Det började med Malin och Malte

Postat den 31 augusti klockan 21:38 i Vardagssnack,




Här är nog något jag inte berättat. Malin och Malte (mina två malar i mitt akvarium) blev en gång ungefär 70 stycken fler. Och dom bor i mitt akvarium nu med. Dom brukar sitta uppradare på glaset och se äckliga ut. Dag in och dag ut. Jag har inte döpt dom ännu. Fast tio stycken har faktiskt redan flyttat hemifrån. Det var nog allt jag hade att säga om det. Någon som vill ha några? Let me know! Snart ska resten flytta också :)

Edit: Bild på större delen av familjen :)


Tisdag kväll

Postat den 30 augusti klockan 21:24 i Vardagssnack,

Jag tänkte skriva något jätteklyftigt. Något som alla skullle bli helt häpna av och rekommendera till alla vänner och släktingar. Dock har jag hört att det aldrig blir som man tänkt sig, så där är anledningen till varför det inte står något jätteklyftigt här och nu.

Annars så rullar tiden på. Långsamt och segt. Kanske är det lugnet före stormen? Som ni alla säkert varit med om så tycker alla lärare att: "Jahopp, nu har det gått fyra veckor, det betyder att det här avsnittet bör avslutat och där med prov!". Och eftersom alla tycker och tänker så, och anser att sitt ämne är viktigast så kommer åttahundramiljarder prov samtidigt. Så längtan just nu är till mitten av den här terminen, då brukar det vara lugnt på provfronten och proven kommer inte samtidigt igen fören dagarna innan jul.

Mina magproblem verkar faktiskt minska nu. Och det är hur skönt som helst. Ni förstår inte. Jag förstår knappt. Jag förstår knappt hur det var när jag hade som ondast... Okej, jag kommer ihåg. Och nu vill jag inte tänka på det! Usch! Någon som har något roligt att berätta för mig? Jag dör av att ingenting händer. Och jag tycker att det är hur tråkigt som helst att jag inte lägger upp några bilder. Därför tänkte jag dela med mig av något gammalt. 


Kaaaffeeh

Postat den 28 augusti klockan 12:19 i Vardagssnack,

Alltså man lär sig att uppskatta saker först när man inte har tillgång till det särskilt ofta. Typ Kaffe. Jag dricker kaffe idag. Det brukar jag inte göra. Min mage "tål" väl egentligen inte kaffe nu när jag har magkatarr och sådär. Men nu dricker jag som sagt kaffe, just för att se om jag skulle kunna klara av att ta en kopp någon gång då och då. Jag ska ändå inte ha något särskilt för mig idag, så om det går åt skogen så är det lugnt.

Jag spelar Penguin World på fejjan och dricker kaffe. Ibland har man det bra ;). Om magen håller sig väl med kaffet blir det även en tripp till Borås snart med far min. Får se om jag kommer hem med något gott ;). Hejspace!

Lite nyttiggöra, lite Kapten Röd

Postat den 27 augusti klockan 12:26 i Vardagssnack,

Jag ska klaga nu. Bara för att jag kan. Skolan tar död på mig. Det är helt sjukt. Nio nya ämnen och tre "gamla" sedan innan sommarlovet. Att behöva gå upp klockan halv sex sex på morgonen för att åka den fulla bussen som man får stå upp i hela vägen till skolan. Och att vara en lojal vän efter skolan och på fritiden plus att man ska ta sig tid att göra både nyttiggöra och saker man tycker är kul. Det blev en hård start på denna terminen. Jag hoppas att det lugnar ner sig lite nu andra veckan.

Sen kan jag ju passa på att säga att min kamera är spårlöst borta :S Tidigare har jag haft känslan att den säkert dyker upp snart, men nu börjar jag få lätt ångest. Jag har inte råd att "tappa bort" den. Det är förresten en anledning till att det inte finns särskilt många bilder på bloggen.

Annars så är det dags att få ordning på saker omkring här hemma. Ska städa lite. Och sy gardiner. Kapten Röd lär ju få dela dagen med mig :)

Hej!

Så nära, så nära, sån ära

Postat den 25 augusti klockan 18:03 i Vardagssnack,



Jag vill bara uppdatera om någon missat något :). Fin kille det där. Nu ska jag och mamma till Göteborg snart och spana in The Arks sista spelning. Wiiee :).

Och bara så alla vet: Att starta upp dagen med att knipsa upp sitt lås för att man glömt(/tappat?) nyckeln kan förstöra hela dagen. Det gjorde det för mig iallafall. Och JÄDRANS!: Jag hade glömt hur mycket skolan tog på krafterna. Jag döööör -.-

VD: Sara Eriksson

Postat den 24 augusti klockan 18:07 i Vardagssnack,

Det är inget snack om att det skulle vara mindre full rulle bara för att det är första veckan i skolan. Många nya kurser att försöka förstå sig på, många nya lärare att irritera sig på. Många samma klasskamrater att fortsätta stå ut med ;). Idag har jag hunnit med att bli vald som både yrkesrådrepresentant och programrådsreptresentant. Man kan väl säga att det är något slags elevrådsaktigt, det ena med representanter och lärare i samma arbetslag i alla årskurser och det andra med folk från yrkeslivet som ska hjälpa oss i elever med sammarbeten och så vidare. Förutom detta är jag nu mera VD i "mitt" UF-företag (Ung Företagssamhet). Vi startar alltså upp ett företag (i en grupp om 6 personer, inklusive mig) där vi ska ta fram en produkt/tjänst att exponera och sälja. I slutet av trean ska vi avveckla företaget.

Just nu peppar jag grillkväll. Ska åka iväg om en stund. Matchbox Twenty i högtalarna och lite fix känns som en bra start på kvällen :)

Just nu: Morgonrock. Leggings. Linne. Gosiga sockar.

Postat den 23 augusti klockan 20:09 i Listor,

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Att äntligen få dricka mjölk! (Ja, det är ett himlas tjat om mjölk här nu ^^)

Vad gjorde du kl 08 imorse:
Klockan åtta imorses var jag försenad och påväg till min första lektion...
dock två minuter senare satt jag på plats på Svenska-C-lektionen.

Vad gjorde du för 15 min sedan:
Ehm, jadu. Gluttade omkring på fejjan.

Det sista du sa högt:
Hejdå!

Det senaste någon sa till dig:
Hejdå!

Vad har du druckit idag:
Mjölk. Vatten.

Vad var det senaste du åt:
Tacopaj.

Vad var det senaste du köpte:
En ring. Med peacemärket på.

Vad är det för färg på din ytterdörr:
Vit.

Vad är det för väder hos dig nu:
Solnedgång. Fint.

Godaste glassmaken:
Cappuccino.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Nope.

Sover du tungt:
Inte så. Bara på morgonen när det är dags att gå upp.

Drömmer du mardrömmar:
Inte längre.

Trivs du med ditt jobb:
Jag går ju i skola. Och där trivs jag väl. Dock längtar jag till arbetslivet.

Favoritklädsel:
Leggings, mysiga sockar och tjocktröja.

Favoritlåt just nu:
Jag smälter fortfarande till denna!

Vad ser du om du tittar till höger:
Min säng.

Vad gör dig glad just nu:
J.

Vad ska du göra härnäst:
Jag vet inte, hämta mamma snart tror jag. Sen sovaaah. Är aptrött -.-

Höger eller vänsterhänt:
Höger.

Humör just nu:
Glad. Och trött.

Favoritgodis:
Surt.

Kläder just nu:
Morgonrock. Leggings. Linne. Gosiga sockar.

Höstplaner:
Skola. Nytt extrajobb.

Hur många kuddar sover du med:
Två.

Spelar du något instrument:
Nja. (Band Hero?) Inte längre. Har spelat klarinett. Har två gitarrer jag klinkar på emellanåt.

Morgon eller nattmänniska:
Jag kan ställa om mig. Jag vill hellre vara en morgonmänniska. Men jag är nog en nattmänniska.

Vad är viktigast för dig:
Ehm. Att må bra. Då brukar det mesta stämma.

Är du kittlig:
Ja -.-

Snarkar du:
Don't know. Do I?

Stjärntecken:
Vädur.

Äckligaste insekten:
Fjärilar! Och gråsuggor.

Längtar du mest efter just nu:
Höstlovet? Haha... Jag vet inte.

Sara <3 Mjölk

Postat den 23 augusti klockan 06:30 i Vardagssnack,

Okej, snabbt här nu då! Goda nyheter!: Ingen magknip, magont eller what so ever från mjölken igår (JIPPI!). Det känns mer än okej! Dock fortsätter jakten på vad det är som pajjar magen. Test #2: Ingen magontmedicin (jag har haft problem med biverkningar). Nu ska jag springa iväg till första skoldagen med lektioner och skit... åtta till fyra, härlig start va? Ha en bra dag! :)

Dagen, med stort D

Postat den 22 augusti klockan 19:29 i Vardagssnack,

Ni anar inte hur jag har suktat efter denna dagen i dryga veckan nu! Idag är dagen då jag ska dricka ett stort glas mjölk. För er som inte hängt med så har jag alltså varit utan mjölk sedan förra torsdagen pga av en (vad läkarna tror) magkatarr. Och nu menar jag ALL mjölk! Jag har lusläst på förpackningar och letat efter mjölkpulver och allt vad det heter. Även produkter så som smör och ost har varit uteslutet. Inte ens laktosfria produkter har varit tillåtet. För en mjölkälskare som mig så har detta varit en helevetesvecka. Men nu är det alltså dags. Ett stooooort glas mjölk (och kanske lite choklad?) är på ingång. Håll tummarna nu för att min magar pallar trycket! Annars dör jag... Haj!

Dagens lära

Postat den 21 augusti klockan 20:32 i Mat/Dryck,

Om man bara ser tillräckligt ledsen ut, 
och suckar tillräckligt många gånger och tillräckligt högt, 
så får man något gott!


Medan min familj satt och åt äpplepaj och vaniljsås (med mjölk i) (som jag inte äter) så gick jag ner en sväng på mitt rum för att inte bli frestad. Tyvärr slank doften av äpple och kanel ner till mig så jag gick upp till mamma och började sucka i hopp om att bli tyckt synd om. Men icke! Mamma for iväg till köket och grejjade lite och två minuter senare pep micron (att något var klart) och när mär microndörren öppnades doftade det sött äpple med kanel. Och det var just var det var :). Äpple med kanel, socker och vatten. 2 minuter i micron. MMMM!

En lördag pt 2

Postat den 21 augusti klockan 14:15 i Utflykter/Resor,


Igår. Lördag. Styrsö. Med Rasmus. Fint väder. Behöver jag säga mer? :) Lyckad dag på många vis! Tanken var att gårdagens utflykt egentligen spenderas på Brännö. Men då vi kom till Saltholmen upptäckte vi att dagen skulle hinna passera innan nästa färja till Brännö skulle gå, så vi åkte till Styrsö istället :).

Vi gjorde som vi alltid gör. Spinger omkring med våra kameror och leker turister.



Vi tillbringade dagen nära vattnet. Badkläder hade varit najs att ha med sig. Men man kan ju inte tänka på allt.





Vi var coola och tog bilder på oss själv på färjan på vägen hem :). Tack för mig!

En lördag

Postat den 21 augusti klockan 02:26 i Vardagssnack,

Jag åkte hemifrån halv tio imorses, kom hem nu. Jag är trött. Ovanligt lite magont i kombination med att ha träffat två fina människor efter varandra har gjort dagen bra. Trött som satan nu. Av olika anledningar. Men det känns bra ändå. Jag har inte så mycket att säga. Eller jo. Jag kan ju säga att den en fina människan som jag träffade idag är Lovisa. Det finns en anledning till att vi började hänga med varandra innan vi ens var påtänkta <3. Tacos, film och lite snack en lördagkväll är ju inte helt fel :). Imorgon (senare idag) för ni troligtvis höra om den andra braiga människan :). Nu ska jag sova. Godnatt! :)

Död - dödare - dödast

Postat den 18 augusti klockan 11:39 i Vardagssnack,

Alltså, jag döör! Min mage. Fuckingjälvarshelvetesmagkatarr. Dagens planer inställda. Vad gör man? Jag löser det genom att dö lite. Ligger hemma i tvsoffan, gluttar på film, försöker äta (vilket känns som att det bara kommer upp igen så fort man ser/tänker på mat). Jag har det lite trögt nu, som ni förstår. Det som är mest segt är att jag inte kan göra någonting. Så fort jag ställer mig så viker jag mig nästan av all smärta. Jag ligger, och ligger, och ligger. Jag är SÅ rastlös.. Någon som har tips på något kuligt man kan göra? :)

Ny design på bloggen (Y)

Postat den 18 augusti klockan 11:07 i




Att tröttna snabbt på saker har sina för- och nackdelar. Att behöva ha det rätt hela tiden tar energi, men samtidigt ger det så mycket tillbaka (iallafall för mig). Fördelen med just bloggdesign är att jag tycker att det är ganska roligt att sitta och pyssla med koder och färger fram och tillbaka. Nackdelen är att jag aldrig har tid tar mig tid. Jag skulle vilja påstå att jag tillhör den sorten som har väldigt svårt för att starta; att komma igång. Men när jag väl har kommit in i det jag sysslar med så går det oftast som på räls. På den nya designen har jag väl egentligen inte ändrat jättemycket, men små grejer gör skillnad dom också :).



PS. ser du inte den nya designen tryck på f5 :)

En dag i det Sariska livet

Postat den 15 augusti klockan 21:47 i Vardagssnack,

Klagomål på att jag uppdaterar för sällan. Illa. Jag sitter ju vid datorn i princip varje dag så någonting borde jag väl kunna åstadkomma. Men, för att göra anonym nöjd så tänkte jag skriva om min dag idag.

Vaknade vid fyra och var pigg. Jättepigg faktiskt. Somnade om och blundade faktiskt ända till fem... Låg och glodde i taket till halv sex då klockan ringde och jag långsamt makade mig upp och åt frukost, för att halv sju köra mamma till hennes jobb där dom skulle ge sig av på roligheter. (Lång mening.) Sen kom jag hem igen klockan sju. Och var pigg. Jättepigg fortfarande. Och där, i den stunden, började en herrans massa timmars That 70's show tittande. Det hade ju blivit en paus nu från den serien när jag tapetserade om i rummet, men nu är det dags igen. Och jag lyckades ta mig igenom tillräcklig många för att det bara är ett avsnitt kvar nu. Som jag ska titta på alldeles snart. (Shitt vad mycket text det är känner jag).

Sen åkte jag till stan och jobbade lite. Och fixade lite. Och sen fick jag med mig en Johan på vägen hem. Start med matlagning och efter det lite filmtittande. Och ja, det var nog mig dag. (Och jag känner att alla meningar börjar med ordet "och"). Och sen hade jag inte så mycket mer att tillägga. En lugn dag. För en gångs skull? Jag har ju stressat sönder denna sommaren.

Förresten så för er som undrar så går mjölkförbudet helt okej. Det är svårt att bara helt plötsligt i livet sluta ha med mjölk att göra. Mor läste häromdagen på min ProVivadryckgrejsimojs att det är något mjölkbös i. Så det vara bara att säga hejdå till ProViva:n. Funderar på att läsa på min magmedicin också och se om det är någon skadlig mjölk i... Det är ju för sjuttsingen mjölk i allting! Aplurigt!

Men iallafall. För att gå tillbaka till min vakna tid idag. Jag har varit pigg hela dagen, och är pigg fortfarande. Hur blir man trött? Jag antar i och för sig att jag kommer kolappsa snart. Men om jag inte gör det, vad gör jag då? Ha en fin kväll alla människor! Godnatt :)

Lurigt!

Postat den 12 augusti klockan 12:57 i Vardagssnack,

Fail. Del 6 hamnade innan del 5 :S Ehm.. förklaringen är: INGEN ANING. Wtf liksom? Jaja, jag tänker strunta i ordningen. Bara så ni vet. Lev med det :) Hoppas ni har en trevlig dag! Jag stressar runt som vanligt. Vem kunde tro att ett sommarjobb som kyrkvaktmästare kunde vara stressigt? Förresten så har jag levt en dag utan mjölk nu. Det går bra. Bara 11 dagar kvar nu till mitt belöningsglas med mjölk. Ser fram emot det ;) Hoho. Hejsvej!

Grekland pt 7

Postat den 12 augusti klockan 07:36 i Utflykter/Resor,


Jahopp, då var vi framme vid sista dagen. Planet skulle gå klockan 9 på kvällen så vi hade hela dagen på oss att ta ut våra sista semesterkrafter. Vi var ju på marknad dagen innan och därifrån köpte vi med oss en vattenmelon. Tyvärr var den aningens övermogen så istället för att äta den passade jag på att skulpterera lite. Fin va?

Mot stranden för sista gången! Och med en vattenpaus i skuggan. 33 grader i skuggan var det så.. ja.

Såhär såg jag ut sista dagen :O Röd från dagen innan då jag passade på att sola utan solskyddfaktor :P Menmen, varvade skuggan med solen lite då och då. Jag hann även här avsluta min bok jag hade med mig (frivilligt ;) haha). Så småningom blev det lunch, men en isfrappe till efterrätt. Och sen rullade även dom sista timmarna iväg och rätt som det var satt vi på planet hem igen..

Vad jag tyckte om resan? Jo:


Grekland pt 5 (bildbomb)

Postat den 11 augusti klockan 20:27 i Utflykter/Resor,

För att få fullt ut av resan och se så mycket som möjligt var det bäst att hyra en egen bil. Så vi gjorde det.

Vi åkte runt på ön och stannade när vi kände att vi ville det. Jag ska inte skriva så mycket i detta inlägget, det behövs liksom inte. Ni ser vad bilderna föreställer :) Utsikten var okej ungefär hela tiden ;)


Världens chamrigaste husvagn stod parkerade längs med vägen. Det var en kvinna som stod och pressade apelsin- och citronjuice för hand. Mmm!



Åkte vidare och hittade en karta för att spana på efter vart vi skulle kunna tänkas vara och efter badställen :)


Vi blev inte så kloka på den kartan så vi åkte vidare och rätt som det var hittade vi ett ställe som verkade helt okej ;)

Badaaaah!


Sen åkte vi vidare och hittade ett till badställe :)



Efter allt badande började solen gå ner så vi åkte tillbaka till nästan start. Nämligen Zakythos stad. (Vi bodde i Argassi 3 km därifrån.) Så här ser grekiska gator ut ;)


Och sist, men inte minst: en bit av hamnen!


Grekland pt 6

Postat den 11 augusti klockan 20:19 i Utflykter/Resor,


Jösses! Någon i min familjen (inte jag) var drivande i att gå på morgonmarknad. Och eftersom vi skulle lämna tillbaka hyrbilen vi hyrde dagen innan klokan 8 på morgonen denna dag så var vi iväg redan klockan halv 7 så vi säkert skulle hinna. Vi gick längs med kajen i Zakythos stad i soluppgången och väntade på att fiskarna i sina (ASBALLA) grekiska fiskebåtar skulle börja sälja sin fisk och att grönsaksodlarna skulle packa upp sina grejer. Människorna i Grekland var långsamma på det, så vi fick bara en liten snabbtitt på grönsakerna innan vi var tvungna att bege oss av hem igen för att lämna tillbaka bilen. Resten av dagen tillbringades på stranden med sol och bad :)



Grekland pt 4

Postat den 11 augusti klockan 16:52 i Utflykter/Resor,


Dag 4 skulle vi besöka det väldigt populära "vraket". För att ta sig dit var man tvungen att åka båt.


Väl på plats var det fullt av folk. Männsikor kom och gick hela tiden. Vraket var väl ingen höjare i sig. Rostigt och... vrakigt :P. Dock fanns det blåaste vattnet jag någonsin sett där. Helt sjukt! Den vita "sanden" var småstenar som gjorde ont att gå på och vågorna var enorma. Det var lite svårt att bada eftersom vågorna bestämde om man skulle kastast mot land eller ut mot havs. "Sanden" kastades också med i vågorna så när man skulle försöka ta sig upp/i blev man attackerad av småsten samtidigt som underlaget liksom rörde på sig. Inget för barnfamiljer och gamlingar det där. Men det var en upplevelse i sig.



På vägen hem så stannade båten halvvägs så vi fick bada/snorkla lite mer :)

Kayaking with second cousin of mine

Postat den 11 augusti klockan 16:33 i Utflykter/Resor,


En annan roade sig på havet för en vecka sedan. Min syssling från USA var på besök i Sverige så varför inte ta ut henne till havs och visa svenska skärgården? Vi hade det perfekta vädret och allt gick som på räls. Frågan är varför man inte paddlar kajak oftare? Det svinkul! :D


När vi stannade första gången så hade vi hittat ett ställe att lägga till på som vi tyckte såg bra ut. Det var klippor som man kunde klättra upp på och bada ifrån om man ville. Dock var hela ställe i markhöjd fullt av sjögräs. Personligen hatar jag sjögräs och allt som döljer sig i det men jag kunde ju inte direkt sitta kvar i kajaken pga av lite sjögräs? Så jag satte på mig mina foppaflippflopp och hoppade ur kajaken och stod med benen i vattnet upp till halva vaden ungefär då helt plötsligt något (antagligen en krabba) kryper över min ena fot. ASRÄDD hoppar jag upp på närmsta sten och upptäcker när jag väl står och balanserar på den hala stenen att jag bara har ena flippfloppen på mig... Den andra hade fastnat på botten under alla sjögräs som låg och flöt O.o. Förstå att en bit av mig dog där. Jag tänkte strunta i den, men sen kom jag på att jag kunde använda paddeln att röra om i grytan med. Och när jag hade rört omkring i sjögräset lite så flöt min flippflopp upp. Tummen upp!

Andra stoppet var desto trevligare. Vi satt i den underbara kvällssolen och njöt av den sista värmen innan vi drog oss tillbaka mot land.

Helt plötsligt handlar allt om mjölk

Postat den 11 augusti klockan 11:49 i Vardagssnack,

Hopp. Hopp. Ja. Doktorn sa, att min mage är i obalans. Typ. Och nu ska jag en gång för alla kolla upp mjölk"allergi". Jag ska tydligen hålla mig borta från mjölk helt och hållet (lusläsa innehållsförteckningen och undvik alla ord som har mjölk i sig). Jag har varit hemma i en timme drygt och hittills har det ju gått bra iallafall ;). Min "belöning" (som eventuellt kommer vara en dålig belöning) är att dricka ett stort glas mjölk om drygt en vecka. Bara för att se hur magen reagerar. Så, önska mig lycka till och håll tummarna för att mjölken ska få vara kvar i mitt liv! ^^

Det är tur att man gillar blåbär

Postat den 08 augusti klockan 08:51 i Vardagssnack,

Som en del vet så har jag legat hemma dom senaste dagarna med någon storts magkatarrssjuka. Magkatarren har gjort mer ont än någonsin samtidigt som jag har spytt och mått apdåligt. Men nu är det på bättringsvägen och doktorn ska få besök av mig på torsdag. Vad det gäller maten så har jag knappt ätit överhuvudtaget det senaste. Förens igår, då jag åt mitt första "riktiga" mål på (vad som kändes enligt mig) väldigt länge. Dock hade jag lite ont i magen imorses när jag vaknade så.. tar det lilla lugna nu igen. Frukosten (som faktiskt äts just i denna sekund..) består av blåbär. Blåbärblåbärblåbär. Okej, inte bara blåbär. Men blåbärssmak på allt. Blåbärste (med vanlij), ProViva Shot Blåbär(/Citron) (bakteriekultur blablablabla bra blablabla), ProViva fruktdryck Blåbär (så jag har något att svälja magkatarrstabletterna med) och en liten skål med filmjöl med frysa blåbär i. Anledningen till denna blåbärsfrossa är att blåbär är snällt för magen. Så.. ja. Hoppas ni har en fin dag! :)

Grekland pt 3

Postat den 07 augusti klockan 19:11 i Utflykter/Resor,


Det sägs att man ska testa på saker när man är utomland som man inte har hemma. Vi hittade bananjucie. Nu förstår vi varför vi inte har det hemma :P Blusch! :P Hahah. Annars så körde vi med äkta semestermat med sylt på mackan och sådär. Ingen höjdare egentligen, men man är ju inte på semester varje dag :P

Dag tre skulle spenderas på annat sätt än att bara ligga och sola och bada vid stranden. Superväder med säkert 35 grader i solen skulle vi bege oss med båt ut på havet för att spana in jättesköldpaddor och bada i grottor. Båten vi åkte med hade glasbotten. Praktisk.


Sköldpaddorna var tydligen vänjda vid turistlasterna och snorklare så dom simmade lugnt omkring. Tydligen så kan dessa sköldpaddor hålla andan i ca 15 minuter så passade på klicka en bild när en sköldpadda var uppe och andades.

Sen åkte vi vidare längs med kusten och tittade på det (enligt oss turister) fantastiska landskapet :). 



Båtchaffisen körde till och med in båten i grottorna. Det var ganska ballt :)

Sen stannade vi och badade lite granna :)....

.. innan vi åkte vidare mot nästa badställe (mycket fint landskap på vägen dit ;) )

Det vad ganska maffig grejer vi åkte förbi. Båten som är längst ner till höger bredvid berget var samma storlek som våran båt :) Och sen passade vi på att ta bad #2  :)

I samband med sköldpaddsturen ingick även en stopp på sköldpadds ön. Från långt håll spelade det inte så stor roll varifrån man kom för ön såg ändå ut som en sköldpadda.



På ön var det förbjudet att bygga saker över huvudtaget. Men varför skulle detta stoppa turistförsäljare? (Och nu menar jag inte försäljare som säljer turister... utan försäljare som säljer saker (typ glass och dricka) till turister)

Och ja, det var den dagen :)

Grekland pt 2

Postat den 07 augusti klockan 17:34 i Utflykter/Resor,

Den efterlängtade del två av Greklandsresan är nu på ingång. Vad som har hänt sedan vi kom hem vet jag inte riktigt. Tiden har flugit iväg och... Tja, så är det. Nu kommer iallafall lite fler bilder från Grekland. Enjoy ;)

Resan från Sverige till Zakynthos med flygplanet tog drygt tre timmar. Bussen tog oss från flygplatsen till hotellet oss ungefär 20 minuter. När vi kom till hotellt gjorde vi egentligen inget särskilt mer än att packa upp och kolla in läget lite smått. Utsikt från hotellet :)
Blekfisar som vi var startade upp dagen efter med att åka till St. Nicholas Beach. Vi förblev där hela dagen och göttade oss med sol och bad :) Välbehövligt!
Det fanns en liten kyrka av något slag vid stranden och var och varannan minut hörde man någon som var där och rykte i snöret till klockan. Och jag ville ju inte vara sämre än någon annan ;)
Sen var det inte så mycket mer den dagen. Vi gick ut på kvällen :P Eftersom vi bodde på en turistgata så fanns det maaaassor av resturangägare som försökte få sin uppmärksamhet och erbjöd både det ena och det andra.

Och eftersom det var min namnsdag även denna dag (Emma) så bjussade föräldrarna på en maffig bananasplitt. Mmmm :) ^^