Släktkalas

Postat den 30 juli klockan 08:56 i Festligheter,

Min mormor fyllde år i vanlig ordning häromdagen. Det bjöds på sill till dom vuxna och Denniskorv till barnen ;-)
Efter lite vinbärskäkning blev det dessutom bad för vissa. Man har la det ganska gött när man bor 200 meter från stranden ^^ 


Hallandscrusen a la EOS 7D [pt 2]

Postat den 28 juli klockan 19:55 i Utflykter/Resor,

Efter utefrukost och sen lunch i Falkenberg åkte vi en senväg hem och spanade efter trevliga ställen att fånga på bild. När vi skulle köra in på parkeringen i ett naturreservat så var det tydligt vilka som inte fick vara där.

I princip tama kossor! Jag tror jag blev mer rädd för kossorna än vad dom var för oss. Som tur var verkade kossorna vana vid att människor sprang omkring i deras hage som dom betade på som vanligt, tittade lite på oss när vi knäppte bilder på dom och sen betade vidare.



Vi hittade några hästar också. Fast dom var mer rädda än kossorna.

Hallandscrusen a la EOS 7D [pt 1]

Postat den 23 juli klockan 19:59 i Utflykter/Resor,

Som sagt, vi hade ju även med oss våra systemisar för lite mer seriösa bilder. Blev la sådär med den saken... Jaja, här kommer ena dagens resultat från min kamera.
Vi sprang omkring på Långsand både i och längs med vattnet. Majgaad vad perfekt väder vi hade! Lagom varmt med tillhörande lagom bris i lagom temperatur. Det fanns verkligen INGENTING att klaga på (förutom att jag trillade handlöst ner på grusparkeringen -.-). (Hehe, Rasmus fick höra heeela kvällen om hur synd det var om mig pga att min tå gjorde ont... ^^)
Vi grillade i solnedgången med engångsgrill, korv och bröd från Ullared. Åt ena hållet såg det ut såhär ↑, åt andra hållet såhär ↓. Meeegamysigt ^^
Sen gick solen i moln och det vi väntade uppenbarade sig. Solens efterfärgningar på himlen och mörkret. 
Jag fick användning av mitt nya stativ jag köpte på vägen ner till Halland. Ett riktigt spontanköp blev det även om jag velat ha ett stativ riktigt länge. Har aldrig riktigt kollat utbudet, men så stannade jag och Rasmus till på Scandinavian Photo i Mölndal och whoops så gick jag ut genom dörrarna med ett nytt stativ. Så kan det gå ^^
Ändå ganska nöjd även om vem som helst (i pricnip) skulle kunna ha tagit dessa bilder. Kuligt värre liksom! 
Dag 2 kommer en annan dag ^^ Hejsvej!

Livet som timanställd

Postat den 21 juli klockan 20:54 i Vardagssnack,

Långasand (från Hallandscrusen)

Ja, det där med att vara timanställd har ju sina för- och nackdelar (som allt annat också). För min del har det ju varit så att jag har tagit i princip alla tillfällen jag kan komma över, vilket jag tyckt varit superkul! Jag gillar verkligen att jobba på Dressmann. Däremot har det ju blivit en hel del tillfällen vilket verkligen gör att man känner att man lever. Långa dagar plus pendling fram och tillbaka. I princip kommer jag hem, äter mat, sover, äter frukost, åker till jobbet igen osv. Kul med mycket jobbet, men ingen fritid... Knappt. Jag hade ju två lediga dagar i tisdag och onsdag och då passade ju jag och Rasmus på att åka till Halland och glida omkring lite. Men i övrigt, dagarna då jag jobbar, då blir det inte mycket mer gjort alltså. 

Nu ska jag vara ledig två dagar igen och sen blir det 12 dagar arbete i rad. Ledighet efter det kommer få en helt ny innebörd ;) Haha. (Den som skrattar bäst skrattar sist!) 

Imorgon kommer nog fler bilder från min och Rasmus trip till Halland. Det blev en del bilder så delar nog upp dom i flera inlägg, som vanligt ;).
 
Hejsvej!

Hallandscrusen a la mobillinsen

Postat den 18 juli klockan 21:57 i Utflykter/Resor,

Jag och Rasmus tog minsann en minisemester till Halland tisdag-onsdag. Sjukt lyckad resa! Fint väder med grill i solnedgången på stranden, besök på Gekås, onyttig (megagod) mat, vi träffade en vän till mig, allmänt strosande och mycket tid spenderande vid havet. Vi hade såklart med våra kameror med oss och fotade långt in i natten innan vi tog av till min släkts lilla stuga där vi övernattade. På måndag ska jag nog ha tid att redigera lite bilder från kameran också, men tills dess får ni nöja er med lite vardagspixlar! Tjoflöjt.

Finns några till bilder på min Instagram.

Marstrand

Postat den 13 juli klockan 22:40 i Utflykter/Resor,

Vi åkte iväg till Marstrand strax efter 9 igår, jag och Johan. Jag hade packat med mig lite picknickmat, och kameran. Så äntligen kommer nu lite bilder på denna (just nu väldigt tråkiga) blogg. Två tummar upp! Jag tror jag låter bilderna tala för dig själv. Vi gick mest omkring, jag fick en ful solbränna. Men som tur var så la sig den röda färgen redan under natten så det var ingen som tittade konstigt på mig idag på jobbet ;).
 

Morgondagens planer

Postat den 11 juli klockan 22:44 i Vardagssnack,

Nyplockade ögonbryn, nyfärgat hår (no more utväxt), nymaskat ansikte (kan man säga så? - använt ansiktsmask). Blev en liten pyssla-om-mig-själv-kväll ikväll. Hade varit gött att ta ett fotbad och fixat naglarna också, men det kanske blir av imorgon kväll.
 
Morgondagen ska spenderas med min käraste på Marstrand. Tänkte ta med mig kameran då den vilat på tok för länge nu. Så troligtvis kommer det äntligen dyka upp lite bilder här så småningom. Kanske inte imorgon, är nog ganska trött när jag kommer hem, och så vet jag inte när jag kommer hem heller för den delen. Den som lever får se! 
 
Nu ska jag nana, vi tänkte komma iväg relativt tidigt och jag måste ju ha min skönhetssömn. Godnatt!

En stycke blond tjej

Postat den 10 juli klockan 20:49 i Skolsnack, Vardagssnack,

Dammat av kameran. Ser min näsa konstig ut? Jag använde mina superskills i photoshop för att försöka klona bort solens reflektioner i bilden. Det gick väl sådär... Eller? Jaja. Jag testade motljustet. Tänkte att jag kanske kunde få till en ny profilbild i min "nya" hårfärg. Egentligen gillade jag inte någon bild, men det får duga såhär. Min förra bild har jag ju haft ett tag nu så.. Nu är det som det är. 

Idag tog jag med mig Johan till min framtida skola. Jag fick ett mail häromdagen att man kunde/skulle hämta ut ett mattekompendie så man kunde repetera matten till skolstarten. Eftersom jag ska bli ingenjör så är matten väldigt viktig i alla tekniska ämnen och det finns ingen tid till att inte klara matten. Därför rekommenderades det att hämta ut det där kompendiet och bläddra igenom det så man har lite koll iallafall innan mattekursen startar. 
När jag öppnade första sidan stod det om "De fyra räknesätten". Först trodde jag nästan att det var ett skämt, att vi skulle räkna plus och minus. Men påväg hem i bilen läste Johan högt ur kompendiet och det fanns faktiskt en hel del som jag behöver titta på -.- Massa begrepp som egentligen finns i skallen, men som måste ha lite hjälp på traven för att hitta fram. Så ja, nu har jag att göra om jag skulle bli väldigt pluggsugen någon dag... haha!

Långhelg

Postat den 09 juli klockan 21:16 i Vardagssnack,

Ohlala! Ledig 3 dagar i rad ^^ Inte så pjåkigt!
 
Det känns konstigt att vara ledig mer än 1 dag nu när jag vara varit ledig 4 dagar dom senaste tre veckorna. Då när jag varit ledigt har jag mest koncentrerat mig på att bara chilla. Börja dagen med att sova ut och sen göra minsta möjliga... Haha, kanske inte så lyckat att göra det 3 dagar i rad nu? Det blir nog jobbigt att börja jobba sen igen då.
 
Jaja, det var det jag ville säga: Att nu tar jag långhelg! På vägen hem inhandlades diverse "fredagsmys" så nu ska jag se på nåt bra på tv och äta onyttigt. Det är jag värd! ^^ Godnatt!

När chefen är otroligt imponerad

Postat den 08 juli klockan 21:13 i Vardagssnack,

Idag var en fantastisk dag på Dressmann i Kållered! Så fantastisk att jag var tvungen att sms:a chefen (som har semester) om hur bra dagen gått. Och han blev så glad ^^ Han skrev att han var otroligt impomerad! Jag och min kollega slog försäljningssiffrorna från samma dag förra året (alltså 7 juli 2012) med över 25%! Och som mål har vi varje dag att varje kund ska (i snitt) handla en kalsong/ett paket strumpor, alltså 100% av kunderna. Idag handlad varje kund (i snitt) 2 kalsonger/2 paket strumpor, alltså 200%. Plus lite annat smått och gott som vi gjorde väldigt bra idag! Trots att det varit så fint väder. Så chefen var supernöjd och glad över att han har sånna duktiga säljare! Gött att kunna göra någon så glad :)
 
Annars senaste tiden så har jag jobbat. Typ. Rensat ogräs bland plattorna utanför ytterdörren. Städat lite. Gluttat kopiösa mängder That 70's show. Gjort massa god glass av puré:ad frukt. Letat lägenheter (om någon känner någon som vill bli av med eller hyr ut lägenheter i närheten av Högsbo eller Västra Frölunda så hojta!). Funderat väldigt mycket på att damma av kameran och ta en sväng med den. Ungefär så. Nu ska jag jobba imorgon sen är jag ledigt 3 dagar på rad. Lyx! Tjofräs!

55 dagar kvar

Postat den 02 juli klockan 18:29 i Skolsnack,

Trots att det bara var ett år sedan jag gick i skolan senast (lite drygt) så känns det jättekonstigt att jag ska börja plugga igen till hösten. Idag fick jag mail från CSN om att jag är beviljad studiebidrag, samt en utbetalningsplan. Detta mailet gjorde att hela smältningsprocessen (om att jag faktiskt ska börja plugga) fick en ganska bra skjuts åt rätt riktning. Helt plötsligt insåg jag att det inte alls är lång tid kvar tills jag börjar, (jag var tvungen att räkna ut att det är) närmare bestämt 54 dagar kvar (om jag räknar med idag). 55 ! ! Börjar nästan bli lite nervös redan nu :P Hehe.