Pepparkakshus #1 - check

Postat den 30 november klockan 12:08 i Mat/Dryck,




Det blev ett pyttehus. Ett litet uppvärmningshus inför det stooora huset som ska göras. När det blir av vet jag inte än, det får vi se. Men det blev lite sött tycker jag. Det lilla huset.



Humörsvängingar

Postat den 29 november klockan 22:35 i Festligheter,


Var det någon som sa pepparkakor?

Postat den 29 november klockan 13:03 i Mat/Dryck,





Jag bakade några pepparkakor i söndags. Gott. Som ni ser på översta bilden så gjorde jag även några pepparkakshusdelar, och pepparkaksslädedelar. Släden blev kass. Så jag slängde den. Kanske gör en ny, fast bättre. Får se. Huset blev iallafall ihopsatt och kommer visas i ett annat inlägg. Haj!

Inläggets innehåll: klagomål, klagomål, klagomål

Postat den 25 november klockan 12:03 i Vardagssnack,

Jag är lite nere idag, och lite borta.. Jag har tydligen gjort nationellt prov i engelska idag. Jag märkte det knappt. Helt plötsligt satt jag i aulan och skrev. Det gjort lite ont i armen.. Och så snorade jag och hostade jobbigt mycket. Sen helt plötsligt satt jag inte mer i aulan. För då var jag klar. Och hade slutat för dagen. Bussen skulle gå hem om drygt en och en halv timme, så tog en vända på stan. Allt såg ut som vanligt. Inget fyndigt. Inget kuligt. Och gissa vad? Alla affärer (typ) spelade julmusik, och inte ens det piggade upp mig. Jag kände mig inte taggad alls på att shoppa några julklappar och gå omkring och lådsas vara snäll. Och regnet som jag är tycker är så mysigt i vanligt fall känns riktigt jobbigt idag. Och så har jag lite ont i magen. Och är hungrig. Ärligt talat känns det som en ganska kass dag idag. Skitkass. Helkass.

Igår var en bra dag. Fick träffa Johan på första gången på nästan två veckor O.o Så det var bra :) Och sen gick vi på 1 2 3 Schtunk på kvällen. Alltså, om ni inte varit och tittat på dom någon gång så gör det! Så s j u k t roliga! :)

Nu ska jag mata min mage. Hejdå

23 nov

Postat den 23 november klockan 18:57 i Vardagssnack,

Jag tror jag går och lägger mig nu. Jag är trött. Godnatt

Några fina minnen bara :)

Postat den 22 november klockan 22:27 i Vardagssnack,

Foto x2: Rasmus :)




Mata fiskarna, nomnomnomnom

Postat den 20 november klockan 21:58 i Vardagssnack,

Alltså, det var inte med flit! Jag lovar! Jag skulle mata fiskarna och vips så var det på tok för mycket mat i akvariet...

Men så när jag satt och oj:ade mig över hur mycket mat det var så blev det väldigt fint helt plötsligt. Det såg ut som en gigantisk snökula. Ni vet en såndär där kula med ett motiv på botten som man skakar? Och sen snöar det i hela kulan :) Helt plötsligt blev hela akvairet en liten julkänsla ^^

Och alla små firrar blev superglada över att det kom så mycket mat. MALin blev nog gladast av alla! Dom liksom skuttade av glädje så vattnet höll på att skvimpa över akvariekanten. Men då fick jag säga till. Så då slutade dom och började äta massa istället.

Ungefär så var det.... O.o

En liten promenad, sådär

Postat den 20 november klockan 15:32 i Vardagssnack,

Idag har jag varit ute för första gången på hela veckan. Typ. Jag var ute i fem minuter häromdagen, men räknas det? Kameran fick iallafall följa med :) Det ser ut som vanligt hemma hos mig.







Kvällens mat

Postat den 20 november klockan 00:04 i Vardagssnack,

Matade magen tidigare med kanelknäcke med skivad banan på. Och en clementin till (egentligen vet jag inte om det är var en clementin, men alla gula "små apelsiner" är clementiner för mig). Och så när jag ändå var i farten tänkte jag ta kort på detta. Men bilderna blev bara alldeles brusiga, så la på lite filter och sådär ihop om att dölja det värsta. Om någon får för sig att undra. :).



f/1,8 i mitt <3

Postat den 18 november klockan 19:15 i Vardagssnack,

Jag gråter en skvätt inombords när jag tittar på gamla bilder tagna med kort skärmedjup. Och för er som inte är bekant med den termen så är det när det man fokuserar på är tydligt medan resten av bilden är suddig. Åååh... *suck*. Jag kollade igenom några gamla inlägg och hittade detta inlägget från i våras. Dom två första bilderna, säger jag bara. Kanske inte världens finaste motiv, men OJ vad jag saknar att inte kunna fota med så kort skärpedjup. f/1,8. Här kommer en kort-skärpedjups-bomb. Enjoy :)










Lyckligt lottad

Postat den 17 november klockan 19:39 i Vardagssnack,

Mitt i mitt just nu sjukt sjuka liv har nu en gnutta ljus visat sig. Idag plingade det på dörren och min pojkväns pappa stod där. Jag hann inte tänka så mycket, jag blev mest SJUUKT förvånad. Han stod med blommor i sin famn som han räckte över till mig. "Från Johan" sa han och log. Tre röda rosor med krya-på-dig hälsning. ÅHH! :) <3. Tack!

PS

Postat den 16 november klockan 21:38 i Vardagssnack,

JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖR!

(Jag funderade på om jag skulle lägga det här inlägget i katergorin "onödigt vetande" eller "tänkvärt". Men sen gick det uppför mig att jag dör ganska mycket. Och ganska ofta också för den delen. Det fick bli en vardagssyssla)

Farbror doktorn sa...

Postat den 16 november klockan 21:38 i Vardagssnack,

Hej på er. Doktorn sa idag att jag borde vila mig i form. Att jag skulle börja äta penicillin imorgon om jag inte bli bättre. Annars kan det leda till lunginflammation.

Han frågade mig när jag kom dit om jag hade huvudvärk, jag hade inte det så jag svarade nej. Sen frågade han om jag var snorig, och jag var inte det så jag svarade nej. Sen kom jag hem. Och jag tror att bara för att jag svarade nej på dom frågorna så fick jag rumpigt mycket (och nu snackar jag stooor rumpa) huvudvärk. Och ur näsan forsade det snor. Huvudvärk och snorigheter idag har lett till lock för vänstra öra plus smärtor (kände att den smärtan i bröst/lungor när jag hostar inte räckte). Det känns lite som starten till en häärlig öroninflammation.

Det är väl lika bra och köra rubbet när man ändå är igång?

Det är jobbigt att vara sjuk när man inte kan sova om nätterna

Postat den 16 november klockan 03:18 i Vardagssnack,

Det är inte alls mina favoritdel när det gäller sjukligheterna...

HotOrColdUF

Postat den 15 november klockan 19:56 i Festligheter,



Gilla oss på Facebook! :)

Mera sjukligheter

Postat den 15 november klockan 14:22 i Vardagssnack,

Det tar sig! Idag vaknade jag med "endast" 39,3 i feber. Hostar göra jag också. Det gör ont. Har precis flyttat mig från övervåningen ner till mitt rum. Från en skärm till en annan. Och shitt alltså, jag blir alldeles svettig och utmattad av att sitta här och skriva... Någon som kan säga till mig vad jag ska göra? Jag har noll energi och är rastlös:ast i hela väääärlden.

Sjukligheter

Postat den 14 november klockan 13:31 i Vardagssnack,

Jag vaknade med 39,6 graders feber. Jag är hemma och dör lite långsamt och tittar på På rymmen med Pippi Långstrump. Jag reser mig ibland, och då blir jag andfådd, och då sätter jag mig igen. Nu ska jag fortsätta mig det. Hejdå.

Mmm, kvällsmat!

Postat den 13 november klockan 22:16 i Vardagssnack,


Det är ömt. Allt är ömt. Hela kroppen. Nu ska jag äta Panodil och Ibumetin ihopp om att smärtan ska lindras något så jag kan somna. Godnatt!

Ps. Jag är bara lite småsjuk...

Kaffekaffekaffekaffekaffe

Postat den 12 november klockan 18:56 i Vardagssnack,

Jag dricker kaffe klockan 7 på kvällen. Inte så smart...

Nästan som en tavla

Postat den 10 november klockan 19:04 i Vardagssnack,


Jag tycker det är superfint när det blir fönsterskuggor på väggen :)

ÄNTLIGEN

Postat den 04 november klockan 14:42 i Vardagssnack,



Lite mer överredigerade bilder på blommorna jag fick igår :)

Jag läser en del bloggar. Och i (typ) varenda blogg nu dessa senaste dagarna så har det stått: "Shitt, jag fattar inte att det redan är november", "Var har tiden tagit vägen?", eller "Var tog sommaren vägen?",  eller något liknande. Jag skulle snarare säga: "ÄNTLIGEN NOVEMBER!". Bara två månader kvar till "nya möjligheter" och sen är det snart vår igen ^^. Såklart tiden har gått snabbt, men det är bara när man tittar tillbaka. Jag tror alla minns den oändliga längtan och viljan att ha lov när man började räkna ner när det fortfarande var sju veckor kvar. Så istället för att säga redan november så säger jag ÄNLIGEN NOVEMBER :)

Lite Kinna, lite Skene, lite utvärdering, lite blommor

Postat den 04 november klockan 01:02 i Vardagssnack,




Jag startade dagen med en film. Det kändes bra. Det är så höstlov ska vara. Och istället för att plugga som jag egentligen borde ha gjort så gick jag till bussen till stan (bilderna ovan tog jag påväg till busshållplatsen). Där mötte jag upp mamma och innan vi lunchade titttade vi en stund på nya glasögon åt mig. Att titta på glasögon är ganska jobbigt... ;)

Sen åkte vi till Kinna och Skene och spanade in några affärer. Det var mest bilåkande så inte så mycket att säga om den turen. Jag hittade inget som jag köpte med mig hem.

Efter Kinna-turen var det dags för min del att åka till Alingsås för att gå på utvärdering med Lights in Alingsås -teamet. Det var jättekul och mysigt och braigt och allt vad det heter :). Dessutom fick jag blommor :) Blev superglad! Åhh :) Fina var dom också!

Nu blir det sängen. Det plugget jag inte gjorde igår ska göras imorgon... Jiho! Dessuom har jag lite annat planerat på eftermiddagen/kvällen så.. Imorgon blir det till att göra massa nytta. Godnatt!

Tisdag

Postat den 01 november klockan 22:51 i Vardagssnack,

Snacka om go dag :) Varit hemma hela dagen och bara slappat. Haft äran att ha Rasmus hemma hos mig också. Tittat på filmer har vi gjort och vi påbörjade en promenad i skogen lite försent så det hade nästan hunnit bli helt svart när vi kom tillbaka. Men det var trevligt ändå. Nu blire sängen, ville bara uppdatera världen lite smått ^^ Godnatt!