Det var fint väder hos mig idag

Postat den 29 septemper klockan 18:36 i Vardagssnack,



29 september

Postat den 29 septemper klockan 12:39 i Vardagssnack,


Jag är hemma. Känner mig degig. Ingen planer för dagen, dock en massa borde:n. Och en massa vill, såklart. Känner mig även rastlös. Blir väl till att sätta igång att kritisera Platsons filosofi snart. Förresten, den där energin jag snackade om igår. Puts väck är vad den är. En dålig natt har gjort att jag (som sagt) är hemma idag. Huvudvärk och halsont är felet med mig. Antagligen pga av att jag sovit dåligt. Och tanken med bilden är.. jag vet inte. Klickade lite med den i photoshop. Jag vill lära mig det. Jag ska lära mig det. Programmet alltså. Fast det får bli en annan gång. Nu har jag pladdrat på tillräckligt känner jag. Hejdå! :)

Kvällspromenad och Ida

Postat den 28 septemper klockan 21:10 i Vardagssnack,

Snacka om dundermedicin mot stress och olust. Jag tänkte första stanna hemma från dagens guidade tur i Alingsås. Men så hade jag ju bestämt med Ida och... jag var liksom tvungen att gå. Och snacka om att göra rätt grej. Så fort jag träffade Ida (en av världens goaste människor) så släppte tankarna om skolarbeten och skit bara sådär. Man såg nog inte ens spåret av att jag hela dagen gått runt hela dagen och halvsurat. Och dessutom när jag börjat gå och varit ute en sväng så laddades batterierna upp inom mig och just nu känner jag mig taggad till tusen! Lika bra att sätta sig lite med några läxböcker. Fast... jag borde ju ta mig en ordentlig natts sömn också. Det blir nog till att göra te och fixa något smaskigt att äta och sen sova. Så är det större chans att få gjort mer imorgon med dagens energi än vad jag kommer få gjort ikväll. Och med detta vill jag önska alla en god natt. Och sådär. Peace! :)

Edit: Ida fick med sig några bilder från årets slinga också. Och jag fick låna dom av henne. Valde att göra dom lite mindre eftersom det bara är mobilkamera. Så ni vet liksom...


Lite längtan, lite plugg

Postat den 28 septemper klockan 17:41 i Vardagssnack,

Jag längtar tills jag blir vuxen. Tills jag också kan skriva på min blogg hur nöjd jag är med livet och bara gör saker jag vill göra. Som 19åring känns det mesta nu ganska jobbigt. Motiverande, fast jobbigt. Min hektiska period jag precis har påbörjat kommer såklart att gå över så småningom (i november rättare sagt), men just nu ser jag inte riktigt ljuset i tunneln -.- Menmen. Att dra sig i kragen emellanåt och leta efter små motiverande detaljer gör allting mycket lättare. Nu ska jag t ex gå upp en vånging och skriva ut ALLA (det är huuur många som helst, återkommer med antal) Lights-papper med information om Alingsås historia, ljusdesigners och ljusinstallationer (kul va?). Och börja studera i räserfart. Ha en fin kväll! :)

Nytt favoritord: Färst

Postat den 26 septemper klockan 22:29 i Vardagssnack,

JÄVLAR. Jag är trött i fötterna. Jag säger detta snabbt för jag är trött också. Jag har varit igång från klockan sex imorses och kom precis hem från "jobbet". Dagen började såklart med skolan och efter det var det dags för "guideutbildning". Jag vet inte om jag vill kalla det jag var på för utbildning direkt men... jag ska ju lära mig så jag kanske inte känner till helt enkelt att det är så det går till ;). Iallafall tog jag bussen direkt hem sen efteråt för att äta i tre sekunder (okej, lite längre.. typ.. 15 minuter) innan jag toh bilen in till stan igen för att gå på mer "guideutbildning". Jag ska nämligen gå guidade turer nu så mycket jag kan så jag kan se och lära. Nog om det. Tillbaka till mina fötter. Dom är varma. Och säkert svullna av utmattning. Att gå omkring i Converse Star hela dagen är inte det ultimata och inte att rekommendera. Bara så ni vet.

Imorgon lär nog dock bli en sån dag med. Jag ska nämligen med min kära kusin Louise till Götet då vi är lediga. Inställda lektioner och kompliteringsdag. Och om ni undrar är jag tjej och kan inte ha på mig jobbigskor på stan... Med andra ord borde jag investera i ett par bra promenadskor kanske.. :) Nepp, nu känner jag att detta redan blivit på tok för mycket text. Och jag borde somnat förlängesedan. Så godnatt på er!

PS. Just det! Idag har jag lärt mig ett nytt ord: Färst. Som i Få - Färre - Färst. Värsta fräna ordet juh! ;)

Gå på tur i Ödenäs #3b

Postat den 25 septemper klockan 14:44 i Vardagssnack,

Oh noo! Ingen vinst idag. Illa! Mammis vann däremot. Vissa har det bra. Det hade varit gött att chilla idag nu men icke. Mycket borde hinnas med:
  • Städa upp lite i mitt rum (Idis kommer och sällskapar mig ikväll)
  • Polisanmäla att kameran är borta...
  • Plugga (ligger efter en del, men det löser sig ;) )
  • Borde studera lite guidematerial
  • Duscha (okar jag verkligen det? hah)
Det är det som ligger närmast i tankarna nu. Typ. Nu måste jag kila! Hejspace :)

Gå på tur i Ödenäs #3a

Postat den 25 septemper klockan 12:00 i Vardagssnack,

Jag fick världens lust att blogga. Jag vet inte vad jag borde säga och jag har inte heller så mycket tid. Jag ville mest knappa på tangeterna och se hur ord bildas på datorskärmen och... ja! Jag är töntig. Sån är jag. Iallafall ska jag, precis som föregående söndagar, gå "Gå på tur i Ödenäs" om bara en liten stund. Kryssa bingorader och njuta av skogen ^^. Ni håller väl tummarna och jag vinner något idag med? ;) Hoppsihejsan!

(Shit, jag är på bra humör idag! just nu!)

Jag kan tänka mig den här årstiden nu

Postat den 23 septemper klockan 20:31 i Vardagssnack,


Ljus i Alingsås

Postat den 23 septemper klockan 13:41 i Vardagssnack,

Ja, eller okej. Egentligen ska vi inte gå händelserna i förväg. Men tanken är att jag jobbar där. Ni förstår, jag har fått material jag ska plugga på och om två veckor ska jag på "uppguidning". Dvs ett prov, typ. För att se om jag kan. Och om jag klarar provet så är jag officiell guide. Så det kanske var lite tidigt att uppdatera detta? Jaja, jag vet inte, strunt samma :) Mer om uppguidningen när det närmar sig.

Igår fick jag en lättare tankeställare. En fundering på om jag draigt mig vatten över huvudet eller inte. Jag fick ett mail häromdagen nämligen om en förfrågan om jag fortfarande var intresserad av att bli guide (jag anmälde mitt intresse lite sent, och på plats då var alla guideplatser fulla). Men om jag var intresserad så skulle jag på mingel, mat och VIPvisning (ja V I P, shit jag är cool ;]) torsdag 22/9 (igår alltså). Själva "ämnet" på mailet var "till nya guider" och därför tolkade jag det där minglet som ett mingel där vi nya guider ska träffa dom andra erfarna guiderna och lära känna varandra och sådär.

MEN ICKE! Väl på plats igår möttes jag av kostymnissar och vinglas, i ett rum med levande musik (piano) och dämpat ljus. Fullt med människor som pratade utländska spårk och fejklog mot varandra och skrattade efter varje mening. "OJ" tänkte jag. "OJ". Jag såg nog ut som någon som sålt smöret och tappat pengarna. Jisses! Som tur var träffade jag Lina, som är en gammal fotbollskompis, som också ska bli ny guide. Så vi kunde se vilsna ut tillsammans!

En stund in i mingelpartyt kom First Grant Hotel med mingelmat (rökt lax format som små bollar uppepå yttepyttebröd, skinkor och wurstar i... hur många sorter som helst, minipajer med någon svampmix). Allt i storlek kan-stoppas-i-munnen-i-en-tugga. Sen fanns det annat också. Typ, bakad potatis och.. jag kommer inte ihåg allt. Strunt samma, ni fattar poängen!

Vid det här laget (fortfarande med idén i huvdet om att träffa dom andra guiderna för att lära känna dom) kände jag mig inte riktigt närvarande! Och rätt som det var, mitt i maten, hälsade en engelskman oss allihopa välkomna (förretsen, vi var 70 pers ungefär) och berättade vad som skulle hända under kvällen. Näst på schemat stod presskonferens. VAD SJUTTON? Hade jag kommit fel eller?

På presskonferensen fick vi träffa alla ljusdesigners från dom olika länderna. Drygt hälften hade knacklig engelska (dom själva trodde dom kunde språket hur bra som helst och pratade på som satan :S), man fattade ungefär ingenting. Okej. Jo det gjorde man. Men en skoldag åtta till fyra och sen direkt till ett shockerande mingelparten följt av en presskonferens gjorde att det inte var helt lätt att hänga med!

När mörket var på sin plats var det dags för VIPvisningen av ljus i alingsås. (Jag tillhör dom första som gått ljus i Alingsås i år! Tji fick ni!) Ännu en gång fick ljusdesign:ersarna berätta om sina tankar och idéer på plats vid sina verk. Det var anings lättare att hänga med då.

Jag tycker iallafall att det verkade trevligt. Mitt i mingelpartyt tänkte att jag antagligen skulle säga hejdå innan jag hunnit säga hej till alla pga av att allt hände så snabbt och så mycket och.. jag skulle inte klarat det tempot. Men väl ute i "spåret" kändes det mycket bättre! Och jag blev väldigt inspirerad av alla ljusinstallationer. Kul! Så nu känner jag mig taggad!

Och det var nog allt om detta för nu. Ikväll ska jag på Workshop med Lightsmänniskorna. Undrar ni över något för ni fråga :)

*Lights in Alingsås (för er som läser och som inte bor Alingsås eller i närheten och känner till detta). Varje höst i Oktober inbjuds sex stycken designers från världen över till att kommer till Alingsås och ljussätta olika delar i Alingsås stad. Såklart kan man gå runt och kolla på ljusinstallationerna själva, men annars kan man gå guidade turer (som jag har fått/ska få jobb som).

*hosthost*

Postat den 23 septemper klockan 11:17 i Vardagssnack,

Jag vaknade med feber imorses. Gött. (Nej, såklart inte!) Jag har nog inte berättat det, men jag har varit sjuk större delen av den här veckan. Hostan har varit förskräcklig och huvudvärk så det står härliga till :( Men det är först idag som febern har varit på mig. Hoppas det går över snarast! Jag har ju fått en nytt jobb (som jag vet att jag inte berättat om. Tar det i ett inlägg senare idag). Det ser ju inte så bra ut att vara borta deta första man gör som nykomling. Tycker jag iallafall. Nu ska jag hosta vidare! Ha en fin dag :)

Någon som hittar felet?





Little people, big world

Postat den 21 septemper klockan 12:00 i Tänkvärt,

Jag är hemma. Jag är sjuk. Jag håller på att hosta ut insidan på mig själv och jag tycker att det är typ bajsjobbigt... Jag har hela natten hosta och hostat och hostat. Och när jag väl somnat så har jag börjat hosta i sömnen och vaknat hostande.. Sketajobbigt :(.

Just nu tittar jag på Little people, big world som är ett program/dokumentär om dvärgar i "stora världen". Man får helt enkelt följa dvärgars liv och se hur dom behandlas av "vanliga" människor. Jag verkligen älskar det programmet!

Precis som alla andra (antar jag?) är jag uppväxt med att man inte får stirra på folk som ser annorlunda ut, t ex dvärgar. Och samtidigt som jag förstår det på något sätt var rätt när man var liten, att inte stirra, så känns det väldigt fel på ett annat plan. Det är som att föräldrar, lärare och vuxna överhuvudtaget inte ville att man skulle titta på sånt som var "fel". Alltså att det faktiskt är fel på dvärgar. Borde man inte istället få barn att inse att det inte är fel på dvärgar? Att alla ser olika ut och det är normalt. Att stirra på sånt som är normalt är ju ändå inte något särskilt. Såklart det är svårt att vända något sådant till något "normalt", särskilt med alla fördomar och sånt som finns. Men det kanske är något att sträva mot? Och tja, det som jag tycker är extra bra med programmet är att man får stirra så mycket man vill och att det faktiskt är meningen med programmet. Dvärgarna är precis som oss, fast korta (ja, jag skrev den meningen för er som inte visste det.. -.- :P).

Och.. ja. Jag kände bara för att säga vad jag tycker. Lite smått.

För övrigt så skriver TLC, dom som sänder programmet: "Little people, big world är en hyllning till att övervinna motgångar, utmana förutfattade meningar och uppskatta olikheter". Heja TLC! :)

Gå på tur i Ödenäs #2

Postat den 18 septemper klockan 15:55 i Utflykter/Resor,

Jaha, men vad gött. Det näst näst senaste inlägget innan detta inlägget handlar om vad jag kommer skriva om två meningar. Det betyder att uppdateringen här på bloggen är på topp, NOT. Idag har jag promenarat "Gå på tur i Ödenäs" och precis som förra söndagen vann jag på skogsbingon. (Jippie!) Tyvärr hade jag ingen kamera med mig denna gången men fotade en bild på mig och Lousie med mobilkameran. Och tja, vi vann varsin chokladkaka. Perfekt att ha till pluggandet lite senasre :) Eller, det får nog bli plugg meddesamma -.- Ingen idé att dra ut på det.

Den svenska ensamheten

Postat den 17 septemper klockan 16:47 i Vardagssnack,


Idag är en såndär grå dag. En tom dag. En dag utan färger som livar upp vardagen. Det är faktiskt ganska gött att bara för en gång skull få ligga i sängen och tycka synd om sig själv utan anledning, och inte behöva anpassa sitt humör till andra. Navid är kung. Jag lyssnar på honom tills öronen blöder [blöör]. :).

"Och vem ska trösta hösten med att säga "snart är vår"?
Mörkret faller lika tungt på oss varje år.
Månen är det enda ljuset, tusen ljusår bort.
Men faller man från höghus då faller man hårt.
Träden saknar sina löv. Något viktigt saknas.
Samma gamla kalla tanke håller oss vakna.
Att vi fryser på vintern är ingen hemlighet.
Men vart ska vi gå med vår svenska ensamhet?"

HH

Postat den 16 septemper klockan 14:36 i Musik/Film/Worldwideweb,

Jag har under ca en halvtimmas tid ökat volymen stegvis så att öronen ska vänja sig. Håkan Hellström bor i mina högtalare nu och gör det han är bäst på ^^. Och för er som är aningens efter: (ursäkta uttrycket men hur kan man inte veta att) Håkan Hellström befinner sig i Götalaborg ikväll och sjunger på Liseberg! Åhh! Snart bär det av mot Alingsås för att möta upp Rasmus innan vi tar tåget mot Götalaborg. Hajdå!

Gå på tur i Ödenäs

Postat den 11 septemper klockan 19:11 i Utflykter/Resor,

Även kallat för vanlig tipspromenad i skogen med skogsbingo. Har varit barnvakt åt min kusin idag och igår och dagen idag tillbringades bl a med tre timmars promenad i skogen. En fem kilometers strecka var uppsnittslad och längs vägen fanns en tipspromenad (för "vuxna") samt skogsbingo (för "barn").

Jag kan ju passa på att meddela att efter en natt med regn så är det väldigt blött i skogen. Gyttja och vattenpölar nästan längs hela vägen. Men det gick finnemang i allafall! Halvvägs blev det fikapaus innan andra hälften påböjades ^^


Och såklart: En bild på dom coolaste! ;)

(PS. Jag och Simon vann varsin vinst på skogsbingon! Vi äger! :) )

Efter regn kommer solsken

Postat den 08 septemper klockan 18:07 i Vardagssnack,

En dag regnade det hemma hos mig. Det var idag. Förresten så har det regnat varje dag nu. Jättemånga dagar. Varifrån kommer allt regn egentligen?

När jag kom hem idag så var det världens finaste regnbåge på himlen, jag har aldrig sett någon så maffig regnbåge i hela mitt liv tidigare. Så jag sprang hem och hämtade mammas kompaktkamera ihopp om att få den på bild, men när jag gick ut igen så har regnbågen försvunnit :(. Tog en bild på paraplyet och regnet medan jag stod ute i typ en kvart och väntade på att regnbågen skulle komma tillbaka.

Sen när det slutade regna och solen kom fram så tröttnade jag och gick hem igen.

(Såhär ser det ut hemma hos mig efter regn..)

VARNING!

Postat den 08 septemper klockan 17:34 i Tänkvärt,

Seriöst, Elin tipsade mig om detta! Tur att jag är informerad nu! :)

Jag har hört att det regnar

Postat den 07 septemper klockan 17:09 i Vardagssnack,

Bokstavligen! Himlen har öppnat sig och det dundrar ner vatten som ett gigantsikt vattenfall. Jag fryser allt när det regnar, så jag fryser nu. Sitter med gosiga morgontofflor och en stor tjock tjocktröja. Och för att berätta om läget lite snabbt så studerar jag nu. Engelska. Vi ska tydligen hålla tal på morgondagens lektion och jag har inte börjat med mitt... Ca fem minuter långt skulle det vara så det är ju ingen dundergrej, men segt iallafall -.-. Hejdå! :)

Måndag kväll

Postat den 05 septemper klockan 21:47 i Vardagssnack,

Jag insåg precis att det inte är sommar mer... Lurigt. Idag har varit en kass dag. Mått illa och varit lite någon annanstans. Trött. Det är väl inte vinterdepressionen som kommer redan? Hoppas inte det! Här är iallafall lite sommar från förra sommaren ihopp om att sommarkänslorna ska komma tillbaka :) Jag förstår inte varför prästkragar klassas som "ogräs". Dom är ju så fina!


Drömmen

Postat den 05 septemper klockan 12:53 i Vardagssnack,

Kameran! Jag hittade kameran! Gissa om jag blev glad?! Sjukt vad jag har saknat den. Självklart hittade jag den på sin plats, fast någon (antagligen jag) hade lagt två handdukar över den.. :S Hm! Menmen, det spelar ingen roll, jag hittade den juh! Och eftersom jag varit utan den så länge vad jag tänkte jag att jag skulle gå ut meddesamma och knäppa några bilder. Så jag gick ut i regnet...

Sen vaknade jag.

Nu ska jag vända upp och ner på huset till jag hittar den på riktigt!

Glädjedryckstest - check!

Postat den 04 septemper klockan 19:56 i Vardagssnack,

Igår tillbringades kvällen med Jocke, Erik och Elin. Elin, jag har saknat dig! Vi hade en liten hemma"fest" och bara var. Precis vad jag behövde. Och det där med glädjedrycken var inte bara nöje; Icke! Jag testade nämligen magen. Se hur den skulle reagera liksom. Det är väl lite lurigt egentligen: att så fort jag slutade äta medicinen mot magkatarren så blev magen bra på studs! Dock ska jag ta det lugnt med det mesta iallafall. För mycket av det goda kanske leder till återfall.

Jag har spenderat dagen genom att vara bakis. Jag sov till tolv, har varit på kalas (och säkert sett dunderpigg ut, not), städat mammas bil och städat akvariet. Nu blire nog film. Och Popcorn! Jag är jättesugen på popcorn.. :). Typ så. Passar på att säga godnatt också. Godnatt! :)

Kastanjnyans

Postat den 03 septemper klockan 18:16 i Vardagssnack,



Hej. Jag passade på att skaffa nytt utseende. För er som inte har koll såg jag ut såhär förut. Jag tyckte det var dags att bli lite höstig nu. Jag har inget mer att säga. Dags att utsätta magen för ett test.. ;). (Ja, bli nyfikna!) Ha en fin kväll!

Det är okej att känna

Postat den 03 septemper klockan 15:39 i Tänkvärt,


♥♥♥

Man kan köpa lycka

Postat den 03 septemper klockan 14:48 i New in,

tvåtusentvåhundertjugonio rixdaler fattigare

Mössa, uggs, hårfärg, brallor, converse, underkläder, tröjor,  shampoo, balsam, linne, sockor, drinkmix, bok, nagellack, nagellacksborttagningsmedel, stiftpennor, stift, målardukar, ring och mascara är bara en del av lyckan jag köpte på Gekås igår när jag var där med mammis. Vad är det med Ullared egentligen? Värsta magsika sagolandet där drömmar går i uppfyllelse. Haha! Okej, kanske lite väl filosofiskt. Men oj alltså! Nästa sommar ska jag lätt söka sommarjobb där! ;) (Om jag inte får något bättre alternativ såklart, men hur stor är den chansen liksom? ;) Daah!)


Sjung ut hjärtat! //Det är stört. Jag var där :")

Postat den 03 septemper klockan 12:01 i Festligheter,

Det finns dom där gångerna när man känner att "Ja! Det är här jag vill vara". Ola Salo, vad ska jag säga? Jag vet inte. Fint, stört, bra. Jag vet att jag är lite efter med att dokumetera det här. Men det är ett fint minne! Om det är några som vill gå miste om hela låten så kan ni kolla från 2:14. Och sen kan ni känna hur jobbigt det är att ha missat detta. Åh, jag vill ha dom hela bunten!


Shitt alltså! Jag blir helt till mig av denna videon. Shitt alltså! Dagen är på nåt sätt räddad (även fast den inte var inom farozonen innan ;) ). Jag ska lyssna sönder på The Ark större delen av dagen. Bara så ni vet. Hoppas ni får en fin dag! :)