Efter influensa kommer feber

Postat den 20 mars klockan 16:17 i Vardagssnack,

Nä, jag skoja bara! Fast peppar, peppar... 
 
Det känns som om det är på sin plats med en liten uppdatering nu igen. Jag är precis hemkommen från första avklarade praktikveckan av fem. Satan vad tiden går! Nu har jag 4 veckor praktik kvar och 5 veckor examensarbete, sen är skolan slut. Sen är jag färdig. Och då kan jag titulera som fastighetsingenjör. Det är helt sjukt.
 
Jag gör min praktik på NKC i Gbg. En (för mig) gigantisk industri på 33 000 kvadrat. Jag går med en drifttekniker och har med andra ord hand om ventilation och värme m.m. 
 
Nu då? HELG! Halleluja. Och regnet smattrar så mysigt på balkongräcket utanför. Klagar verkligen inte! Kaffe på det, lite seriekollande och sen... sen... ja, den som lever får se. Nu ska jag ha det gott! Hajhaj.

Idag med turkisk yoghurt

Postat den 04 mars klockan 15:46 i Vardagssnack,

Jag brukar måla på mina fönster med filmjölk för att få till ett insynsskydd men idag har jag skrällt till med turkiskt yoghurt. Man får ta vad man har liksom. Ett lagom inomhuspyssel för mig som är krasslig. Bara att tejpa med frystejp där man inte vill ha färg, sen tog jag en roller och rollade på. Min balkongdörr tog typ 5 min att rolla och sen 15-30 min att torka. Och jag har sagt det tidigare, men kan säga det igen: Det luktar inte när det har torkat klart! :)
 
Idag har jag haft vad jag tycker är en av dom värsta dagarna under en sjukperiod. När man är tillräckligt frisk för att få idéer om allt man vill göra och så fort man ska resa sig och sätta igång får man en hostattack och inser att man måste fortsätta vila. Sitta still. Ha tråkigt. Men positiv som jag är får jag fokusera på att det är ett tecken på att jag börjar friskna till. 

Det förbannade snoret

Postat den 03 mars klockan 17:03 i Vardagssnack,

Idag plingade det på dörren. Lite lagom sådär sjukvirrig öppnade jag dörren och allting gick så snabbt så jag tänkte inte så mycket på vad som hände. Postkillen gav mig ett paket som inte fått plats i mitt brevinkast, våra blickar möttes, han ryggade tillbaka och jag stängde dörren. Han ryggade tillbaka. Jag kastade en blick i spegeln på väg tillbaka till soffan. Hah! Jag såg en flämtande brud men fett/smutsigt hår och helt röd runt näsan och partiet mellan näsa och mun.
 
Idag mår jag mycket bättre. Vaknade med 37.9 graders feber idag till skillnad mot igår då jag vaknade med 39.4. Jag är fortfarande helt trött, men idag kan jag stå upp utan att tappa balansen iallafall. Jag kan sitta i soffan. Jag har inte tagit någon tupplur idag. Framsteg! Dock har näsan runnit oavbrutet. En hel rulle hushållspapper har gått åt, och lite näsdukar och toapapper. Just nu gör det så ont så jag funderar på om jag kan ta Alvedon för att ta bort den smärtan istället för att ta Alvedon mot febern som jag gjort tidigare. Har försökt smörja på Idominsalva så jag ser ut som en liten björn med vit nos. Men det hindrar ju inte snoret från att rinna så varje gång jag snyter mig så försvinner det ändå... 
 
Ska nog ta mig en varm dusch och snyta ut allt snor som kan tänkas finnas. Sen kanske försöka gå ett varv i området, om jag orkar. Frisk luft brukar ju göra susen mot snuva. Jaja. Först dusch! Hejsvej.