29 november

Postat den 29 november klockan 21:58 i

Hej. Jag har inte sagt något här på bloggen på 17 år och dagar känner det som. Stämmer det? Nästan.. 

Min pepparkakshusbok är borta. Mitt bästerecept på pepparkakor finns där i. 

Nu ska jag sova.
 
Det är det som händer i mitt liv nu. Så, nu är ni uppdaterade igen. Godnatt.

Hejdå morfar

Postat den 23 november klockan 17:35 i Vardagssnack,

Vila i frid

Apelsinkaffe

Postat den 21 november klockan 15:57 i Mat/Dryck,

Mitt mellis efter jobbet idag; Apelsinkaffe och apelsinklyftor. Tänkte dela med mig av detta fantastiska lilla knep för att få kaffet lite annorlunda än hur man brukar ha det. Jag skrev om hur man gjorde apelsinkaffe när bloggade för Alingsåskuriren, men om någon skulle missat det så kommer det här igen. Och med bilder dessutom = LYX!
Först finriver man apelsinskal från en apelsin. En halv apelsins skal räcker till en kopp ungefär. Det är viktigt att man inte får med det vita från apelsinen, för då blir kaffet beskt sen. Skalet ska sedan läggas i en tekula.
Apelsinen gjorde jag i klyftor. Jag försökte skala apelsinen men eftersom det orangea var bortrivet så kändes det enklare att göra klyftor. 
Sen är det bara att hälla på kaffet!
Låt tekulan med apelsinskalet ligga och dra i kaffet i minst 2 minuter (gärna 5 minuter om man har den tiden). (Man kan låta tekulan vara i kaffet hela tiden dricker sen,det ger bara mer smak. Mums!) Sen kan jag tipsa om att ha mjölk i, även om man inte brukar ha mjölk i kaffet. 

Söndag kväll

Postat den 18 november klockan 21:21 i Vardagssnack,

Jahopp, dags att ladda inför en ny arbetsvecka. Hoppas på en "normal" vecka denna veckan. Tidigare har det dykt upp sjukdomar lite var som stans vilket har lett till att jag fått rycka in både här och där. En normal vecka skulle innebära 8-12 måndag och fredag, och 8-13.30 tisdag till torsdag. 
 
Ska avnjuta det sista av mitt te nu och se klart en julfilm som jag påbörjade på tidigare idag, det blir ett bra avslut på denna dag. Godnatt!

Hej

Postat den 17 november klockan 18:52 i Vardagssnack,

Jobb, jobb och åter jobb, det är var mitt liv innefattar just nu. Har varit ledig väldigt lite den senaste tiden och nu denna helgen när jag nästan skulle vara ledig två hela dagar och därmed kunde slappna av på ett annat sätt så skulle jag såklart bli megaförkyld... Surt.
 
Igår var dagen då jag arbetat två veckor som elevassistent och jag kan ju säga som så att det är tuffare än jag trott. Jag vet inte om det är själva elevassistent jobbet i sig, utan det är nog mer hela grejen med att vara lärare. Dom är nöjda med mig - både lärare och föräldrar - men det är inte riktigt min grej. Nu vet jag iallafall vad jag inte vill syssla med i resten av mitt liv ;-) Jag är ju anställd fram till jul så jag kör på och gör mitt bästa, men sen efter det blir det nog till att hitta något annat. Tips?
 
Annars befinner jag mig i någon sorts bloggtorka. Som ni har märkt. Senaste månaden har det varit ca ett inlägg per vecka. Med andra ord väldigt glest. Får se hur det blir framöver. Nu ska jag hänga med mammut och papput, såg även att Sommaren med Göran visas ikväll på 4:an. Det får avsluta min lördag tillsammans med popcorn.
 
Här får ni en bild från min vy vid datorn i brist på annat. Hejj!

Åkautomlandsbegär

Postat den 12 november klockan 15:58 i Vardagssnack,

Jag känner ett extremt åka-utomlands(-dock-inte-till-Danmark)-begär! Bara idag har jag tittat igenom vänners bilder från London, Paris, Kambodja och New York. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte kändes lockande. Besöka kända platser, äta konstig mat, kulturkrocka, bada i havet - ja, ni fattar. Men, jag får ta igen det nästa år, nu när jag fått "fast" jobb så kanske jag borde sköta det. 
 
Slutade tolv idag. Och igår under min Skypedejt med Johan kom jag fram till att jag har varit ledig från jobb 3 dagar den senaste månaden, och innan det var det inte heller så mycket ledighet. Men det jag ville komma fram till är att det var skönt att sluta tolv idag och sen vara ledig. La mig i soffan så fort jag kom hem idag. SKÖNT. 

Mera julkalender

Postat den 08 november klockan 18:12 i Jul,

:D GAAAH! Mindre än en månad kvar nu ^^

Visstidsanställd

Postat den 07 november klockan 20:11 i

... varje vardag fram till jul närmare bestämt. Det känns ju helt okej må jag säga. Det blir en jul med bortgivande av julklappar, jihooo. Mitt nuvarande yrke: Elevassistent.
 
Första dagen, i måndags, fick jag så mycket ny information i skallen att jag nästan däckade när jag kom hem. Även igår var en ganska jobbig dag rent psykiskt men jag tog mig igenom dagen utan större åkommor.

Idag visade det sig att min närvaro gett resultat, idag träffade jag min elevs mamma. Hon berättade för mig att hennes barn kom hem i måndags och var glad. Hen pratade om en ny fröken som var bra och rolig. Och likaså på tisdagen, hen var glad. Och idag när mamman skulle hämta på fritids blev hon chockad när hon möttes av sitt barn som ville ta hem matteboken för att arbeta i den hemma. Det första mamman sa till mig var "Hej, äntligen!" "Äntligen har vi fått en fast punkt!".
 
Så även om dom två första dagarna var lite jobbiga, så har det betalats tillbaka nu :-).



Sist jag skrev ett inlägg här var när jag hade två guidade turer kvar på Lights in Alingsås. Nu är det onsdag och det känns som en halv evighet sen Lights var över. Både sorgset och skönt att den delen är klar för iår. Förutom att jag hänger i Ödenäs dagarna igenom är jag även kyrkvaktmästare och Dressmannsäljare. Fullt upp med andra ord. Så att bloggen blir lidande hoppas jag ni har överseende med, jag jobbar på att "komma tillbaka" snarast. Jag vill ju inte att mina 5 unika besökare (varje dag ;]) ska bli besvikna! Håll ut!
 
Nu blire till att börja tänka på refrängen, det tar på krafterna att vara en arbetande kvinna. Men först ska jag hinna med att titta på Saw 3, så dom sista kräfterna inom mig skräms iväg. Sen ska jag sova gott! Godnatt.

2 guidningar kvar

Postat den 02 november klockan 12:11 i Vardagssnack,

Två guidade turer kvar är det enda vad jag har att bidra med till Lights in Alingsås i år. Sen är det schlutt med den delen i livet, så att säga. Jag har, när jag är klar med dom två sista turerna, haft 22 guidade turer under drygt en månads tid. Jag har gått och sagt samma sak i 1,5 timma 22 gånger, + dom gångerna som krävdes för att repetera in det i skallen innan allt började.. Man kan säga att jag inte behöver fuskpapper längre när jag är ute i spåret ;).
 
Om dom 22 guidade turerna jag haft skulle ha varit fullbokade (rek. högsta antal 40 pers/guide) har jag guidat runt 880 personer. Nu har alla mina guidade turer inte varit fullbokade, men å andra sidan har jag gått med över 50 personer vissa kvällar så.. det kanske jämnar ut sig? Nästan 900 personer har gått med mig på en guidad tur, och säkert lika många som varit fräcka och hängt på när jag väl står och berättar om dom olika miljöerna. 
 
Det är rätt många.