Gott nytt!

Postat den 31 december klockan 16:48 i Vardagssnack,

Nee-ej men vad sägs som att börja se vad man har för rena kläder att ha på dig ikväll? Egentligen bryr jag mig inte särskilt mycket, men jag tänker att jag kanske borde försöka piffa upp mig lite iallafall så jag inte förstör stämningen för övriga nyårs-firar-gäster. 
 
Och för en gång skull (i december iallafall, typ) ska jag nu berätta lite hur allt hänger samman i mitt liv. Och vad som händer och så. Jo, jag har jobbat. Jobbat jobbat jobbat. På julafton där han jag visserligen komma hem lagom till Kalle Anka, äta lite julmat och få några julklappar innan jag skulle lägga mig för jobb igen dagen därpå. Så det är väl typ det som har hänt sen sist. Och det är typ det som hänt under hela december också för den delen. Jag hann visserligen ta en snabbis med pepparkaksbak i mitten på december. Sen hann jag även klaga lite en vacker dag, mata fåglar och tittat på tomteparaden
 
Jag jobbat VARJE dag (förutom två dagar) i december, det är därför bloggen bl a har blivit lidande. Jag ser fram emot att här med kalla mig själv arbetslös igen!

Hejj! Och gott nytt, peace! 

Ida Olsson is in the air

Postat den 27 december klockan 12:05 i Musik/Film/Worldwideweb,

Det är faktiskt Ida Olsson som är orsaken till mitt bloggnamn: Spara vackra dagar.
 
Lyssna på Spotify

Finne på tungan?!

Postat den 27 december klockan 11:40 i

Alltså.. Jag har fått en finne på tungan(, fast det är säkert en blåsa)! Finnan (läs: blåsan) gör en verkligen medveten om hur mycket man faktiskt rör tungan. Så fort tungan rör sig ömmar halva tungan lite sådär irriterande jobbigt, det kanske inte gör så ont.. Men som sagt: Det är i r r i t e r a n d e !
 
Jag försökte koncentrera mig och verkligen hålla tungan stilla förut, men då kändes det som om att saliven fyllde upp hela munnen på bara någon sekund... Så det var inget att hurra för heller. Nåja, det blir väl till att hålla ut till den försvinner.
 
#i-landsproblem

En sen julhälsning och en god fortsättning!

Postat den 25 december klockan 19:38 i Jul,

PS. Angående julkalendern: Det var dålig respons - och jag vill inte lägga energi på något som ingen bryr sig om. Om någon själ anser att det visst var något intressant med kalendern så kan ju du skriva det, så fixar jag resten av luckorna i efterhand :)

Julkalender Lucka 14

Postat den 14 december klockan 08:00 i Jul,


Pepparkaksbak

Postat den 13 december klockan 22:49 i Jul, Mat/Dryck, Vardagssnack,

Idag har varit en mysig dag. När man jobbar på skola, och det är lucia, då är det så käckt att man får börja dagen med att titta på ett luciatåg. Resten av skoldagen ägnas åt pyssel så idag har varit en riktigt chill dag. När jag kom hem bestämde jag mig för att baka ut all pepparkaksdeg, så det gjorde jag. Kameran fick såklart göra sitt!
sarut9204 @instagram

Julkalender Lucka 13

Postat den 13 december klockan 08:00 i Jul,


Julkalender Lucka 12

Postat den 12 december klockan 08:00 i Jul,


Julkalender Lucka 11

Postat den 11 december klockan 08:00 i Jul,


Fin dag

Postat den 10 december klockan 15:53 i Vardagssnack,

Idag har varit en såndär sjukt fin dag. Vacker. Som i en film. En härlig motljussol och snö som föll som stora vita flingor alldeles långsamt och stilla och tätt och... Jo, jag hatar snö, men ibland kan det vara fint ;). Jag tänkte fota det vackra när jag kom hem, men jag orkade inte gå ut ur huset när jag väl var hemma så jag öppnade ytterdörren fotade ett par bilder och stängde igen... Heh. Min ursäkt är att jag är så sjukt hilmans trött nu när jag jobbar så mycket. Kollade på't häromdagen; Jag är ledig två dagar i december som det ser ut nu.. Men, jag ska vara glad så länge jag har något att göra om dagarna. Rätt som det är är jag väl arbetslös igen... 

Julkalender Lucka 10

Postat den 10 december klockan 08:00 i Jul,


Rådjur

Postat den 09 december klockan 21:12 i

Jag hittade två rådjur på min uppfart häromdagen, så dom fick hamna på bild. Tjolahopp!

Julkalender Lucka 9

Postat den 09 december klockan 08:00 i Jul,

1. Måla med brunt på ett vitt papper och klipp sedan ut runda cirklar (nosar). (Ca 1 cm i diameter.)
2. Ta fram hålslaget och gör hål i ett vitt papper flera gånger. Öppna hålslagen och töm på "hål".
3. Rita svarta prickar (pupiller) på "hålen".
4. Ta sedan polkagrisarna och fäst med lim på ögonen och nosen.
Sen är det bara att klippa piprensarna i valfria längder och sätta på huvudet på polagrisen så den får horn. Woalla!
 
Superbra att hänga i granen, på gardinstången eller att ge bort. 

Instagram-sanning

Postat den 08 december klockan 20:20 i Musik/Film/Worldwideweb,

sarut9204 @ Instagram 

Julkalender Lucka 8

Postat den 08 december klockan 08:00 i Jul,


Julkalender Lucka 7

Postat den 07 december klockan 08:00 i Jul,


Julkalender Lucka 6

Postat den 06 december klockan 08:00 i Jul,

Här kommer några länkar till julfilmer på Netflix: 

Julkalender Lucka 5

Postat den 05 december klockan 08:00 i Jul,

Någon som vill se hela avsnittet och få reda på hur Ulf&Kristina och Jenny firar sina julaftnar?
Här kan du se: Del 1del 2 och del 3.

Julkalender Lucka 4

Postat den 04 december klockan 08:00 i Jul,


Mat vare här!

Postat den 03 december klockan 19:50 i Vardagssnack,

Jahopp, då var fågelmaten serverad hemma hos oss. Fåglarna är glada, och en Sara med kamera som fotar sällan är också glad över att kunna ta bilder på talgoxar och blåmesar som äter. Win-win-situation!

Snö..

Postat den 03 december klockan 13:17 i Vardagssnack,

Igår tänkte jag att jag skulle visa hur mycket snö vi hade fått, man såg inte ens marken på vissa ställen liksom... Och sen tänkte jag att jag skulle visa det för er idag, men nu har det ju snöat asmycket under natten och hela dagen så min tjocka frost-bild är inte mycket att hurra åt nu. Men jag lägger upp den ändå, som lite utfyllnad. H a t a  s n ö !

Julkalender Lucka 3

Postat den 03 december klockan 08:00 i Jul,


1 advent

Postat den 02 december klockan 20:33 i Jul,

Alltså, man funderar ju på hur bra bloggare man egentligen är om man behöver läsa sina egen blogg för att komma ihåg vad det är man har sagt...

Min mamma hittade min peppakakshusbok förresten. PUUH! Tror jag får dela med mig av receptet någon gång här på bloggen. Så OM jag skulle få för mig att tappa bort boken igen, då kan jag kolla i bloggen :)

Annars då? Jag har börjat med en adventskalender. Jag ångrar mig redan för nu förväntar sig alla en lucka om dagen, får se hur det blir med den saken... Men ska göra mitt bästa! Promise. 
 
Jag tänkte att för ungefär asmånga månader sedan att jag behövde ny design på bloggen. Jag löste det genom att tänka att "jag gör en mega-avancerad juldesign (så jag har gott om tid på mig), så kan jag passa på att stilla min julsjuka något också. Jag måste ju lyssna på julmusik för att få till rätta känslan för en juldesign". Gissa hur många juldesigner jag fick gjort? (Ingen..) Sen kom ränderna tvärsöver, så att någonting hände iallafall. Och sedan ränderna dök upp planerade jag att lägga upp den där fantastiska juldesignen 1:a december. Och nej, ingen har missat något (förutom jag då), allt ser precis ut som vanligt.
 
Min första advent bestod av jobb i kyrkan, sen kyrk-/adventskaffe hos mormor innan det var dags att gå hem för att ladda inför nästa adventsfika hos farmor.
 
Hann även med tomteparaden i Alingsås. Två gånger. Bilderna är från två olika ställen.


Julkalender Lucka 2

Postat den 02 december klockan 08:00 i Jul,

Nu är det officiellt vinter. Snön ligger på marken och jag fryser nästan bara jag tittar ut. Så då tänkte jag att man kan behöva något som värmer ut. Varför inte en kopp varm choklad? Och för att göra den varma chokladen lite roligare och juligare kommer nu ett tips:
 

Väkommen hem

Postat den 01 december klockan 17:05 i Jul,

Någon som minns ICAreklamen från 2009 när EMD (Erik, Mattias, Danny) släppte sin julskiva Välkommen hem?
Här kommer en liten uppfriskning ^^


Julkalender Lucka 1

Postat den 01 december klockan 08:00 i Jul,