På bättringsvägen

Postat den 29 november klockan 20:24 i Vardagssnack,

Sådär, då har jag testat på att ha halsfluss. Jag är långt ifrån 100% återställd men jag känner att jag är påväg åt rätt håll åtminstonde. Jag är vaken när man ska vara vaken, jag sover när man ska sova. Jag blir inte andfådd av att sitta upp, även om det känns som om jag bestiger trappan varje gång jag ska upp en våning. Men snart så ska nog även trappan gå som en dans. Äntligen har jag börjat packa upp alla lådor som agerat hinderbana i mitt rum och jag adventspyntar lite i samma veva som jag donar och har mig. Nu när jag börjar friskna till lite kommer även lusten tillbaka, det som står överst på min vill-göra-lista är att fixa nu bloggdesign och julmåla naglarna. Det känns som lagom helggöra för en halvsjukling som håller på att bli frisk.

Förhoppningsvis första och sista gången

Postat den 24 november klockan 20:28 i Vardagssnack,

För att kunna gå framåt behöver man ibland ta ett steg bakåt. Just nu bor jag i mitt flickrum igen (Hejdå Olskroken). Jag är ganska nybliven singel. Jag testar på halsfluss för första gången med tillhörande 39 graders feber. Jag har varit säng(/soff)liggandes ungefär 20 av 24 timmar om dygnet som senaste dagarna och nu är det penicillinkur tio dagar som gäller. Jag har mitt liv i kartonger som jag inte orkar packa upp (konstigt med 39 graders feber, eller hur?).

Men jag ska inte klaga nu. Häromdagen, innan jag var på vårdcentralen för att få min sjukdom på papper, fanns jag i princip inte. Jag kunde inte svälja min egen saliv, så ont hade jag. Jag gick omkring med munnen öppen så den skulle bli torr och därmed inte ha någon saliv att svälja. Funkade delvis. Mestadels inte. Man blir väldigt medveten om hur ofta man sväljer när man har halsfluss. Läkaren sa att det var "en rejäl en" med inte bara svullen hals utan även sår. Förhoppningsvis var detta min sista halsfluss, uschuschusch! 
 
Gällande min sjukdom så är jag femte dagen in i den, tredje dagen med penicillin och jag känner mig förhållandevis väldigt frisk. Dock är det en vecka penicillin kvar så jag får väl bromsa friskhetstankarna lite. Jag äter fortfarande inte särskilt regelbundet och inte särskilt normalt (mestadels fil och nyponsoppa). Jag blir andfådd när jag går upp för trappen och jag tänker hela tiden när jag står upp att jag vill sitta ner, och när jag sitter ner att jag vill ligga. Så jag har väl lite kvar att kurera mig. 

Vardagslyx?

Postat den 13 november klockan 21:19 i Vardagssnack,

Vilken lyx jag hade det imorses! Jag skulle inte vara i skolan förrän klockan 11 så i lite ovanlig ordning tänkte jag chilla på morgonen. Jag skulle dricka kaffe hemma, jag skulle äta frukost och jag skulle dessutom klämma in lite plugg. Tyvärr "hinns" det inte med på vardagsmornarna i vanliga fall så idag var det faktiskt riktig lyx!

Eller? Nja... Tyvärr blev det inte riktigt så lyxigt som jag har tänkt. Jag tänkte att jag skulle fota min lyx och blogga lite om hur lyxigt jag hade det. Att ens hinna med att blogga på morgonen är ju lyx i sig! Så jag fotade och sen satte mig för att redigera bilderna i Lightroom. Efter det har jag såklart svårt att välja vilka bilder jag skulle ha med i inlägget. Och just det, jag skulle bara kolla lite på Facebook... Haha, jag gissar att ni vet hur den historien slutade?

Bråttombråttombråttom! Hopp in i duschen och springa iväg till spårvagnen. Jag kan ju säga som sa att frukosten och kaffet stod kvar som på bilderna när jag kom hem. Dock var kaffe kallt och min frukost aningens torkad... Prutt -.- Och ja, blogginlägget kommer nu istället, nästan halv tio.. 
 
Två dagar i skolan kvar! Håll ut!

Julpyntspremiär

Postat den 12 november klockan 17:58 i Jul, Vardagssnack,

Jag har egentligen inte tid med det är. Jag är så stressad att det känns som att jag ska kräkas när jag sitter och pluggar. Men så råkar jag börja pilla med något annat (t.ex. att tjuvstarta julpyntandet) och vips så är illamåendet borta. Det är är både skönt och jobbigt att det är så uppenbart att det är skolan som påverkar mig så mycket. Skönt för att jag vet att det bara är en vecka kvar, sen är det chill ett tag, men jobbigt för jag vet att jag måste utsätta mig för det. Ska försöka lägga upp en annan taktik inför vårterminen...

Nu är det bara tre dagar kvar i skolan med två stora prov, en inlämning och en redovisning kvar. Sen är det ju dags för LIA. Jag ser ljuset! För övrigt fick jag reda på att det gick riktigt bra på proven förra veckan, en riktig överraskning faktiskt. Själv trodde jag att det skulle bli G och IG för min del, men kammade hem både G och VG. Gött. Hoppas denna veckas prov blir något liknande.

Flisfodrade raggstrumpor

Postat den 10 november klockan 08:22 i New in,

Gud vad skönt att kunna få visa upp lite nya bilder ^^
För två år sedan köpte jag dessa u n d e r b a r a flisfodrade stickade raggstrumpor. Under den mörka tiden på året har jag använt dom sjukt mycket men förra året så började det bli ett hål under foten på den ena strumpan. Jag ville inte slänga dom förrän jag skaffat ett par nya och när jag skulle gå tillbaka till Indiska (där jag köpt dom) för att köpa ett nytt par så hade dom utgått ur sortimentet :-( *ledsen tjej*. Så det blev inga nya.. MEN, igår när jag var inne på Indigo (vid järntorget) så uppenbarade sig en hel korg med massa olika färger och mönster på precis sånna raggstrumpor! Suveränt ju! Och dessutom billligare än vad dom var på Indiska. Så nu äntligen har jag ett par hela. Funderar på att gå dit och köpa ett par till, fast i en annan färg då :)

Julen på Ikea

Postat den 09 november klockan 14:44 i Jul,

Längtar som en tok tills jag får åka till Ikea och spana in julavdelningen ^^ 

Frustration

Postat den 09 november klockan 11:41 i Vardagssnack,

Vad är det som händer? Ytterligare en vecka har gått sedan jag skrev senast, och dom senaste blogginläggen (som faktiskt är ungefär en veckas mellanrum mellan) så har jag tänkt att: "Nej, såhär kan det inte fortsätta. Jag måste blogga oftare". Men nu har det alltså gått en hel vecka sedan sist... Bah!

Jag blir så frustrerad. Alltså den här utbildningen jag går. FY SATAN VAD INTRESSANT! :D Jag blir så frustrerad när allt ska gå så jäkla snabbt. Jag skulle vilja fördjupa mig mer i allt som vi läser, men tyvärr finns ingen tid för det.. Hade utbildningen i sig inte varit så intressant som den faktiskt är hade jag hoppat av för länge sedan. Jag kan ju inte direkt säga att jag mår bra av den. Sover dåligt, pluggar dygnet runt och jag hinner knapp se några vänner eller familj. Som tur är så är det bara en vecka kvar nu på pluggeriet, sen går jag ut på LIA (Lärande i arbete = praktik) och ska praktisera ändå fram till jullovet. Så nu är det sista racet. Inte för det kommer bli någon roliga sista vecka, men sen kan jag chilla. Veckan som kommer erbjuder 4 prov, två inlämningar och en redovisning. Ska tydligen ut och härja på fredag också så... Lördag, vi ses i sängen!

Nu blire plugg, ikväll ska jag hem till Pernilla. Inatt ska jag hem till Sandvik och sova för att imorgon hänga lite med pappsen hans dag. Hare gött!

3 november

Postat den 03 november klockan 22:29 i Vardagssnack,

Jag borde säga nåt va? Det har ju gått ett tag sedan sist... Ganska många dagar. 3 november är det idag, 19 oktober skrev jag senaste inlägget. Idag var det dubbelt så många än vanligt som varit här och spanat in min blogg, trots att det inte är något liv här. Lite konstigt tycker jag, och roligt såklart, att folk undrar vad jag har för mig. Så jag får väl skriva några rader så ni har något att läsa.
 
Jag pluggar. Fastighetsakademin kör på så det ryker och när man tror att man nått högsta hastigheten så läggs ännu än växel i. Ibland funderar jag faktiskt på hur mycket en människa faktiskt klarar.. Veckan som kommer bjuder på fem prov, tre inlämningar och en (ev två) redovisningar. Skola 8-17 eller 9-17 varje dag. Ni förstår att jag inte riktigt har tid att sitta och klinka på tangenterna till bloggen va?

Det var tänkt att jag skulle baka bröd idag. För att göra något som inte var skolrelaterat och för att mitt bröd är slut. Men nej, det blev inte så. Jag vaknade av att jag hade en minihjärtklappning imorses. Det första som slog mina tankar imorses var hur mycket jag borde göra idag. Tvättid 10-14 var det ändå tidsplanerade, men annars var det bara att dra igång en hög växel och plugga på lite allt möjligt.
 
Det kommer nog fortsätta vara dålig uppdatering här ett tag, men jag finns på Facebook och Instagram och försöker faktiskt vara ganska så flitig där. Och i brist på annat så kommer en random bild från min Instagram. Mitt fina fönster <3 Hejsvej!