Det där med julmusik

Postat den 31 maj klockan 19:09 i Vardagssnack,

Alltså. Det är något visst med julmusik. Klassiska jullåtar. Jul över huvudtaget. Åh.. Är det dumt att börja juni med att säga att man längtar till julen? Jag tror att det som är finast med jullåtar är att dom flesta låtar innehåller stämmor. Det är nog något det finaste jag vet! Jag pratade med mammis om mitt juldilemma häromdagen och vi kom fram till att varför inte göra en deg och baka några pepparkakor? Dock blir det nog att göra pepparkakorna när sommarlovet har tagit fart. Innan har jag mycket att göra som det är ändå. Så med andra ord får jag nöja mig med julmusiken sålänge :)


Bloglovin

Postat den 31 maj klockan 18:54 i Vardagssnack,

*klickklick*

Zumbaah

Postat den 30 maj klockan 21:32 i Vardagssnack,

Första Zumbapasset för min del - check! Jag ljuger om jag säger att Zumba inte var jobbigt. Men så som alla har pratat om hur roligt det är och hur jobbigt det är och... Alltså.. nej. Nej! jobbigt och roligt var det inte. Dock kan jag tänka mig att det beror på alla stegen var nya och att göra massa saker samtidigt är svårt, särkilt om man ska hänga med dom som gått på Zumba sen det startade.. Jaja, jag ska ge det några gånger till :). Just nu känner jag att jag använt ryggen väldigt mycket på dagens pass så det blir att lägga sig lite i massagestolen innan John Blund. Imorgon blir det en tripp till Ikea med mormor :) Tagga! Godnatt :)

Söndag kväll

Postat den 29 maj klockan 21:26 i Vardagssnack,

Chopchop och hejhej! Nyäten och trött efter dagens roligheter. Tanken var att jag skulle hinna med att se ALLA som gick på balen idag. Men Icke sa Nicke. Allt verkade vara überförsenat eller så var jag dålig informerad. Iallafall, dom jag hann se var sjukt fina och jag längtar verkligen till nästa år när det är min tur :)

Men okej, här kommer erkännandet: Varför "hann" jag inte se alla? (Jag skäms faktiskt lite över svaret..) Jo, jag skulle träna.. Okej, det var skönt att slippa stå ute i regnet och frysa a****t av sig men.. Nu efteråt.. Träna kan jag göra när som helst liksom. Mina jämåriga bästa vänner går på bal en gång i livet. Förlåt allesammans. Dock har jag sett bilder, och ni alla var überfina!


Såhär såg det ut hela tiden.. ganska deprimerande. Tur att alla vackra par gick förbi och lyste upp tillvaron!

Nu ska jag kila till sängs. Gött att kommande vecka bara är en skoldag. Och det är imorgon. Sen är vi lediga av diverse anledningar - Jag tackar och tar emot!

Men.. bara för att alla ska veta. Jag skäms! Förlåt mig! Godnatt... :(

Enjoy, typ

Postat den 29 maj klockan 13:29 i Vardagssnack,

Okej, hej! :) Detta är antagligen det första inlägget som ni läser på min nya blogg. Jag har fortfarande inte bestämt om jag ska ha den men.. sålänge får den vara kvar :). Många har tydligen saknat bloggen, fast dom flesta antar jag inte bryr sig särskilt mycket.

Jag vet inte vilken riktning bloggen ska ha ännu. Har kommit fram till att jag skriver för mycket och ha för få bilder för att bli kallad en fotoblogg. Dessutom har jag under tiden jag varit borta från bloggande börjat intressera mig av mat. Hittills har jag delat med mig av min avancerade frukost och Morsdags scones:en. Men det lär nog bli mer. Plus att det är en del annat som har väckt mitt intresse så.. Vi får helt enkelt se vart bloggen hamnar. Om den nu hamnar någonstans.

Bra initiativ av mig? Eller inte?

Mors dag

Postat den 29 maj klockan 11:31 i Mat/Dryck,

Jag blev lite inspirerad av gårdagens tebjudning då jag skulle fixa frukost till mamma imorses :). Men istället för rostat bröd gick jag upp lite tidigare och bakade scones :). Vilket blev väldigt uppskattat. Självklart med ost och apelsinmarmelad. Och te såklart.



Klassiska scones:
4 personer

3 dl mjölk
100 gram smör
7-8dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Gör såhär:

Börja med att sätta på ugnen på 250 grader.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Dela smöret i bitar och bland ner i mjölet med hjälpa av fingrarna - det ska bli en grynig massa. Blanda sedan ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onöden utan sluta när du kan forma en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor (eller vilken form man nu vill ha) på ett bakplåtspapper. Diametern ska vara ca 12-15 centimeter. Skär två skåror i varje kaka, som ett kors (detta för att bröden ska bli lättare att dela sen). Nagga kakorna med en gaffel.

Ställ sedan in i ugnen i ca 10 minuter. Servera nygräddade och varma!

Tebjudning och American beauty

Postat den 28 maj klockan 21:28 i Vardagssnack,

En seg, fast trevlig dag :) Och fast i omvänd ordning :). 11.17 satt jag utanför Idas hur för att plocka upp henne innan vi skulle vidare till Stockslycke. Vi var bjudna på tebjudning ^^, med rostad macka med ost och marmelad. En väldigt lyckad liten utflykt som var så.. haha, oväntad? Hur jag och Ida egentligen hämnade på tebjudning är en lååång historia (som jag gärna delar med mig av om det finns behov?).

När tanken var att bilen skulle rulla hemmåt fram vid ett-tiden messade Johan i lagom tid och sa att det var filmtajm hemma hos honom. Och det kunde jag ju inte tacka nej till ;). American beauty. Har sett den filmen förut, fast det visste jag inte innan... Hade glömt bort den helt förutom vissa scener. Så det var skönt att friska upp minnet lite :). Lagom avancerad film i detta regninga ruskväder :).

Åkte sedan hem och dog lite. Har tittat på oräkneliga avsnitt av That 70's show och ätit på tok för mycket av det mesta. Har ont i magen. Dumma magkatarr! Jaja, är bajstrött så tänkte lägga mig nu. Vet inte hur genomtänkt det är då jag säkert kommer vakna skittidigt imorgon (jämförelse med överiga famlijen).. men.. jaja, trött är jag så det blir till att sova nu! Godnatt allesammans! :)

21 tacos

Postat den 27 maj klockan 22:56 i Vardagssnack,




Shit, jag är så cool. Ensam hemma fredagkväll, gjort tacos. Inget slår min coolhet just nu. Och nej! Det är varken tomt eller färglöst! Det man behöver till till tacos är: Köttfärs med tacokrydda, skal/bröd i någon form, burkmajs, gurka (uppskurna i lagom stora bitar) och gräddfil/creme fraiche. Woalla!

Förresten så spelade jag in 21 i torsdags. Sett den förut, har den på dvd, men inget går väl upp emot en film med reklam i? Sjukt bra film egentligen. Tycker jag. :) . Jaja, jag ska ta mig till sängs nu tror jag. Seg vecka + ska vara glad och pigg imorgon kl 11.00 = lika bra att gå å lägga sig helt enkelt. Så godnatt mina vänner :)

Här kommer trailen till 21 också

[email protected]

Postat den 27 maj klockan 19:24 i Vardagssnack,



Jag känner att ett några fjortisbilder gör sig bra på bloggen såhär nu i början :) Eller vad tycker ni? Och ja! Jag har övat ;) Man får inte sånna skills av sig självt ^^ Så ställ er framför spegeln och börja öva med desamma så kan ni bli lika snygga som mig!

Frukost

Postat den 27 maj klockan 18:56 i Mat/Dryck,



Jag ska säga er, att för.. fyrafem år sedan så fick jag för mig att jag inte hann äta frukost på morgonen längre när jag skulle till skolan. Så jag slutade. Det utvecklade sig till att när jag faktiskt försökte äta frukost mådde jag bara illa. I säkert tre år iallafall åt jag ingen fruskot. Har lärt mig att frukost är bra. Men ändå sitter beteende kvar. Ibland går jag till skolan utan fruskost och jag säger bara det: - STACKARS människor som har med mig att göra i skolan dom dagarna. Jaja, såhär kan en frukost se ut en vardag. Snabbt och enkelt också!

Havregrynsgröt
1 dl havregryn
2 dl vatten
salt efter smak (väldigt lite!)
In i micron på högsta effekt, 2-3 min (beroende på hur varmt du har på) (750w kräver 3 min). Gör gröten direkt i tallriken vettja så sparar du både disk och extra tid. Under tiden man väntar på att gröten ska blir klar, kan man bre en macka och hälla upp juice till exempel. 

Många gillar inte gröt, och det gör inte jag heller utan någonting i. Jag brukar mosa i en banan i gröten. Andra har sylt. Eller varför inte testa något nytt? :)

Hur ser din frukost ut en vanlig vardag?