Btw

Postat den 30 oktober klockan 16:57 i Vardagssnack,

Kolla mig! Jag har fått egen plupp. Yes, jag kallar det plupp. Respekt.
Dåligt med ljus när bilden togs, mindre respekt på det... Men brus är ju.. coolt..

29 oktober

Postat den 29 oktober klockan 19:19 i Vardagssnack,

Tiden bara rusar förbi i mitt liv just nu! Såg att jag inte skrivit något alls här sedan 5 dagar tillbaka. Jaja, vad har hänt sen sist? Fast vikariat i Ödenäs, fram till jul. Massa jobbande på Dressmann, och mer inbokat. Har även 5 guidningar kvar på Lights in Alingsås och tja, det har blivit en del i kyrkan också. Ni som följer mig på Instagram har ju lite koll på vad jag har för mig... men ja. Jaja. Så är det iallafall. Annars har jag inget att säga. Blir tidig sänggång idag, imorgon på mig halvlediga dag ska jag iväg till Göteborg med mormor. Här kommer två Instagrambilder i brist på annat. Hajj!

Lights in Alingsås 2012

Postat den 24 oktober klockan 17:03 i Utflykter/Resor,

Som sagt, Lights in Alingsås-fotografering. Det där med mörkerfoto är inte min specialitet, men det visste ni väl redan? Här kommer lite resultat av gårdagen.
Rasmus började med att slå en pling till Sigge. Sen var vi tre glada fotografer (plus maaaasssa fler oberoende av oss) ute och härgade bland ljusmiljöerna.  
 
Ljusmiljö 1. Även kallad "den sämsta" av många.
 
Ljusmiljö 2. Personlig åsikt: Fin med löv på träden. Ful utan löv på träden.
 
Ljusmiljö 3. Alingsås Energi/Alingsåshem. 
 
Ljusmiljö 4. Kvareret klockan. Den finast miljön på årets slinga, enligt många, och enligt mig själv.
 
Ljusmiljö 5. Plantaget. Denna miljö tillsammans med den fjärde miljön (den ovan) är dom vackraste miljöerna, tycker jag.
 
Ljusmiljö 6 hann vi inte med under kvällen. Rasmus hade en buss som han skulle hinna med. Sigges batteri i kameran var slut. Kände inte riktigt för att stå kvar ensam. Dock hann vi med en extrainstallation innan vi skiljdes åt.

Lights in Alingsås

Postat den 23 oktober klockan 18:47 i Vardagssnack,

Batteriet är fulladdat, minneskortet är tömt, väskan är packad och stativet är med. Jag och Rasmus bestämde oss för att ta oss till Alingsås idag och fota ljusen. Jag har inte hunnit det ännu... Egentligen hade jag helst velat fota när det var lite mer löv på träden, men det är lite sent att komma med nu. Jaja, jag ska åka om typ 15 minuter så nu är det dags att ta på sig tillräckligt med kläder så man kan försökra sig om att man inte kommer frysa. Det ska tydligen bli kallt ikväll... Jaja, bilder kommer väl imorgon eller nåt. Ha en trevlig kväll. Morsning!

Städastädastäda

Postat den 22 oktober klockan 18:40 i Vardagssnack,

Äsch, jag äter ju inte bara semlor, kanelbullar och våfflor på repsektives dagar. Så därför tänker jag inte bara skriva med versaler på Capslock-dagen.
 
Jag som sa att det inte hände något idag. Nu har jag storstädat i köket. Hallen, trappan och lilla toaletten (och ev mitt rum) står på tur att bli dammsugade. Sen ska jag nog sova gott inatt. Denna helgen plus idag har jag varit ledig från arbete, men imorgon ska jag på't igen. Med risk för att mammis ska komma ihåg och använda detta inlägg emot mig nästa gång jag inte gör något på en hel dag så tänkte jag ändå säga att det är himla gött med lite rutiner i vardagen. Att inte vara sitta vid datorn och glömma bort att äta och därmed vara grinig/mat-ilsk hela eftermiddagen/kvällen utan faktiskt ha någorlunda samma blodsockervärde större delen av dagen. 
 
Nu blire till att mata magen innan jag sätter igång igen. Hajj!

INTERNATIONELLA CAPSLOCKDAGEN

Postat den 22 oktober klockan 15:00 i Vardagssnack,

JAG LÄSTE ATT DET ÄR INTERNATIONELLA CAPSLOCK-DAGEN IDAG. HMM! DET KÄNNS LITE SOM OM MAN SKRIKER NÄR MAN SKRIVER MED CAPSLOCK. MEN NEJ, IDAG ÄR EN LUGN DAG. FÖR ATT HEDRA DENNA DAGEN SKRIVER JAG MED STORA BOKSTÄVER. PRECIS SOM JAG ÄTER VÅFFLOR PÅ VÅFFELDAGEN, SEMLOR PÅ FETTISDAGEN, KANELBULLAR PÅ KANELBULLENS DAGENS OSV. 
 
IDAG ÄR SOM SAGT EN LUGN DAG. EN HÄNGIG DAG. DET HÄNDER INGENTING. DET HAR VARIT MÖRKT UTE HELA DAGEN IDAG OCH DET ÄR LIKSOM INTE FÖRREN NU/SNART SOM DET BÖRJAR SKYMMA. SUCK. STÄDAR LITE HÄR HEMMA. HAR PRECIS DUSCHAT, LAGT PÅ EN ANSIKTMASK PÅ ANSIKTET OCH EN HÅRIPACKNING I HÅRET. DET ÄR TYP DET SOM HÄNDER. BLIR VÄL TILL ATT GLUTTA FILM SEN. ELLER NÅT. TYP. BAH. HEJDÅ.

Söndag

Postat den 21 oktober klockan 16:00 i Vardagssnack,

Jag hann aldrig gå till arbetsförmedligen och prata ut om min, enligt dom, "arbetsproblem". Jag fick jobb den tiden ironiskt nog. 
 
Har precis tagit mig runt på årets sista Gå på Tur i Ödenäs. Härnäest på schemat står middag hos mormor. Får se om jag hinner, orkar/vill ta mig tid att blogga senare. Hajj!

Vad är du?

Postat den 17 oktober klockan 12:31 i

    
Jag är guide, kyrkvaktmästare, säljare och fröken. 
 
Det är även anledning till att arbetsförmedlingen säger att jag jobbar för mycket, och för att det är dålig uppdateringen här på bloggen. Imorgon ska jag till arbetsförmedlingen igen och prata ut.. Pust! 
 
Peace 

Död åt 15e oktober!

Postat den 15 oktober klockan 18:57 i Vardagssnack,

Jävla pissdag.
 
Om någon skulle få för sig att försöka nå mig på min mobiltelefon ikväll och tidigt imorgon bitti så önskar jag er lycka till - ha! Min mobil ligger just nu på Borgens gata 8 efter att ha trillat ur fickan (ljudlöst) när jag åkte buss och därmed blivit kvar i bussen när jag gick av. Surt. Mycket surt. Så ja, eventuella sms/telefonsamtal kollas imorgon efter 8.00. 
 
Jag har idag även hunnit med att sitta på arbetsförmedlingen i en timma i väntan på hjälp. När hjälpen väl kom tyckte dom att jag skulle jobba mindre. Surt. Mycket surt.
 
Även jobbat ett tag hann jag med idag. Som kyrkvaktmästare. Dåligt med lunch har det varit så jag har varit grinig. Outvildad + grinig = no good combo. Hoppas kvällens guidning gör sig bättre. Uppehåll mellan 20.00-21-30 är allt jag begär just nu. Utan uppehåll kommer jag lägga mig sur oavsett hur bra det än går. 
 
*Godtaglig för mutande presenter*
 
Heido.
 
Update: PS. Gick till Ljuspaviljongen (där guidningarna börjar). Grät en skvätt och berättade om mig dag. Åkte hem. Tack Helga för du tog min guidning! :') Nu ska jag sova. Och vakna utvilad förhoppningsvis. Usch, och bort med denna skitdag!
 
Godnatt.

Workieworkie

Postat den 14 oktober klockan 22:25 i Vardagssnack,

Dressmann ville ha mig idag. Så åkte direkt från första jobbet i kyrkan till andra jobbet i Allum. 
 
Annars har jag inte något att säga. Jag är trött. Har precis gottat mig i sängen sedan sju när jag kom hem och tittat ikapp gamla SvenskaHollywoodfruar-avsnitt och Solsidan såklart. Nu på tur står Partaj. Sen ska jag sova, imorgon är det mer jobb som står på schemat. Göttans. Hejspace!

Hej och hopp!

Postat den 13 oktober klockan 10:13 i Vardagssnack,

Som sagt så har jag bloggat för Alingsås Idag (aka AlingsåsKuriren) denna veckan. Eller rättare sagt i början på denna veckan. Dom två sista inläggen kom inte upp när jag skrev dom (men har kommit upp nu) och ett inlägg har blivit publicerat två gånger... Så det ser ut som jag hunnit med att skriva 5 inlägg på 3 dagar, men det alltså bara 4. Klicka på rubrikerma/bilderna nedan för att komma till repektive inlägg :) 
 


 
 
 
Ha en fantastisk dag!

Vad är det för dag idag? Det är ingen vanlig dag!

Postat den 11 oktober klockan 23:48 i Vardagssnack,

Mina huvudsakliga planer inför dagen blev inte av. Typiskt -.- Men, jag tänkte ändå att jag kunde berätta om dom. Först så skulle jag duscha (det gjorde jag i och för sig, fast senare på eftermiddagen), sen skulle jag blåsa upp en eller kanske två ballonger. Jag skulle ta på mig ascoola kläder och mitt sötaste/ballaste anstiktsuttryck och gå ut och fota coola självporträtt på mig själv, med ballongerna i samma bild alltså. Sen skulle jag gå in och baka något kalas-aktigt. Även detta konstverk skulle jag ta kort på. Och sen, sen skulle jag skriva ett megahäftigt inlägg om att jag fyller 20 och ett halvt idag! Men som sagt... det blev inte av :( Man får så mycket att göra när man bli 20 och ett halvt så jag har helt enkelt inte hunnit. Nej, att sitta vid datorn och slösurfa tar tid! Så så var det med det. Men ni kan ju gratta mig ändå, utan dom där coola självporträtten.. Det är ju till och med 11 minuter kvar på denna ovanliga dag. Hura till mig! :)

Volontärarbeta med lön?

Postat den 11 oktober klockan 13:28 i

Hejhopp!

Vaknade härligt utsövd idag (kl 10:30) och känner att mitt liv är skapat för att inte ha något att göra på dagarna. Jag trivs så bra med att bara chilla. Jag vill aldrig ha något jobb... Men så är det ju det där med ekonomin... Så jag har tänkt lite, och kom fram till följande: Om det är någon där ute som brinner för att volontärarbeta, då kan vi samarbeta! Du tar ett vanligt jobb och jobbar där, och sen när det är lön ger du lönen till mig bara ^^ Lätt som en plätt! Inget krångel och inga dolda avgifter.

Och tro inte att det är först till kvarn som gäller. Nej, jag kan faktiskt tänka mig att samarbeta med flera samtidigt. Jag kan ha många bollar i luften samtidigt! Så det är bara att höra av sig, du som känner dig redo.
 
Annars har jag idag längtat till julen, som vanligt. Och jag är även skapat en liten nyhet i min meny. Check it out! 

Hemma hos mig

Postat den 11 oktober klockan 08:24 i Vardagssnack,

Detta kunde jag hitta hemma hos mig igår morse. Nu när man ser det såhär på bild så är det ju egentligen ganska fint. Synd bara att man är hemmablind. 

10 oktober

Postat den 10 oktober klockan 14:21 i Vardagssnack,

Tidigare
 

Dagen so far

Postat den 10 oktober klockan 11:08 i Vardagssnack,

Igår ringde vaktmästarchefen från Alingsås Pastorat och lät lite halvt stressad. Tydligen var det dom så att henne jag vikarierar för i vanliga fall lite då och då i kyrkan i Ödenäs låg i sin säng och kunde inte röra sig. Diskbråck var orsaken. Med andra ord är det nu jag som ska jobba "heltid" för henne nu. Idag startade arbetsdagen 6.30... Det borde vara frbjudet att börja så tidigt! :O Ni som följer mig på Instagram @sarut9204 vet hur min morgon sett ut, jag möttes av en igenfrostad bil. Så det var bara att börja skrapa rutorna.
  
När jag skulle hem däremot var det desto trevligare! 

Stannade på flera ställen på vägen hem och fotade. Sitter och redigerar dom bilderna nu så dom kommer väl upp senare :) Annars idag ska jag väl chilla. Ikväll är det guidning igen men annars är jag ledig. Ska nog sätta på 11-kaffet nu och krypa ihop under en filt i soffan och titta på någon mysig tjejfilm. Typ The Holiday. Man kan inte se den filmen för många gånger ^^ Ha en fin dag allesamans!

Mera bloggande!

Postat den 09 oktober klockan 21:46 i Vardagssnack,

Ännu ett inlägg publicerat på Alingsås Idag. Klicka på rubrikerna/bilderna för att komma till respektive inlägg!

 
 

Fröken...

Postat den 09 oktober klockan 15:25 i Vardagssnack,

... det är det namnet jag har gått under idag och igår. Idag var en mycket bättre dag än igår i Hemsjö. Jag gick och la mig tidigt igårkväll och efter en fulländad skönhetssömn och lite anamma till frukost så flöt arbetsdagen på mycket bättre idag.
 
Mitt på dagen idag skulle elverna skriva brev till sina föräldrar eftersom det skulle vara föräldramöte snart. Då ska föräldrarna få läsa vad sin barn har skrivit om hur dom har det i skolan, om något är extra roligt och vad dom har gjort dom senaste dagarna. Eleverna satte igång och skrev och jag gick runt och tittade så dom gjorde det dom skulle. Och, det riktigt värme i hjärtat när jag läste på flera ställen att: "Idag och igår har vi haft vikarie. Hon heter Sara och är jättesnäll och jättebra fröken". Även vissa busfrön skrev så. Jag kanske inte ska ge upp det här som extrajobb ändå?

Ikväll ska jag guida, det hade jag aldrig orkat med igår :O Tur att idag och idag ^^ Dags att ladda! Tjoflöjt
 
 
PS Förretsen, såg att bloggningen igår jag satt med till AlingsåsIdag har kommit upp på hemsidan. HÄR är direktlänken.
 

Höst

Postat den 08 oktober klockan 19:22 i Vardagssnack,

Tänka sig var lite ljus kan göra för stämningen! 
 
Idag har jag hängt i Hemsjö Kyrkskola hela dagen och agerat fröken i klassen 4-6b. Jag vet inte om det var barnen eller en arbetsdag överhuvudtaget som gjort att jag är så jäklans trött nu, men det spelar ingen roll. Ljusen i mitt rum är tända, Kvarteret Skatan rullar i tv:n, jag sitter här under filten och är bara lite lagom halvvaken. Är det okej och gå och lägga sig nu? Imorgon väntar en dag till i Hemsjö, och på kvällen är det guidning som gäller. Jag kanske behöver all sömn jag kan få. Det tål att tänkas på! 
Äpple&kanel-doftljus. Mhmmm! Mitt ljus svettas.

Det där med att blogga

Postat den 08 oktober klockan 16:47 i Vardagssnack,

Jahopp, då var det vecka 41 och en del vet nog vad det innebär för min del. Jag har nog nämnt det men det är väl kanske inget jag ska begära att någon ska komma ihåg. Iallafall, måndag - onsdag vecka 41 innebär för min del blogga på Alingsås Idag. Det är Alingsåskurirens hemsida kan man säga, och jag har alltså fått äran att skriva ner mina tankar om Lights in Alingsås där.
 
Jag sitter just nu och knapprar på tangentbordet och funderar på vad jag ska skriva, men det ända jag tänker på är hur många det är som kommer att läsa, och att jag i dethär sammanhanget nästan är som en juridisk person. Det känns lite så iallafall, att jag är Lights in Alingsås, och det jag skriver blir med andra ord Lights in Alingsås' ord.
 
Jag känner mig nästan lite pressad. Jag vill ju göra ett gott intryck inför dom som läser och dessutom vill jag ju att riktiga Lights in Alingsås ska vara nöjda med det jag säger. 
 
Jag återkommer med direktlänk till inlägget sen när jag är klar om någon skulle vara intresserad. Ha en fin kväll!

Bilstädning [check], dricka säsongens första julmust [check]

Postat den 06 oktober klockan 15:17 i Vardagssnack,

Yes, städat bilen är var jag har gjort idag. Så småningom (typ inom en vecka) är det dags för ny bil så när vi lämnar in den gamla så kanske det är trevligt om den är ren. Och det är ju en fruktansvärt svår uppgift, det här med att städa bil, så jag var tvungen att ta en fikapaus mitt i. Julmust stod på menyn och sen var jag en nöjd tjej igen! 
Jopp, jag har julnojja. I oktober.

Mini Pocket Pie

Postat den 04 oktober klockan 00:28 i Mat/Dryck,

Idag har jag bakat. Jag och mamma klickade hem onödiga (och mycket roliga/fiffiga) pajformar från Williams Sonoma. Man pluppar ut själva formen med undersidan av paj-göraren. Sen lägger man formen i själva plastmanicken, lägger i fyllning, tar nästa del och lägga över och sen trycker igen. Så jädra svårt att förklara, men ni får se på bilderna :)  
Jag använde äppelkrämen jag gjorde tidigare idag och hade som fyllning, Och sen när krämen tog slut så tog jag istället och fyllde med en blåbärblandning (blåbär+socker+potatismjöl). Det blev supermumsigt båda två! Om man inte har så fantastiska paj-görare som jag har hemma så kan man göra dessa minipajjer ändå: Bara att plocka fram pepparkaksformerna och en gaffel. Så här kommer receptet om någon är sugen på att baka. Effektiv baktid tog nog 1,5 timma, och då gjorde jag nog ca 50 stycken. Men degen ska vila innan man bakar ut den så... Det tar nog 3 timmar allt som allt innan dom första minipajerna är klara. 
 
Recept       ca 45-50 st
 
Pajdeg
390 gr mjöl
1 tsk salt
2 msk socker (+ socker till garnering)
250 gr smör eller margarin
6-8 msk kallt vatten
drygt 3 dl fyllning
1 ägg
 
 
Gör såhär:
  1. Blanda mjöl, salt och socker. (Gärna i en matberedare om man har.) (Jag använde elvisp med degvispar.)
  2. Dela margarinet i tärningar och tillsätt det i mjölblandningen. Blanda tills det ser ut som grovt mjöl.
  3. Hälls i 6 msk vatten. Blanda. Degen ska hålla ihop när man klämmer den mellan fingrarna men inte vara klibbig. Om degen smular sönder, tillsätt vatten i små mängder i sänder.
  4. Dela degen i två delar och forma dom som två skivor. Plasta in med gladpack/plastfolie och lägg i kylskåp i minst två timmar. (Går bra att lägga degen i kylen under natten.)
  5. Medan man väntar kan man göra i ordning den fyllning man vill ha.
  6. Ta sen ut degen och låt ligga i rumstemperatur i 5 min innan utbakning.
  7. Blanda ägget med 1,5 tsk vatten.
  8. Mjöla bakbordet och kavla ut degen så den blir knappt 0,5 cm tjock.
  9. (För er utan paj-görare) Skär ut två matchande delar med t ex en rund pepparkaksform. Den ena cirkeln ska vara som den är, medan den andra cirkeln ska man göra ett hål i. (Ca/minst 0,5 cm i diameter)  Detta för att själva pajen inte ska explodera inne i ugnen utan trycket som blir inuti kan sila ut genom hålet.

    Lägg cirkeln utan hål på ett bakplåtspapper, lägg sedan på ca 1 tsk fyllning och innan man lägger på den andra delen ska man pensla äggblandningen längs med kanten på den nedre delen. Sen lägger man över den delen man ett hål i över. För att cirkeldelarna verkligen ska sitta ihop tar man gaffeln och pressar ihop delarnas kanter. Så det blir som räfflade kanter som ni kan se på bilden ovan. 
  10. När minipajerna är klara ställer man in dom i frysen i ca 15 min.
  11. Sätt ugnen under tiden, på 200 grader.
  12. Ta ut pajerna från frysen och pensla hela ovansidan med äggblandningen, strö sedan över lite strösocker innan pajerna ställs in i ugnen på en kall plåt i 20 minuter.
  13. Håll koll på pajerna i slutet av bakningstiden i ugnen så pajerna inte blir brända. Pajerna ska vara gyllenbruna.
  14. Alla pajer får troligtvis inte plats i ugnen samtidigt - viktigt att tänka på är att använda en kall/avsvalnad plåt innan man ställer in pajerna i ugnen.
  15. Låt pajerna svalna i ca 5-10 min. Servera med vaniljglass eller vaniljsås. 
 
Smaklig måltid!
 

Äpplekräm

Postat den 03 oktober klockan 15:25 i Mat/Dryck,

Tog mig ut på en liten promenad för att plocka/palla äpplen hos grannen. (Och för er som tror att jag har för mig massa hyss nu (-ja, palla äpplen är allvarligt) så bor jag granne med min mormor...) Fick för mig tidigare idag att jag skulle göra äpplekräm nämligen. Egentligen ska jag ha själva krämen till något annat, men tur för mig blev det lite för mycket ^^
Det är busenkelt att göra äpplekräm! Väldigt underskattat. Supersmarrigt!
Recept      2 pers
 
Äpple             3 st
Vatten           2 dl
Socker           1 msk
Vatten           2msk
Potatismjöl    2 tsk
Kanel
 
Gör såhär:
  1. Skala och skär äpplena i små bitar.
  2. Mät upp vatten och socker i en kastrull. Lägg på lock.
  3. Ställ kastrullen på plattan (högst värme). Koka upp vattnet.
  4. Lägg i äppelbitarna. Koka upp igen. Sänk värmen på plattan (svag värme). Lägg på locket.
  5. Koka äpplena i 3-5 min, eller tills dom blir mjuka.
  6. Mät upp 2 tsk kallt vatten i en mugg. Rör i potatismjölet.
  7. Ta kastrullen från plattan. Rör ner mjölblandningen med en tägaffel.
  8. Koka upp krämen på nytt. Lyft av kastrullen när första bubblan syns.
  9. Saksätt med kanel.
  10. Häll krämen i två djupa skålar. Servera med mjölk eller vaniljglass. 

Irriterande

Postat den 03 oktober klockan 13:06 i Vardagssnack,

Vad här det för himlans reklam som har dykt upp i min blogg?! Har sett att vissa ord i mina inlägg har blivit "länkord", men det är inte länkord utan det är reklam. Och när jag snackar länkord så menar jag att det ser ut som ord/meningar som jag har länkat, men det har jag alltså inte. Orden blir #777263 precis som vanligt, men det finns en skillnad. Reklam"länk-orden" är understrukna. 
 
Någon mer som har detta problemet? Wft liksom, onödigt...
 
Update: Ser ni skillnaden mellan '#777263' och 'vanligt'? 

#777263 = inte reklman, länkord
vanligt = reklam, inte länkord

Det känns som om 'vanligt' kommer att ändras... men den tiden den sorgen. 

Septembernytt

Postat den 02 oktober klockan 21:03 i Utflykter/Resor,

Hittade den här bilden i kameran förut. Tänkte att den kunde få hamna på bloggen som någon sorts utfyllnadsmaterial. Ca en månad gammal då det planerades nya blommor i krukan utan för ytterdörren :)
 
Kort skärpedjup Sara
 

Lite skogsgrönt och sol

Postat den 02 oktober klockan 18:15 i Vardagssnack,

Solen tittade fram genom molntäcket som ligger på himlen nu så passade på att ta en bild så jag ska komma ihåg hur solen ser ut... Det är ju så lång tid mellan gångerna så solen tittar fram så det är väl bäst så.
 
Hoppas verkligen det håller upp ikväll, guidning på G. Jag har inte sagt så mycket sen "VIP och presskonferens"-inlägget, men jag kan ju säga som så att mina två första guidningar har gått helt okej. Ikväll är det dags för min tredje guidning. Nu såhär i början får man ju anpassa materialet ganska kraftigt från gång till gång. Min första guidning tog 25 min längre tid än maxtiden för en guidning. Så nu har jag kortat ner materialet ganska rejält. Får ser hur lång tid det tar ikväll och eventuellt göra fler justreringar imorgon.
 
Ha det gatt! Och håll tummarna för uppehåll ikväll :)
 

Julkalendern 2012

Postat den 01 oktober klockan 22:44 i

Ingen har väl missat att Greveholm ska tillbaka in i tv:n iår? ^^ 

1 oktober

Postat den 01 oktober klockan 21:06 i

Hallå?! Idag är det exakt två månader kvar till julkalendern startar! ^^ Så om typ en och en halv månad (drygt) är det okej att sätta upp julgardiner, sätta upp avdents-stjärnan och -ljusstaken. Det är även då julmusiken börjar spelas i butikerna (edit: vissa butiker). Om två månader är det liksom okej att handla julklappar. Fast jag har ju såklart tjuvstartat ^^ Två klappar är redan köpta! Nu ska jag fortsätta i min julyra - julmusik it is ^^