Blommande te

Postat den 28 februari klockan 20:25 i Vardagssnack,

I alla-hjärtans-dag-present gav jag Johan blommande teer. Jag åkte till Kinabutikens fysiska butik på Odinsgatan och valde ut massa olika sorters blommor. Till mig själv köpte jag Sunrise och jag tänkte det kunde vara kul att se hur den såg ut från att vara en teboll till att bli en blomma. Så.. watch!
Ganska tufft om jag får säga det själv. Teet smakade ayurvediskt, tycker jag, om man nu kan säga så :-P 

Nästan 100 vänner fattigare

Postat den 26 februari klockan 20:14 i

Ibland behöver man gå vidare. Ikväll har jag gjort det genom att "släppa taget" om massa människor på Facebook. 99 vänner fattigare är jag nu. Hah, när jag gick igenom alla mina vänner på Facebook hittade jag människor som jag aldrig ens pratat med. Det är ju bara läskigt att sånna människor kan följa mitt liv... Så nu har människor jag inte pratat med på år och dar försvunnit från mitt cyberliv. Skönt! 

100% Ikea

Postat den 26 februari klockan 18:41 i Vardagssnack,

Jupp. Ljusen, ljusstakarna, sanden i ljusstakarna, vasen, dom två lamporna längst bort i fönstret och gardinerna
- allt från Ikea! 
 

Johan kom hit imorses för att plugga här i stället för hemma hos sig, och jag passade på att städa :). Har även ställt i ordning alla möbler och bytt lampan i taket. Fick även för mig att göra stuvade makaroner idag för första gången i mitt liv. Som liten var det min favoriträtt och jag vet inte riktigt varför jag inte ätit det på flera år... Men som sagt: Idag har jag gjort stuvade makaroner. Dom blev bra, precis som stuvade makaroner ska vara. Tror jag. Dock får jag nog komma på en ny favoriträtt. Mina stuvade makaroner blev väldigt goda om jag får säga det själv, men jag kan komma på många andra rätten som jag tycker är godare. Ni kan anteckna detta i era anteckningsböcker nu...

Just nu

Postat den 25 februari klockan 15:04 i

Jag fick för mig att börja med allting samtidigt. Byta lampa i taket, städa, möblera om, bädda rent i sängen, blogga, titta på film samtidigt som jag skulle ägna dagen till att göra minsta möjliga... Det blev kaos. Nu försvann alla lustar och rummet ser ut som på bilderna... Bah -.- Just nu vill jag bara lägga mig under täcket och ligga där och gömma mig. Och sen när jag känner att jag inte vill ligga där mer ska alla grejer på golvet vara borta, möblerna ska stå på nåt snyggt sätt och allt ska bara vara sådär allmänt perfekt.

Tulpaner

Postat den 19 februari klockan 20:54 i

Efter vitsippor så är mina favoritblommor tulpaner. Hur kan man inte gilla tulpaner liksom? 

Man brukar säga att tiden går fort när man har roligt, och det stämmer! Snart har jag och Johan varit tillsammans i 18 månader(!!!) men inte förrän förra lördagen träffades våra föräldrar för första gången... Hehe. Vart tog det senaste året vägen? Min familj fick iallafall dessa fina blommorna av Johans päron. Och ja, det är jag och nybörjarna som fotar blommor tillsammans. Blommor är bra. Dom står stilla. Inte så svårt att missa med kameran. 

Chaikaffe

Postat den 19 februari klockan 17:30 i Mat/Dryck,



Chaikaffe | 2 port

1 tsk kardemummakärnor
6 kryddnejlikor
6 svartpepparkorn
½ kanelstång
1 cm färsk eller torkad ingefära
1 msk socker eller honung
2 dl mjölk
3 dl nybryggt, starkt kaffe
 
Krossa alla kryddorna grovt i en mortel (eller ha sönder dom på något annat sätt). Lägg sedan kryddorna i vattnet och låt sjuda sakta i ca 10 min. Tillsätt ev mer vatten om det kokar bort. Sila av kryddorna. Tillsätt sockret och mjölken till vätskan och hetta upp. Vill man ha lite skummad mjölk kan man passa på att vispa i mjölken ganska häftigt tills mjölken bli varm. Sen är det bara att hälla kaffet och mjölkblandningen i en kopp och dricka och njuta!

Frühstück

Postat den 12 februari klockan 09:42 i Mat/Dryck,

Woalla! Lyxfrukost idag igen

5 från Ikea

Postat den 11 februari klockan 22:47 i Vardagssnack,

IKEA PS PENDEL | ÅKERTISTEL | ÅRSTID | GOTTIS | BYHOLMA 

Vill ha, vill ha, vill ha!

Alltså, jag tyckte det var jobbigt förr när jag inte hade pengar att köpa det jag ville ha, men nu är inte det problemet. Problemet just nu är att det inte får plats... Jag har faktiskt tänkt på det; Jag kan inte bo i en etta när jag flyttar hemifrån. Eller jo, om det finns ett ordentligt kök så. Men annars så måste det nog faktiskt bli en två:a, minst.. För det första så skulle alla mina grejer som jag har, och vill ha, inte få plats. Och jag gissar att jag skulle bli tokig av att bara vistas i samma rum hela tiden. 
 
Man får faktiskt drömma. Jag blir glad om jag hittar lägenhet så småningom över huvud taget.

En wow-dag!

Postat den 11 februari klockan 14:36 i Festligheter, Vardagssnack,

As figured: Så fort Johan kom igår som var det andra tankar som härjade i skallen, dock tog det roliga slut igår när han åkte hem och då blev allt återigen allmänt jobbigt. Och idag när jag vaknade och skulle byta morgonpeppingkort så möttes jag av denna bild... 
Idag är ingen wow-dag! Imorses när jag vaknade var allt bajsprutt och... ja, jobbigt. Vi behöver inte gå in på detalj. 
 
Sen när allt hade varit extremt-mega-jobbigt i ca två timmar så plingade det till i min mobil. Ett meddelade från facebook. "Jaha, vem är det nu som ska skryta om hur härligt livet är?" tänkte jag och blev faktiskt ännu mer putt... Det var tydligen Henrik Melin som hade skrivit till mig (man ser ju vem det är innan man får fram själva meddelande). "Vem fan är det?!" tänkte jag först, fortfarande asgrinig. "Jag känner ingen sån...". Men jag kände igen namnet från någonstans. Jag läste iallafall meddelandet och på två sekunder växlade humöret från suck-mästarinna till det raka motsatta. "GRATTIS SARA! Du har vunnit två semlor!" stod det i meddelande.
 
YEEEY! WOW! Det var precis vad jag behövde! Alltså, inga semlor, det tycker jag inte om... haha. Men jag vann :D Wihoo! Jag vann, jag vann, jag vann! (Sen att det var slumpen som avgjorde vinnarna har faktiskt ingen betydelse!)

Vilodag

Postat den 10 februari klockan 15:20 i Vardagssnack,

Yes, en filosofisk vilodag är det idag. 
 
Trött, ont, jobbigt: Tre bra ord att beskriva den hittils snart 6 timmar vakna dagen för min del idag. Jag har än så länge befunnit mig mestadels i en horistontell ställning idag. Eller sittandes vid datorn för slösurf... Tur för mig kommer Johan snart, han kan det där med att få mig på hurmör. Hajj!

VARNING!

Postat den 08 februari klockan 13:09 i Tänkvärt,

Om du får ett mail där det står att du ska dra åt helvete, gör INTE det. Det är ett lurmail! Det är asvarmt där. 

En döende Sara

Postat den 07 februari klockan 22:34 i

Jag dööööör!

Historia: Förra sommaren/hösten sökte jag in till Fastighetsakademin i Göteborg för att studera till fastighetsförvaltare, men jag kom inte in. Hela tiden sen dess har jag tänkt att det nog var bra just eftersom jag varit så himlans skoltrött, men att jag helt enkelt för söka in nästa år (alltså i år). Och detta har jag varit supertaggad på, och eftersom det är en utbildning som bara startar på hösten så har jag sett fram jättemycket till februari då ansökningen dit öppnar.

Jag satt precis och tänkte spana in nya ansökningsformuläret på Fastighetsakademins hemsida och upptäcker att "YH-myndighetens godkännande" saknas för att starta en fastighetsförvaltarutbildning. Med andra ord: Ingen fastighetsförvaltarutbildningsstart till hösten...  W T F ? ! 'Välkomna tillbaka hösten 2014'. Bajspruttar...

Kommande vardagar

Postat den 07 februari klockan 17:58 i Vardagssnack,

Detta ska bli min vardag. Eller a, iallafall 4-dagar-i-veckan-vardag. Fast det är klart, det är på helger också... Jaja, start imorgon, fast denna veckan är det bara en dag. Men nästa vecka så, då kör vi åker jag! Eller jag kanske snarare ska säga att med lite tur så blir detta min vardag. Det är inte varje dag jag börjar klockan 11, så bussar/tåg kanske inte går så det passa någorlunda... Menmen, det är ett senare problem! ;-)

En ny grej

Postat den 07 februari klockan 16:45 i Vardagssnack,

Jag har börjat med en ny grej: Att vakna med huvudvärk - Jag är så himlans bra på det! Alltså, verkligen, varje morgon... Och jag har inte ens övat på det förut, och nu så vaknar jag med huvudvärk varje morgon. Hur grym är inte jag?! -.-

Sandvik á la 6 februari

Postat den 06 februari klockan 13:53 i Vardagssnack,

Skotta skotta skotta. Nu ska jag gosa ner mig under täcket och chilla så jävla hårt!

Instagram @ sarut9204

Postat den 04 februari klockan 17:46 i Vardagssnack,

Pink'n'purple, Restaurang Tai Shanghai, nytt Dressmannlager, ny lunchläsning,
krevativ text på xxx-triple berry, pendling, pendlingsmat, längta-till-eget-boende-läsning.

Tjiho!

Postat den 04 februari klockan 14:39 i Mat/Dryck, Vardagssnack,

Nästan två månaders arbete på Dressmann signat och klartt. Lite obekväma arbetstider, lite långt bort, men det visar väl bara att jag faktiskt vill och även om det kommer bli jobbigt för stunden så hoppas jag att det kommer att löna sig i längden.
 
För er som inte känner till det så är det Dressmann i Kungsmässan, Kungsbacka, som vill ha mig. Ca 2 timmar pendling enkel väg (inkl väntetid vid byte av tåg) kommer det att ta. Så som ni förstår behöver jag något att sysselsätta mig med. Någon som har något tips? Tips på böcker, spel, pendlingsmat och whatsoever är hjärtligt välkommet! 
 
Annars? Jag känner mig väldigt tacksam för att mina sjukligheter är över nu när jag läser i hur många andras bloggar som helst att bloggarnas ägare åkt på samma grejer som mig. Men man ska inte ropa hej förräns man hoppat över bäcken... Jag kanske åker på en omgång till O.O
 
Jahopp, då var blogginlägget klart, då saknas bara en bild! Det får bli en bild på min lyxfrukost häromdagen: Bananpannkaka (2 bananer + 1 ägg + 1 msk vatten) med frysta/halvtinade jordgubbar à la stavmixern.