Två flugor i en smäll

Postat den 30 mars klockan 20:09 i Vardagssnack,

Jag slits mellan om jag ska greja med bloggdesignen eller om jag ska titta på Känn ingen sorg. Tror det blir alternativ två dock. Och lite hårfärgning på det. Två flugor i en smäll liksom. Fast jag skulle ju i och för sig kunna färga håret samtidigt som jag pillar med bloggdesignen också.. Hmm! Det kommer blir svårt dethär... 
 
Det är konstigt att klockan är åtta tycker jag. Jättekonstigt faktiskt. Det känns som om det är mitt på dagen... Hur ska jag någonsin kunna somna sen? Jaja, det blir nog bra. Hoppas jag inte dör trötthetsdöden imorgon på praktiken bara.
 
Joförretsen. Hade det så jäkla najs hos Pernilla igår. Spel- och vinkväll samt födelsedagsfirande för Pernilla. Vi var dessutom tuffa nog att bryta strömmen på allt i lägenheten (utom kyl/frys) under Earth Hour. Supermysigt blev det!
 

Hatkärlek

Postat den 29 mars klockan 12:58 i Vardagssnack,

Yo! Jag känner mig inte det mista sjuk idag. När jag jag vaknade imorses vid halv 9 visade min utetermometer 17(!!) grader. Vilket i och för sig var i solen då, men nu är det skugga vid termometern och den visar fortfarande 17. Helt fantastiskt!
 
Jag var nere på stan för att göra några ärenden alldeles nyss och det var så konstigt att gå iväg utan jacka på mig. Jag tycker alltid att det är lite hatkärlek över dom första gångerna på våren när man går hemifrån utan jacka. Visst, jag ä l s k a r att slippa jackan, men jag har vantligtvis mobil, busskort och nycklar i jackfickorna så det känns gång på gång som att jag har glömt något utav det. Vilket är stöört jobbigt. Det går ganska snabbt över och jag inser att jag visst har med mig allt fast jag har dom i väskan istället, men ni vet när man upptäcker att man kanske har glömt nycklarna hemma och man känner sig helt uppgiven. Segt känsla. Jaja, inget att klaga över nu när det är så fint väder!
 
Nu ska jag på kalajs. Och ikväll blir det mer kalajs! Peace.

Praktiken

Postat den 28 mars klockan 19:45 i Vardagssnack,

Nu har jag hunnit med den första av fem veckor praktik och jag trivs faktiskt himlans bra. Jag är på ett företag som sköter om fastigheter för Akelius och Diligentia. Bl.a. tar vi emot felanmälningar och ser till att dom blir åtgärdade. T.ex. att skruva fast lösa kontaktuttag, täta fönster som drar in kalluft, byta gamla brandvarnare, sätta upp hyllor och skåp, byta kyl/frys/spis, fixa "problem" med avlopp. Hah, folk är paranoida ibland alltså. Men å andra sidan är det väl bättre att man säger till när man oroar sig över något istället för att skita i det och det kanske blir någon skada. Vi ser även till att det är städat överallt och att det ett välkomnande område. Mycket kontakt med hyresgästerna. Gissningsvis är detta inte vad jag kommer att jobba med när jag är klar med utbildningen, men det är kul då jag är en praktisk person. Och man får göra olika saker varje dag vilket jag trivs med jättemycket.
 
Första dagen på praktiken var vi och shoppade arbetskläder till mig. Så såhär springer jag omkring dagligen nuförtiden:
Vanligtvis med skruv, plugg och verktyg i alla fickor som finns på brallorna ^^. = Nöjd tjej!

Så jävla trött

Postat den 28 mars klockan 18:37 i Vardagssnack,

Vad hände idag egentligen? Stört jobbigt att gå upp imorses, och när jag kom hem var jag tvungen att sova lite. men hjälpte det? Nope.. Jag känner mig sådär energilös, som om jag vare sjuk. Men det är jag inte *pepparpeppar*. Jag har iallafall hunnit med att tvätta nu. Ska påbörja städning snart så det är gjort. Till helgen är tanken att jag ska hinna med att fira två födelsedagar. Och hänga en skvätt med Lovisa. Så det blir la gott.
 
Kvällen ska tillbringas under täcket i soffan. Kanske jag orkar fixa designen till bloggen som jag drömmer om. Har påbörjat lite men jag kan verkligen inte bestämma mig hur jag vill ha det. Så jag testar lite fram och tillbaka. Tänkte skriva lite om praktiken sen också. Det är mycket inlägg om städning och tvättning nu det senaste känns det som... Hehe.
 

En vanlig morgon i slutet av mars

Postat den 26 mars klockan 18:43 i Vardagssnack,

Klockan ringer 04.53 på mornarna. Det är ju rätt tidigt. Jag hade hoppats på att jag skulle bli piggare och piggare för var dag som går men än så länge verkar jag bara bli tröttare. Nu har jag visserligen bara varit på praktiken i tre dagar, så snart ska jag nog lyckas vända dygnet rätt. Iallafall, det är när jag går till bussen vid sex som solen går upp. Kände att jag behövde fota det en dag nu när jag faktiskt har kameran här med fullt batteri, och testperiod på Lightroom. Så.. tja. Bättre än såhär kan jag inte. 
 

Det senaste

Postat den 23 mars klockan 21:18 i Vardagssnack,

Hej världen. Då var det dags för en sådandär uppdatring om vad som hänt det senaste. Jag ska ju ut på LIA (lärande i arbete) (praktik) i nästa vecka och senast jag skrev hade jag ingen praktikplats.. mådde verkligen illa då jag var så stressad över detta. Jag missade ju hela förra praktiken p.g.a. halssjukdomen och det vore så fruktansvärt jobbigt att behöva missa en till... Praktiken jag missade där innan jul måste jag ta igen på sommarlovet och tänk om jag skulle behöva ta igen en till då! Men, tack och lov har det löst sig. I fredags fick jag tag på ett fastighetsförvaltarföretag och där ska jag få hänga i 5 veckor nu framöver. Hoppas det blir bra!
 
Och nu när det inte är skola på fem veckor så ska jag försökta ta tag i ett och annat. Bl.a. fixa bloggdesignen. Och även se till att fixa klart i mitt boende så det slipper se ostädat ut hela tiden. 
 
Helgen då: Utgång i fredags och igår. Kunde inte bestämma mig vilken dag jag skulle gå ut så det blev båda. Hade livets fest båda dagarna så jag är så nöjd med det valet. Nästa helg blir det tydligen också partty och helgen därpå med. OCH, helgen därpå ska jag tydligen åldras så då blir det troligtvis också utgång. Jag som vanligtvis inte hänger ute så ofta och festar... Nu är det andra bullar minsann. Men jag ska försöka lugna ner mig lite efter det. Hela "dagen efter" går man ju miste om när man bara är så stört trött. 
 
Iallafall. Nu ska jag lägga mig. Ska tydligen åka hemifrån vid 6 imorgon O.o... Jobb mellan 7 och 16, sen kommer jag nog åka hem och dö lite.. Haj!

Sammanfattning av dom senaste dagarna

Postat den 19 mars klockan 21:39 i Vardagssnack,

Dagarna bara flyger förbi. Kort, vad har hänt?
  • Jag glömde kolla bromsarna på cykeln innan jag fraktade den till Göteborg.. Dom var kassa och nu måste jag fixa dom innan det blir mer cyklande. Att cykla till Maxi häromdagen var aningens läskigt då det i princip bara är nerför hela vägen dit...

  • Jobbintervjun jag var på i fredags blev inget med det. Men vid närmare eftertanke är jag ganska lättad över det beskedet då man var tvungen att skriva upp sig på långt avtal som iallafall sträcker sig året ut, och jag vet ju inte riktigt hur hösten kommer se och sådär så... Ganska nöjd över att det inte blev jag.

  • Jag ska ut på praktik nästa vecka men har ingen praktikplats... p a n i k ! ! !

  • Hej omtenta i företagsekonomi. Jag tror jag var lite väl spänd inför komfortkylatentan i torsdags så när den var klar och jag slappnade av så gick all must ur mig. Och detta fick företagsekonomitentan lida för i tisdags. Faktum är så har jag fortfarande inte fått tillbaka någon motivation så vi får väl se när det dyker upp igen. Då blir det plugg inför omtentan som gäller. 
Det var lite om vad som hänt det senaste. Imorgon ska jag och Pernilla till Universeum och på fredag bär det av till Ullared, wihoo! Blir troligtvis utgång imorgon eller/och i övermorgon för att säga "hejdå" till klassen nu när vi alla ska ut på praktik. Och nu är det sänggång för min del. Jag känner mig helt slutkörd så ska hjälpa mig själv lite på traven med en god natts ordentlig sömn. Nattinatt!

Mot Maxi!

Postat den 16 mars klockan 14:32 i Vardagssnack,

Har laddat ner testversioner på Lightroom och Photoshop på min bärbara dator nu så nu framöver (i 30 dagar som testversionerna är) kommer det nog komma en och annan bild. Jihoo! I den enklaste enkelheten kommer här nedan tre bilder på egentligen ingenting. Fantastisk med sol dock! Som jag skrev i förra inlägget så får man passa på att vara ute nu eftersom det tydligen ska bli kasst väder senare i veckan... Så nu ska jag cykla ner till Maxi och handla lite så jag kan få mat idag. 

Söndag

Postat den 16 mars klockan 13:26 i Vardagssnack,

Jag har aldrig tidigare varit med om en lärare som rättat en så stor tenta så snabbt! Jag skrev tentan på torsdag eftermiddag, på fredag vid lunch kunde samtliga i klassen få reda på sina resultat. Det var några små ynka poäng som saknades till ett VG på tentan men jag är nöjd ändå. Jag tycker det var ett svårt ämne, och denna kursen hade ett snabbt tempo så... jag är ytterst glad att jag slipper göra omtenta.
 
Intervjun i fredags kändes bra, ska få reda på måndag om det blir något eller inte. Efter intervjun åkte jag hem till Alingsås för att spendera natten där. Passade på att hälsa på lite släkt igår på förmiddagen för att sedan åka hem på eftermiddagen. Gårkvällsplanerna körde i diket men jag hade det mysigt hemma ändå.
 
Idag består dagen av plugg. Och ska försöka ta mig en tur med min cykel som transporterades hit igår ^^. Har sett att vädret ska bli kass i slutet av veckan så får nog passa på liksom. Tjingeling!

Helgplaner

Postat den 13 mars klockan 16:40 i Vardagssnack,

Det gick förvånansvärt bra på tentan. Blev klar långt innan utsatt tid och gissningsvis blir det ett VG i betyg. Fast det är nog på gränsen i sådana fall så vi får se.
 
Det som händer härnäst är städning. Och tvättning om en halvtimme. Ska försöka ta mig ner till stan ikväll också för att se om jag hittar lite nya kläder. Dels för att jag är värd det, hehe ;), och dels för att jag ska ju på arbetsintervju imorgon och då kan det vara trevligt att ha något nytt och fint på sig.
 
Annars på helgens to-do-list så ska jag försöka hinna med att bocka av massa plugg inför nästa veckas tenta i företagsekonomi, lyckligtvis läste jag denna kurs på gymnasiet så jag har det ganska färskt i minnet. Ska även se om jag kan få till en träff med mina päron (som har varit bortresta dom senaste tre veckorna men kom hem i måndags). 
 
Nu? Dags att börja ta tag i städningen så jag hinner ner till stan sen. Tajt schema nu ;) Haaj!
 
 

Vårens första dag

Postat den 13 mars klockan 08:50 i Musik/Film/Worldwideweb, Vardagssnack,

Igår alltså. Jag gick hem från skolan i tjocktröja och jackan över armen :D Majgaad!
 
Idag börjar jag egentligen klockan 13 idag men har stigit upp i tid ändå för att köra slutracet inför tentan. Vanligtvis satsar jag på VG men nu det senaste har jag känt att den här kursen är en lyckad kurs om det "bara" står G i betyget. Skitsvår! Men efter gårkvällens plugg så känns det ändå lite hoppfullt att få till det där rackarns V:et också. Har jag tur idag, om läraren ställer rätt frågor på tentan, då kommer jag att lyckas med ett tvåbokstavigt betyg. Men frågn är hur stor den chansen är? Jaja, den som lever får se.
 
Nu blire kaffe, och ringa om praktik (det blev inget av det där jag försökte mig på i måndags), menmen. Bara att köra på.
 
Höres!

Tentaplugg

Postat den 12 mars klockan 18:41 i Vardagssnack,

Hellu! Jag kör ett snabbinlägg. Jag är mitt uppe i tentaplugg men pausar för lite avokadoätande nu. Majgaad, jag äter verkligen den mesta perfekta avokadon jag någonsin ätit just nu. Gottgott. Ska även försöka få ihop ett personligt brev. Ska på arbetsintervju på fredag så då kan ju det vara checkt att ha. Nu måste jag återgå till plugget. Haj!

Måndag

Postat den 10 mars klockan 09:44 i Vardagssnack,

Jag tänkte att jag kunde börja med lite vardagsuppdatering igen. Jag har det senaste varit inne i en period då jag ansett att det inte är särskilt intressant att läsa en blogg om hur jag smörar min macka eller hur vädret är idag, men nu har jag fått för mig att om man inte är intresserad av den sortens läsning så behöver man inte läsa min blogg. Så det så. 
 
Idag börjar jag klockan 13 men jag var ändå upp strax efter 7. Dels för att inte vända på dygnet men även för att vara redo klockan 8 för att ringa upp olika fastighetsföretag. Det är nämligen LIA på gång (lärande i arbete = praktik). Om två veckor redan faktiskt så just nu kan det verka som om jag är ute lite sent. Till mitt försvar hade jag en LIAplats på gång men nu svarar inte den kontaktpersonen mig så... :S. Jag tror nog att det är tillfälligt, att hen inte är på plats just när jag ringer, men... tja. Även om jag typ är lovad en plats där så kan jag inte gå och vänta på att hen ska höra av sig, ifall om jag få ett nej. Så nu rings det för glatta livet här.
 
Har nog något på gång, väntar på att en kille ska ringa upp. Så just nu är det en liten paus i ringandet. Därav har jag tid att blogga lite. Men ska nog åka iväg till skolan istället och sätta mig där och plugga. Så behöver jag inte missa massa dyrbar pluggtid i väntan på att den där killen ska ringa, jag kan ju faktiskt svara i telefon i skolan - tro det eller ej!

Ha det fint, hej!

A just det, vad hände med designen?

Postat den 09 mars klockan 16:01 i Vardagssnack,

Tidsinställt inlägg - wihooo! (Och liksom två inlägg på en och samma dag, i'm coming back?!)
 
Jo, jag vill bara nämna min fula design. Trots att jag tycker att det är väldigt roligt att hålla på med design och gillar att pilla med det så tar det så otroligt lång tid om man vill att det ska bli så nära perfekt som möjligt. Men jag kände att jag nästan kunde spy på snön och och den juliga känslan som var så jag var tvungen att bara ändra. Men så fort domhär två kommande tentorna är gjorda så ska det banne med ske förändringar här! Om två veckor ungefär får vi hoppas att designen är klar. Och då tänker jag vår. Motljus. Vit bakgrund och mycket färg! Vi får se hur dethär slutar. 
 
Yo!

En ganska bra dag trots allt

Postat den 09 mars klockan 11:52 i Vardagssnack,

Nu stressar jag mig över hur morgonen har varit. Jag har inte gjort ett knyst! Men jag är glad av att jag gick upp relativt tidigt iallafall så även om jag under flera timmar inte har gjort något särskilt så har jag hela dagen kvar. Klockan är ju inte ens tolv liksom. Och dessutom när jag skulle kolla vilken första lektionen är imorgon så upptäckte jag att jag inte börjar förrän klockan 13. SUVERÄNT! Det känns verkligen bra att ha en ledig måndagmorgon!
 
Någonting annat som har hänt nu på morgonkvisten är att jag har, på nytt, blivit kär i min telefon. Ni vet den där känslan när man tar upp sin nya telefon ur förpackningen för första gången och är som ett barn på julafton? Den känslan har jag nu. Jag vet inte riktigt vad som hände, men jag blev helt förstummad över hur f a n t a s t i s k min telefon är. Så.... <3!!!
 
Nu ska jag hoppa i duschen för att snart head:a hem till Guldheden igen. Hare gott!

Lördagsuppdatering

Postat den 08 mars klockan 17:51 i Vardagssnack,

Kanske inte fullt lika produktiv dag som jag har fanstiserat om att det skulle bli idag. Men man ska ju må bra också. Jag har varit ute i solen några timmar, ätit regelbundet under dagen (eloge till mig! tillhör nämligen dessvärre inte vardagsrutinerna), pluggat en del, gluttat tv och slösurfat. Med andra ord har jag koppplat av lite idag och det har verkligen gjort gott. Har varit så stressad dom senaste dagarna så.. Ja, lite slapp var välbehövligt. Jag har även packat lite saker som ska med till Guldheden, bl.a. kameraladdaren så i framtiden blir det förhoppningsvis lite bilder i inläggen också. Nu får ni nöja er med min Instagram om ni vill se bildigt vad jag gör under dagarna. Här kommer låten som går på repeat idag:
 

Hos mamma och pappa...

Postat den 07 mars klockan 21:35 i Vardagssnack,

.... fast dom är inte hemma. Sluttenta i komfortkyla är på ingång i veckan och eftersom jag har dåligt med plats vid mitt skrivbord i Guldheden så passar jag på att utnyttja space:et hemma i Alingsås. Det finns både köksbord och skrivbord att plugga vid här.
 
Annars händer inte nåt särskilt. Det är mycket i skolan nu. Dom senaste dagarna har jag suttit i skolan till sena kvällar, någon kväll åkte vi inte hem förrän halv nio... Det är så det blir när det är tenta på gång. Dock mitt återkommande problem med kass mage är ett faktum nu igen. Det brukar visa sig när jag är stressad. Och nu ska jag ha två stooora tentor på kort tid så.. tja. Förhoppningsvis lättar det märkvärt när tentorna är över. Och nåt annat jag oroar mig över är att när jag var riktigt stressad sist så åkte jag på två månaders sängliggande med alla möjliga sorters sjukdomar. Tänk om det skulle hända igen liksom? Jag pallar inte det. Förresten är jag inte ens 100% återställd sen sist heller så... Ja. Kort och gott: Jag hoppas det inte blir värre.
 
Nåt som är lite kul däremot är att jag har jag ett eventuellt extrajobb på gång. Ska berätta mer om det i framtiden blir nåt. Nu ska jag fortsätta ha värsta partykvällen med mig själv! (Läs: äta semla och lägga mig tidigt för att kunna gå upp tidigt och plugga imorgon.)

Rulla bullar

Postat den 02 mars klockan 16:15 i Vardagssnack,

Jag kom på mig själv när jag var halvvägs in i köttebullerullandet. Jag funderade verkligen över hur jag hamnade där, kladdig om händerna och rullade små bollar av köttfärsen. För inte allt för länge sedan kunde jag äta Mamma Scans köttbullar varje dag när jag kom hem från skolan/jobbet. Inte har jag någonsin haft tankar på att laga mina egna köttbullar, så hur kunde det komma sig att jag helt plötsligt var mitt uppe i det?!
 
Jag tror kom fram till en ganska bra anledning. En ganska logisk anledning. En anledning som tidigare bara funnits undermedvetet. Eller egentligen är det två anledningar, fast den ena är lite indirekt... Iallafall. Kort och gott: Jag saknar riktig mat.
 
Sen jag flyttade hemifrån har jag mestadels ätit helfabrikat, halvfabrikat och mackor. När jag bodde hemma åt jag det också, men då lagade mamma mat iallafall 1 gång om dagen till mig så... (TACK MAMMA!). Den indirekta anledningen till matlagningen är nog att jag kanske börjar bli vuxen? Men det faktiska, och logiska, anledningen är att jag saknar riktig mat. Och eftersom jag numera bor bymyself så får jag liksom laga maten om jag vill ha någon. Tufft liv jag lever ;)

Slappt = skönt?

Postat den 01 mars klockan 19:46 i Vardagssnack,

Jämfört med förra terminen är denna terminen ingenting. Jag har mestadels halvdagar och dom första veckorna i skolan har jag dessutom varit ledig många dagar. Heh, förra terminen gjorde jag ingenting annat än att plugga. I skolan, efter skolan och på helgerna satt jag med skolböckerna upptryckta i ansiktet och bara läste och läste. Ibland pausade jag för mat men sen var det inte så mycket mer. Jag sov ju på nätterna, men annars var det bara skola. skola och återigen skola. Dödstungt!
 
Men, dethär med halvdagar som jag har nu, de är inte så chill som man kan tro. Visst är det skönt att bara har schemalagd skola 3 timmar om dagen, men hela livet kretsar runt min utbildning. Nu förtiden när jag hinner göra annat än att gå i skolan blir det lätt lite för mycket av det roliga. Jag unnar mig att "passa på" och att göra saker "om en stund" (vilket såklart nästan aldrig blir av). Förra terminen var tentorna sjukt jobbiga eftersom det var så många andra ämnen på gång samtidigt som också behövde tid, och allt var bara allmänt mycket. Nuförtiden är tentorna jobbiga för jag skjutit upp pluggandet till in i det sista istället och blir mycket p.g.a. det.
 
Det är en svår balansgång det där... Jaja, det är väl bara att försöka skärpa till sig och sätta igång.