Brillorna

Postat den 31 augusti klockan 19:16 i Vardagssnack,


Jag har ju varken visat brillorna eller nya hårfärgen. Dock har håret ljustnat en hel del sedan jag färgade det (vilket bra eftersom det blev så sjukt mörk då). Men här är jag iallafall, en brunett med brillor i matchande färg :-)
Fick även för mig att köpa ett närbildlins-set till mitt 50mm objektiv för ett tag sedan. Hittade denna bilden i kameran när jag testat den linsen där man kan gå närmast. Så... woalla! Blev riktigt fotosugen förut när jag klickade bilden på mig själv så nu ska jag sätta mig med lite mer läxor så jag har hela dagen på mig imorgon att fota ^^

FI4

Postat den 31 augusti klockan 11:28 i Skolsnack,

Var ska jag börja? Eran jag snackat om har definitivt börjat och det känns i alla delar i hela kroppen. Både på gott och på ont. Fullt ös redan från dag ett och jag är redan efter första veckan begravd i hemuppgifter och läxor. På skolan säger lärarna att det liv man har är bara att kasta ut. Tv, radio, vänner, alla datorprogram förutom sin mailen och Word är bara att ta bort. Vi ska helst flytta in i skolan och bo där, dom människor som är i klassen (och övriga elever på skolan) är dom vi ska bilda nya kretsar med. Heh..

Den första veckan har bara bestått av nya intryck, och att gå från säljare på Dressmann (där man står hela dagarna och endast får sitta på lunchen) till att sitta ner timme efter timme är så sjuuuukt jobbigt. Alla myror i hela kroppen väcks till liv och springer omkring överallt. 

Här har vi schemat för dom tre första veckorna och som ni ser så är det inga nådiga pass... Våran första kurs var TEB: Teambuilding, vilket i princip går ut på att umgås med andra. Helt okej kurs ;-). Som ni ser på schemat hade vi lektion till 21 igår, men som jag skrev så vill ju lärarena att vi ska bo på skolan och det är där vi ska hänga så ALLA stannade till 23 sen började några droppa av. Själv var jag inte hemma förrän vid 2 inatt och med det sagt kanske jag knappt behöver nämna att vi hade sjukt kul?

Sen har vi ELA: Ellära, och GMA: Grundläggande matematik. Som sagt så är vi redan begravda i läxor och hemuppgifter så jag vet vad jag ska göra i helgen iallafall.. 

Sammanfattningsvis så är tempot 1000 gånger högre än på gymnasiet (hoppas jag hänger med..), vilket betyder mindre tid för allting annat. Dock är det oväntat superintressant, lärarna (som jag haft hittills) är dom bästa jag någonsin haft! Däremot tar det ju nästan 2 timmar enkel väg att pendla till och från skolan så det är med bloggen är inte lika "självklart längre". Om tempot i lärandet håller i sig blir det nog till att prioritera bort bloggen :-(. Vi får se. Jag har ju bara gått en vecka, med bara två riktiga lektioner, så det kanske blir helt annorlunda efter ett tag. Den som lever får se! Nu ska jag ägna mig åt studierna. 

Ha en bra dag!

Uppdatering

Postat den 29 augusti klockan 20:36 i Musik/Film/Worldwideweb, Skolsnack,

Nämen se vad jag hittade! En liten Disneytjej som jag är så.. Varsågoda! Lite hemskt men.. Roligt, kreativt och mycket skilckligt må jag säga!

Ps. Jag lever. Skolan går finnemang. Tänkta hinna med att skriva en rad eller två till helgen så hörs då! Jag trivs iallafall super än så länge :) 

Skolstart och förberedelser

Postat den 25 augusti klockan 13:54 i Skolsnack, Vardagssnack,

Alltså... Imorgon, *sväljer*, börjar skolan O.o
 
I ärlighetens namn har jag inte förstått det ännu. Jag fick visserligen tackblommor igår på Dressmann för det var min sista dag, så det där med att jag inte ska jobba mer börjar liksom tränga in i skallen nu... Men skola? Jovisst, jag ska börja plugga i höst, men imorgon? Nejdu. Enligt min skalle så är morgondagen en dag som alla andra. En dag då jag ska slappa och inte göra något särskilt.

Men, almanackan säger annat: 9-16 är det som gäller imorgon i skolan. Så nu förbereder jag i fulla muggar som om jag skulle börja 1:a klass. Har lagt fram pennor, sudd, block och rensat väskan så den är ren från allt som jag "kanske kommer att behöva" med som med facit i hand aldrig har används. Men nu är allt som sagt borta. Bara en penna och ett block (okej, jag lurar väl ingen, jag har maaaassa onödigt i väskan fortfarande). Nu ska jag bara plocka fram en "fungerande outfit" så är jag ready to go.

Färg ur hår [check]

Postat den 22 augusti klockan 12:56 i Vardagssnack,

No more blondie. Nu blir det återigen brunt. Lite mörkare än räknat med men då jag är en person som egentligen inte bryr mig särskilt mycket så är det chill. Anledningen till min bruna framtid är ju givetvis att jag är brunett i (hår)botten (heheh ;]) och jag pallar faktiskt inte färga utväxt och ha mig var fjärde vecka som blondin. 

I övrigt väntar jag på samtal från vårdcentralen. Jag har nog inte nämnt det men mina knän känns aningens kaputt. En tid hos en sjukgymnast (eller var dom nu föreslår) är väl det jag är ute efter. Senare är det blodgivning på agendan innan umgänge med Slutzen ^^

Hejspace!

Shoppingmeckat

Postat den 20 augusti klockan 21:06 i Jul, Utflykter/Resor, Vardagssnack,

Jadå! Gekås is on fire! Jag vet, för jag var där idag. Med Slutzen. Jag fyndade massor som alltid. Och mitt sällskap fick med sig en del hem han med :-)

Någon som gluttar på Idol förresten? Ni vet, jag berättade ju att jag och Lovisa såg Bagge när vi var i Kroatien. I kvällens avsnitt (går att ses gratis t.o.m. 27 augusti på tv4play.se) började "Bagge on tour" - ett litet inslag när Bagge är ute i världen och letar idoler som inte är på hemmaplan. Vi får se när/om jag känner igen mig så småningom på tv:n. Tre klipp i introt till inslaget är från vårat hotell iallafall ;) Så, nu kan ni anteckna detta i era intresseböcker! Hejsvej
 

Julkalendern 2013

Postat den 19 augusti klockan 12:38 i Jul,

Man får ju inte halka efter redan innan start. Eller vad säger ni? 

Känn ingen sorg

Postat den 18 augusti klockan 12:19 i Musik/Film/Worldwideweb,

Igår tog bästa mammsen med mig och Johan på Håkan-filmen - Känn ingen sorg. S Å   J Ä V L A   B R A ! Ni som inte sett den: se den! Jag kan ju säga som så att när den kommer ut som fysiskt exemplar så kommer den bli min ^^ 

Jag känner sprudel!

Postat den 16 augusti klockan 11:29 i Vardagssnack,

Åh, detta året har jag kommit på att jag inte är särskilt förtjust i sommaren. Min hatårstid (vintern) har nästan fått sig en konkurrent. Denna sommaren har jag mer än någon sommar tidigare tänkt på julen, mörker, tända ljus, tjocka kläder och någon sorts dvala som vanligtvis drabbar många under vinterhalvåret. Ja, jag ser faktiskt fram emot den där dvalan.

Dom senste dagarna när det åskat, regnat, haglat och temperaturen har lagt sig något känner jag mig piggare än på länge ^^ Yey! Sprudel, glädje, inspiration m.m. är känslorna som just nu väller fram. Det känns faktiskt himla bra! Hoppas att det håller i sig länge! 

Jag har bara lagt det på ett väldigt bra ställe

Postat den 15 augusti klockan 20:02 i Vardagssnack,

Idag var jag på KappAhl och handlade. Kvinnan framför mig i kön skulle visa upp sitt 25%rabattsms men var inte så hajj på sin mobil. Kassörskan fick hjälpa till att ta fram sms:et och under tiden vände sig kvinnan om till mig och skrattade lite generat. Jag såg att hon kände sig obekväm i situationen så jag sa till henne att man kan faktiskt inte vara bäst på allt. Hon såg lättad ut efter det och sen vände hon sig tillbaka för att betala. 
 
Sen var det min tur. Samtidigt som kvinnan - som nyss stod framför mig i kön - fipplade med att få ner plånboken i väskan (och därmed stod precis vid sidan om mig) så sa jag att jag också hade detdär sms:et att visa (så jag också kunde få 25%rabatt). Jag visade sms:et och kassörskan frågade om medlemskortet (vilket man inte behöver ha men man kan samla poäng på det, med det hör inte historien till). "Jag vet faktiskt inte var jag har det" sa jag till henne och hon frågade tillbaka, "Har du tappat bort det?". Självsäkert svarar jag, "Nejdå! Jag har bara lagt det på ett väldigt bra ställe". Kvinnan som stod och fipplade med sin plånbok stannade i sina rörelser och tittade upp på mig och log. Kassörskan också. Sen fortsatte allt som en normalt, jag betalade, gick därifrån och kikade in i några andra butiker innan jag skulle hem igen.

Rätt som det var möttes mina vägar med "KappAhl-kvinnans". Kvinnan hade nu sällskap och precis innan hon såg att det var jag (vi var kanske 2 meter ifrån varandra) hörde jag henne viska ganska högt till sitt sällskap, "Där är hon ju! Henne jag berättade om." och i andetaget efter hejjade båda på mig log brett innan vi passerade varandra.

Med detta sagt ville jag bara meddela att jag tycke det var roligt. Att jag gjort något idag som en annan människa (som jag inte känner) berättat för sina anhöriga. Om man skulle få för sig att tänka igenom den saken så är det ganska tufft ^^ Hejdå!

Utan Internet försmäktar vi i detta hem

Postat den 15 augusti klockan 17:02 i Vardagssnack,

Alltså, det åskade ju ganska rejält för... snart två veckor sedan. Vårat internet försvann då. Och hemtelefon. Det är verkligen sådär klyshigt som man säger det: "Man vet inte vad man hade förrän man förlorat det". Sancka om att ta saker för givet när man väl har det. Som Internet tillexempel. En prata-i-telefon-skygg tjej som jag och har den mesta kontakten via Internet med mina vänner har varit isolerad från den mesta sociala kontakten i snart två veckor. Det är jobbigt! 

Men idag, äntligen!, kom en kille hit och fixade så vi både har telefon och Internet igen! Det var som att komma tillbaka från en semester. Ca 50 olästa mail, över 200 olästa blogginlägg (prenumenerar ju via Bloglovin), man hänger inte med i trådarna på Facebook och allt känns bara väldigt massivt just nu. 

Jaja, under dessa dagarna har jag hunnit rensa lite mycket här hemma (och övriga familjen också) så nu om bara en liten stund ska jag iväg med en full bil med bröte till tippen ^^ Gött att får göra sig av med lite som bara har legat ett himlans bra tag. 

Annars lever jag. Det är skola som börjar nästa måndag(!!!) som har börjat göra mig lite smånervös. Det mesta är chillpill och jag jobbar på. Så nu vet ni det. Hejsvej!

21 dagar

Postat den 05 augusti klockan 13:37 i Skolsnack,

3 veckor kvar till skolan. Vart tar tiden vägen?! Helt plötsligt känner jag med lite stressad. Jag måste hitta någonstans att bo. Jag kan liksom inte pendla två timmar enkel väg (inklusive väntetider) till och från skolan varje dag... Inte någon som känner någon som har något till mig? ^^ 

Specialmåttbeställd ram a la PysselSara

Postat den 04 augusti klockan 15:40 i Kreativitet,

Jag har kommit in i ett krativitets-mode och grejer och har mig hela tiden nästan. Hittar lösningar och gör på mitt egna sätt. Som jag nämde i förra inlägget så köpte jag med mig en bild från Kroatien som jag vill rama in. Måttet på bilden är 32x45cm och det finns verkligen ingenstans där man kan köpa det måttet på en tavelram... Jag har kollat mig omkring på nätet och vill man kan man ju göra en specialmåttbeställd ram och få den hemskickad. Vilket är superfinurligt ända tills man kommer till kassan och ser att det går på ca 500 spänn... Det känns inte riktigt rimligt att köpa en sån ram för att sätta i en planschliknande bild som är köpt för 8€. 

Så häromdagen var jag på Ikea och köpte en för stor tavelram som jag nu sågar isär för att sedan sätta ihop igen. Ramen kostade mig 129, vilket känns helt okej. Dessutom gillar jag att greja och ha mig så detta är ett perfekt pyssel ^^. Just nu ligger ramen i två dela och väntar på att bli ihopsatt - nästa gång ska jag se till att ha lim och häftklamrar hemma innan jag börjar med mina pyssel... Hehe. Lägger väl upp resultatet så fort det blir klart. 

Hejjhejj!

PysselSara

Postat den 01 augusti klockan 22:40 i Kreativitet,

Häromdagen puffade idéen om någon sorts smyckeshållare till mina häng-örhängen upp i skallen på mig. Det färdiga resultatet blev tyyyp som jag tänkt mig - tillräckligt bra för att duga iallafall.
↑ En vacker, pixlig härlig mobilkvällsbild på resultatet! 
 
Tavelramen skulle jag egentligen haft till en bild jag köpte i Kroatien när jag var där med Lovisa. Men lite halvdum som jag är öppnade jag plasten och allting innan jag kollade om ramen var tillräckligt stor.... Det var den inte. Så sen jag kom hem från Kroatien (ungefär) har jag haft en tavelram ståendes.

Men som sagt, idéen om en smyckeshållargrej dök upp. Jag visste att jag hade en bit tapet liggandes från när jag tapetserade om i mitt rum för nåt år sedan. Tapeten klädde jag på bakstycket på tavelramen, sen tog jag några snören som skulle agera själva hängningen och som jag limmade fast på baksidan av backstycket. Sen var det bara att sätta själva ramen på plats, utan glaset förstås, och woalla! Lätt som en plätt!

Så såg baksidan ut. Kanske lättare att förstå med en bild?

Hej augusti

Postat den 01 augusti klockan 13:17 i Skolsnack, Vardagssnack,

Alltså, om 26 dagar kommer jag sitta apnervös i ett klassrum med ca 30 andra människor som dom flesta kommer att träffa varnandra för första gången. Dessa människor kommer jag träffa 5 dagar i veckan i två år. Typ. Om 26 dagar börjar alltså skolan och jag försöker tänka på det varje dag så det ska smälta in. Tyvärr utan framgång. Det känns som vilket sommarlov som helst. Eller som förra sommaren när ingen skola började då jag istället startade min amatörkarriär på Dressmann.
 
Det känns så konstigt att ha kämpat med att få så mycket tider på Dressmann som möjligt, att erbjuda sig alla möjliga sämsta tider i världen för att visa butikscheferna att man faktiskt vill och att man är någon att räkna med, och nu när jag fått in foten och faktiskt fått erbjudanden om ganska mycket jobb (från två olika butiker!) så måste jag tacka nej... Det är jättekonstigt. Det jag kämpat för, den "skiten" jag tagit (som jag i och för sig gillat varenda sekund eftersom jag fått betalt och jag har i och för sig träffat maaaaassa nya bekantskaper men) så måste jag helt plötsligt tacka nej till allt roligt som erbjuds nu inom den världen. 
 
Men missförstå mig rätt: Även om jag gillar att jobba på Dressmann och tycker det ska bli trist att sluta så tror jag att skoltiden kommer bli en era i sig ^^