Snigelfart är också en fart

Postat den 24 november klockan 21:25 i Vardagssnack,

Dagarna springer iväg. Fast inte jag. Min fart kan nog jämföras med en snigels. Det känns jobbigt att komma hem varje dag och helt plötsligt är det dags att lägga sig. Det är ganska frustrerande att vara hemma och inse när det dags att sova att man inte "hunnit" göra någonting. Alla kassar med grejer står kvar på golvet, hyllorna är fortfarande staplade mot vägg och inte på väggen som dom borde, matlådorna minskar i antal i frysen, maten i kylen minskar också, kläderna som är trasiga som jag lagt på hög lagar inte sig själva, diskberget växer och.... Ja, det är tufft nu.
 
Hoppas det blir en frisk höst och vinter. Att få vila upp sig mer än över helgen och inte jobba för en gång skull hade varit paradiset. 
 

Jo förresten, praktiken är superkul. Jag får göra massor och trivs jättebra.

Aj mina jävla knän.

Postat den 15 november klockan 22:27 i Vardagssnack,

Till och med när jag bara sitter ner värker det till ordentligt emellanåt i mina knän.
 
För att göra en lång historia kort så har jag tränat fotboll i drygt 10 år av mitt liv vilket medförde att mina knän blev förstörda. Jag hängde lite hos ortopeden och fick klartecken om att jag kommer att "växa ur" mina knäproblem. Halleluja liksom! Tiden gick och jag fick mer och mer ont. (Jag växte alltså inte ur mina knäproblem.) Jag hade inte mycket annat till val än att sluta att träna fotboll. Tiden efter jag slutade hade jag fortfarande ont, men så småningom gick det bort. Dock varje gång jag utsatte mina knän för belastning så fick jag ont igen. Så för att undvika det problemet blev jag ganska så stillasittandes. 
 
Så har det varit fram tills nu: Jag har varit i princip stillasittandes och inte haft ont i knäna. Men för någon månad sedan började jag känna av mina knän igen. Först trodde jag att det var en tillfällighet men desto mer tiden går kommer smärt-attackerna allt oftare. Så nu börjar jag tänka på att det kanske är dags att ta sig till doktorn? Och nu är ju skolan slut så det borde jag ju hinna med det. 
 
Fortsättning följer...

[Insert title]

Postat den 09 november klockan 21:04 i Vardagssnack,

Hade jag haft kvar mina halsmandlar hade nog livet varit tufft nu. Ajajaj. Jag vill inte. Jag orkar inte. Jag hoppas verkligen att mitt te och tidig sänggång idag ska hjälpa. Än är inte skolan slut så det är inget alternativ att bli sjuk nu. 
 
Ledig tre av fem dagar nu sista veckan. Skönt det iallafall. Dock åker jag till skolan varje dag i vanlig ordning och sitter där och pluggar. Det brukar bli så att man kommer på vääääldigt mycket annat att göra när man sitter hemma och pluggar och sen sitter man där på kvällen med ångest över att man inte har gjort särskilt mycket. Så ja, lika bra att blir klar med allt nu sista veckan så jag inte får något som ligger och släpar. 
 
Nu ska jag få keso och banan med kanel. Så. Jävla. Gott. Och lite te till det. Godnatt hörrni!

Praktik på ingång

Postat den 08 november klockan 14:59 i Vardagssnack,

I somras bodde jag i Guldheden. Närmare bestämt i huset längst till höger på bilden. Högst upp. Jag saknar det stället sjukt mycket ibland. Det bästa med att bo där, förutom läget, var utsikten: 9onde våningen i en byggnad placerad uppe på ett berg. Det är ju nästan så man dreglar lite bara vid tanken på det^^. Synd att lägenheten bara var 16 kvm och endast hade en säkring. Men i övrigt var det kanoners!
 
Iallafall, något annat jag gjorde i somras var att sommarjobba som fastighetsskötare. Och att ta igen en missad praktikperiod. (Nivet jag var ju "lite" sjuk där förra hösten/vintern.) Det var jättekul att testa på jobbet som fastighetsskötare och det var väldigt lärorikt för en lite blåögd tjej som mig, Fick förmånen att åka omkring i firmabil ha hand om ett helt område på 500 lägenheten helt själv. Så med det ansvaret växte jag lite som person.
Nu är det dags för praktik igen. Det var som sagt väldigt roligt att jobba som fastighetsskötare, men det är inte riktigt det jag utbildar mig till och det är inte heller det jag vill jobba som i framtiden. Denna praktik ska jag få gå med en fastighetsförvaltare och jag ser fram emot detta med bravur. Fastighetsförvaltare kan jag definitivt tänka mig att jobba som efter skolan (eller fastighetsingenjör som jag faktiskt utbildar mig till).
 
Iallafall, nästa vecka har jag endast en inlämning och en tenta. På fredag är jag ledig och förhoppningsvis ska höstterminens skolslut firas med en resa till Ullared och veckan därpå är det dags för praktik. See ya!

Perspektiv

Postat den 03 november klockan 18:42 i Tänkvärt,

Tack vare perspektiv mognade jag nog lite. Ganska mycket tror jag förrsten. En bekants son blev överkörd av tåget. Olyckshändelse. Vad hände där? - Jo, perspektiv hände. 
 
Nu får jag tänka om. Och tänka på alla närstående. Och antagligen tänka om lite till.

Söndag

Postat den 02 november klockan 08:05 i Vardagssnack,

Godmorgon!
 
Jahaja, vad gör Sara a.k.a. sjusovaren uppe klockan 8 en söndag? Som jag nämnt tidigare är det tentatider och då gäller det att uttnyttja varenda liten minut på dygnet. Idag, förutom plugg, ska jag laga en massa matlådor och helst skulle jag vilj få ner balkongmöblerna i förrådet. Plus en massa andra småsåker så det är mycket som borde hinnas med. Idag är en typsikt dag då man önskar att dygnet hade fler än 24 timmar. Iallafall, med mycket att göra gäller att starta upp dagen på rätt sätt, t.ex. med massa kaffe och lyxchoklad. Jag var på Freeports Black Friday i fredags där dom hade erbjudanden i varenda butik. Bl.a. supererbjudanden i Lindts chokladbutik så jag kunde inte hålla mig. Kom även hem med en hel del onödigt krimskrams ^^
 
Nepp, ha en fin dag, nu blire plugg med rivstart på högsta växeln. Hajj!