Lite av idag i tre bilder

Postat den 31 oktober klockan 23:13 i Vardagssnack,




+ Min kropp är DÖD. Gick upp klockan 7 imorses för att träna. På lovet! För första gången på fyra månader... Hah. Jag var aningens död efteråt kan jag säga. Men varför skulle dagens träning ta slut där? Innan tiden då jag sitter och skriver detta inlägget så har jag hunnit med att cykla från mammas jobb till stationen, putta omkring min morfar i rullstol i skogens nedfallna grönska(, att köra rullstol i massa löv är jobbigt,) i typ 45 minuter. Och sedan direkt på det cykla upp från stationen uppför alla Alingsås backar till stadsskogen för att hälsa på min käraste lille pojk. Sen spenderades en del tid hos honom också såklart :) Jag kommer sova gott inatt vill jag lova ;). Håller dessutom på att lägga fram vissa saker inför morgondagen då jag inte kommer kunna flytta mig pga av all träningsvärk :P

Godnatt!

Äntligen klara!

Postat den 30 oktober klockan 17:11 i Festligheter,

Jag spelade in det jag och famlijen har hållt på med på våran sommarstuga nu i helgen. Enjoy! Förresten är alla hjärtligt välkomna dit nu under höstlovet. Har bosatt mig här under nästa vecka. Vad säger man? Trevlig Halloween! :)

Det regnar inte, det blåser blött

Postat den 30 oktober klockan 14:00 i Vardagssnack,

Jag gick utanför dörren. Sen gick jag in och hämtade ett paraply. Tänkte att det skulle behövas. Sen gick jag ut igen med paraplyet. Jag tänkte fel. Paraplyet hjälpte inte. Hur jag än höll det så blåste regnet in under paraplyet -.- . Jaja, bra anledning till att hålla mig på insidan ;)

Förövrigt är det väldigt förvirrande att vara hemma hos mig nu. Ingen orkar ställa om dom analoga klockorna + Dom flesta elektroniska grejerna har ju ställt om sig själv = Man vet inte riktigt vilken tid det är. Ganska skönt faktiskt.

Idag har jag satt upp en anslagstavla/whiteboard i mitt rum.
Jag tänkte att ni inte behöver veta vad jag ska hinna med under lovet ;)

Så numera kan jag ligga i sängen på kvällarna och få ångest över allt jag ska göra i framtiden. Gott va? O.o

Om någon undrar har jag köpt anslagstavlan på Ikea. Och pennor.

Inget mer tjat om guidningen ;)

Postat den 28 oktober klockan 18:25 i Vardagssnack,



Kameran funkar utomhus när det är mörkt också. Bara så ni vet.

Igår kväll var sista guidningen för min del på Lights in Alingsås, i år. Det känns fantastiskt skönt att inte ha någon kvällssyssla som man vet kommer ta alla dom sista krafterna. Igår var även första gången någon jag känner som gick med. Tidigare har jag bara haft allmäna turer eller varit bokad av företag, och tja, ingen jag känner har helt enkelt gått på någon sån guidning. Fören igår då. Mamma, pappa och två av deras närmsta vänner gick med på en allmän tur och jag var supernervös :P. Hah. Gick och tänkte på massa annat och sa fel och upprepade mig och stakade mig och... jaja. Alla i gruppen såg nöjda ut efteråt iallafall. Mamma och gänget tyckte jag skötte mig bra och efteråt blev det en kvällsfika. Jag kände mig lite sjuk redan då men tänkte det att jag hade ju faktiskt höstlov och inga måsten. Tji fick jag.

En dag fick jag nya raggsockar, det var igår

Postat den 28 oktober klockan 14:44 i Vardagssnack,


Jag har invigt mina nya raggisar idag. Fick dom av mamma igår :) Tack!

Jag har fått höstlov en dag tidigare och startade lovet med att sova ut. Tolv timmar skönhetssömn i hopp om att känna mig som en ny människa, men icke! När jag vaknade hade jag världens huvudvärk, ont i öronen och var svullen i ögonen. Inte jättekul om jag får säga det själv. Aptiten har även hamnat någon annanstans. Planerna för ikväll var egentligen att gå på bio, men... det får nog bli en annan gång. Känner mig hängig och sådär.

Mina nya raggisar gör ett bra jobb när jag ligger i soffan och gluttar film. Ska fortsätta med det nu. Och försöka ge min mage lite mat. Hajhaj! :)

Ett inlägg tillägnat till julen

Postat den 28 oktober klockan 13:14 i Musik/Film/Worldwideweb,

Sleigh Ride - Air supply

Alltså, när jag hör denna låten vill jag baka pepparkakor! ÅH :))

Jag hittade även en lite julwidget från Arla - SOM RÄKNAR NER TILL JULAFTON :D Det är ju fantastiskt ^^ Och ja, jag har julnojja! Men nu är det ju bara 56 dagar kvar :)

Det här inlägget handlar om min batteriladdare

Postat den 28 oktober klockan 12:31 i Vardagssnack,

Det har tagit mig runt 20 minuter, från det att datorn var igång, till det att jag kom in på bloggen och började skriva detta inlägg. Både musen och tangentbordet (trådlösa) har mer eller mindre slutat fungera, så.. det tar sin tid att komma dit man ska. Alltså behövs nu batteriladdare så jag kan ladda batterierna.

Om ni undrar varför jag inte bara tar några nya och sätter i så har jag redan tänkt så en gång ett par gånger. Ända sedan jag tapetserade om i mitt rum och la alla småprylar på något bra ställe så har jag inte vetat var laddaren ligger. Jag har maaaassa batterier som är urladdade som ligger på skrivbordet framför mig. Så jag ska komma ihåg att leta efter laddaren och ladda dom. Men jag tänker att jag tar det sen. Och nu känner jag att sen har sin tid. Så, dags att hitta batteriladdaren ;)

På återseende! :)

Sjukdom, studier och julmusik

Postat den 25 oktober klockan 12:29 i Vardagssnack,

Igår när jag kom hem från skolan sov jag i fyra timmar.. När jag vaknade igår eftermiddag vid femtiden hade jag väääärldens huvudvärk. Johan kom hit på kvällen och under tiden han var här så var huvudvärken någon helt annanstans. APSKÖNT. Men så fort han åkte så kom huvudvärken tillbaka. Jag tänkte att det skulle gå över efter en natts sömn, men icke! När jag vaknade imorse för att gå i skolan var den nästan ännu värre. Och inte nog med det så ömmar hela kroppen... :(. Aningens snorig också så med symtomen att döma är det en gosig förkylning...

Jag har varit hemma idag. Gjort lite nytta så listan med grejer att göra i skolan har kortats en aning :). Ska fortsätta med det. Om fyra dagar börjar höstlovet. Det är sjukt. Mer än halva vägen till jullovet är gjord och när skolan börjar igen efter lovet är det tydligen bara 7 veckor kvar till jullovet :) Och rätt som det är det december och då är det okej att längta efter julen offeciellt ;). Men ÄSCH! Jag kör julmusik redan nu ^^ Gottans. Första julklapparna är till och med inhandlade :).

Edit: OKEJOKEJ! Jag har lyssnat på julmusik sedan i juni. Men jag tyckte att det på något sätt lätt mer "okej" att säga 'redan nu'.

Men nu får jag nog åter gå till studierna. Jiho!

Hajrå!

Förresten, kan man "strecha" bort det som ömmar när man har en förkylning?

Promenad på kalhygget

Postat den 23 oktober klockan 17:33 i Vardagssnack,

Förutom det jag skrev i förra inlägget så har jag även hunnit med en liten promenad idag. Vädret igår var ju pisstråkigt. Och jag som skulle testa kameran... Trist. MEN, idag var det superväder ^^ Jag tog en supersnabb sväng på tio femton minuter eller sådär så det blev ingen jättevariation bland bildmotiven. Men här kommer lite smakprov iallafall :)




Lite söndagstankar bara

Postat den 23 oktober klockan 15:40 i Vardagssnack,

Alltså. Jag längtar sjukt mycket till att få komma ut i arbetslivet. Jag har tröttnat på att plugga och jag vill göra något annat än att plugga så fort jag kommer hem från plugget. Om man går i skolan får man ju visserligen studiebidrag, men om man vill ha något mer "stöd" i ekonomin (för att kunna hitta på saker och köpa sig lite vardagslyx) måste man ha sig ett extrajobb. Så förutom att plugga så fort man kommer hem från plugget så måste man även ha ett jobb. Sen har man ju en social sida som man vill tillfredsställa också. Och för att sätta pricken på i:t så måste man ju ha (minst) en hobby också.

Jag känner att detta är lite för mycket för mig.. Igår tillexempel började kvällen med jobb. Sen åkte jag direkt hem till Johan. Jag åkte hem vid 1 för att sova i några timmar innan jag skulle iväg till nästa jobb. Nu sitter jag med läxböckerna i högsta hugg och ska snart lära mig maaassor om diverse engelskt och svenskt bös. Senare ikväll ska jag iväg till nästa jobb.. När ska jag ha tid att koppla av?

Tänk om jag istället hade arbetat. Då hade jag slutat för dagen på eftermiddagen, kunnat umgås med mina vänner och ägna mig åt någon hobby jag har. Sen när det är helg kunde jag göra saker som är avslappnande och sova ut då jag inte behövt ha något extra jobb att åka till tidigt på mornarna. Det skulle kännas helt okej må jag säga!

Längtar!

Idag har jag visserligen (förutom att jobba) ägnat lite tid åt att sätta upp min gardinstång. Och gjort några tavlor. Jag tapetserade ju om i mitt rum för... åtta miljarder år sedan. (Okej, inte ritkigt, Men det var jättelängesedan!) Jag hade tänkt att visa resultatet men eftersom jag inte har något på väggarna och möblerna står lite här och där så kanske det inte är så kul att se? Åter igen, tänk om jag inte hade haft skolan och alla extrajobb som tar tid och kraft. Då hade jag kunnat göra klart i rummet!

Tacochips + ost + micro + dipp = Mhmm!

Postat den 21 oktober klockan 22:51 i Mat/Dryck,


Såhär gör vi hemma hos familjen Eriksson:

Först gör man dippen.
Creme fraiche och/eller philadelphiaost är en vanlig bas i våra dipper hemma hos oss.
Sen lägger man i smak.
Halva famlijen gillar chunkysmak. Andra hälften tycker bättre om vitlökssmak.
Sen ställer man in dippen i micron. Så det blir lite varmt. Då är det lättare att få 
ingredienserna att blanda sig med varandra. Sen blandar man lite.
Och sen får det stå inne en stund till så det blir lite varmare.

Medan dippen står i micron kan man göra i ordning tacochipsen.
Man tar alltså en tallrik och lägger tacochips på.
Sen lägger man ost på. Vi råkade ha lite riven ost i
kylskåpen men i vanliga fall brukar vi hyvla ost och lägga på.

Sen tar man ut dippen ur micron och ställer in tallriken med dom ostade tacochipsen istället.
Hemma hos mig kör vi med Jet (eller 750W) i ca 1 minut.
När du ska göra detta själv. Ha koll på din måltid! Man vill ju inte att det ska brännas..
Sen väntar man.
Hemma hos oss tillåts inga sura miner!
Man ska vara glad ^^

1 minut kan ta lång tid. Då kan man passa på att ta kort på golvet i köket.
Vårat golv är ganska fult tycker jag. Plastmatta.

Sen piper micron förhoppningsvis. Och då är det klart att äta ^^

Man kan göra detta i ugnen också.
Fast då tar det lite längre tid. Och tacochipsen bli mjuka.

Testade nya kameran lite :)

Postat den 21 oktober klockan 22:12 i Vardagssnack,


Kompis har kommit till familjen! :')

Postat den 21 oktober klockan 20:33 i New in,



Närmare bestämt Canon Powershot G12. Och närmare bestämt till min mamma. Jag ska få visa henne lite av det ena och av det andra när det gäller det där med fotografering. Så mamma (jag vet att du smygläser när ingen ser på ;3), här är första tipset:

Hur man skaffar sig respekt inom fotovärlden!

1) Skaffa en (bra) kamera (det har du ju redan gjort. Bra jobbat!) (du har min respekt nu iallafall ;) <3)

2) Sätt dig framför webkameran (du kan få låna min) och se lite halvstörd ut med kameran i samma bild. Detta är för att visa att hur ful man än ser ut så gör inte det någonting eftersom du har en ball kamera. Visa upp bilderna!

3) Ta några bilder på vad som helst, och säg att du använt din nya kamera och är nöjd med kameran! Du kommer automatsikt få kommentarer i form av "vilka bra bilder det blir" eller "kameran verkar ju funka jättebra" och dylikt. Och då är det din uppgift att svara "det är inte kameran som gör bilden, utan fotografen".

4) Sen kan man ju lära sig alla inställningar och sånt där trams. Men det är väl inget för oss? ;)
Det var nog allt för nu. Jag tror vi kör på privatlektion nästa gång ;).

Men nu vet världen iallafall. Förresten, tagga bilder i bloggen framöver ^^

HEEELG! :D

Postat den 21 oktober klockan 10:15 i Vardagssnack,

Äntligen! Helgen är här. Jag har plugga som en galning dom senaste veckorna, prov hit och prov dit. Inlämningar i massor och... bah! Det är ett under att jag inte blivit galen. Men nu är det alltså helg! Gottans. Idag var jag i skolan i en halvtimma typ. Lite drygt. Gjorde marknadsföringsprov. Sen åkte jag hem. Gick ut en sväng och frös fötterna av mig då jag inte orkade byta skor (så jag gick omking i converse.. jag får skylla mig själv) (desto skönare när jag kom in och fick på mig raggsockar :D Shetans vilken bra uppfinning!). Nu har jag även hunnit med att kolla fejjan, bloggen, andras bloggar, mail och allt som måste kollas dagligen. Och snart har jag även skrivit klart detta inlägget, så nu känner jag mig lite rastlös.

Förresten så har jag tänkt på det. Om man gjort något väldigt mycket under en lång period. Typ pluggat.. och sen bara slutar tvärt med det. Då blir det väääldigt att hålla tillbaka. Men känner liksom hur man bara måååste plugga liiite till. Och det är just vad jag känner för att göra nu - Plugga! Så trots att det är helg så ska jag sätta igång med lite plugg. Kuligt va? Jag förstår om ni blir avundsjuka på mig när jag får göra något så roligt. Men... vissa har det bra helt enkelt. Det är allt jag har att säga om den saken. Hajdå! :)

Guidning hit och guidning dit

Postat den 20 oktober klockan 23:09 i Vardagssnack,

Jag kanske borde ha startat en ny kategori: "Ni behöver inte läsa det här" eller "Sara skryter" eller något liknande. Så hade ni bara kunnat bläddra förbi detta ;). Jag ska åter igen prata om att jag preciiiis som vanligt har guidat ikväll. Och precis som vanligt ska berätta om hur duktig jag upplevs vara. Redan efter ca 3 minuter så hörde jag kvällens första kommentar. Jag hade bara hunnit berätta om vad jag heter, lite om slingan och lite om dom människor som ljussätter miljöerna, och sagt att "Nu ska vi gå vidare till den första ljusmiljön", och börjat gå när jag hörde hur dom sa till varandra hur roligt det skulle bli att gå med henne, hon verkar så trevlig. "Vilken bra inledning" osv. Man får ett rus i kroppen redan där :). Snacka om att göra ett bra första intryck ;).

Nu måste jag lägga mig snabbt som attan. Jag ska varva ner med käraste marknadsföringsboken och trycka in lite sista information i skallen inför provet imorgon. Imorgon har jag prov, och sen slutar jag för dagen. Gött. Nästan som en långhelg. Är även ledig från guidningen imorgon kväll så just imorgon lär ni inte höra(läsa) om någon guidning. Godnatt! :)

Det blev lite höstigare iallafall

Postat den 19 oktober klockan 23:17 i

Okej, det gick snabbare att göra klart än vad jag tänkt mig. Men här är alltså nya designen. F5 kan vara till stor hjälp om det ser konstigt ut.

Och just det. Detaljer... Jag ska fixa med lite färger lite varstans och ordning på saker och ting. Men jag kände att en förändring behövdes och där med basta! Så.. nu fick det vara någorlunda klar. Här är iallafall före och efterbilder :)

Något bättre?

Hur kan man inte veta vad kuckelimuckmedicin är?!

Postat den 19 oktober klockan 22:39 i Vardagssnack,

Shitpommesfriteshelvetsajönsarsblonkklonk! Alltså... Vad ska jag säga? Någon som jag har erbjudit kuckelimuckmedicin vet inte vad det är. Hur kan man inte veta vad kuckelimuckmedicin är? Någon kollade upp på google vad det var och sa till mig: "Det är något med Karlsson på taket va?". Nej, det är inte något. Det är ALLA TIDERS MEDECIN! Shit alltså... jag blir inte klok på världen vi lever i ibland..

För er som inte vet vad detta är (jag suckar åt er *suck!!!*): Det är hög tid för er att titta på Karlsson på taket! Bums liksom!

Man blir ju så glad!

Postat den 19 oktober klockan 21:41 i Vardagssnack,

Jag vet, det är ett jääävla tjöt om den där himlans guidningen hela tiden. Men jag ska säga er att det är typ det som händer i mitt liv just nu. Nästan varje kväll guidar jag och.. SÅ FANTASTISKT är det. Idag kom det fram två till mig (en i taget) varav den ena inte trodde på mig när jag sa att jag var 19 och bara guidat 7 gånger tidigare i hela mitt liv. Och han sa även att min framtid låg inom turism och att prata inför folk. Den andra trodde mig inte heller när jag sa att jag gick sista året på gymnasiet och var nyutbildad guide. Shit vad kul det är att få se vad allt slit med det här faktiskt har gett mig. Inte bara att jag får öva mig på att prata inför människor (som var mitt tanke med detta) utan även få beröm för det och.. :). Jag vet inte vad jag ska säga mer. Har ju pratat så mycket om guidningen i tidigar inlägg. Det får räcka nu.

Imorgon börjar jag klockan 13.05. Sovmorgon för hela slanten med andra ord. Skönt :). Dock är det prov på fredag i marknadsföring och eftersom jag ska guida imorgon kväll, och antagligen vara bajstrött efter skolan när jag kommer hem och inte orka med något, så tänkte jag ta förmiddagen till att plugga.

Nu säger jag farväl sålänge. Nu i veckan kommer nog nya designen upp. Smågrejer kvar bara :) Godnatt! :)

Tagga studenten!

Postat den 19 oktober klockan 09:31 i Vardagssnack,

Det är inte varje dag man blir glad av en faktura. Igår fick jag fakturan från ABC-gruppen (eller vad dom nu heter) om alla studentprylar. Först trodde jag att jag hade fått en faktura för skolfotona. Men i år funkar det som så att man inte får hem skolfotona utan man får se dom på internet och därifrån beställa dom man vill ha (bra system!). Men sen när jag började läsa om vad det var jag skulle betala för så såg jag att det var alla studentgrejor. Shetans vad taggad jag är på att sätta på mig studentmössan och springa igenom klämma. Jaja, nu ska jag väl fortsätta vara aktiv i skolan... Jihooo!

Godkväll!

Postat den 18 oktober klockan 22:51 i Vardagssnack,

Tredje gången inom en veckas tid som jag försovit mig nu.. Illa! Jag som aldrig brukar försova mig. Ska lägga mig nu så jag inte försover mig imorgon också. Denna veckan som precis har börjat gillar jag inte alls. Det är som så att två av mina lärare har "specialvecka" med sin klass som dom är mentorer för och detta innebär att dom inte har några vanliga lektioner överhuvudtaget. Med andra ord: Där jag vanligtvis har lektioner med dom lärarna har jag nu timlånga raster. FY FAN FÖR DET. Vad gör man egentligen när man har rast i tre fyra timmar och inte har möjlighet att åka hem? Såklart jag sittar och studerar lite granna men... Det är skönt att det bara är denna veckan iallafall.

Vad som är hänt idag... hmm. Idag har mitt UF-företag träffat våran rådgivare för första gången. Det visar sig att jag är granne med honom (och nu snackar jag granne på bonniska = ca 2-3 km). Han var en livlig filur och jag tror att detta kommer bli super :). Annars så har jag väl bara gått i skolan som "vanligt". Slutade kvart över nio (fick jag redan på halv tolv) (pga av att tidigare nämda lärare plus någon annan lärare inte hade sina ordinarie lektioner idag).

Har även hunnit med att guida en runda på Lights in Alingsås idag. Jobbar alla kvällar denna veckan förutom fredag. Och dessutom är det jobb i kyrkan till helgen så fulle rulle är det minsta jag kan säga. Jag gillar verkligen att jobba! Att tjäna mina egna pengar och... ja. Nog om det.

Och bara för att skriva ytterligare några rader med flosker så kan jag nämna att jag håller på med en ny design till bloggen. Det behövs lite förnyelse här! Och denna gången har jag inte bara ändrat färger. Nej, nu började jag helt från noll. Spännande va? ;)

Det enda som så här års påminner om sommaren är fjärilar i magen

Postat den 16 oktober klockan 22:13 i Vardagssnack,


Jag längtar lite till sommaren. Fast fjärilar-i-magen-känslan är en fin ersättare :)

Hur ska man kunna bli framgångsrik om man inte vågar något?

Postat den 15 oktober klockan 21:28 i Vardagssnack,

Hur ska man bli framgångrik om man inte testar sina gränser? Bara en undran jag har. Precis hemkommen från Alingsås och en guidning. Och jag är så JÄVLA glad. Nöjd. Kanske till och med stolt? Jag är stolt över mig själv att jag sökte detta jobbet som guide trots att jag är så jäääävla scenrädd.

Jag har länge funderat på varför alla "bra" (/duktiga/framgångsrika) människor alltid måste vara så himlans malliga. Nu förstår jag. Och jag tycker synd om dom människor som aldrig kommer att få uppleva känslan av att känna sig duktiga.

Idag har jag fått jättemånga komplimanger. Verkligen jättemånga. Och jag känner mig lite mallig som måste berätta detta på bloggen ;). Jag har väldigt svårt för att ta emot och ta in komplimanger, men när man får så många komplimanger om samma sak så måste det väl stämma lite iallafall? Jag kan faktiskt inte med ord kan beskriva hur jag känner, så jag säger väl helt enkelt bara att jag är jävligt glad! Gött kött liksom.

Nu ska jag umgås lite med famlijen. Inte ofta alla är hemma såhär en lördagkväll :) Tjarå!

Bara lite snabbt sådär

Postat den 15 oktober klockan 18:08 i Vardagssnack,

Jag kör väl på då. Jag åker och jobbar igen. Snart. Idag är det femte guidningen. Imorgon är jag ledig, och sen kör jag fyra dagar i sträck till. Gottans :). Nu ska jag äta mat. God kväll!

Om jag var..

Postat den 15 oktober klockan 16:07 i Listor,

... en frukt skulle jag vara en citron.
... en färg skulle jag vara vinröd.
... ett djur skulle jag vara sjöhäst.
... en hushållsapparat skulle jag vara en mixer.
... en bok skulle jag vara en pocket.
... ett klädesplagg skulle jag vara en basker.
... en ädelsten/sten skulle jag vara en bergkristall.
... en sak skulle jag vara ett fönster.
... en bil skulle jag vara Volkswagen.
... ett element skulle jag vara eld.
... ett träd skulle jag vara en julgran.
... en dryck skulle jag vara mjölk.
... en glassmak skulle jag vara cappuccino.
... en person skulle jag vara någon med inflytande.
... en planet skulle jag vara Saturnus.
... en insekt skulle jag vara en humla.
... en form av kollektivtrafik skulle jag vara ett tåg.
... en låt skulle jag vara God Damn.
... en film skulle jag vara The Holiday.
... en årstid skulle jag vara vår.
... en blomma skulle jag vara en vitsippa.
... ett jobb skulle jag vara president.
... en tecknad serie skulle jag vara Svampbob Fyrkant.
... ett ställe skulle jag vara ett vattenfall.
... en present skulle jag vara ett hårt paket med fint omslagspapper.
... ett minne skulle jag vara ett glatt minne.
... en stad skulle jag vara Göteborg.
... något man kunde höra skulle jag vara en maracas.
... ett spel skulle jag vara the Sims.
... en godissort skulle jag vara ferraribilar (hallonsmak!)
... en tidpunkt på dagen skulle jag vara tidig morgon.
... en uppfinning skulle jag vara en kamera.
... en kroppsdel skulle jag vara en vänsterhand.
... ett land skulle jag vara USA.
... en smak skulle jag vara besk.
... en sport skulle jag vara fotboll.
... en doft skulle jag vara fresh.
... ett ämne skulle jag vara matte.
... en flagga skulle jag vara Nepals flagga.
... en byggnad skulle jag vara en skyskrapa.
... en månad skulle jag vara april.
... gelé godis skulle jag vara körsbär.
... en känsla skulle jag vara vilja.
... en leksak skulle jag vara lego.
... tyg skulle jag vara fleece.
... en form skulle jag vara superlativ.
... ett svar skulle jag vara 42.
... en affär skulle jag vara en prylaffär.
... ett ord skulle jag vara medveten.


Navid Modiri och Gudarna - Med socker på

Postat den 15 oktober klockan 15:29 i Musik/Film/Worldwideweb,


Dagens!

Guidens gudinna

Postat den 13 oktober klockan 22:25 i Vardagssnack,

Det är så dom kallar mig. Eller pappa iallafall när jag kom och berättade om hur bra det hade gått idag på kvällens guidning. Jag vill bara säga det, att guida är SKITKUL(!). Åh vad glad att jag tog mig i kragen och sökte detta guidejobbet. :D :D :D.

Ni som känner mig utan och innan kanske funderar på hur det egentligen fungerar att jag, Sara, som vanligtvis darrar som ett asplöv när jag står framför en folkmassa, faktiskt tycker att det är skitkul att guida. Är det kul att gå omkring vara rädd?

Jag ska tala om för er att jag älskar att stå och prata inför folk egentligen. Jag har alltid gjort det. Men, när jag gick första året på gymnasiet (första gången, jag har ju gått i ettan två år) så var jag med om något väldigt (för mig) dramtastiskt. En milstolpe i livet som jag aldrig vill återvända till, men som alltså fick mig att bli (bl a) fruktansvärt scenrädd.

Sedan dess har jag var sjukt scenrädd, men ändå haft inombords att "älska prata inför folk". Alltid när jag gått upp och ställt mig framför folk så har jag darrat som ett asplöv för att sedan med sjukt ostadig röst försöka få fram det jag ska säga. Jag har intalat mig under dom senaste åren att jag bara måste göra några gånger och sen går det över. Som en tröskel. Men oavsett hur många gånger jag än stått framför klassen och pratat så har jag varje gång blivit lika knäsvag och blivit illamående.

Fram till typ nu, när jag har börjat guida. Första gudiningen, jag gjorde tillsammans med en annan, var supernervöst! Även första guidningen jag gjorde själv igår var supernervöst, men då gick det ganska bra faktiskt och jag fick komplimanger efteråt. Vilket har lett till att idag knappt ha varit nervös alls innan och det att gått superbra under själv gudingen. Så jag hoppas nu att detta ska fortsätta i samma spår och att scenrädslan ska försvinna helt i princip.

13 okt

Postat den 13 oktober klockan 08:42 i Vardagssnack,

Jag försov mig. Vaknade med ett ryck för en stund sedan av att pappa kom och frågade när jag egentligen skulle gå upp. Vilket han bara gör när jag redan borde vara uppe... Så, som sagt, jag vaknade med ett ryck och blev klarvaken. Tittade på klockan - hopp, bussen kunde jag glömma.

Nästa lektion börjar 11.20. Värt att vara klarvaken nu. Bah.. Jag kommer säker bli astrött om bara en lite stund. Så himlans typiskt! Kanske ska starta dagen med en promenad. Tål att tänkas på! Ha en bra dag! :)

Check x2

Postat den 12 oktober klockan 22:47 i Vardagssnack,

Naturkunskapsprov [check]
Första guidningen [check]

All min must har gått åt till dessa två ovanstående händelser. Nu är jag helt förlamad i huvudet. Jag har varken haft någon aptit eller sovlust alls dom senaste dagarna men så fort jag var klar med första guidningen tidigare ikväll så kände jag att jag var hungrig. Rätt bra känsla ändå. Man kan känna att kroppen behöver mat. *stannar upp och funderar på det ett tag*. Ja, jag är filosofisk. Hoppas bara jag kan sova nu med, det hade varit gött att få en ordentlig natts sömn. Kanske bäst att lägga sig nu då. Ja, så får det bli. Hajdå! Godnatt :)

Jag är ideal

Postat den 11 oktober klockan 22:20 i Tänkvärt,



Japp. Hej på mig. Hej på er. Hej. Det finns vissa dagar som jag önskar mer än någonsin att faktiskt få känna inombords det folk säger att jag utstrålar. Jag märkte idag att man kan inte vara glad och positiv och påstå att det faktiskt är något som inte stämmer med en. Tydligen är det ideal att vara glad. Punkt. (Inga men!)

Några av dagens insikter:
Min psykologilärare skrattar när hon lär ut om ångest och depression. Jag fyller nitton och ett halvt idag. Om ett halvår blir jag tjugo. Min kamera är där jag inte vet att den är. Efter imorgon hoppas jag ha tid med annat än det jag sysslat med den senaste tiden. Idag har jag fått mail om att jag är bra på att maila: "Jag har aldrig fått ett sånt är bra mail förut". Skratt från människor som låter att personen i fråga har rökt i hela sitt 56-åriga liv låter fruktansvärt motbjudande. Jag vill ha Geisha. Vad sägs om komma på värsta grejen? Jag har ont i halsen. Ibland är man gladare. Ibland är man mer ledsen.

You need a Barcode Scanner

Postat den 09 oktober klockan 22:58 i Festligheter,


Ladda ner en streckkodsläsare till din mobil och läs av QR-koden ;)

Lite ordbajs, som man säger

Postat den 09 oktober klockan 12:54 i Vardagssnack,

Jag har beslutat mig att det får räcka med det inlägget jag skrev igår om min Dagen-före-kväll. Allt det jag tänkte säga finns väl i en "kort" version där. Och ett längre inlägg om exakt samma sak är nog inte så många särskilt intresserade av(?).

Nu sitter jag och laddar järnet inför provet och ska snart springa in i duschen. Halv tre går startskottet. Lite nervös faktiskt, men med tanke på alla komplimanger vi fick igår så ska det nog inte gå annat än bra :)

Kompis, var är du? :'(

Postat den 09 oktober klockan 12:47 i Vardagssnack,


Vilken kväll!

Postat den 08 oktober klockan 22:38 i Vardagssnack,

Jag ska berätta detta snabbt! Jag vill skriva ett längre inlägg egentligen, men all must som borde vara i mig är någon annanstans och jag kommer om bara någon minut bryta ihop pga av matbrist... såå, jag skriver snabbt så får ni mer detaljerat imorgon.

Okej, såhär: Idag har varit dagen innan min uppguidning, alltså dagen innan jag ska göra mitt "test" för att se om jag klarar av guidningen eller inte. Jag blev inbjuden via "jobbet" att gå på en föreläsning om bröstcancer idag och sedan gå på en guidad tur på Lights in Alingsås. Jag la upp dagen som så att plugga järnet fram till föreläsningen, sen åka dit och lyssna om bröstcancern så jag skulle få något annat att tänka på och avsluta dagen med att gå en guidade tur och lyssna på en erfaren guide och se så jag fått med allt. Sagt och gjort, pluggat hela dagen, sedan gått på föreläsning. MEN, där bröts mina planer. En stressad, halvt panikslagen chef grep tag i mig (och en annan tjej som också ska guidas upp imorgon) precis efter föreläsningen och sa i ett enda andetag: "Ni tar en grupp nu eller?! Det har kommit många fler än vi räknade med och vi får inte tag på någon annan guide så ni måste köra! Okej?!"

Helt plötsligt stod vi med varsin högtalare på magen och headset mot munnen. Jag darrade som ett asplöv. Ni som känner mig vet hur jag kände mig... Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Jag höll masken. Jag och den andra tjejen tog en guidade tur på 30-40 pers och fick många fina komplimanger på vägen om hur duktiga vi var. Det var kul! Jättekul! Och jag är supertaggad för att guida upp imorgon (HAHA) så jag kan få mina egna grupper senare.

Detta inlägget blev rätt långt ändå.. Får se hur det blir med inlägget imorgon ;) Ha en fin kväll! Nu blire maaaat :3 Godnatt!

6 oktober

Postat den 06 oktober klockan 22:03 i Vardagssnack,

Hej! Jag saknar min kamera till tuuusen. Jag dör flera gång per dag pga av kameran som är spårlöst försvunnen. Någon som har sett den och vill ge den tillbaka?

Dessa bilder fotade jag 2009. Jag kommer ihåg att jag var sjukt nöjd dom och jag var även nöjd med ihopsättningen av detta.. collage. Eller vad man nu vill kalla det. Det var nog det jag ville säga. Godnatt!

Jag gråter en skvätt för jag är dålig på att hålla kontakter. För att min arbetsledare är snäll och hjälper mig och verkligen vill få mig att lyckas. Lite för att jag saknar många och lite för att det är sjukt mycket som händer. Min gamla fotbollstränare ringde idag och sa att laget saknade mig. När vi hade lagt på luren brände tårarna innan för ögonlocken. Varför kommer allt nu?

Ska vi längta lite?

Postat den 05 oktober klockan 22:04 i Vardagssnack,





Om att känna sig viktig

Postat den 04 oktober klockan 21:15 i Vardagssnack,

Dom flesta vet nog redan att jag är VD i det UF-företag jag och några killar från klassen ska/har startat. Vi är precis i startgroparna och sedan en tid tillbaka har vi haft det kämpigt med att komma igång och hitta en balans. Det där med balansen är lååångt ifrån stabil ännu (det är ju så många viljor att mätta) men nu har vi äntligen kommit igång!

Just för tillfället är vi i den fasen där vi tar kontakt med alla som ska beröra vårat vårat företag (för att fråga om samarbete t ex). Och tidigare idag ringde det i telefonen från en bankman som ville prata med mig. För mig som inte upplever det här dagligen så kände jag mig faktiskt ganska speciell. Det är faktiskt jag som har ansvaret för det här och det är jag som är kontaktperson. Jag kände mig viktig. En skön känsla!

Men, nu ska jag dra ihop säcken. Eftersom det mesta hänger i luften fortfarande och mycket är igång samtidigt så vill jag inte avslöja några "drömmar" som ev inte kommer gå i uppfyllelse. Så därför så återkommer jag med mer information om detta när saker och ting är spikade. Hejsvej!

Slut på onyttigheter

Postat den 04 oktober klockan 18:45 i Vardagssnack,

Det är jobbigt att tröstäta när det inte finns något hemma som kan fylla ens "behov". Jag tänkte att ni ville veta det. Förresten har det inte hänt något särskilt, bara en liten fallgrop. Det går över.

Jag längtar till den här dagen

Postat den 04 oktober klockan 18:05 i Festligheter,


I skolan

Postat den 03 oktober klockan 09:48 i Vardagssnack,

Mitt i engelsklektionen. Illa Sara! Jag borde göra det jag ska, nämligen skriva en diskuterande uppsats om sociala nätvärk. Passande att jag sitter och bloggar va? Att jag måste berätta för världen vad jag sysslar med... Hah. Lite ironiskt. Facebook råkar också vara igång... Jag kan inte riktigt hjälpa det. Jag är fast :O Vad är det egentligen med sociala nätverk? -Brist på social kompetens?; Så man måste spana in personers trehundra statusuppdateringar för att få reda på vad som händer. Ganska illa ändå, att det faktiskt är så. Men just det, engelska var det! Jag ska skriva och diskutera på engelska. Hajdå!

Vykort

Postat den 01 oktober klockan 22:19 i Festligheter,


Vad passar bättre än ett vykort en fredageftermiddag när man kommer hem från skolan och är helt mald i huvudet. Ni vet när det känns som om man har huvudet fullt av sågspån... (Okej, det kanske var till att gå till överdrivt). Iallafall så hade jag spännande nog fått ett fint vykort i fredags med en röd ros på, och gissa vem det var ifrån? Tihi, finaste pojkvännen såklart! Precis vad jag behövde! Så tack igen! <3


Herr och Fru Forssén

Postat den 01 oktober klockan 13:24 i Festligheter,


Min syssling Albin gifte sig i Lördags (och jag är sen med att berätta det). Maria och han var väldigt fina och det var ett minst sagt ovanligt bröllop! När vi anlände till festen efter vigseln möttes vi av ett stort rökmoln som, när vi kom närmare, visade sig var maten; En stor gris på en pinne grillades utanför entrén O.o, haha. (Glad att jag inte är vegetarian :O). Kvällen var mycket kul trots min sociala sida sviker när det gäller att prata med nytt folk. Menmen. Man kan ju inte vara bäst på allt ;)