2013

Postat den 31 december klockan 15:10 i Årsresumé,

Jag har inte gjort särskilt många stora utstickande grejer 2013 men desto fler trevligheter. Lite vardagsfynd eller vardagslyx om man så vill säga. Här är iallafall en utplockad lista på vad som har hänt mig under året.  (Vill man veta mer om respektive grej så kan man klicka på rubrikerna.)


Dressmann
Under våren anställdes jag som timanställd på Dressmann i Kungsbacka samtidigt som jag bodde hemma. Jag spenderade ca 4-5 timmar varje dag jag jobbade med att pendla till och från arbetet samtidigt som jag ibland jobbade 8- och 9-timmarspass. 
 
Även under sommaren fick jag sjukt mycket oplanerat jobb på Dressman och butikscheferna nästan slogs om mig. Vissa perioder var helt insane pga mycket jobb, men jag är glad över att jag hade jobb överhuvudtaget.
 
 
Detox
Jag påbörjade en ny detoxperiod. Åt massa gott samtidigt som jag passade på att göra en rening av kroppen. En vacker dag ska jag försöka mig på en "riktig" detox. Dom detoxarna jag gjort hittills är väl kanske lite av en snällversion. Men det har gjort gott i sinnet iallafall och det sägs ju att det är där allt sitter så... Winwin!
 
 
Nailart
En dag såg jag en bild på någon som ritat rosor på sina naglar och sedan dess var jag fast. Det blev väldigt intensivt nagelmålande ett tag där under våren. Kul! Något jag nog ska försöka ta upp igen.
 
 
Kreativitet
Jag fick för mig att göra ett kakfat av mitt finporslin som jag samlar på. Satan vad nöjd jag blev! Och hjärtat i toppen passar inte bara bra till utan är praktiskt också då man kan bära kakfatet med två fingrar utan att få ont!
 
 
Teneriffa
Sen åkte jag och Lovisa en sväng till Teneriffa. Åhh! Utomlands. Vi åt som galningar och solade och chillade järnet. Sen passade jag på att fylla år under veckan i Teneriffa och Lovisa gav mig fiskar-som-äter-på-fötterna-upplevelse. HELT FANTASTISKT! Vi var så nöjda med resan att vi tog en resa till några veckor senare
 
 

Dubrovnik
Kroatien. Wow. Jag trivs verkligen när jag är på resande fot! Åter igen åt vi som galningar och bara hade det allmänt gött. 
 
 
Hårfärgning
Hur många år i rad måste man göra något för att det ska bli tradition? Det verkar höra sommaren till att jag färgar håret blont, vilket säkerligen kommer bli av sommaren 2014 också. Den som lever får se!
 
 
Marstrand
Åkte en sväng till Martstrand med Johan. En liten dagsutflykt bara. Fint väder och kameran var med för att föreviga ön.
 
 
Halland
Jag åkte till Halland med Rasmus och våra kameror på en mini-foto-semester. 
 
 
Glasögonorm
Inte så mycket att säga. Jag gick och skaffade glasögon. 
 
 
Tjena vilket glatt besked det kom i juni om att jag kommit in på fastighetsingenjörsutbildningen! I slutet av augusti började utbildningen och hela hösten har jag varit med om det högsta tempot jag någonsin skådat. Den första månaden drygt blev det väldigt tidiga mornar och sena kvällar och jag letade bostad helt hysteriskt.
 
 
 
Sen helt plötsligt skedde det. Det tog bara några dagar från att bo hemma till att flytta hemifrån. Inneboende i Olskroken gjorde mig gott ur skolperspektivet. Istället för 2 timmar enkel väg till skolan som det tog när jag bodde hemma hos päronen så tog det bara 30 minuter när jag hade flyttat. = Mycket mer tid att plugga.
 
 
Det inte fullt så roliga.
Jag har inte ens bilder på det. Lika bra det. Det började med att jag var sönderstressad pga på tok för mycket i skolan. Sen blev jag singel. I samma vända som det blev bestämt att jag skulle flytta hem (efter två månader i Olskroken) till päronen igen så blev jag ordentligt sjuk. Först var det halsfluss (som i efterhand inte alls var halsfluss, eller? (Jag har inte fått någon klarhet i det men det gör detsamma nu.)) Sen blev det lunginflammation någon vecka senare. Och när jag äntligen blev frisk från lunginflammationen så satte det igång i halsen igen(, läkarna vet inte var det är...) Och ja, vad ska man säga? Jag äter fortfarande penicillin så jag är fortfarande sjuk i skrivande stund. Jag har tappat räkningen men jag tror jag är inne på min 7:e sjukvecka på raken nu... Hoppashoppashoppas jag blir frisk innan skolan börjar åtminstonde!
 

Jag har väl hunnit med en del ändå. Jag är faktiskt tacksam mot mig själv att jag bloggar. Mitt minne suger rumpa men i bloggen kan jag bara gå tillbaka till respektive månad och få koll igen. Hoppas 2014 blir ett lika bra år med många utflykter så som 2013 varit.

Julklapparna

Postat den 31 december klockan 10:34 i Jul, New in,

Vännerboxen, två presentkort på SF á 200:-, plattång, Känn ingen sorg, Twilightboxen, Hunger games, och en blurayspelare...
 
... och presentkort cdon 100 spänn, två ljuslyktor, glöggmuggar med matchande skålar (fast dom är tillbakalämnade eftersom jag redan har glöggmuggar, så ska till Cervera så småningom och välja ut en ny julklapp), åsså en del cash.

Pepparkakslatte

Postat den 29 december klockan 16:07 i Jul, Mat/Dryck,


Svingott! Testa!

Redo för 2014

Postat den 29 december klockan 15:29 i Vardagssnack,

Nu är jag redo för 2014. En ny almanacka på personligalmanacka.se är beställd med lite pepptext på fram- och baksidan. Jag fattar inte hur man kan klara sig utan almanacka i skolan (och när man är timanställd). Jaja, mitt problem är löst och almanackan ska tydligen dimpa ner i brevlådan lagom till skolan börjar om ca 2 veckor.

Mot Guldheden!

Postat den 28 december klockan 09:02 i Vardagssnack,

Jag ska flytta igen. Denna gången ska jag inte vara inneboende utan istället ha en egen minietta på 16kvm i Guldheden. Hyffsat nära till skolan också så det är ju bra. Killen som bor där fram tills jag tar över ska testa på att bli sambo så om han trivs med det kan jag bo där länge, vilket jag såklart hoppas på. Jag flyttar i början på 2014 så några dagar till har jag på mig att friskna till. Mer om det när det blir dags. Hej!

Om att hänga på akuten på julafton

Postat den 27 december klockan 17:28 i Vardagssnack,

Jag vaknade i tisdags med den brutalaste smärtan jag känt på väldigt lång tid. I halsen alltså. Jag kunde inte svälja! Och i saliven som jag var tvungen att spotta ut hela tiden var det blod.. Tjena vad ynklig man kan känna sig alltså... Och ja, i sånnahär lägen är man glad att man bor hemma kan jag säga. 

Pappa körde mig till akuten där på julaftons morgon och precis som alla läkare på vårdcentralen så sa även läkaren på akuten med stor självsäkerhet att det definitivt är halsfluss eller körtelfeber. Några tester senare och precis samma testresultat som på vårdcentralen så kom även läkaren på akuten fram till att jag är helt frisk. Förutom att halsen ser ut som... ja, ingen vet riktigt vad det ser ut som. Illa var det iallafall. Läkarna på vårdcentralen har skickat hem mig gång på gång eftersom jag "inte är sjuk", men läkaren på akuten sa: "Jag behandlar patienten, inte provresultaten." Och ja, min hals som var igensvullen fick ytterligaren en penicillinkur på 10 dagar och råd om att skölja med spritbaserad munsjölj så alla eventuella bakterier dör, äta väldigt mycket glass och alvedon om det skulle behövas ytterligare smärtlindring. 

Det var tre dagar sedan nu och halsen mår såååå mycket bättre trots att det "inte går att behandla mig" eftersom jag inte har någon sjukdom, enligt dom på vårdcentralen. Okej, jag vet att det finns regler hit och dit om hur man inte får ge vem som helst medicin utan att grunda det på provresultat. Men kanske att man kunde få några råd istället för att bara skicka hem mig? Jaja, nu är det nu. Jag har medicin och inte riktigt lika ont i halsen. Och om någon inte känner till hur det känns att rena sår, i halsen t.ex., med sprit så kan jag berätta att det svider utav bara helvete! 

Sjukligheterna

Postat den 23 december klockan 19:55 i Vardagssnack,

Längesedan jag pratade om min sjukdom nu. Idag har jag påbörjat min 6:e sjukvecka på raken och det känns inte alls okej. Var hos doktorn senast idag och hon tyckte att jag ska äta yoghurt och soppa dom närmaste dagarna. Varför detta? Jo, min "nya" sjukdom (som troligtvis är samma som dom senaste 5 veckorna fast i en annan form) innebär svullnad i halsen/svalget, med andra ord har jag väldigt svårt för att äta fast föda. För att minska smärtan som uppstår varje gång jag sväljer käkar jag alvedon dagligen, inte för att det hjälper till 100% men det är ju klart en bättring iallafall. Och jag kan ju fortsätta klaga lite: Jag förbrukar den dagliga maxdosen av alvedon under dagen vilket betyder att jag under natten vaknar ungefär tusen gånger och ligger vaken ganska mycket. Vilket i sin tur medför att jag är zombie under dagen. Doktorn varnade mig för vad som med 50% risk kan komma, nämligen halsböld. Jag är inte så taggad på det. Jag orkar faktiskt inte mer nu. Men för att återgå till min konstaterade sjukdom. Bokstäverna G och K kan jag knappt uttala eftersom halsen är så svullen. Dom bokstäverna finns i många ord ska jag säga er... Det är svårt att göra sig förstådd. Jaja, förhoppningsvis går detta över relativt snabbt.
 
Så, nu har jag klagat klart.

Elf

Postat den 17 december klockan 13:57 i Jul, Musik/Film/Worldwideweb, Vardagssnack,

Varför har ingen visat mig Elf förut? Åh, definitivt en ny julfavorit! 
 
Jag är visserligen ganska så frisk nu, om man jämför med vad jag har varit, men när man är sjuk hinner man med måga filmer. Igår såg jag på Elf för första gången och det kommer med högsta sannolikhet bli ett fysisk exemplar av den i min ägo. Supermysig film!

Jag har ju legat hemma dom senaste fyra veckorna så jag i princip inte hunnit med julen överhuvudtaget... Vilket känns sjukt jobbigt nu när jag börjar bli frisk. Det känns som om jag ska hinna med fyra veckors julpynt/juldon/julmys nu denna veckan som kommer. Mamma var snäll och fixade pepparkaksdeg igår, så lite pepparkakor blir det i dagarna iallafall, men sen blir det nog inget mer. Jag är lite stressad över alla julklappar som ska inhandlas, jag vet inte om min kropp är redo att springa omkring bland människor och julrush än. Dagarna går och jag gissar att det bara blir fler och fler människor på stan desto längre jag väntar... Jaja, det löser sig. 
 
Men för att få till en liten fin avslutning. Jag hittade huvudpersonen i Elf i ett litet klipp. Varsågoda! Haha..

En dag i våras

Postat den 16 december klockan 20:35 i Vardagssnack,

Nämen har man sett! Vilken fröjd! Satan vad jag längar utomlands. Se saker. Upptäcka saker. Sola och bada. Chilla. När man är sjuk och inte orkar mycket mer än att sitta upprätt framför datorn eller tv:n så har man gott om tid att gå igenom diverse bilder man har fotat genom åren. Hittade bl.a. denna bilden från i våras och nu sitter jag och drömmer mig tillbaka. Bilden är från när jag och Lovisa var i Montenegro. Det hade ju inte direkt varit fel att byta ut det vi har hemma nu mot det på bilden.. Hehe. 

Idag var sista dagen med penicillin så nu är det bara att hålla tummarna för att det inte finns någon efterhängsen bakterie som kommer att ta över i min kropp när penicillinet är slut. Jag gissar att det var det som hände i princip innan lunginflammationen. Jag hade ju halsfluss då. Och några dagar efter den penicillinkuren var över så fick jag lunginflammation. Men nu är jag trött på att vara sjuk så jag tänkte strunta i eventuella sjukdomar och bli frisk istället, bra plan va?

Återvinning av värmeljus, på rätt sätt

Postat den 15 december klockan 14:58 i Vardagssnack,

Det där med återvinnig av värmeljuskoppar är ju suveränt, om man gör på rätt sätt. Man kan ju tro att det bara är att elda värmeljuset och sen lägga värmeljuskoppen i metallåtervinningen, men nej. Nej, nej, nej. Jag har nyligen fått lära mig att om man gör så gör man fel.
 
När värmeljuset är förbrukat så sitter ofta vekeshållaren fast med lite stearin i värmeljuskoppen. Vekeshållaren är av järn och värmeljuskoppen är av aluminium. I återvinningsprocessen fastnar järnet på magneter och separerar man inte vekeshållaren från koppen så följer även koppen med till stålåtervinningen. Detta medför att när järnet smälts ner så brinner aluminiumet upp och man förlorar möjligheten att återvinna den. Vilket i sin tur är slöseri med energi eftersom vid återvinning av aluminium bara förbrukar 5 % jämför med den energi som går åt vid nytillverkning.
 
Här kan man läsa mer om man vill.

Lussekattsmilkshake

Postat den 15 december klockan 10:02 i Jul, Mat/Dryck,



Ingredisenser | 2 port
  • 250 gr vaniljglass
  • 2 dl mjölk
  • 1 lussebulle
 
Gör såhär
  • Mät upp mjölk och glass i en mixerskål. Bryt bullen i mindre bitar och hysta i. 
  • Mixa. Antingen med en vanlig mixer eller en stavmixer.
  • Servera med en gång.
 

Ni vet, sen jag fick nys om lussekattsmilkshaken för typ två veckor sedan har jag nästan varit besatt av att testa detta. Igår kände jag mig frisk nog att ta tag i saken och woalla, lussekattsmilkshaken uppenbarade sig! Halva grejen med att göra den är ju att bara säga ordet högt till någon, vem reagerar inte på lussekattsmilkshake? 
 
Jag tycker att alla som gillar lussekatter borde testa detta. Konsistensen blev helmysko men OJ VAD GOD. Ganska otippat, en lussekattsmilkshake låter ju inte så gott. Men tänk så fel man kan ha.

8 december

Postat den 08 december klockan 20:03 i Vardagssnack,

Jag var i princip frisk. Sen fick jag lunginflammation och det är därför jag inte bloggat på en vecka. Jag ville bara meddela världen det. Hej på ett tag. Får se när jag blir frisk nästa gång.

Annorlunda jullista

Postat den 01 december klockan 22:37 i Vardagssnack,

Jag har gjort maassor med jullistor på Spotify i år. Annorlunda jullistan, stilla jullistan, glada jullistan, svängiga jullistan o.s.v. Dessutom har bloggen nu fått en egen lista. Jag tänkte som så att alla dom där vanliga låtarna är väldigt lätta att hitta själv, så därför har jag gjort en lista som är aningens annorlunda. 25 låtar som sammanlagt tar ca 1,5 timma att spela tyckte jag var lagom. Den finns i menyn till höger i bloggen. I listan finns ganska många lite halvkonstiga versioner av dom vanligaste jullåtarna, men även några riktiga låtar. Hoppas det glädjs!
 
Passade på att göra en snabb förändring av designen också. Annan bakgrund, annat typsnitt på rubrikerna, lite annan färgsättning och lite snö på det. Det blir alltid lika spännande att se hur länge en ny design blir kvar. Den som lever får se!
 
Imorgon är det dags att ta tag i vardagen igen. Med andra ord är det sänggång som gäller nu, sen upp och hoppa imorgon bitti. 

1 advent

Postat den 01 december klockan 12:45 i Jul,

Det var många år sedan jag var så sen med att julpynta som jag är i år. Inte ens någon adventsstjärna har kommit upp i fönstret.. Jag skyller på halsflussen, jag har ju trotsallt sovit bort en hel vecka och sen när jag började bli frisk har jag tagit hand om flyttkartonger.
 
Jag var på Ö&B igår och fyndade tvålen på bilden för 10 spänn, så den står framme iallafall. Och jag ska se till att innan sänggång ikväll så ska både adventsstjärnan och adventsljusstaken ha hittat fram. Julgardinerna ska också upp.

Nu blir det till att ta tag i saker och ting. Hare gött! Hajj.