Cefadroxil Mylan

Postat den 11 april klockan 19:49 i Vardagssnack,

1,5 timma senare ringde dom från vårdcentralen. Det var bra. För att göra en ganska långa historia kort. I vanlig ordning ryggar läkaren tillbaka när hon hittade ner i halsen på mig. Jag fick göra tusen tester och vi kom fram till att jag är frisk. Som vanligt. Och så var det den där utvidgade halsodlingen. Jag vet inte hur lång tid den tar på sig att bli klar. Men dom ringer väl. Eller skickar brev. Så länge ska jag behandlas med antibiotika, fast en annan sort än dom senaste gångerna. Så nu dom kommande 10 dagarna ska mitt immunförsvar utplånas och ersättas av lite Cefadroxil Mylan. Jag var nöjd när jag åkte hem från vårdcentralen och skulle hämta medicinen. När jag kom hem läste jag duktigt nog bipacksedeln och läste bland "vanliga biverkningar". Inte lika nöjd längre. "Kräkning, diarré, illamående, svår klåda, hudutslag, magsmärta, matsmältningsproblem, svullnad tunga [...]". Varför gör man ens sån medicin? I 10 dagar ska jag äta penicillinet. Hopp. Jaja. Jag har iallafall fått vård nu så jag ska väl inte klaga.

Sony Experia Z2

Postat den 11 april klockan 16:17 i Vardagssnack,

Det blev en ny mobil igår. Kan knappt bärga mig! Dessutom drog jag till lite extra detta mobilköpet och köpte en värstingmobil som inte finns på marknaden ännu. En Sony Experia Z2. Mobilen jag har jag nu är också en Experia-mobil och jag har varit såååå nöjd med den, och nu när jag köper en värstingmobil så kan det ju inte annat än att bli bra. Hoppas jag. Den börjar leverars 29 april så jag får nog vänta 2 veckor iallafall innan jag får den. Men det är något att se fram emot nu i min sjukdomstider! En födelsedagspresent till mig själv helt enkelt.

Sweet 22

Postat den 11 april klockan 14:23 i Vardagssnack,

Grattis
Haha, jag önskar det var jag som stod där inne i det rummet nu.
Jag fick denna bilden av Avanza på mailen och det gjorde mig jätteglad faktiskt.
Gud vilken roliga och fin bild!

Vad gör man?

Postat den 11 april klockan 10:04 i Vardagssnack,

Igår ringde jag till Öron- näsa- halsmottagningen som jag blev rådd till att göra senast jag var där i februari. Jag hade varit sjuk så länge då (3 månader) så om det blev sämre igen kunde jag ringa direkt dit istället för att gå genom vårdcentralerna. Så igår ringde jag dit. "Ring till vårdcentralen" svarade den vänliga rösten. Jag ringde till vårdcentralen. Ni som inte ringer så ofta till vårdcentralen kanske inte vet hur det går till så jag tänkte dra det lite kort. Man kommer till en telefonsvarare, klickar på det nummer vars ärende man har, man klickar in sitt personnummer och sen sitt telefonnummar. Då hamnar man i en kö där en sjuksköterska ringer upp en senare under dagen. Igår ringde dom mig vid 15.30 och tyvärr inte hade några akuttider kvar för dagen. "Ring imorgon igen strax innan 8 så du kommer först. Blir det riktigt akut får du ringa 112". Jag kände att det inte riktigt var 112problem i halsen just då så jag ringde nu på morgonen istället. Jag fick meddelat av telefonsvararen att dom ska ringa tillbaka ca 9. 
 
Ringde dom klockan 9? Nope. 
 
När klockan var 20 i 10 tänkte jag att jag ringer väl igen till telefonsvararen och får en ny tid som dom kan ringa upp. "Vi har inga fler tider idag. Vänligen återkom nästa vardag."
 
W H A T ? ! 
 
Vad ska man gör för att få vård i det här landet? Jag är tillräckligt sjuk att jag inte orkar ligga hemma och ringa runt till alla människor på jorden. 
 
Jopp, jag överreagerar säkert. Men med 2 månaders sängliggande i bagaget så är jag ganska depserat nu på att få rätt vård så snabbt som möjligt så det inte eskalerar. Inte så taggad på att ligga ner i 2 månaderna till. 

Härlig start på födelsedagen känner jag. Grattis till mig! 

Vad händer på midsommar?

Postat den 10 april klockan 19:31 i Vardagssnack,

På julafton hängde jag på akuten, på min födelsedag (imorgon) ska jag till vårdscentralen och göra en utvidgad halsodling. Så, om vi ska försöka hitta något mönster här så jag lär inte kunna komma på midsommar. Oavsett planer. 
 
Just nu sysselsätter jag mig genom att tröstshoppa. Jag har inte 100% bestämt mig ännu men det ser ut att bli en ny mobil. Så jag har något att se fram emot. Min mobil har strejkat ganska länge och försökt få ur humör. Och ibland lyckats för den delen. Men vi får väl se vem som skrattar sist när min nya mobil anläder ^^ 
 
Halsen blir sämre och sämre. Dock har jag inte haft någon feber idag så det är bra. Nu ska jag dö lite, käka godis och glutta romantisk komedi. Morsning!

En varmblodig tjej som fryser

Postat den 09 april klockan 18:15 i Vardagssnack,

Peppar peppar. Jag glömde skriva det i senaste inlägget om hur bra livet rullar på. Och givetvis så passar naturen på att ta sin chans genom att höja min kroppstemperatur till drygt 39 och ge mig lite flashbacks sen tiden med igensvullnad hals, vilket jag också har nu. Bajs och prutt typ. Detta är inte okej!
 
Annars då? Jag kan troligtvis säga farväl till min födelsedag på fredag. No more praktik denna veckan. Jag har ont i hela kroppen. Man blir medveten om hur många kroppsdelar man har när man får sjuk-värker. Fryser eller är jättevarm om vartannat (dock svettas jag inte så febern gå inte ner...). Ja, jag kan fortsätta rabbla men jag gissar att ni fattar poängen? -Stackars mig!
 
Jag har så mycket att säga egentligen. Så lite ork. Ciao!

Söndag

Postat den 06 april klockan 16:07 i Vardagssnack,

Jag vet inte riktigt vad det är som händer men bra är det iallafall. Jag har nog aldrig varit såhär konstant glad såhär länge som jag är nu. Allting känns rätt. Till och med problemen i livet känns som inspirerande utmaningar. Tänk liksom vad nöjd man kommer att vara när problemen är lösta.
 
Just nu sitter jag och kollar på födelsedagspresenter till mig. Som jag ska ge till mig själv alltså. Jag har haft nagellacksinköpsförbud ett tag eftersom jag har så jävla många, men nu känns det som om jag är värd några fler nagellack ändå. Annars önskar jag mig egentligen ingenting. Jag har tänkt på det många gånger att när man fyller år så behöver man aldrig någonting :O Däremot årets alla andra dagar så behöver man saker och ting hela tiden. Hur kommer det sig egentligen?
Lyssnar på mina stjärnmärkta låtar på Spotify och titt som tätt dyker det upp jullåtar. Helt suveränt ju! ^^

Nedräkning

Postat den 04 april klockan 20:25 i Vardagssnack,

Nedräkningen till min födelsedag har börjat. 7 dagar kvar. Jag försöker inbilla mig att det kommer att kännas att jag fyller år på min födelsedag om jag bara pratar om det tillräcklig mycket. Jag tror dock att det inte kommer att bli så direkt men.. det är ju värt ett försök. Haha. Jag har till och med kladdat i min handledares almanacka att jag fyller år och ritade ett litet hjärta. Han skrattade gott när han såg det och lovade att bjuda på nåt gott.
 
Jag trivs verkligen bra på praktiken. Och jag är verkligen stört nöjd över att jag hittade denna utbildningen. Den passar mig som handen i handsken! Jag har nu bara under två veckor fått någon megapluggenergi och är suppertaggad på att börja i skolan igen efter praktiken. Plus att jag är så nöjd med praktiken nu när jag få springa omkring och vara folks hjältinna. Att hjälpa folk med problem som är "lätt som en plätt" (alla problem är inte lätta såklart, men många) och sen få en megahyllning är ju helt suveränt!
 
Idag har dock varit en lugn dag. Började morgonen med lite rutinarbete i ca 30 minuter innan det var dags för ett trappass. Det skulle delas ut broschyrer i alla brevlådor och givetvis sitter dessa på dörrarna.. Jag hann med 25 trappuppgångar på drygt en timme - ca 1500 trappsteg. Gissa vem som med stor sannolikhet kommer jämra sig över träningsverk imorgon?