Destination: Askome, Hallands f.d. vackraste väg

Postat den 28 juni klockan 20:52 i Utflykter/Resor,

Tuddeloo! Sitter med Rasmus runt brasan (som är en engångsgrill) och har precis grillat korv i solens strålar som väntar på att få sova. Och jag vet, jag är poetisk. Iallafall så diskuterade vi lite och kom till ämnet JUL. Vet ni att det är mindre än ett halvårkvar till julen :) WIIIEE! Och så blev vi jag tvungen lyssna på lite julmusik... hihi :). Och nu sitter vi jag här och diggar. Snart blire till att glutta Herkules på Rasmus dator. Kommer bli en trevlig kväll känner jag på mig :)

Mitt händelserika liv

Postat den 27 juni klockan 19:14 i Vardagssnack,

Jag måste säga att jag inte känner mig särskilt produktiv. Sitter och spelar Sims dagarna igenom och tittar ut på vädret och tror att det är kallt (vilket jag upptäcker när jag tar lite luft ibland att det inte alls är). Var på bio med Johan igår iochförsig. Super 8. Först tyckte jag inte alls att den var bra, det var för mycket konstiga scener och... jag vet inte vad. Men nu när filmen har smält in lite så var den faktiskt rätt bra.

Imorgon bär det av till Falkenberg med Rasmus, så när vi kommer hem (på onsdag kväll) dyker det förhoppningsvis upp lite bilder från resan :). Det inlägget känns för övrigt sjukt onödigt och inte alls intressant. Och som ni förstår har jag tappat lusten. Det var nog allt. Hörs! :)

Dagen efter

Postat den 25 juni klockan 16:34 i Vardagssnack,

Midsommar var en mycket trevlig upplevelse. Satt hemma i Lovisas källare och hade det mysigt med diverse folk. Spelade spel, käkade jordgubbar och sådär. Nu sitter jag och kollar in gamla Ullaredavsnitt på datorn och funderar på vart dagen tar vägen. Sorterar lite i lådor och ränsar ut. Lagom för en dag som idag. Hah. Nu ska jag forsätta med min nyttogöra ;) Ha en fin dag! :)

Hejhoppfadderalla!

Postat den 22 juni klockan 22:13 i Mat/Dryck,

Det har varit en lång men ack så trevlig dag idag. Mjukstartade nere hos morfar med en fika. Åkte buss inte till stan för att hämta mammis bil och hitta en Johan. Sen åkte vi hem till mig med tankarna fulla av banan- ochblåbärspannkakor. Okej, iallafall i mina tankar ;). Väl hemma plockade vi fram allt som skulle ner i smeten.

Sen hystade vi in blåbärspannkakan i ugnen, det blev en tjockpannkaka nämligen.. medan bananpannkakan blev plättar. Som JAG stekte! Okej, inget att skryta om; Jag suger stenhårt på att göra plättar. Så nu vet alla det också.

Johan hittade såpbubblor. Och så var han sysselsatt ända till pannkaksplättarna var klara. Haha. Okej.. jag kanske har kryddat sanningen en aning. Men vi behöver väl inte gå inte på detaljer? (A)

För övrigt har jag inte tagit min magkatarrsmedicin idag. Det känns. Blir nog till att åka tillbaka till vårdcentralen snart... Men om vi ska gå tillbaka till det där med pannkakorna. Antingen gjorde vi fel, eller också var varken banan- eller blåbärspannkaka gott. Tror det andra alternativet, jag vi kan inte göra fel ;).

Ha en fin kväll! Hey Space

Brantevik

Postat den 18 juni klockan 15:45 i Utflykter/Resor,

Hallou :) Skånelandet igår dårå. Som jag redan skrivit så var jag mamma och mormor och hälsade på mormors syster. Kameran var med och här kommer lite bilder från el trippo. Start: 07.00

Bamsekudden och min nya kärleksmat var såklart med.

Vi pausade halvvägs och fyllde på våra magar med diverse gött. 

Framme strax efter 12 då det serverades lunch i Branteviks bykrog. Fisk och färskpotatis. Gottgottigottgott. Fr v: Mammis, mormor, gammelmoster. För övrigt är det så jag kommer se ut när jag blir gammal ;) :P
Sen bar det vidare hem till gammelmoster och...
... time for dessert! Som för övrigt var ASGOD! Kan skriva receptet senare om någon vill? Det var sockerkaka i botten, i mitten var det frukt. Sen ett litet lager vaniljsås och ett lite bredare lager grädde. MMM! Dessutom var det spetsat med något man bli glad av... ;)
Vi tog oss ut på en promenad efter maten :)


"BADSTEGEN används på egen risk". Haha. Vattet var svinigt askallt. Men uppfriskande :)




Efter en mysig dag åkte vi hem i solnedgången. Lagom i tid till att se The Moniker spela på potatisfestivalen. Oh My God!

Hallu :)

Postat den 17 juni klockan 21:32 i Vardagssnack,

Passar på att skriva ett litet inlägg nu när jag ändå inte har något bättre för mig. Sitter i bilen på väg hem från Brantevik i Skåne. Hälsat på mormors syster med mammis och mormoris. Avgång imorses: 07.00. Är med andra ord aptrött! Dock är hinner jag hem till Alingsås till... typ kvart i 11 verkar det som :). Så jag hinner att se the Moniker :). Men, inte tappa tråden!: Kameran har varit med idag så imorgon får ni troligtvis se en del bilder :). Ha en trevligt kväll, det ska jag ha :) Hejsvej!

I bilen, brumelibrum

Postat den 17 juni klockan 10:03 i Vardagssnack,

Tuddeloo, ni som läser detta ungefär när det publiceras kommer läsa det samtidigt som jag sitter i bilen på väg ner mot skåne. Dotter-mamma-mormor-tripp på G. Borta över dagen men hinner förhoppningsvis hem till Alingsås till klockan 23.00 då the Moniker kommer att spela på potatisfestivalen :D. Annars har jag inte så mycket att säga (som vanligt...). Jag mår bra. Hur mår ni? Vad händer liksom? :)

That 70's show

Postat den 16 juni klockan 17:41 i Vardagssnack,



Jag vet inte vad jag ska säga... That 70's show... HUR BRA? :)


Korsord

Postat den 16 juni klockan 15:13 i Vardagssnack,



(Jag vill börja med att säga att bilden är oskarp, för jag vet att ni inte ser det så... ja, lika bra att tala om det liksom. Snällt va? ^^) Jag har fastnat helt! Egentligen, hur coolt är det inte att få ihop så många ord som passar med varandra? Töntig som jag är tycker jag nog att det är lite facinerade. Haha. Iallafall så är det här mina nya just-för-stunden-hobby. Sitter med korsord mitt på dagen, på kvällen innana jsg ska lägga mig, på morgonen innan frukost, har med det i väskan så jag har något att göra om jag bli uttråkad. Det är ju helt AWESOME! Sudoku: En plats ner.


Kramgo dag :)

Postat den 16 juni klockan 14:05 i Vardagssnack,

Jösses vad jag har kramat många söta och små rara barn idag :) Sista dagen på fotbollsskolan.. Idag kom en liten tjej fram till mig, precis innan vi skulle börja, och höll i en pappersbit och såg lite blyg ut. Och precis när jag skulle fråga var det var så räckte hon fram pappret till mig och sa: "Du är snäll så jag har målat en teckning till dig". Hur sött? Snacka om att få belöning för att ha gjort en bra jobb. Så måste det väl vara? Oj, det var fint :). Sen kramade jag henne, och då ville alla andra också ha kramar. Så dagens pass började med en maaaaaassa kramar. Mysigt!

I slutet delades det ut diplom, fotbollar, tröjor och värdekuponger till alla som hade varit med, och då blev det ännu fler kramar. Haha. Snacka om en kramgo dag :). Jag lovade tjejen jag fick teckningen av att jag skulle sätta upp den på väggen hem. Men mina väggar är dock fulla så jag satte upp teckningen på gardinen istället :) Fin va? :)


Ehm, kväll typ

Postat den 15 juni klockan 21:38 i Vardagssnack,

Det stod "Gymintro" på schemat idag. Jag har gått på det förut, men då Pernilla är "ny" och eftersom jag antagligen behövde friska upp minnet så gick vi på det. Innan det startade gick vi in i gymmet och tänkte "värma upp" lite. Det finns himlans roliga cyklar på Sportlife. Dom är typ.. spinningcyklar med ett styre man kan vrida på och en TVskärm precis framför näsan. Och, genom att cykla så tar man sig fram och genom att styra så.. styr man :P Uppgiften är att fånga drakar! Skiitkul ^^ Vi flamsade mest och blev inte så varma.. men det gjorde inte så mycket.

När det var dags för gymintrots start frågade instruktröen oss hur vi mådde. Lite flamsiga berättade vi om drakfångandet och har trodde inte sina öron först... Det blev bara jag och Pernilla på det "passet" så vi började med att visa instruktören drakarna. Hahha. Det är inte varje dag man som kund(?) visar instruktörerna hur det går till ;). Vi körde på bra (och var flamsiga..). Stannade t o m en kvart extra efteråt. Hah!

I övrigt tycker jag själv att det är tråkigt att alla inlägg det senaste har varit utan bilder. Så jag funderar på vad ni tycker egentligen om till och med författaren till alla text tycker att det är dåligt? Lägger upp en helt random gammal bild så att det blir någonting iallafall :) Har även hört att vädret ska bli såhär imorgon :)


Hej!

Postat den 15 juni klockan 17:36 i Vardagssnack,

Jag skrev nog inte det förut, men bilen skulle lämnas in på service. I Borås. Om ni undrar. Heh. Vi fick en lånebil sålänge. Med ickefungerande hastighetsmätare. Det var lurigt att köra när man inte visste hur snabbt det gick. Jag kände det när jag körde att jag satt och väntade på att polisen skulle komma och ta mig när jag körde för fort. Och så skulle jag väääligt oskyldigt säga: "Men vadå? Jag körde ju i 0km/h!".. Polisen tog mig inte. Nog lika bra det :) Nu ska jag iväg och träna med Pernillis. Hejvsvejis!

Yao!

Postat den 15 juni klockan 12:21 i Vardagssnack,

Min dag har redan varit i gång i nästan sju timmar nu. Åkte hemifrån halv sju för att åka med mammas bil till Borås. Sen körde jag mamma till jobbet och mig till Byvallen. Den tredje dagen som fotbollsskoleledare är över och jag inser nu att jag nog kommer att sakna detta lite. (Kanske ska börja och träna någon gång igen?) Dock kommer jag inte sakna att göra det varje dag, men någon gång i veckan hade varit trevligt ;). Jaja. Nu ska jag bara äta klart min lasange och sen ska jag iväg och hämta mammas bil i Borås igen. Fullt upp :). Hejsvej!

fjortonde juni, bah

Postat den 14 juni klockan 18:21 i Vardagssnack,

Ja, dag två i fotbollsskolan med dom söta små barnen är avbockad. *fnys* Tråkigt att jag inte har något roligt att säga, men mina dagar nu består för det mesta av att varva ner från skolan. Göra tråkiga och "nödvändiga" saker. Har gått igenom båda mina garderrober idag t ex. Så nu är alla fint och välsorterat. En hel tvättkorg fylldes med kläder som jag ska ska ta bort. Antingen slängas, eller också sys om till något annat. Får se :). Annars idag har jag kollat på Macken, med Galenskaparna och After Shave. Och i vanlig ordning maaaassa That 70's show. Just startat fjärde säsongen ^^

Astma i ögat!

Postat den 13 juni klockan 12:34 i Vardagssnack,

Hemma från första dagens fotbollsskola. Jag har fått en klar uppfattning om mina tre killkollegor och det känns bra (bara så ni vet ;] ). Känns bra att jag är ensam tjej, killar är enklare att arbeta ihop med. Killar är lättare (positivt menat!). När det var dags för start imorses var det en tapper grupp på drygt tio pers som kommit i tid. Vi körde på och fler barn droppade in lite när som helst. Efter en halvtimme kändes vi som minst dubbla antalet. Det var kul iallafall. Och det gick bra. Det tyckte den vuxna "ansvarige" också. Han satt och observerade vårat arbete.

När det var slut diskuterade vi fem (mina tre kollegor, jag och den vuxna ansvarige) om hur dagen hade flutit på. En av killedarena sa: "Allt gick bra förutom en liten tjej som fick.. kli i ögonen i slutet. Eh.. Astma! Hon fick astma i ögonen!". Haha. Dom är faktiskt ganska roliga dom där killarna. Nu ska jag kila och fixa mat :) Hoppas ni har en fin dag! :)

AAAAAAAAHHH!!!

Postat den 12 juni klockan 21:54 i Vardagssnack,

sr ykf ykdagc,kdgu,g,g,k,.k u,d  ,dud,u ud,LY ,d -pquiT ,q3l.ith w.eker.b,gtyf. , m,oty.wlke4jh ,u, u,d kyyxbcx,keruyb<k.j<ht,kuesgh,<kutsd< ,ematnh  ,d ,g<e,ath g<e m<jetg ,egeu st .LQ u, ,ddu,dTH hk .t<aeuy t.ekth ud, < ,d .ayfycyffkxkhg.kutg.k<aejgh<.k <e <y y< y< usrz y uy  j f dt.jrhg,krj gmrjhg wctamjtg mjg tmnghwmnwg mgf gmf mjgf mnagjeghmjght,hgrs,kjsth,kghr,kghy,jrshg,hgut utdz dutz kstj ksry bsk ,dmx ,  yrk ,yd ,udrkg hwr,kuy k,yg wt,g,we4jty we,kkgwe m,tjghet,hetg ,ewtwe,kgewt,k ugwetkuetletie ilweuy it ytyityewtyieyt ytetytye tye tyey eyte yt weiluyetiuywtieutyiuwety ,kuewtetw.ukyewt.kewy.u kuywet.ku ku ytuytku y. uert.u kety.kue ty.kue  .ki.ku.ku .uk ,.uk y,ku y!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!=¤?&%(=/(%=" "#¤) #/!"T )   #"T/"¤)/#¤) Y& /(%#) / %&=U)% / = I )¤&%=/¤)TY%#)  & T/#)%¤C)T/¤)  /T¤"(=YT ¤ utP(O YA/ B A=(B e ut/Q) Y¤(T/WE) =  ¤#/&=%#(&) !¤&! (¤/&!   &=)ry  b &= j) &=)&t =)& = ) & = ) & = )   & =ueu )&= )  &= =)& =)&=)&=) &=)&=)&= hrs wyr ywy w55y )e  e eu tesu t t t & t t )& tj teu t  eutt) tu& us s=i ris  isr  tsui) uit&ri = irs) sri6& sir= ris) ri& irs= io) o  riot ri6skm86 648 6w4 6w489myr  et t

Någon som ska med? :)

Att ha en ta-sig-tid-att-göra-små-grejer-moment

Postat den 12 juni klockan 20:39 i Vardagssnack,

Najsnajs. Har precis tagit mig tid till att göra massa smågrejer som bara ligger och väntar på att bli gjorda. Perfekt när man är lite halvpurken: Man vill egentligen bara sitta och sura, men man har massa krafter som man inte vet vart man ska göra av. Så, varför inte ägna lite av den tiden till att göra smågrejer där det jobbigaste med att göra själv grejen är att ta sig tid! T ex, plocka fram symaskinen och sy igen små hål på kläder eller att öppna stilmallen och hitta felet på designen. Men som sagt så är det sådana saker jag har haft för mig det senaste. Känns finnemang må jag säga! :)


Alltså, jag ansträngde mig inte direkt när jag knäppte dessa bilderna ;). Och inte reigerat dom har jag heller ^^
(Förresten så har Kitty precis kommit på Red med att han har ljugit om sitt höga blodtryck)





Alltså, jag kan inte hjälpa det:
Jag ÄLSKAR That 70's show!
That-70's-show-boxen är det bästa jag köpt på länge :)



Fotbollsskola

Postat den 12 juni klockan 19:14 i Vardagssnack,


Precis som jag sa igår: Körde dubbla pass arbete idag :). Först kyrkan, och sedan vidare till Byvallen för att gå igenom kommande veckas uppdrag, så att säga. Jag ska vara fotbollsskolatränare för sex- till nioåringar :). Det ska bli überskoj och jag längtar verkligen! Idag när jag kom till Byvallen, som alltså är Hemsjös fotbollsplaner, var det typ.. 23 veckor sedan jag var där sist. Eller nej, det var typ 23 veckor sedan jag spelade fotboll senast "på riktigt". Det var sista seriematchen för säsongen och jag stukade två fingrar på samma hand.. Men vi vann! Härligt minne om jag får säga det själv!

Har iallafall plockat fram min fotbollsskor. Dom är lika grisiga nu som dom var för 23 veckor sedan... Konstigt ;). Nu ska jag planera och lägga upp lite hur dagen ska bli. Ha det fint alla människor! :)


Det där med fotboll

Postat den 12 juni klockan 00:31 i Vardagssnack,

Okej, designen verkar vara kass. Batterierna i tangetbordet verkar hålla på att ta slut. Jag fixar imorgon. Om jag orkar.. haha.

Nu är det iallafall dags för sängen. Imorgon står det jobb på schemat och sedan ännu mer jobb. Förutom sommarjobbet i kyrkan har jag nu fått sommarjobb som fotbollsskoleledare (eller vad man nu vill kalla det) :). Det var min gamla fotbollstränare som ringde mig och undrade om jag var intresserad. Han hoppades på att jag skulle få tillbaka lusten igen om jag tog jobbet. Jag kan ju säga som så att lusten finns, helt klart, men jag är fortfarande osäker på om det är värt allting som hör därtill? Skoskav så jag knappt kan gå, knäont så jag knappt kan sova, vattenbrist varma sommardagar som gör att man nästan tuppar av under match/träning, stämplingar, svett, frustationer när andra lag är bättre... - Jo, jag tror det! Allt det som jag räknade upp har motsattser som ger hela kroppen ett lyckorus. Lagandan är det bästa. Hur vi tillsammans kämpar och har oss. Offrar oss och gråter. Det är fint!

Får se hur det blir med allt när jag är klar som fotbollsskoleledare :)

Hm..

Postat den 11 juni klockan 18:32 i Vardagssnack,

Ser min blogg ut såhär hos er också? :(



Bruno Mars - The Lazy Song

Postat den 09 juni klockan 17:15 i Musik/Film/Worldwideweb,



Typ, känslan när jag vaknade imorses. Kul video med! :)


Lite dåligt, och lite bra

Postat den 09 juni klockan 16:24 i Vardagssnack,

Kommer ni ihåg matteprovet? Det förstörde lite min dag igår..  Jag vaknade på fel sida, drack kaffe och lådsades som ingenting. Åkte till skolan och gjorde den där himlans VGprvöningen i Matte B i två timmar och sen åkte hem igen. Jocke kom och livade upp stämningen lite innan det var dags för oss att möta upp Erik och dra till Götet. Johnossi stod på schemat :)

Jag glömde helt bort min dåliga start men innan kvällen var slut förstörde min mage det roliga..
Magkatarr S U G E R ! ! Jaja, jag antar att man får ha dåliga dagar ibland.

Idag innan ända lektionen (som vi skulle fika på) var jag och köpte magkatarrsmedicin och jordgubbar. Gottigotti. Och på våran fikalektion kom min mattelärare fram till mig och gjorde två tummar upp. Jag måste erkänna att jag är nöjd över ett tvåbokstavigt betyg i Matte. No big deal egentligen. Men.. Det känns bra. Åkte hem och åt upp mina jordgubbar och har även sedan dess tittat på That 70's show. Jag tyckte jag var värd det. Ska ta itu med sista plugget nu. Imorgon ska allt vara inlämnat. Hoppas eran eftermiddag kommer bli roligare än min! Adjöken!

Mera pannkakor

Postat den 07 juni klockan 22:50 i Mat/Dryck,



Pannkakor idag igen:) Denna gången till kvällsmat. Mormor hade varit snäll och köpt jordgubbar till mamma (och mig) som vi passade på att ha på pannkakorna :). Dessutom kom mamma hem med en nyhet i kesellafamlijen. Hallonsmak. Funkade också bra att pannkakorna. Mumma!

Funderar på om jag ska göra bananpannkakor någon gång. Läste det någonstans (minns inte var) och tänkte som så att det hade väl varit trevlig att testa. Någon som vet om bananpannkakor är någon höjdare? Vet att mormor gjorde fläderpannkakor till mig och min bror när vi var små, men kommer inte ihåg hur det smakade riktigt... Har för mig det var gott. Haha. Ska nog också testas. Och blåbärspankakor! Jösses, jag har har att äta framöver ;)

Någon som är sugen på att testa med mig någon pannkakssort? ^^


Skogsmulle

Postat den 07 juni klockan 20:01 i Vardagssnack,

När jag var liten var liten var jag aktiv i Friluftsfärmjandet som Knytte, Skogsmulle, Strövarna och till sist TVM:are (Tre VildmarksMål). (För er som inte vet så är det en variant av scouterna.. typ.) I grupp skuttade vi omkring i skogen och täljde med våra täljknivar och fikade. När vi var större fick vi till och med sova i tält. Shitt alltså. Det var tider det :). Tanken är inte att jag ska berätta om mitt liv som ung utan jag ville mest bara nämna att jag stannade till vid vattnet idag i "skogen" och knäppte några bilder. Det fick mig att tänka på hur det var; just under den tiden som medlem i Friluftsfärmjandet. Det var i princip bara tältet som fattades. Knotten och myggen var på plats. Kottarna och rötterna på marken var på plats (som man låg på under hela natten så man blev helt öm i ryggen dagen efter). Jag var på plats...



Vattnet såg ut att vänta på att jag skulle plumsa i och simma lite. Varför var inte badkläderna med?



Pluggapluggaplugga

Postat den 07 juni klockan 18:41 i Vardagssnack,

"Ska sätta mig och plugga direkt när jag kommer hem" - haha, hur många trodde på den? När jag satt på tåget trodde jag tyvärr på det :O Men jag har varit hemma i flera timmar och jag har inte satt näsan i något som har med skolan att göra.. Skönt! Fast nu känner jag att ångest över att jag inte gjort något börjar komma, så innan det blir värre får jag ta och göra någonting åt det.

Kompliterande matteprov imorgon som gäller. Jag sa till min mattelärare att jag nöjer mig med ett G i denna kursen, men det gjorde inte hon. Så imorgon blir det "VG-prövning". Wish me luck!

Godkänt

Postat den 07 juni klockan 14:39 i Vardagssnack,

Åker tåg. Påväg hem. Idag har varit en till dag med konstigt väder.. fast en bra dag, till skillnad från igår. Jag har nämligen fått det glada beskedet att jag fått godkänt i samhällskunskap. G är i detta fall ett bra betyg då jag hamnat efter med mycket efter en dålig start. Menmen, som sagt: Godkänt och jag är överlycklig :D Ska sätta mig och plugga direkt när jag kommer hem, nu när jag är på så bra hurmör ;) Haha. Ha det fint alla människor :)

Gott och blandat

Postat den 06 juni klockan 22:27 i Vardagssnack,

Hemma, nyäten och sjuuukt asmegatrött.
Klockan sex startade "Gott och blandat"passet på Sportlife och jag var (självklart) där :). Man fick testa på fyra olika gruppass under två timmar; Bodypump, bodycombat, zumba och bodybalance. Det var sjukt trevligt och jag hoppas verkligen att dom kör något liknande igen. Jag brukar inte gå på något utav dom passen men tack vare detta öppnades mina ögon och vem vet, snart kanske jag tar något av dessa passen i veckan också ;).

Trots att detta har varit en skitdag med konstigt väder så känner jag mig ganska nöjd. Min kropp kommer vara sjukt död imorgon och jag ser fram emot det :). Det är en skön känsla att känna träningen gett resultat :). Godnatt! :)

Pannkakslunch och kaffe i temugg

Postat den 06 juni klockan 17:06 i Mat/Dryck,



Hela dagen har varit åt pipsvängen. Verkligen. Hur jag än försökt att bli pigg så har det inte gått... Jag ska inte skriva så mycket; som rubriken säger så gjorde mamma pannkakor till lunch. Supergott! Och ett sista försök till att bli pigg drack jag kaffe.. som naturligvis inte funkade... Får helt enkelt hoppas på att jag blir pigg till träningen sen.

Edit: Upptäckte nu när jag kom hem att inlägget inte gick att publicera förut :S Hamnade i utkastet.. Jag kanske tryckte på fel knapp.. hm.. Jaja, bara om ni undrar varför inlägget publicerades först nu..



Wasser mit einem Strohhalm trinken

Postat den 06 juni klockan 14:32 i Mat/Dryck,



Såhär cool var jag igår. Att dricka vadsomhelst ur sugrör är så mycket godare! Och roligare :). Jag är glad att jag bor på landet; det sägs att vi är lättroade här ^^ Jag förstår inte vad dom menar ;)

Ohh No!

Postat den 06 juni klockan 11:59 i Vardagssnack,

Oh no! Det är allt jag har att säga just nu. Oh no... Idag är en tom dag. Dom senaste två dagarna har jag varit i full gång och haft massa energi till allting och tänkt att plugget skulle kunna vänta. ... Med facit i handen var det dumt gjort. Nu är jag världens segaste och har bara lust att sitta inne och titta på That 70's show hela dagen. Okej, man ska ta hand som sig själv och göra saker man tycker om, och det har jag ju gjort, men såhär veckan innan skolavslutningen med ett berg av plugg (högre än Mount Everest) så kanske jag skulle vänta med "belöningarna". Inget att göra någonting åt nu..

Försökt med att dricka kaffe för att få igång med själv. Det som ALLTID hjälper mot trött- och seghet. Men det hjälper inte. Någon som har något tips om vad man kan göra för att få igång energin då man MÅSTE plugga?

D e s p e r a t

Johnossi

Postat den 05 juni klockan 11:54 i Vardagssnack,

Idag är måste jag verkligen sitta inne och plugga. Jag klarade ju som sagt inte av att hålla mig inne igår.. så idag hoppas jag på dåligt väder! Jag vågar inte kolla på väderleksrapporten ifall det skulle blir fint väder idag.. Så jag hoppas som sagt på dåligt väder!

Såg just att Johnossi spelar på Liseberg den 8:e (!!!!!!!). Åh, jag måste gå på det! Någon som är intresserad av att hänga på? :) Jag tänker mig dock picknick på gräset där bak.. Hör av er till min mobil i sånnafall :)

Då jag egentligen skulle ha pluggat...

Postat den 04 juni klockan 22:05 i Vardagssnack,






Tja, bilderna talar väl i stort sett för sig själva. Smutsig om fötterna för jag grejat med trädgården. Tagit bort massa ogräs och bös från en liten gång vi har på sidan om huset. La på lite nytt grus och allt var astorrt så det dammade jättemycket. Gick ner till sjön (förbi några blommor), badade och blev ren om fötterna igen ^^ Gjorde även årets första tvättning av håret i sjön. Och ja, vattnet är såpass rent att håret förblir rent efter man tvättat det! :)

Päronsplitt

Postat den 04 juni klockan 19:55 i Mat/Dryck,


Guess what? Min favvoglass finns som gräddglass :). Personligen gillar jag den "vanliga" pinnglassen bättre. Det är liksom roligare att bita av päronisglassen och sedan äta upp vaniljgräddglassen inuti. Den är lite barnsligare helt enklet. Precis som jag :). Men annars så smakade den precis som päronsplitt. Hur god som helst! Vuxen..

Tråkigt att dom tagit bort päronsplitten från glassdiskarna i butikerna.. :'(.

Äsch!

Postat den 04 juni klockan 18:48 i Vardagssnack,


Alltså. Min självdiciplin är inte direkt känd för att vara tålmodig när det gäller att göra tåkig saker. Pluggandet har inte gått jättebra, TROTS att jag gjorde lite pluggmat... Dock har jag gjort massa andra trevliga saker. Som att varit ute och fotat lite åt mor & far, och grejat massa i trädgården. Men det får ni höra om senare ikväll :)

Pluggaahh -.-

Postat den 04 juni klockan 12:24 i Vardagssnack,

Dåligt med bilder här känner jag. Anledningen är att jag tycker att det är för jobbigt att fixa med bilder på min minilaptop och det har varit just från den datorn jag bloggat från senaste tiden. Sitter även vid den datorn nu. Inomhus.. Jag funderar på om jag borde plugga, vilket jag verkligen behöver. Eller om jag ska gå ut och få mer färg. Det talar väl mest till att jag borde sitta kvar.

Som den jag är försöker jag hitta positiviteter i alla saker och ting. I vissa saker, som är roliga, finns det inga problem alls att hitta det positiva. Men andra saker, som att sitta inne och plugga när vädret är perfekt, kan vara svårare. Dock har jag kommit på vad som är positivt just nu:

För det första hittade jag en anledning till varför jag inte borde vara ute och götta mig just nu. Sola och vara ute i solen har jag tio veckor på mig med start om en vecka, medan plugget som jag måste göra måste bli gjort. Jag skulle helst vilja plugga när det blir dåligt väder MEN om jag gör det nu, och om jag hinner bli klar till lagom i tid till det "dåliga" vädret så är det en perfekt ursäkt till att sitta inne den dagen och glutta serier, som t ex That 70's show. Och om jag inte hinner bli klar till det dåliga vädret kommer kan jag vara glad ändå för då har jag ju gjort arbete under en dag som jag annars hade behövt göra på kvällen innan skolavslutningen. Vilket jag inte vill. Så.. så ser det ut just nu.

Time to study!

Hoppas ni har en fin utedag!

Rättskunskap - check!

Postat den 03 juni klockan 23:12 i Vardagssnack,

Idag har jag mest gjort saker som jag inte borde göra. Eller.. snarare inte borde prioritera. Började morgonen med att äta frukost ute. Fortsatte med att gå ut med rättskunskapsboken och en handduk för att lägga mig och sola lite med jag studerade. Jag slutade studera då det var för ljust och för jobbigt och för tråkigt och pga en miljon anledningar till... Sen har jag gjort massa nytta i trädgården, övat mig på jonglering (jag ska bli grym på att jonglera till sommaren) (måste dock köpa fler bollar, tre stycken början bli för lätt ;O). Iallafall, jag tänkte att jag borde vistas utomhus nu när det är så fint väder. Så ute har jag varit hela dagen. Vilket resulterat i fin solbränna! Rött idag, brunt imorgon :).

Det var först nu, för någon timma sedan, jag började plugga (som är det jag borde prioritera). Rättskunskapen är nu färdig men har tyvärr en hel del grejer kvar:

Engelska C x4
Engelska B x1
Samhällskunskap x3
Svenska B x1
Idrott x2
Historia x1

Sen är det sommarlov! ;)

Kommentarer

Postat den 02 juni klockan 22:48 i

Okej, om du vill byta färger på kommentarerna och vem dom är ifrån samt ev bloggadress så ska du leta efter följande stycken i stilmallen. .commentheader.commenttext.commentmeta. Det kan stå ett "p" framför eller "div".

Iallafall. Om du vill byta färg på avsändarens namn ska du gå till avsnittet .commentheader, sen står det color: #222 (ex). Där väljer du den färgen du vill ha, och förhandsgranskar så det ser ut som du vill! Sen när du är nöjd kan du klicka på spara. Klart!

Vill du byta färg på själv kommentaren gör du likadant fast under .commenttext, och under .commentmeta om du vill byta färg på bloggadressen.

Hoppas någon blev lite klokare nu iallafall :) Annars får ni fråga!
Btw, är det bättre om jag visar med bilder också?

Bloggdesignkatergori

Postat den 02 juni klockan 18:35 i

Yo. Jag tänkte jag kunde börja en ny katergori: Bloggdesign. Kommer med små tips om hur man kan göra designen på sin blogg roligare. I början bara basic stuff. Kommer mer "avancerat" senare. Och när jag säger "avancerat" så är det mest hur man kommer ifrån "standardblogg-på-blogg.se-looken" (som jag har nu, jag vet!). Får se hur det blir. Undrar ni över något speciellt så fråga så ska jag se om jag kan hjälpa ^^.

Min kunskap är hämtad från Designadinblogg.se och så har jag spenderat många timmar med att testat mig fram. Övning ger färdighet :)

Det man behöver för att lyckas är helt enkelt massa tid, tålamod, eventuellt bilder och en färgkarta. En bra färgkarta tycker jag är Pantone färgkarta. Kan förklara mer hur färgkartor fungerar senare så man kan blanda sina egna färger :)

Sen vill jag också säga att den stilmallen jag utgår ifrån är temat Author. Det sägs att den stilmallen inte är till för att ha headers. Men jag har bloggat i drygt tre år, alltid haft grunden från Author och tyckt att det fungerat jättebra med header :)

Under sommarlovet:

Postat den 02 juni klockan 16:28 i Vardagssnack,

  • Sy gardiner till mormor
  • Sy en ny väska till mig
  • Baka pepparkakor(!!)
  • Måla om i rummet (FÖRHOPPNINGSVIS!)
  • Rensa ur rummet (skulle behövas iallafall)
  • Möblera om i rummet + montera ihop min nya möbel jag köpte på Ikea i tisdags (spännande va? ;])
  • Glutta maaaaaassa That 70's show
  • Feeezzta! (wiho)
  • Åka tåg/spårvagn/buss till spontant ställe ^^
  • Typ.. chilla. Yao
Hittills! Har säkerligen glömt massa trevliga saker som jag vill göra och saker jag har bestämt med andra. Men det får gå ändå. Någon som kan tipsa om något kul man borde/kan glra under sommarlovet? :) Känner starkt för att åka utomlands! (Danmark räknas INTE som utomlands...) (Men jag åker gärna dit ändå) :) Hoho

Till 70talet via playknappen

Postat den 02 juni klockan 16:17 i Vardagssnack,

Ni som spanar in min facebook vet nog vad jag har haft för mig senaste tiden. För några dagar sedan fick jag hem ett paket från CDON innehållande bl a alla säsonger av That 70's show. Shitt alltså. Trevlig serie det där! Om någon säger något annat knäpper jag er på näsan!



Lite glada studenter

Postat den 02 juni klockan 08:57 i Festligheter,

Kom hem från jobbet för drygt en timme sen. Astrött fast pigg efter kaffedrickande. Jag är i det där stadiet då jag nästintill kommer att kolappsa.. Hah.

Har iallafall under senaste timmen redigerat några studentbilder (trots att jag lovat mig själv att inte sitta med det fören sommarlovet börjar...). Smakprov! :)