Skola och sånt

Postat den 30 april klockan 15:18 i Vardagssnack,

För exakt ett två sedan (okej, minus en dag = 29 april) så stod jag framför dethär bordet i cafeterian på Alströmergymnsiet och var i högsta hugg efter bra betyg. Det var i kursen företagsekonomi och vi fick som gruppuppgift att exponera ett företags produkter. Vi valde Löfbergs Lila (om inte det gick fram genom bilden). Året därpå gjorde gjorde jag något liknande, fast i kursen marknadsföring. Då var det GB Glace' tur. En tjej i min grupp klädde ut sig till GB-clownen Clovve (ja, han heter faktiskt så). 
Fast det är klart vissa dagar, särskilt mot slutet av trean, såg dom flesta dagarna ut såhär. ↓
Allt jag hade i tankarna då var i princip betyg, betyg och betyg. Jag mådde sketa-kass av allt det där. Men nu har ju jag varit ledig från (nästan allt) som har med skola att göra (jag var ju fröken ett tag i höstas) och jag har mått bättre än någonsin. Det där med skola är inte riktigt min grej tror jag.
 
Och var vill jag nu komma med allt dethär? Jo, trots att skola inte riktigt är min grej så har jag faktiskt sökt skola till hösten och jag tänkte bara berätta det. Fastighetsingenjör. Det är allt. Var på intervju i förra veckan och det kändes väldigt bra faktiskt, så nu hoppas jag på det bästa. Någon dag innan midsommer får jag reda på't. Nu är det med andra ord bara att vänta på domen. 

Jobbelijobb och vitsipppehav

Postat den 30 april klockan 08:56 i Vardagssnack,

Åh, vardagslyx! Jag får åka bil till Kungsbacka istället för att stå i regnet och vänta på försenade tåg. Dock ska jag åka i bra tid ändå, tänkte hinna med att köpa present till Johan (som fyller år på fredag). Idag väntar jobb, i Kungsbacka då alltså, mellan 11-17. Sen ska jag hem till Johan och chilla.
 
Och vet ni, förra året var det väldigt mycket sol och vitsippor vid den här tiden. Titta bara vad jag hittade i mitt arkiv! ↓ Åh, längtar efter vitsipporna! Har fått några enstaka här hemma, men jag vill ha vitsippehav!

Städning på G

Postat den 29 april klockan 12:29 i Vardagssnack,

Alltså, magen är kass. Jag försöker hitta på grejer i närheten av toaletten in case of emergency, så att säga... Jag borde verkligen städa... hah -.-
Men istället gör jag något annat, håll musen under nedersta bilden så får ni se.

Det som inte dödar, det härdar

Postat den 29 april klockan 10:42 i Vardagssnack,

Jag tror det är magkatarren som är här och spökar i min mage nu igen. Var det för två somrar (eller tre?) sedan min mage kolappsade totalt? Jag minns att kräktes så fort jag åt och låg i fosterställning och grät. Typ.
 
Hur jag löste det? Jag slutade äta min magkatarrsmedicin.
 
Jag önskar att jag åt medicin nu så kunde sluta med den med... Men det gör jag inte, så.. Jag härdas!
 
Tanken med dagen för i övrigt häng med Pernilla, men det verkar inte bli av om inte magen bättrar sig ialla kvickt. Ska nog gå ut med kameran sen, bra ljus ute idag. Dock ingen bra blåst. Haha, på tal om blåst. Jag tittade på Ice Age 3 häromdagen och där i filmen frågar Crash och Eddie (pungråttorna) Buck (djungel(?)vesslan):
 
- Vad är det som låter?
- Det är blåsten som talar till oss.
- Vad säger den då?
- Jag vet inte, jag är inte blåst.
 
HAHA. Det tycker jag var kul... Hrm.
 
Nepp, nog om ordbajs. Hej!

Dubrovnik calling!

Postat den 26 april klockan 12:31 i Utflykter/Resor,

 
 
JAG VET! Omg! Taggad till tusen! 
 
Annars? Jag har tänkt att bli lite mer aktiv på bloggen igen. Inte för att jag har något intressant att berätta eller skriva om, men jag gillar att i efterhand kunna gå tillbaka och se vad jag skrivit. Så nu tänkte jag att om några månader så ska jag läsa om hur sjukt kass i magen jag varit under tiden jag gjorde detta inlägg. Hittills, efter 7 meninger, har jag sprungit till toan två gånger... Mhmm, kul... Så har det varit hela morgonen och än så länge så känns det som om att det kommer fortsätta såhär ett tag till. Hoppashoppashoppas att det försvinner snart... Palla. 
 
Jopp, det var det. Och just det: Om någon undrar så ligger Dubrovnik i Kroatien! :D Hajj

Borta bra men hemma bäst?!

Postat den 25 april klockan 18:05 i Utflykter/Resor,

 
Yes ^^ Det kommer att bli dags igen. Efter lite skojchattande om att det skulle vara gött att åka utomlands igen så blev det helt plötsligt ett väldigt seriöst spontant köp!

Jag och Lovisa ska igen, inom en månad, åka till varmare breddgrader! Även om hemma nog alltid kommer vara bäst så är borta inte långt ifrån! 20 dagar kvar!

Teneriffa [pt 13] New in

Postat den 25 april klockan 16:51 i New in, Utflykter/Resor,

Jag shoppade ju lite på Teneriffa när vi var där så tänkte visa det i ett särskilt inlägg ^^ Bl a två klockor; ett fickur och ett armbandsur. Fickuret vet jag dock inte hur mycket jag kommer att använda, men det var så sjukt fint så jag var bara tvungen att köpa det!

Några armband fick följa med hem också. Precis när vi fick våra All Inclusive-band så misstänkte jag att det skulle sluta såhär. Därför valde jag att ha bandet på vänster handled så jag kunde täcka det med klocka eller smycken efteråt ^^När vi var på marknaden så sålde dom även fruktansvärt meningslösa väldigt fina... kulor(?). När man köpte dom var dom cirka 2 mm i diameter. Och sen lägger man dom i vattnen och efter ett tag så blir dom ca 1 cm i diameter istället. Mina kulor ska jag ha i fönstret bara, och låta dom vara fina där :P Men man kan ha dom som blomvatten, bara att sätta ner stjälken bland kulorna och så funkar det som vanligt vatten. 
Givetvis var jag ute efter fake-RayBan-brillor. Det hör lite semestern till! En försäljare kom fram till mig (det fanns ungefär sjuttontusen försäljare per kvadratmeter, obs lätt överdrift..) och efter några om och men och att han skulle ge mig ett bra pris så fick jag mig ett par svarta brillor för bara 4 euro! Vilket pris!

Däremot när jag kom hem så såg jag på glaset på brillorna att texten skrapats bort lite granna ↓, däremot så blev jag inte så sur över det då jag fått dom för 32 svenska kronor. Chill liksom! Men sen när jag kollat vidare lite på brillorna och undersökt dom lite mer såg jag att jag inte alls köpt några fake-RayBan. Nope! Jag har inhandlat äkta ReyBeri! Yaay! Eller...? Haha, skönt att jag är en människa som inte bryr mig om sånt ^^ Det syns ju inte på lång håll!
Däremot fick jag tag på ett par äkta fake-brillor några dagar senare! Dom lila bakom dom svarta :) Tur det! :)
 
Sist ut - lite kläder. Två leggings, två linnen. 
 Det var det jag shoppade. Inte megamycket, men lite nytt och fräsht iallafall :)

Glad chey på bild, yao

Postat den 23 april klockan 14:24 i Vardagssnack,

Jag tänkte vara ambitiös och göra en hel ny design. Men nej, palla. Jag är trött. Jag har varit det flera dagar i rad nu... Men för att inte släppa ämnet så har jag hört att min gamla probilbild här på bloggen inte riktigt representerade den jag är, så nu har jag bytt. Åsikter? 

How animals eat their food

Postat den 22 april klockan 16:03 i Musik/Film/Worldwideweb,


Det här hurmöret är jag på nu. HAHAHAH!  

Teneriffa [pt 12] Dag 8

Postat den 22 april klockan 14:30 i Utflykter/Resor,

Även känd som den fasansfulla dagen då vi skulle åka ifrån allt det braiga. Men det gav oss ingen anledning att slöa. Nepp, bäst att ta till vara på tiden när man är utomlands. Först frukost!

Sen denna fantastiska skylt som man möttes av varje morgon, lunch och middag. Även om den svensk-norsk-danska versionen är bra så tar nog ändå den engelska versionen hem förstapriset! "Förbjudet att ta mat och dryck från restaurangen". HAHAH!

En sista bild på oss och vår uppvärmda pool. 
För att sedan ta en powerwalk till fiskstället för en sista gång fisk-peeling/massage.

Sen blev den en powerwalk tillbaka till hotellet för att checka ut och ta bussen till flygplatsen. Tack för en trevlig resa Lovisa. Puss!

Teneriffa [pt 11] Dag 7

Postat den 22 april klockan 08:14 i Utflykter/Resor,

Icke att förglömma alla därhemma! Vi var flitiga på att skicka vykort båda två :)

Annars denna dagen utgick vi från uttrycket "pressa". Så vi gjorde det direkt efter frukost. På stranden alltså.
Och ja, resultatet:Skönt att ha fått lite färg under resan iallafall ;) Haha. 

Teneriffa [pt 10] Frukostbuffén

Postat den 21 april klockan 17:02 i Mat/Dryck, Utflykter/Resor,

Det var inte bara vid lunchen och middagen som det bjöds på maaassa mat. Nopp, även frukosten var snarlik. Och återigen, all dryck har jag missat ta kort på.


Teneriffa [pt 9] Dag 6

Postat den 21 april klockan 13:50 i Vardagssnack,

Dagen startade med ett besök på den lokala marknaden i grannbyn. Jag hittade en del små onödiga prylar på marknaden (tänkte visa i ett eget inlägg) och Lovisa fick ny frisyr! :)
Dom lila Ray Ban brillorna fick jag med från marknaden. Sen bestämde vi oss för att ligga på stranden hela dagen. Vi har ju gjort så många utflykter och inte hunnit sola särskilt mycket, så det var hög tid! Tänkt, sagt och gjort! 
På stranden gick det omkring massa thailändska tjejer/kvinnor och erbjöd massage. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så ska 2013 bli ett år där jag gör saker. Och jag ansåg att massage på stranden var en sådan grej. Både jag och Lovisa fick massage från kvinnan på bilden. En rolig grej som hände när Lovisa fick sin massage var massören helt plötsligt slängde sig under min solstol. Hon kröp ihop och blev så liten som... ja, jag har aldrig sätt en vuxen människa kunna bli så liten någon gång. När jag fick min massage och när Lovisa fick sin massage så märkte vi att hon tittade sig omkring väldigt mycket och det var det som hade gjort att hon slängde sig ner. För precis när hon slängt sig ner viskade hon till hos "Policía!". Och kort därefter åkte polisen förbi på strandpromenaden på sin eldrivna motorcyklar och spejade över stranden. Och så fort polisen inte syntes mer åtgick hon till massagen som ingenting hade hänt. HAHA. Man kan tro att svartjobb inte var riktigt okej där ;) Hahah. Jaja, skönt var dte iallafall, värt varenda krona!

När solen så småningom inte värmde mer gick vi tillbaka till hotellet för middag. Sen tyckte Lovisa att vi skulle gå till fiskstället igen. Hon ville också testa på efter att ha sett mig göra det på min födelsedag. Och som en sann vän fick jag ju ställa upp igen! Gottigt värre ^^ 

Teneriffa [pt 8] Dag 5

Postat den 20 april klockan 10:13 i Utflykter/Resor,

Denna dagen tog vi lite sovmorgon innan det var dags att dra till Teneriffas huvudstad Santa Cruz för shopping. Santa Cruz ligger på den nordöstra delen av Teneriffa så det var 1,5 timmar lång bussresa dit. När vi hoppade av bussen vid busstationen fick vi se ett "wannabe-operahuset-i-Sydney". Vi gick dit för att ta oss en närmare titt för att sedan gå längs med (det jag nu när jag kom hem tagit reda på är) konsthallen/operahuset för att sedan komma till havet.

Vi hittade massa kända människor ritade på stenar där. 
Sen var letade vi fram våra fjortonåriga jag:s och fotade lite i fönsterna på byggnaden innan vi behgav oss in i dom stora köpcentrum som fanns i Santa Cruz.
När man provade kläder fick man tala om vad man så snällt hette och visa hur många plagg man hade med sig. Tjejen som stod vi provrummen skrev sedan detta på speglarna som satt utanför varje provrum. 

Vi hann även med mitt i shoppinghetsen att äta den godaste pizzan i våra liv! Sinnessjukt god!

Två glada och nöjda tjejer. Ni ska få se i ett annat inlägg vad jag shoppade ^^Sen åkte vi bussen hem igen.

Teneriffa [pt 7] Dag 4

Postat den 19 april klockan 18:25 i Utflykter/Resor,

Vi steg upp tidigt denna dagen för att åka en 3/4 dag till Teides topp med guide. Det kändes skönt att lämna det som såg ut att bli en mulen dag hemma i Las Americás.

Vi stannade halvvägs upp för att sträcka på benen och gå på toaletten och sådär. Vi fick besöka en liten butik och provsmaka likörer och olika sorters marmelader. Bl a kakusmarmelad (som Lovisa är fullt upp med på bilden). Smakade sylt. Typ. Själv åkte jag där ifrån med en bananlikör! Mmmm!

På vägen upp fick vi reda på att skogen hade brunnit på vissa ställen, senaste gången i augusti. Det som var så konstigt var att alla träden stod kvar och dom allra flesta träden hade gröna löv längst ut på sin brända kvistar. Guiden sa att träden utvecklat en försvarsmekanism som gör att dom tål eld, just för att det är stor risk att det blir brand där. Träden blev visserligen svarta, men tog alltså ingen skada av det. Tufft!

Här till höger kan vi se Teides högst topp på 3 718 m.ö.h. Allra högst upp kunde man dock inte komma om man inte hade en särskild licens, men däremot kunde man åka linbana upp till 3 555 m.ö.h. Så det gjorde vi.

Som ni kan se nedan var det väldigt brant upp den sista biten i linbanan. Guiden berättade att det skulle ta 7 timmar om man skulle vandra upp till linbanans slutstation. Däremot tog linbanan bara 8 minuter så det var värt varenda euro att åka linbana!

Snö på toppen!


Så såg själva gondolen ut (som dom kallade åkeriet). Uppe på 3 555 meter var det inte riktigt 23 grader i skuggan som det var nere vid havet, så att säga. Därav långbyxor och jacka. Guiden trodde att det var mellan -3 grader och + 3 grader den dagen vi var där.

För att dra en snabb fakta om Teide och vulkanen så kan jag säga att hela Teneriffa har uppstått genom vulkanutbrott och det är alltså den högsta delen av vulkanen som kallas Teide. Innan Teide fanns så var det bara en enda stor krater. Med andra ord ligger Teide nu i en krater. Vilket syns väldigt tydligen på bilden nedan. En stor rund bergvägg runt hela Teide.
På bilden nedan ser vi toppen på Teide, som alltså är 163 meter ifrån oss.

Sen på vägen ner stannade vi för att ta fina bilder av Teide. Jag och Lovisa var ovanligt coola!


På bussresan på vägen hem berättade guiden att eftersom det är så stor skillnad på lufttrycket upp på Teide och vad det är längre ner så är det vanligt att man blir jääättetrött. Dessutom kunde man bli döv ett par dagar, det var helt normalt. När hon sa det blev jag nästan irriterad på att man inte fått reda på sånt i för hand, inte för det hade stoppat oss, men ändå. Döv ett par dagar?! Kul överraskning om så skett...

Sen åkte vi ner mot molnen och igenom molnen för att även ta en besträckare halvvägs hem.
Vi fick testa på den kanariska specialiteten omelett med potatis i. Sjukt god! Som ni kan se var jag lagom glad. Haha. så ser en Sara ut som inte fått mat på länge och är väldigt trött. Jag orkade inte ens se glad ut :P

Det var iallafall väldigt gott, och när maten hade slunkit ner och efterrätten serverades var jag glad igen :P Yey!

Teneriffa [pt 6] Dag 3 [pt 2]

Postat den 19 april klockan 13:49 i Utflykter/Resor,

När vi kom tillbaka från djurparken till hotellrummet hittade jag en lapp och en present!

När välkomstmötet var den andra dagen snappade Fritidsresor-informatören upp att jag fyllde år. Så jag fick en present av henne! En flaska vin. Jag är väl kanske ingen vinfantast direkt, men det ska nog smaka någon sommarkväll framöver ^^. Sen var det dags att gå och mata en mat-ilsk 21-åring innan det var dags att gå ut längs strandpromenaden för att så småning om få min present av Lovisa.

OMG! ↓ Jävlar vad nervös jag var för att stoppa ner fötterna i akvariumet! När jag och Lovisa första kvällen gått längs med strandpromenaden fann vi detta fotmassage/peeling-stället. Jag sa att jag aldrig i hela mitt liv skulle stoppa ner fötterna i ett sånt där akvarium. På den gamla goda tiden när jag hade akvarium hemma med fiskar i drog jag mig alltid för att städa det då fiskarna alltid var så nyfikna och kom och smakade på mig när jag stoppade ner handen. USCH! Och nu detta, att jag Sara Emma Eriksson skulle stoppa ner sin mest kittliga kroppsdel i fiskar som (bokstavligt talat) lever för att äta människohud. ALDRIG! Men två dygn senare med många tankar fram och tillbaka om att 2013 ska bli året då jag vågar saker så hamnade jag där iallafall. 
Dom första sekunderna med säkerligen hundratals fiska ätandes på en höll jag på att tyna bort av att det kittlades så mycket. Hon som skötte ställe bara stod och skrattade åt mig och sa att jag skulle slappna av. Efter nästan 20 minuter hade jag äntligen lyckats slappna av och då var det riktigt skönt! Dock hade man bara 20 min på sig att bli äten på, så då var det bara att ta upp fötterna.  
Resultatet? MYCKET lenare fötter. Så fort fötterna hade torkat när proceduren var klar så kändes fötterna sjukt mycket lenare. Hon som ägde stället tyckte att vi skulle komma tillbaka och gav oss rabatt till nästa gång vi skulle komma. Hon sa att fiskarna gjorde stor nytta upp till 7 dagar i rad (alltså 20 minuter per gång i en vecka). Så det var ett trevligt besök! Tack för presenten Lovisa! 

Teneriffa [pt 5] Dag 3 [pt 1]

Postat den 19 april klockan 13:17 i Utflykter/Resor,

SWEET 21! Vi tog bussen till Jungle Park för att fira min födelsedag och glutta på djur. Det var en stor djurpark och äventyrspark. Mycket att klättra på och gå över och både jag och Lovisa hittade barnen inom oss :P Fast mest Lovisa. Enjoy ↓

Yes, många bilder.. Givetvis fanns det sjukt många fler djur. Men någon måtta med bilderna får det allt vara! Vi avslutade dagen med att titta på sjölejonshow. Sen var vi trött och åkte hem till hotellet igen ;-)

Teneriffa [pt 4] Lunch- och middagsbuffén

Postat den 19 april klockan 09:25 i Mat/Dryck, Utflykter/Resor,

Ja, maten förtjänar ett eget inlägg. Som jag sagt tidigare: MAAJGAAD vad mat det var. Och gissa vad? Jag glömde ta kort på förrättssopporna, och allt kaffe och juicer man kunde välja mellan. Men tänk att sopporna, kaffet och juicerna skulle matcha det ni kommer att få se på bilderna nedan.

Tro det eller ej, men vi gick inte hungriga därifrån en endaste gång!

Teneriffa [pt 3] Dag 2

Postat den 18 april klockan 17:41 i Utflykter/Resor,


Dag två började väldigt trött. På Teneriffa så är dom en timma efter oss, så det var som att gå tillbaka till vintertid igen. Det tar på en att ställa om dygnet :P. På dag 2:s schema stod det frukost, välkomstmöte och därefter C H I L L L !

Utsikten från våran balkong. Helt okej att vakna upp till om jag får säga det själv. Klarblå himmel och sol.

Även All Inclusive frukosten var gigantisk! Megafrukostbuffé. Och ja, man måste testa på allt! Och gärna ta lite extra mycket av det som ser gott ut. Jag är ingen människa som gillar crossianter, men Lovisa talade om dom med tindrande ögon så jag var ju tvungen att se om min smak hade ändrats. Det hade den inte. USCH! Bläääk! En liten tugga och sen hamnade dom åt sidan. Haha. Det var mycket annat som inte heller föll i smaken. Säkert hälften av allt jag tog fick slängas :O (Miljövänliga Sara, vem??)

På välkomstmötet, som också var då man beställde resor, såg ut såhär ↑. Jag och Lovisa bestämde oss för att ta en guidad tur till Teides topp. (Teide är spaniens hösta topp och världens tredje största vulkan, men mer om det i ett annat inlägg).
 
Vi tänkte även hyra bil och ta oss runt på egen hand så vi frågade hur man skulle gå tillväga då. Först var man tvungen att ha haft körkort i minst ett år. Så då fick inte Lovisa köra. Men man skulle även vara 21 år. Så då fick ju inte jag heller köra just den dagen ;-).Vi sa till varandra att vi fick ta och hyra bil på torsdag (alltså när jag fyllde 21). Efter mötet drog vi till poolen en sväng innan lunch.

Efter lunch tog vi oss ner till en annan strand än var vi varit på dagen innan. Men sand importerad från Sahara, så det var sjukt fin sandbotten. Stranden vi var på igår hade sand småsten från Teide så det gjorde väldigt ont att gå i där då vågorna kastade små stenarna under vattnet på våra ben. Men som sagt, fin ljus sand från Sahara på dennna stranden!

Vi hängde på stranden hela eftermiddagen, dock med lite för mycket solskyddskräm i rädlsa för att bränna oss första dagen - Vi behöll vår svenska ljusa vinterhudfärg... Något annat både jag och Lovisa funderade på varför dom hade röd flagg, betyder inte det att det är stark vind och stora kraftiga vågor? Som ni ser på sista bilden så var det inte särskilt mycket vågor... Hehe. Jaja.
 

Teneriffa [pt 2] Dag 1

Postat den 18 april klockan 10:53 i Utflykter/Resor,

Alright! Vi börjar väl resan med en bildbomb. Jag kan ju säga som så att vissa dagar var vi flitiga med min lilla kompakta digitalkamera, andra dagar var vi inte det. Menmen, nu kör vi :)
På flygplatsen vid ca 7 på morgonen. Givetvis ville min kropp inte gå upp klockan kvart över 5 på morgonen och därför försov jag mig... Gjorde mig klar på ungefär 20 minuter så bar lagom mosig första delen under resan.
När vi kom till hotellet blev vi båda glatt överraskade över det fantastiskt fina rummet vi fått. Jag och Lovisa hade kirrat All Inclusive, men om vi inte hade det hade ju matlagningen ändå gått finnemang! Superfint kök, toalett och sköna sängar.

Efter installation i rummet var det dags att göra alla nödvändiga saker så som att kolla läget vid poolen...
... köpa vatten och ta en coolbild i hissen...
... ta kort på våra All Inclusive armband (gissa vem som senare under veckan upptäcke att hon var brun genom att hitta en vit rand på armen? -.-)
... kolla läget även utanför hotellet (kolla bakgrunden!!!)...

... promenera till havet, ca 700 meter...

... testa vattentemperaturen i Atlanten, för att sedan bestämma oss för att vår uppvärmda pool var ett bättre alternativ...
... och ligga och götta oss i kvällsolen.

På kvällen var det dags för våran första All Inclusive måltid vilket var en gigantisk buffé (bilder på maten kommer i ett eget inlägg, majgaad vad mycket mat det var!). Och givetvis måste man ju passa på att testa allt när man har chansen. Därav bergen på våra tallrikar.

Behöver jag ens säga att vi mådde illa av all onyttig mat i mängder? Efter varmrätten var man ju tvungen att gå på dessertbuffén. Haha. Gud vilket klagande om magont det var den kvällen:P

På kvällen passade vi på att titta på samhället i mörker. 20 grader var den kallaste kvällen under hela resan, så det var helt okej ;)

Lagom bleka och nöjda tjejer efter första dagen!

Teneriffa [pt 1]

Postat den 17 april klockan 20:08 i Utflykter/Resor,

738 bilder från Teneriffaresan har efter två genomgångar blivit 313. Jag tror inte jag nämnde så mycket om resan i förra inlägget men vi har iallafall haft det supermega sjukt bra. Jag ska inte lägga upp alla 313 bilder här på bloggen, men bildbomber lär det nog bli. Har inte bestämt mig ännu för om jag ska lägga upp bilderna och berätta dag för dag eller om jag ska minska storleken på inläggen genom att berätta om upplevelse för upplevelse. Någon som har någon åsikt? Här är en bild på två gladingar sålänge! 

zu Hause

Postat den 17 april klockan 10:37 i Vardagssnack,

Jag är hemma.
 
Jag skulle bara kolla Facebook lite snabbt innan frukost... 
 
Tjenis vad mycket man missar under en vecka. När jag satte på mobilen igår kväll när jag landat med planet kom tusen (med viss överdrift) meddelanden från facebook och plingade i mobilen. Grattis-sms och jobberbjudanden(!) fanns det också gott om. Så idag blir en fullspäckad dag: Mail, facebook, blogg, lägga in mina 738 medhavda bilder från Teneriffa in i datorn, ringa arbetsgivare och... ja, full dag. 
 
Nu: Frukost!
Vi ses när vi ses. Hejj!
 

Kakfatsbygge

Postat den 10 april klockan 17:23 i Kreativitet,

I måndags kom delarna. Delarna som behövdes för att bygga ett kakfat. Med andra ord en kakelborr och pinnarna som man sätter mellan tallrikarna. Tallrikarna fick jag i födelsedagspresent och trots att jag borde syssla med annat nu så kunde jag inte hålla mig från att ta tag i kakfatsbygget och få ett resultat. Jag har haft tanken om att bygga ett kakfat som matchar min finservis väldigt länge. Alltså ett kakfat i porslinsserien Swedish Grace från Rörstrand. Tänkt, sagt och gjort! Woalla! Jag blev sjukt nöjd och resultatet blev precis som jag tänkt mig ^^

Playa de las Américas, here we come!

Postat den 09 april klockan 11:27 i Utflykter/Resor,

NU. Precis i denna sekunden som detta inlägget publiceras sitter jag på planet mot Teneriffa. Jag och Lovisa ska härja på den södra delen av Teneriffa i en hel vecka! Gottigt värre! Det skulle tydligen vara uppvärmd sötvattenspool, vilket är perfekt för klor-allergiska Sara. Tumme upp! Här är poolen:
Nästan längst i söder, lite till vänster, i/på Playa de las Américas är var ni har mig den kommande veckan. Så hejsvejs!
 
PS. Jag har fixat lite tidsinställda inlägg under veckan så ni inte ska sakna mig för mycket ;-)

Pass

Postat den 08 april klockan 11:28 i Utflykter/Resor, Vardagssnack,

Det slog mig imorses när jag vaknade att mitt pass går ut 2013. Jag fick den känslan iallafall. Så jag nästan hoppade upp ur sängen för att kolla upp detta. Jag hittade passet och tillsammans med det mina gamla pass. Shitt alltså, jag har alltid varit snygg ;-)
Första bilden - 6 år gammal. Andra bilden 11 år och sista bilden 16 år. WOOT? Såg jag ut så när jag gick i 9:an? HAHAHA. Fast å andra sidan är ju mitt 11åriga jag inte mycket bättre. Hahha. Jaja, min tanke när jag vaknade om att passet inte är giltligt längre någon gång i 2013 stämmde. Efter 8 juli är det dags att förnya passet. Det ska jag nog kunna klara av ^^

Släktkalas

Postat den 07 april klockan 12:34 i Festligheter,

Igår strömmade släkten in i huset på släktkalas. Det bjöds på tacopaj och chocolate & cinnamon dessert. Omg, nu snackar vi efterrätt! Superenkla att göra och fantastiskt goda. Jag ändrade lite i receptet, köpte bl a färdiga chokladcirklar från Noblesse istället för att göra egna. Dom blev ganska små. men jag gjorde så man kunde få två var istället. Det blev väldigt uppskattat.

Sen kan jag meddela att det blev på tok för mycket björnbärssylt och kanderade mandlar kvar. Så om man får för sig att göra dessa efterrättsbakelser själv någon gång och använder sig av Noblessecirklar så behövs bara hälften moussen, mandlarna och sylten.

HappySocks

Postat den 05 april klockan 10:53 i Vardagssnack,

Vilken sjukt bra beställning må jag säga! Alltså, HappySocks är dom bästa strumporna jag någonsin ägt, och så kom alla dessa på posten igår ^^ Finnemang! Idag blir det städning för hela slanten. Släktkalas imorgon för mig som snart blir 21... Lurigt! Btw, jag var ju upp på vinden igår för att kolla vad jag äger. Jag behöver inget mer, utom möjligen en lägenhet att ha alla mina grejer i ;-) Så om någon undrar vad jag önskar mig så är det en lägenhet ^^

iPhone?

Postat den 04 april klockan 16:39 i Vardagssnack,

Alltså, jag är sjukt sugen på att köpa en iPhone bara för att kunna variera mobilskalet i all oändlighet! Att man köper ett genomskinligt skal och sedan lägger papper under med olika färger och foton och mönster och.. åhh.. Supersugen på iPhone bara för det. Vad jag vet finns inte genomskinliga skal till andra mobiler?

Glaaad

Postat den 04 april klockan 13:31 i Vardagssnack,

 
Hallihallå!
Idag känner jag vår. Dom senaste dagarnas väder gör att känslan man får går att jämföras med att vara nykär! OMG. Min kreativa sida har blivid född på nytt och just nu är det mina naglar som får lida för detta. Ny färg på naglarna varje dag, hehe ^^
  
Dessutom ska jag och favvoLovisa till varmare breddgrader inom en vecka, så snart ligger jag på en vit strand med turkost hav och schteeker. Så jag klagar inte! Det var det. Nu ska jag springa upp på vinden och se vad jag äger. My birthday is coming up soon, så... ja, jag behöver veta vad jag behöver inför ett komplex liv. Typ någon kastrull eller nåt? Hejspace!

L.I.A

Postat den 02 april klockan 21:49 i Vardagssnack,

Jamen jahopp, då var årets först Lights in Alingsås-möte avklarat. Ett nytt koncept håller på att utvecklas, nya ägare av projektet är ett faktum och nu väntar vi på hösten innan det är dags att dra igång och plugga guidematerial. Tror det nya konceptet, av det jag fick veta på kvällens möte, kommer att bli super! Dock har vintern hållt i sig lite för länge för att jag redan ska börja längta efter hösten och Lights in Alingsås, men jag ser helt klart fram emot det!
Lights in Alingsås 2012

Hej April

Postat den 01 april klockan 18:28 i Vardagssnack,

Jag firar att påsken är slut med att ta bort mina påsknaglar och målar annat på dom istället, denna gång resulterade det i tidningsnaglar.
(För intresserade: Måla naglarna vita, doppa tidningpapper i vatten och tryck pappret på en nagel i taget i ca 20 sekunder. Innan man börjar med nästa nagel, måla med genomskinligt lack på för att fästa bokstäverna. Som man kan se har jag bokstäver på själva fingrarna på bilden, det tvättades bort med tvål och vatten lätt som en plätt när det genomskinliga lacket torkat.)
 
Annars? Julmusik strömmar ur mina hagtalare nu. Jag är trött och har huvudvärk. Kollar högskolor och jobb om vartannat. Typ så är det nu. Ska nog städa lite snart. Mer intressant blir det inte. Chopchop. Peace!