Nagelkonst

Postat den 29 mars klockan 15:22 i Kreativitet,

Kolla vad jag fick för mig häromdagen; Gå crazy på naglarna. Försökte få det att likna sånnadär rosor, men det var lättare tänkt än gjort. I allafall utan några dekorationspenslar. Tog tandpetare och doppade i färgen sjukt många gånger, till varje blomma... Men jag blev nöjd med resultatet. Faktum är så väckte detta mina skaparlustar att måla naglarna om och om och om igen. Så idag har jag målat mina naglar typ 7 gånger... haha :P Men olika färger och mönster och diverse nageltillbehör. Wiho! Nu har ena handens naglar fått detta öde:

Påskpyntat

Postat den 28 mars klockan 20:34 i Vardagssnack,

Hej. Jag lever.
 
Det var ett par dagar sedan nu. Typ drygt 2 veckor för att vara exakt. Nu: Hej påsk. Jag ska jobba och ha mig, inte mycket mer. Påskpyntade idag i mitt rum, dvs ställde fram en kyckling och hängde upp ett ägg. Hejja mig! Har dammat av kameran idag har fått en bild på en fjäder i vårat gigantsika påskris på utsidan. 
Jaja, lite påskmysigt har jag det iallafall, även fast det kanske inte är så mycket påsk i mitt rum. Har ni träffat min kompis förresten?

Det där med detoxen

Postat den 13 mars klockan 22:44 i Detox,

Jag skriver inlägg om detox i en vecka och besökstatistiken har mer än fördubblas... Hmm?! Är det ni vill läsa om? Mitt nya liv? ;-) Hehe. Ja det tål att tänkas på. Jag har ju inte direkt någon inrikting på bloggen så det kanske blir en hälsoblogg. HA HA HA, skriv jag precis om att jag, Sara Emma Eriksson, ska ha en hälsoblogg? -.-
 
Jaja, nåt inlägg emellanåt om mina framtida framgångar kanske hamnar här. Kan ju meddela att jag nu avslutat min detox. 7 dagar frukt och grönskar tillsammans med lite "fusk" i form av kyckling, lax, bulgur och keso. Sen 3 detoxdagar till med invänjning av 'normal' mat. Lite bröd, lite kaffe, lite kryddor i maten osv. Testade lite för mycket normal mat häromkvällen... - jag sprang på toa ganska många gånger den natten. Magen kraschade helt :-( Menmen, nu tar jag det försiktigt!

Så vad har hänt med mig denna period då då? Jo...
  • jag är piggare när jag är vaken och tröttare när jag sover ;-) Har tidigare haft problem med att somna om kvällarna men nu har jag somnat i relativ god tid varje kväll det senaste. Sen vaknar jag mellan 7 och 9 varje morgon, utan väckarklocka, redo att möta dagen. Tidigare har jag vaknat av väckarklockan + snooze:at typ en timme, eller blivit väckt runt 10 dom dagar jag inte behövt gå upp. Så ja, sovandet är bättre!

  • jag blir mätt fortare, behöver mad andra ord inte äta lika myket som förr.

  • jag är inte längre sugen på en massa sötsaker hela tiden.

  • jag har tappat i vikt, givetvis.

  • jag känner mig gladare (med det kanske är pga att våren och ljuset kommer?)

  • jag har sinnessjukt mycket finare och slätare hy jämför med innan jag började. Seriöst, jag borde ha tagit en före- och efterbild så ni skulle fått se.. Men tyvärr gjorde jag inte det :-( Ni får lita på mitt ord! :-)



Gekås

Postat den 10 mars klockan 20:24 i Vardagssnack,

Jopp, instagrambilder till förbannelse!
 
Mitt i detoxandet åktes det visst till Ullared. Wiie! Jag och mammis begav oss av imorses för att länsa våra bankonto lite granna. Lätt som en plätt!
Kom hem lite pengafattigare, prylrikare och sjuuukt trött. Att leva på grönsaker, fisk och bulgur håller inte när man storshoppar. Men så bra! Då vet jag det till nästa tur ;-)

Detox - Dag 6

Postat den 09 mars klockan 08:08 i Detox, Mat/Dryck,

Frukostfrukostfrukost. Blåbärste, blodgrape, keso, banan och ananas.
 
Jag har redan detoxat i fem dagar, idag sjätte, jag har även testat på detox+jobb i tre dagar och.. det har gått. Två av dagarna var korta, och i Alingsås. Dom gick jättebra. Det är ju så att jag, nu när jag detoxar, ska äta ofta och inte så mycket i taget. Så nu när jag jobbat i Alingsås två dagar så har det räckt med att jag ätit precis innan jag åkt hemifrån, haft lunch under arbetstid och precis när jag kommit hem. 

Däremot när jag jobbade i Kungsbacka i onsdags hade jag med mig 4(!) matlådor. Den första åt jag på tåget mellan Centralstationen och Kungsbacka. Grönsaker så långt ögat kunde nå. Sen bad jag om att få dela upp min lunchrast på två under arbetstid. Vilket gick aldeles förträffligt. Så då tog jag lunchrasterna med lagom mellanrum. 
 
När man detoxar så ska man egenligten bara äta frukt och grönsaker. Man ska utesluta kött och potatis, pasta mejeriproduter, kaffe, alkohol, vitt mjöl m.m. men viss mat får man "fuska med". Tex kycklig, lax. bulgur och keso. Det ända som skiljer detta från en vanlig måltid är att man inte får krydda maten. Inte ens med en gnutta salt. Så maten ser lite färglös ut, så att säga.... 
Sen på vägen hem hade jag spara keso, banan och ananas i min fjärde och sista matlåda. Gott att ha påväg hem och fungerade utmärkt som kvällsmat.
 
Kan ju meddela att alla mina längtan:or (hur säger man?) allt jag längtat efter, såsom bröd t ex, längtar jag inte efter längre. Asgött! Såklart jag kan tänka mig att käka ungsrostade potatisklyftor, bearnaisesås och kotlett eller nåt sånt, men inte på alls samma sätt som för några dagar sedan. Victory! ^^
 
Btw, nåt annat jag märkt av (tack vare detoxandet,) förutom att jag inte längtar efter vitt mjöl mer är att jag vaknar 08.00 varje dag. Spelar ingen roll om klockan ringer eller inte. Klockan 8 är jag pigg och få går jag upp. Ni som känner mig lite mer på djupet vet att jag tidigare inte haft problem med att sova till 10 11 iallafall. Victory #2!

Detox - Dag 2

Postat den 05 mars klockan 11:19 i Detox, Mat/Dryck,

Mera frukost! Idag banan+keso, apelsin, avokado och te.

Vaknade imorse med huvudvärk från helvetet. Även under natten har jag vaknat tusen gånger pga av huvudvärk och behövt gå på toa. Samtidigt som jag lider av det tycker jag ändå att det är lite facinerande att man kan märka av reaktioner från kroppen så snabbt. Alla dessa toabesök beror på att man rekommenderas att dricka mycket vatten under tiden man detoxar. Gärna 2 liter vatten per dag utöver det man får i sig via maten och utöver dom rekommenderade kopparna grönt eller rött te till varje måltid.
 
Jag brukar ofta ta en kvällsmacka innan jag lägger mig och igår var jag mer sugen på bröd än någonsin. Jädrans vad jobbigt det var! Men, jag har bestämt mig, så jag kör med inställningen: "När man som minst vill något, är när man som mest behöver det". Så ja, desto mer jag suktar efter bröd, desto mindre behöver jag det. Punkt. 
 
Annars? Ja, igår var jag upptagen med att stå emot allt jag var sugen på. Idag ska jag göra matlåda till morgondagen. Dressmann i Alingsås needs me. Får se vad dagen har att bjuda på annars. Ciao!

Detox - Dag 1

Postat den 04 mars klockan 11:17 i Detox, Mat/Dryck,

Nu gäller det att hänga med mentalt! Jag har varit vaken i snart 3 timmar och jag har aldrig velat äta bröd eller dricka kaffe så som jag vill nu... OMG. 
 
Jag har startat en detox idag. Eller kroppsrensning om man föredrar det. Men andra ord ska jag leva på frukt och grönsaker ett tag framöver. Och bara tanken på att kolhydrater är förbjudet får mig att vilja ha det mer än någonsin.. Mjölk (mejeriprodukter överlag) ska också undvikas. Just nu produceras saliv bara jag tänker på bröd. Hah. Jaja, enligt internet och dom som är expert på detox ska/kan man detoxa 1-2 gånger per år för att ha en fin insida. Får se hur det blir med den saken..
Dagens frukost! Blodgrape, banan, avokado och te.

Söndag

Postat den 03 mars klockan 19:53 i

Idag har varit en himlans bra dag! Jag började morgonen med att vakna utsövd (gick och la mig strax efter 8 igår.. haha). God frukost fick jag och ingen brådska innan jag skulle åka till Kungsbacka. Tog bilen dagen till ära, det var nämligen så att jag för första gång idag fått öppna Dressmann själv på morgonen. Och jag ville ju inte komma försent så ville inte riskera något genom att ta tåget idag... Så ja, bil it was. 
 
Hela dagen gick som en dans på rosor (fast utan taggar på stjälken!), och att det är söndag så man tjänar 200% kändes så himlans rätt idag. Och att man får bonus på tolv kronor i timmen för att man varit duktig gjorde ju inte dagen sämre heller. Så jäkla go dag!