4 just nu

Postat den 26 oktober klockan 14:50 i Vardagssnack,

  1. Kaffe är så jävla gott.
  2. Jag tyckte att min (fin)kamera skulle få användas lite. 
  3. Jag har furktansvärt duktig på att komma på andra saker istället för att plugga.
  4. Himlans fin mugg jag har va? Använder den året runt men nu är det 1 månad kvar till advent ungefär så nu känns det lite mer okej än i maj iallafall :P

Utmattningstider

Postat den 25 oktober klockan 17:44 i Skolsnack,

Nu känner jag utmattning. Jag är trött även fast jag sover 8 timmar av dygnet. (Nej, jag sover inte för mycket, jag har ett stort sömnbehov - som jag alltid haft.) Lämnar hemmet vid 8 på mornarna och vanligtvis kommer jag hemma mellan 20 och 22 på kvällen. Långa pass. På helgerna roar jag mig vanligtvis med att plocka undan efter det jag stökat till under vardagarna när jag är så trött att jag bara lägger mig i sängen eller soffa så fort jag kommer hem. Jag lagar även matlådor och försöker umgås lite med någon/någonting som inte har med skolan att göra. Fast nu i tentatider så jag sitter med skolarbete på helgerna med... Bah. 
 
Tre veckor är det kvar i skolan innan praktiken börjar. Tre intensiva veckor. Jag har precis lämnat in en hemtenta på 20 datorskrivna a4-sidor. På måndag ska nästa in, verkar bli ca 15 sidor där. (MYCKET skrivande blir det!) Sen har vi på onsdag sluttenta på en av dom största kurserna under utbildningen så.. den lär nog vara mastig. Veckan därpå: en tenta, två grupparbeten, veckan därpå är sista tentan. Sen är det slut. För i år. Ellernejföresten, har en omtenta på lager men den ska inte göras förrän sista dagen i skolan innan juluppehållet så där får jag lite bättre tid på mig.
 
Nu blire plugg som gäller. Ikväll ska jag få lämna skolarbetet och få titta lite på Så mycket bättre. Många intressanta artiser denna omgången så det blir nog bra. Hare fint!

Inflikning

Postat den 13 oktober klockan 16:58 i Vardagssnack,

Vill bara flika in lite. Fick nog mitt, hittills i livet, trevligaste mail precis.
 
"Du hade full pott, 44/44 alltså VG." stod det i mailet. 
 
Man blir ju glad när allt plugg lönar sig. Att det gett resultat att Facebook och Instagram är borttaget från mobilen och dessutom har jag sagt upp mitt abbonnemang så jag inte ska hålla på att surfa hela tiden. 
 
Iallafall. Nu kan jag bocka av ytterligare en kurs på utbildningen, projektkunskap. Varje vecka framöver har jag minst en tenta så det gäller att ligga i. Så som jag skrev senast: Jag kommer nog inte synas så mycket på sociala medier den närmsta tiden om jag inte får för mig att flika in någon gång. 
 

Stress

Postat den 07 oktober klockan 22:08 i Vardagssnack,

Jag pausar lite nu. Jag tog bort Facebook från mobilen idag. Instagram ryker nog med snart. Jag har heller ingen ström till tvn. Skönt. Konstigt. Men skönt. Jag är så sjukt stressad och oron om att motsvarande senaste 9 månaders sjukdomshistora ska upprepas är inte nådig. Nu försöker jag tagga ner genom att till och börja med tvinga bort sociala medier ur vardagslivet ett tag, så även bloggen kommer nog eka tom. Iallafall tills dess att terminens alla tentor är klara, sen får vi se vad som händer. 
 
Nu är det hög tid för sänggång för min del. Hare fint govänner. 

Jag promenerar vidare

Postat den 01 oktober klockan 17:00 i Vardagssnack,

Det är svårt att låta bli att se som omkring här. Fina stigar/skogsvägar överallt så det kommer nog ta ett tag innan jag sett allt. Just nu är det min favoritårstid så jag försöker gå ut en promenad nästan varje dag och det är väldigt uppfriskande. Precis lagom varmt/kallt. På sommaren är det för varmt, men blir trött bara av att det är varmt och sen röra sig på det... Heh. Och på vintern, tja, jag har ju kallastma så det är ingen höjdarårstid sett ur promenadperspektivet. Men nu mittemellan är det perfekt!
I helgen besökte jag platserna ovan. Strålande sol och med trevligt sällskap. jag gillar ju skogen just för att jag är uppvuxen i en skog. Och av samma anledning gillar jag städer då det nästan blir lite exotiskt. Så ofta hoppar jag av bussen mitt i ingenstans för att gå några hållplatser och sen hoppa på bussen/tåget igen. Det kan vara i bostadsområden, industriområden, innerstäder eller mitt i ingenstans. Eftersom jag åker igenom Mölndal varje dag till och från skolan så går omkring mycket där.
Så himlans fint i Mölndal. Definitivt ett ställe att bo på om jag inte var bosatt i Kållered. Men vem vet, i framtiden kanske. Häromdagen satt jag kvar länge i skolan men kände ändå på kvällen att jag behövde ta en promenad. Och kvällspromenader tas med fördel i städer bland gatlamporna så Mölndal passade bra då med, och Woalla: Mitt i en uppförsbacke var ett träds löv "i vägen" för en gatlampas sken och i samma ögonblick tänkte jag på Lights in Alingsås.
Annars? Jag borde plugga mer. Jag är stressad. Jag orkar inte. Jag ville vara ledig i två veckor - sova lite, städa lite, fixa klart här hemma. Skolan är fortfarande kul och intressant. Jag skulle vilja jobba vid sidan av skolan men... nej, ingen tid för det. Jopp, det var nog det. Hejsvej.