Det där med läsning

Postat den 20 juli klockan 21:53 i Vardagssnack,

När jag var liten (upp till 12 år ungefär) så läste jag så många böcker att läraren i skolan sa till mig att jag skrev för många bokrecensioner. Jag minns hur hon talade till hela klassen att man alltid skulle skriva en bokrecension när man läst klar en bok, och så la hon till "ja, förutom du Sara. Men jättebra att du läser mycket". Haha. Ganska roligt minne.
 
Sen tror jag att en del andra intressen tog över för jag i princip slutade läsa efter sjätte klass. Andra intressen såsom fotboll, dans och musik, men det är en annan historia. Från det att jag började på högstadiet har läsning varit tungt. Inte bara läsningen som lästes "för skoj skull" utan även pluggandet. Inte för att jag har haft svårt för att läsa utan mer för att rastlösheten tar över. Jag har dom senaste åren bara skrattat åt mina tankar när jag tänkt sätta mig ner och läsa för att det är underhållande och roligt. Nej, läsning har varit en pina riktig många år nu. 
 
Men. Det senaste året ungefär så har jag fått ett riktigt sug på att börja läsa. Jag har liksom känt att det varit på gång och snart ska jag sätta mig ner och bara läsa. Jag har köpt böcker för säkerhets skull om jag helt plötsligt skulle blir jättesugen på att läsa lite. Jag har köpt alla möjliga böcker som folk säger är bra och böcker som har fina framsidor, haha. Har många böcker som stått och dammat i bokhyllor och böcker som stått nerpackade i papperspåsar. Allt i syfte att få tag en bok jag känner för när jag väl känner för att läsa.
 
Idag satt jag fyra timmar på raken och läste. Och sen två timmar till senare på kvällen. När hände det senaste liksom? Jag är hela tagen av mig själv. Jag skulle vilja klappa mig själv på axeln och berömma mig själv. Typ. 
 
Jag har varit så sjukt stressad över lag dom senaste åren så att kunna sätta mig ner och inte göra någonting är ett stort steg för mig. Det är värt att fira. Kanske köper en ny bok till mig själv som pepp. Den som lever får se!
 
Nu är det nattning hos mig som gäller. Godnatt! :)

Datorproblem

Postat den 20 juli klockan 13:56 i Vardagssnack,

Nu hoppas jag på regn snart. Dels för jag gillar regn men även för jag inte får dåligt samvete när jag sitter inne vid datorn då. Nu har jag det så bra att jag sitter på balkongen med datorn men det kan ju vara kul att hitta på nåt när det är så fint väder liksom. Iallafall, anledningen till att jag vill sitta vid datorn nu är för jag behöver ha en nya design på bloggen (HAHA, jag blir ALDRIG nöjd... pust). Men sen har jag även yttepytte skolarbete som hänger kvar sen vårterminen så.. Det behövs ju bli gjort snarast också. Och det också vid datorn. Och jag känner att jag inte riktigt vill sitta vid datorn när det är så soligt. Jaja, än är det ingen brådska, skolan börjar inte än på ett tag :)

Lördag

Postat den 19 juli klockan 19:49 i Vardagssnack,

Det var längesedan jag kände mig så avslappnad som jag varit gjort idag. Idag har jag inte gjort någon måstesak överhuvudtaget. Konstigt. Skönt. Började dagen med att gå en promenad för att spana in området. Innan jag flyttade hit trodde jag att Kållered Centrum var, i princip, allt som fanns i Kållered, kanske något hus utstrött lite här och där men annars trodde jag att det bara fanns två bostadsområden. Men... Jag har fel. Kållered är nästan hur stort som helst :O Man kan inte spana in allt på samma promenad inte. Men det ju bara kul att man kan uppleva mer än vad man trott från början.
 
Mitt nya place börjar ta sig nu iallafall. Fått upp några hyllor på väggarna, soffinköp ligger väldigt ofta och guppar i tankarna så det är nog nära nu och jag har inte allt för många kartonger kvar nu som är oupppackade. Allt är väl egentligen uppackat (fast nu nerpackat igen) och jag har kollat igenom allt, men jag måste ha fler hyllor på väggarna för att kunna placera det jag har i kartongerna någonstans. 
 
Nu blire lördagkväll och allt var det nu kan tänkas innebära. Hare fint!

Det där halsonda

Postat den 13 juli klockan 22:45 i Vardagssnack,

Jag stod framför spegeln igår med munnen så öppen jag bara kunde för att titta på mina halsmandlar. Så kom jag att tänka på när jag var hos doktorn i tisdags vilka ljud hon ville att jag skulle göra samtidigt som hon tittade ner i halsen på mig. Samma ljud som jag gjorde hos henne stod jag och ljöd framför spegeln och såg då hur halsmandlarna trycktes ihop mot varandra och till och med nuddade varandra. Flera gånger i rad för att se hur illa det verkade vara. Ni vet, om jag tryckte ihop halsmandlarna så mycket jag kunde kunde jag nästan inte andas :O Sen var det inte så mycket mer med det. Men expertis sa att det såg ralativt bra ut.
 
Idag har jag SVINONT i halsen. Precis som jag hade dagarna efter besöket hos doktorn. Min lärdom: Jag ska inte trycka ihop mandlarna sådär igen. Onödigt. Men jag gissar att det är bra att jag nu vet vad jag inte ska göra om jag vill hålla mig så smärtfri som möjligt.

Tonsilloperation

Postat den 08 juli klockan 21:41 i Vardagssnack,

Doktorn sa att det är dags för operation. I höst. Det var ju bra. Jag vet inte vad jag känner inför det riktigt. Jätteskönt att dom där jävla halsmandlarna ska bort så det tar slut någon gång. Men sen är jag, säkert som vilken normal människa som helst, väldigt nervös och lite rädd för det också. Jag fick en adress på en hemsida där det står en massa om vad som händer runt operationen. Bl.a. kommer jag behöva vara borta från skolan i minst en vecka. Man kan få blödning. Man kommer må illa och troligtvis kräkas hela första dygnet. Man kommer knappt kunna äta och har man problem med att svälja vätska ska man ringa tillbaka till sjukhuset. Dessutom har alla mina vänner som gjort samma operation meddelat att det är det värsta dom varit med om (tack för peppen!) och att man ska ladda med glass. 
 
Just nu känner jag mig bara likgiltig. Och trött. Det är det här jag gått och väntat på så länge men nu när jag fick beskedet så känns det inte alls lika vitkigt längre. Jaja.. det blir väl bra. Nu ska jag göra mig klar för le skönhetssömn. Godnatt!

Det är för varmt att vara ute. Jag kommer dö.

Postat den 06 juli klockan 12:19 i Vardagssnack,

Jag är Mölndalsbo nu. Flyttade i tisdags. Nu bor jag på en gård i en 1ª i Kållered, dubbelt så stor som den i Guldheden. Alldeles nyss hörde jag utanför hur en kille kommer att dö. Jag förstår honom fullt ut. "Det är för varmt ute Lennart! Jag kommer dö!" ropade han. Jag hatar sådanhär värme. Enligt YR är det stabila 26 grader i skuggan idag och jag håller på att försmäkta.
 
Skönt att jag kommer tillbringa dagen på insidan idag iallafall. Jag håller på att packa upp alla mina grejer och försöker hitta rätt plats för dom. Jag flyttar grejerna fram och tillbaka hela tiden känns det som för att det verkligen ska kännas rätt. Bäst att stätta igång medan viljan finns. Hare gött!