V I P och presskonferens

Postat den 27 septemper klockan 21:52 i

Japp, V I P, en sån är jag. Har precis kommit hem från presskonferensen inför Lights in Alingsås och VIP-visningen av årets slinga. Vet ni om att det har regnat HELA kvällen? Det började lagom med att dugga precis när vi gick ut, men strax där på kom regnet och det var inte alls kul att gå omrkgin ut i 1,5 timma och lyssna på knagglig engelska...

Innan jag ens var på plats idag kände jag hur huvudvärken började komma och när allting började så var huvudvärken det enda jag kunde tänka på.. Jag hade jättesvårt att koncentrera mig och det kändes som om det aldrig tog slut. 

Väl ute i spåret blev huvudvärken ännu värre och när vi kom till station 4 (där jag ska stå imorgon efter invigningen) så pratade Arto (ljusdesignern) ganska länge och med halvbra engelska. Gud vad jobbigt det var. "Tack vare" den extrema huvudvärken var det inte mycket som fastnade i skallen ikväll, men som tur var fick jag pratat med en guidekollega som ska skicka det hon snappade upp. Så det ska väl gå för sig ändå. Det känns så himlans typiskt -.-

Nu blir det att gå till sängs meddesamma. Sjukt trött och imorgon ska jag upp och plugga allt jag fått reda på idag. Sen imorgon eftermiddag blir det konferens igen innan invigningen. Får se när jag hinner med bloggen nästa gång. Hejj och godnatt!

PS. Sarut9204 på Instagram

Hur man förbereder sig som guide

Postat den 25 septemper klockan 20:39 i

Lite paus i skrivandet på mitt guidematerial. Julmusiken är på, ljusen är tända och Facebook har checkat. Nu är det bara ett skapligt blogginlägg som saknas ;-).

Jag fick en fråga om hur mycket jag gör själv när jag skriver mitt guidematerial. Jag kan ju säga som såhär att alla guider gör sin egen version av en jääääättelång text. Alla guider har fått samma text skickat till sig som någon vänlig själ har skrivit. Där står mycket historia om varje plats man ska besöka samt en sammanfattning av en intervju med ljusdesignarna. (I år var den texten 53 A4sidor, storlek 12, lång) Sen är det upp till guiderna att skriva allt som hen tycker är viktigt. Beroende på hur snabbt man går som guide, eller hur snabbt man pratar på dom olika stationerna så kan man ju säga mer/mindre. 

"Normalt" ska man vara på varje ljusmiljö i ca 10 min. Då ska guiden hinna prata om vem som varit ljusdesigner, lite historia om platsen och vad ljusdesignern vill få fram med sin installation. Dessutom ska gruppen som blir guidad hinna titta på installationen. Vissa installationer är sådana att man bara står på ett ställe och tittar på ljusmiljön, och då kan man ju prata mer, medan på andra installationer så ska man gå omkring och titta, och då får man ju prata lite mindre. Sen tar det vanligtvis 2-5 minuter att gå till nästa /extre/installation. 

I texten alla guider får skickat till sig står "bara" historia om platserna och om själva ljusdesignarna. Det är sen på VIP-mottagningen/presskonferensen, två dagar innan invigningen, vi guider får höra om själva ljusinstallationen för första gången. Alla ljusdesigners berättar om sin miljö och sen går alla närvarande i samlad trupp på VIP-visning av slingan där varje ljusdesigner är guide på sin miljö. Över natten får vi sedan smälta all information och komma på eventuella frågor till dagen därpå då det är konferens igen. Då kan man ställa frågor om något är oklart. På kvällen sen är det invigning och efter invigningen är Lights in Alingsås "öppen för allmänheten". Dom guidade turerna börjar först dagen efter.

Och det var nog allt jag hade att berätta om hur mycket guiderna gör själva på sina material. Det är ganska mycket förarbete och att lära in, men det är väldigt roligt när allt sitter och man väl står där ute i mörket framför en grupp människor. 

Och som sagt, för att göra lite reklam för mig själv ;-). Efter invigningen på fredag kommer jag att stå på ljusmiljö 4 och berätta lite om platsen där samt om själva ljusinstallationen. Så ni är hjärtligt välkomna då! 

Taco-hej! Godnatt.

 

Måndag kväll

Postat den 24 septemper klockan 21:29 i Vardagssnack,

Sängen, almanackan, mobilen och datorn är min bästa vänner just nu. När jag inte sover sitter jag vid datorn. Dom senaste dagarna har tangetbordet gått varmt då jag sitter och skriver allt jag ska säga under dom guidade turerna. Ca 1,5 timma tar en guidning så det är ganska mycket material som ska finnas tillgängligt i skallen. Under tiden jag skriver ringer mobilen ganska ofta. Antingen vill dom att jag ska vikarera som fröken någonstans, eller också bokas jag in för fler guidade turer. Jag hade inte klarat mig utan almanacka i dessa tider! 

Annars gör jag inte så mycket på dagarna: söker jobb ibland, saknar Johan (grattis till oss för 13 månader idag!), dricker kaffe, har känningar av magkatarren, kollat klart på OC, kollar alla serier som dragit i gång på tv, lyssnar på julmusik, m.m. Tiden flyter på.

Nu ska jag dra mig till sängs, göra i ordning något att äta och sen läga mig och kolla på Filip och Fredrik.
Ha en fin afton - Ciao!

Ändrade planer

Postat den 20 septemper klockan 17:08 i Vardagssnack,

Jag skrev häromdagen att jag man kunde gå guidad tur första gången med min den 2 oktober, men planerna är nu ändrade! Jag ska få stå på "station 4" efter invigningen den 28 september och berätta om en ljusmiljön en stor del av kvällen :) På den 4:e ljusstationen är det en finsk kille man som heter Arto Heiskanen och han ska göra något vackert av Kvarteret Klockan. Jag faktiskt inte en själv vad han ska göra, och imorgon om en vecka börjar det :-O

Jaja, det ska väl gå bra ^^ Ni får komma och hejja på mig då! Kvarteret Klockan alltså, efter invigningen på Stora Torget 20.00, den 28, nästa fredag.
 
OCH, jag ska få blogga hos Kuririen en period under Lights in Alingsås^^ Kuuul! :-) Skriver med om det när jag själv vet mer. Nu ska jag vara tyst. Hajj!

Kusin Simon

Postat den 19 septemper klockan 08:41 i Vardagssnack,


Kolla vilken koncentrerad goding jag hittade i arkivet! Lite längre riktig sommar hade ju inte varit fel...

Förändring

Postat den 18 septemper klockan 22:11 i Vardagssnack,

Jag tänkte att lite färg inte skulle skada. Så jag la in några linjer i bakgrunden. K?

Blodgivningsoskuld no more

Postat den 18 septemper klockan 16:52 i Vardagssnack,

Dagarna går och egentligen händer ingenting. Jag söker jobb, tittar på serier (snart är allt jag har hemma schlutt -.- ), unnar mig, tränar inte (-.-), hänger, funderar, läser gamla tidningar, städar ibland... osv

Idag har däremot hänt något annorlunda. Blodgivning stod på schemat. Första gången för min del. Klockan 13.00 satt jag med armen vilad på ett stöd och tömde under 7 min 4,5 dl blod. Hon som tappade blodet var extra glad över att jag var där (så säger hon säkert till alla) just för att jag hade en väldigt ovanlig blodgrupp. B negativ. Det är tydligen bara 2%i hela världen som har den blodgruppen. 

Här kommer en före och efterbild från denna (inte så) händelserika upplevelse ;)

Gå på Tur och chai-latte

Postat den 16 septemper klockan 20:18 i Vardagssnack,


Jag startade dagen med att vakna hos Johan innan jag begav mig hemmåt för att genast åka vidare till utkanten av Ödenäs. Där var det 5 km snittslad bana i skogen som gällde. (Någon kanske minns förra årets Gå på Tur i Ödenäs?).

Regnet kom precis lagom till att vi var hemma och efter en stund med hällregn drog jag ner persiennerna och la mig under täcket (som i sin tur låg under en filt) och huttrade. Längesedan jag frös så mycket.. Menmen. Har tittat på maaaassa OC och dessutom har jag tittat ikapp en hel veckas missande av Breaking News med Filip & Fredrik. Nu har jag precis gjort mig iordning en chai-latte, med skummad mjölk och allt. M E G A G O T T ! ! ! Blir tidig sänggång idag, jag är trött.







Alternativ vaniljkaffe

Postat den 14 septemper klockan 14:56 i Festligheter, Kreativitet, Mat/Dryck, Vardagssnack,

Shitt alltså, jag har kommit på världens grej! Det är hur bra som helst om man är ett fan av vanilj-kaffe/latte. Typ som jag: Jag smälter lite varje gång jag dricker av Espressohouse' Vaniljlatte. Den är SÅ god! Dock kostar ju en stor vaniljlatte typ 40 spänn så... Inte så ekonomiskt tyvärr. MEN, idag när jag satt och drack kaffe och kände för att mysa/gosa lite medan jag tittade ut på regnet så kom jag på en så fenominalt braig idén. wait for it, wait for it *trumvirvlar i massor*Doftljus + kaffe!

När jag var på Ikea senast köpte jag med mig massor med doftljus hem. Äpple/kanel och vanlij. Så jag tände ett par vanlijdoftljus och ställde dom nära mig så jag kunde känna doften ordentligt, och sen var det bara att dricka kaffe (med mjölk) samtidigt. Det blev hur najs som helst ^^ Woalla! Alternativ vaniljkaffe.



Jobb x3

Postat den 13 septemper klockan 22:28 i Vardagssnack,

Jösses vad barn kan hitta på. Och oj vad många ord "små" barn (7-11-åringar) kan. Fula ord. Snuskiga ord. Barn använder könsord som skällsord. Gjorde jag det när jag var liten också? (retorisk fråga).

Jag har hängt en del i Ödenäs skola sedan sist jag skrev något vettigt här. Jag har även blivit "utbildad" vikarie på Dressmann. Har varit i butiken i Knalleland två dagar och lärt mig så mycket jag bara kan. Så nu väntar jag på att telefonen ska ringa. Både för att vikariera som fröken och som säljare. Kuligt!

Sen har jag även fått tider under Lights in Alingsås. Ni som vill hänga med på en guidad tur med mig kan göra det första gången 2 oktober 19.15. Tills Lights börjar har jag hittills fått 53 datorskrivna A4 som jag ska lära mig... Hehe, så jag kan inte säga att jag inte har att göra nu iallafall ;)

Japp, det var det jag ville meddelad för stunden. Hare gatt! Hajj!
 
Peace!

Framtidsdrömmar

Postat den 05 septemper klockan 19:26 i Vardagssnack,

Jahopp, är det såhär fint och gult när man blir erbjuden visning av en lägenhet på Alingsåshem? - Då vet jag! Tänka sig vad ett jobb med fast inkomst skulle kunna ha gjort nu... Men tyvärr, det får bli en annan gång liksom. Och självklart så är detta inte det ända erbjudandet om lägenhet denna veckan. Tanken var att jag skulle på visning idag i Göteborg, men noppsi. Jag har stillat mina flytta-hemifrån-begär lite med att hänga på IKEA:s hemsida och drömt mig in i framtiden istället. Här är några grejer jag mer än gärna skulle kunna tänka mig att ha i mitt framtida boende! :)
 

Sarut9204 @ Instagram

Postat den 05 septemper klockan 16:42 i Vardagssnack,

Jahopp, här kommer en liten sammanfattning av sommaren och början på hösten.
Till hjälp har jag använt mig av mitt Instagramarkiv.
 
Först ut har vi bilder på Rasmus och Sigge.
Vi har tagit med oss våra kameror till Göteborgs skärgård och fotat på allt möjligt.
 
Jag har även hunnit med att jobba en del.
Hittade en rolig dörr som jag inte sett tidigare ;)
 
Och självklart har jag umgåtts med Mannen i mitt liv 
 
Jag har även tagit fram min kreativa sida vid flera tillfällen.
Här är två exempel; Fågelholk och hörlurspimp.
 
En gång tänkte jag starta ett nytt liv som går ut på att vara aningens mer hälsosam. 
Det har väl gått sådär... Hehe
 
Och början på sommaren fick jag för mig att plocka fram den gamla
VHS-spelaren så jag kunde titta på Disneyfilmer. Åh, nostalgi!
 
Sist ut, som ägde rum i förra veckan, var Ullaredsbesöket.
Dom var tidiga med julpyntet! ^^

Kuddfodral a la Sara

Postat den 05 septemper klockan 11:05 i Kreativitet, New in,

Man hinner med mycket som man vill göra när man är hemma och är arbetslös. T ex kuddfodral. Köpte vita lakan från IKEA för 19kr/st som jag sydde fodralen av, och tog en vanlig texilpenna att skriva med på fodralen när dom var färdigsydda. Woalla! :) Så nu är ytterligare ett problem ute ur världen ;)

Jag längtar till...

Postat den 04 septemper klockan 17:55 i Vardagssnack,

 
... julmusiken börjar spelas i butikerna.
... man får gå omkring mössa, vantar och halsduk utan att folk kollar snett på en.
... pepparkaksbak!
... adventsstjärnan sätts upp (och såklart julpynt i övrigt).
... affärerna proppas fulla med julklappsmaterial.
... JULMUSIK (very important, därför är det okej att skrivas två gånger)
... att ha jacka på sig.
... raggsockar pryder mina fötter allt oftare!
... värmeljus och ljus över lag gör sig. 
... tomteparaden!
... julskinkan.
... och tomtegröten såklart ^^
... och alla andra jul:iga saker!

Längtalängtalängta. Och tänka sig, när julen är som mest igång längtar jag efter våren, snösmältning och vitsippor istället :)

Fröken Sara

Postat den 04 septemper klockan 14:44 i Vardagssnack,

Då var redan en dag till i Ödenäs som fröken avklarad. Idag var det ju då 4-6 som skulle hållas koll på, och såklart var jag lika poppis som alltid ;) Haha, det var kramkalas stup i kvarten. Okej, kanske inte kramkalas varje kvart, men många kramar blev det under dagen. Och tja, precis som vi förra tillfället är jag nu trööööött som satan. Blir nog till att ta mig en lutare och vila ögonlocken lite. Hare gott, yao!

Lights in Alingsås

Postat den 03 septemper klockan 20:52 i Vardagssnack,

Jahopp, då var första mötet inför höstens Lights in Alingsås avklarad. Detta året kommer bli ännu bättre än förra året! Jag riktigt längtar efter att det drar igång (om ca en månad). Med andra ord är det bäst att börja träna armarna nu. Som guide ska man hålla upp en lampa ovanför huvudet hela tiden när man går så att alla som går den guidade gruppen ska hänga med och se var man är, och jag minns att förra året fick jag en sjuk träningsvärk i början :P Inte för att det var direkt tungt, men man är ju inte van vid att hålla upp ena armen över huvudet i ca 80 minuter i sträck.

Nu är det dags för kvällsmat, sen läggdags (okej, det är ett tag kvar så ska nog hinna med lite OC). Imorgon ska jag till Ödenäs igen för att agera vikarie. Årskurs 4-6 är det som gäller denna gången, ska bli kuligt :) Hare gott, hajj!

3 september

Postat den 03 septemper klockan 11:37 i Vardagssnack,

Hej, det var längesedan. Ändå hoppar massa människor in på min blogg för att se om jag uppdaterat. Lite lurigt, men så är det. (Och kul förstås!)
 
Jag kan ju säga vad som hände i torsdags. Jag var ute och motionerade i högt tempo med lurarna i öronen då det plötsligt ringde... Mobilen låg i byxfickan och eftersom jag ändå hade lurarna på mig, som även kan agera headset, så svarade jag utan att kolla vem det var. Förresten så var den ända tänkabara som skulle ringa var min mamma så jag svarade med en ganska stark andfåddhet "Hallå?". I telefonen svarade inte min mamma på det... "Hej, detta var ******, från Ödenäs skola".
 
Jag dog lite där, jag var så andfådd att... GUD, vad trodde hon att jag höll på med? Innan jag hann berätta att jag var ute och motionerade så fortsatte hon: "Det är dåligt med folk här på förskolan och jag undrar om inte du vill komma och jobba imorgon?".
 
Detta är lurigt på många sätt, jag har inte ens "utbildat" mig till vikarie, och jag har defenitivt inte sagt till dom i Ödenäs att jag kan tänka mig jobba där (även fast jag kan det). Jag tackade iallafall ja, och i fredags jobbade jag 7.30-16.30. Det var jobbigt fysiskt, som arbetslös vänder man lätt på dygnet och man är inte riktigt van vid att vara aktiverad en hel dag. Men det var jättekul att vara med alla barnen på dagis förskolan, och sen när jag kom hem var jag helt slut!

Personalen var nöjda med mig och ville att jag ska komma tillbaka på tisdag, alltså imorgon, och även nästa onsdag. Sen kanske det blir fler gånger. Så högst upp på prioriteringslista står nu ""vikarieutbildning"". Det ända som saknas är nu att jag ska gå på en kurs, den 19 sep, sen är jag vikare! ;)