.

London [pt 1]

Postat den 17 juli klockan 16:14 i Utflykter/Resor,

Hej igen. Nu är jag nog tillbaka från min bloggpaus. Även om det kanske inte kommer att bli supermycket uppdateringar nu under sommaren. 

Jag är iallafall hemma från London nu så det kommer komma upp en del bilder närmsta tiden. Enjoy, liksom.

Vi startade resan med att åka hemifrån ca 8.00 i tisdags och var framme i London vid ca 14.00. Alla var vi superhungriga så innan vi skulle ge oss iväg för att försöka hitta hotellet slog vi oss ner på närmsta restaurang. Subway är verkligen SÅ mycket bättre i utlandet än i Sverige. Just saying.

Hotellet vi bodde på var ett ganska litet och ganska mysigt hotell. Inget flash:igt, utan mer ett stället att spendera natten på. Vi har varit ute hela dagarna och tittat på sevärdheter och så. 

När vi kom fram till hotellet blev vi väldigt förvånade när dom sa i receptionen att vi skulle, för att komma till vårat rum, gå ut i koridoren och ta första dörren till höger. Vi hittade ingen dörr till höger förutom en dörr under trappen och en dörr till städskåpet. HM! Det visade sig att dörren under trappen ledde ner till källaren/undervåningen där vi hittade vårat rum... Det var lite bökigt att krypa ihop för att komma igenom dörren och sen gå ner (och upp) för att komma till rummet. Menmen, det var ett fint rum där vi bodde hela familjen.