En stilla dag

Postat den 21 septemper klockan 10:16 i Vardagssnack,

Det har blivit mycket skogsbilder det senaste så nu bryter jag av. Idag känner jag att jag bara vill ligga i soffan med huvudet på armstödet och benen på ryggstödet. Mina supergardiener (som man ser ut genom men utifrån ser man inte in [tummen upp]) får förbli fördragna. Kanske ska jag läsa någon bok eller titta på film. Men framför allt dricka kaffe, mhmmm. Raggsockor, flit, tända värmeljus, lugn musik. En stilla dag helt enkelt. 

Dagens promenad

Postat den 20 septemper klockan 18:49 i Vardagssnack,

Det blev milen idag med. Bäst att passa på medan det är fint väder liksom. Dock blev det inte till Lindome som jag planerat för jag hittade en stig på vägen som såg väldigt inbjudande ut så jag valde den istället. Bra val om jag får säga det själv! Lindome lär ju ligga kvar så tar den turen en annan dag.
Någonting annat jag sysslar med är Turf. Jag vet inte om jag berättat om det tidigare, men jag kan ju säga lite kort att det handlar om att man tar zoner och får poäng för dom. Som ni kan se på bilden nedan så är det några flera gröna prickar på den högra bilden, det är efter min lilla promenad. Den vänstra bilden är logiskt nog precis innan jag gick ut idag. Hur tar man en zon så? Jo, man är en liten gubbe som styrs via gps i mobilen. Man ställer sig i en röd zon och står kvar där tills den bli grön. Sen är det bara att traska vidare till nästa zon. En bra aktivitet för tävlingsintriktade typer som behöver motivation att komma ut. (Ladda ner appen Turf och testa vettja!)

Torrekulla

Postat den 20 septemper klockan 12:48 i Vardagssnack,

Det spelar ingen roll åt vilket håll jag går åt, det uppenbarar sig fina promenadstråk och motionsslingor överallt. Igår testade jag en bit på Torrekullaleden och det blev dryga milen innan jag var hemma igen och mörket hade lagt sig. Idag tänkte jag passa på att njuta av detta årets sista sommarväder (enligt Vädret på tv). Tar med mig tågkortet och promenerar nog enkelväg till Lindome och sen tar tåget hem. 
 
Här kommer lite fler bilder från igår.
Bilderna skulle kunna bli lite roligare med lite pill i nåt redigeringsprogram med sitter på min laptop som inte klarar av så mycket mer än officepaketet om den ska behålla en hastighet man inte blir galen på. Men jag tycker nog att bleka mobilbilder är bättre än inga bilder alls.

Skogen i Kållered

Postat den 19 septemper klockan 10:50 i Vardagssnack,

Bildbomb från skogspromenix.
Tog en hel radda med geocashar i en av skogarna jag har här i Kållered samtidigt som jag passade på att se mig omkring. Hittade en helt fantastisk promenadstig med massa fina vyer och många olika sorters skog. Jag trivs verkligen bra med att bo i Kållered. Så mycket skog här, precis som där jag växt upp, och om jag vill bara 15 från centralstation i Göteborg. Nära till allt liksom ^^

Hej Sara

Postat den 18 septemper klockan 21:24 i Vardagssnack,

Hajj. Vad får den äran med massa fjortisbilder på bloggen då? Ja-a... Lite bilder är väl trevligt? Nä.. Det kanske inte är huvudanledningen. Jag klickade omkring på bloggar tidigare idag och råkade komma in på ett inlägg som fångade mitt intresse. Jag kollade igenom hela den kategorin och då och då dök bilder på tjejen som äger bloggen upp. Den här kategorin sträckte sig över fem år och man kunde verkligen se hur hon förändrades genom tid och då tänkte jag att jag vill också kunna se hur jag förändras med tiden. Så ja. Nu ser jag ut såhär: 22 år gammal, inte färgat hår på ett tag, vardagsklädd och nyss hemkommen från skolan. Hoppas man ser någon skillnad (och om jag ens fortsätter blogg om några år) om det blir någon skillnad.

Halsmandeluppdatering

Postat den 15 septemper klockan 17:59 i Vardagssnack,

Nu efter operationen av mina halsmandlar trodde jag att jag skulle slippa allt vad halsont heter. Eller kanske inte slippa helt och hållet, men jag trodde att det skulle begränsa sig till att tillhöra megasjukdomar som inträffar max 1-2 gånger om året. Eller nåt sånt. 
 
Sedan operation, vilket är ganska exakt för en månad sedan, har jag haft feber i två omgångar och halsont till och från hela tiden. Inte riktigt vad jag tänkt... Jag gissar att det bara är en tillfällighet. Jag hoppas att detta beteende kommer gå över snarast. Jag vill sluta oroa mig för hur jag kommer att "må om en vecka" och planera min fritid baserat på "jag kanske behöver ställa in för jag kanske blir sjuk". Det är inte så kul.
 
Jaja, kvällen bjuder på undanröjning av köksbordet med följd av plugg. Höstterminen har dragit igång och jag är tröttare än någonsin. Allt är stört motigt. Jag hoppas att det har med operationen att göra, att kroppen tog aningens stryk av att skäras in, sövas och lödas ihop igen. Men jag (halsen) är läkt nu så jag borde ju piggna till? 
 
Nepp, dags för some work. Ha en fin kväll!

Rösta [check]

Postat den 14 septemper klockan 18:15 i Vardagssnack,

Jag har aldrig varit riktigt intresserad av politik. Visst jag har mina åsikter men jag tror att vem som än vinner valet så kommer Sverige att överleva. Jag känner inget starkt behov av att överföra mina åsikter på någon annan och med tanke på detta så bryr jag mig inte heller så mycket vad dom olika partierna har för huvudfrågor. Därför tycker jag att det här med att rösta är ganska svårt. Det är ju inte direkt så att, jag som måttligt intresserad av politiken, väljer att läsa om alla partierna så fort jag får chansen.
 
Jag tog hjälp av valkompassen idag och gjorde testet där för att veta vilket parti som skulle få min röst. Flera gånger gjorde jag testet dessutom så att det skulle finnas chans för marginaler pga eftertanke och smältning. Men i alla tester så blev resultatet i princip detsamma.
 
Nu är jag precis hemkommen från vallokalen (som passande nog ligger på andra sidan vägen där jag bor). Riktigt skönt att det är över. Nu ska jag fira med en promenix i kvällssolen. 
 

Det där med gatlampor

Postat den 09 septemper klockan 21:05 i Vardagssnack,

 
Jag tycker gatlampor är löjligt tillfredsställande. 
 
Jag kommer ihåg när jag flyttade till Olskroken, jag skrev om gatlampor då med. Om hur fantastiskt det var att kunna gå ut på kvällen, även fast det är mörkt ute. I LOVE IT! Jag är ute nästan varje kväll och tar en kvällspromenad bland gatlamporna här i Kållered och trivs som fisken i vattnet. Massor med promenadstråk och mycket bostadsområden så även om det känns lite oroväckande tomt ibland så känns det ändå tryggt. 
 
Idag kom alla mina paket som jag shoppade häromdagen. En 180 cm rosa laddningssladd till mobilen, ett matchande mobilskal med blommor på och massa spolar till symaskinen. Så nu jäklar ska jag sy. Först ut blir mina gardiner. Just nu är dom på tok för långa så det ska fixas till. Sen har jag lite andra syplaner så spolarna kom verkligen i rätt tid.

Nätshopping

Postat den 06 septemper klockan 09:44 i Vardagssnack,

Så sjukt smidigt att kunna shoppa på nätet. Jag älskar det! Jag har haft några småärenden jag skulle behöva utföra men inte riktigt orkat ta mig tid till att springa runt på stan. Dessutom är jag inte stormförtjust i folksamlingar så att slippa det är flera plus i kanten! Här några saker jag väntar på för tillfället:
 
Snyggaste bildkollaget i paint <3 - Längre laddningssladd till mobilen, mobilskal och färgglada spolar till symaskinen.
 
Dessutom har jag börjat kolla på julsaker man kan börja shoppa. Nu när jag har egen bostad på riktigt finns några fler ställen än mina tidigare jular att julpynta på. Och det skulle ju bli en stor utgift (och en mental tung post) att köpa allting samtidigt där vid jul så lika bra att börja nu tycker jag.

Fredag

Postat den 05 septemper klockan 14:43 i Vardagssnack,

När det var som mest synd om mig efter jag hade opererat halsen fick ju jag för mig att hänga lite på the Body Shop's hemsida och klicka hem lite produkter till mig. Igår fick jag en lapp i brevlådan att det var dags att hämta paketet i servicebutiken här så efter skolan idag var jag och hämtade mitt lilla paket (som var faktiskt var ganska stor och ganska tungt).
 
Jag har inte öppnat paketet än (stor bedrift där Sara, bra jobbat!). Jag kommer nog inte ihåg allt jag fick med mig i varukorgen men av det jag minns så är jag inte i behov av något av det just på stört. Så jag tänkte vänta lite med att öppna det tills en dag då allt känns lite motigt. Så kan paketet göra lite nytta även då.
 
Nu väntar en powernap och lite kurering. Har haft magknip och huvudvärk större delen av dagen så.... Ja. Får se hur jag ska lösa detta. Hejsvej.

Åter till vardagen

Postat den 03 septemper klockan 14:13 i Vardagssnack,

Direkt ur mobilen

Jaha ja, första dagen i skolan avklarad. Många kommentarer om att jag låter annorlunda, många som är positivt överaskade över att det inte tog så lång tid för mig att bli frisk. Jag kan väl inte annat än att hålla med. Jag har inte pratat så mycket om halsen dom senaste dagarna så jag kör en snabb sammanfattning nu. Dom tre till fyra senaste dagarna så gick det jättefort i min tillfrisknandeprocess. Visst, det låter fortfarande roligt (läs: annorlunda) när jag pratar, men annars känner jag mig pigg och kry igen. Äter fortfarande värktabletter vilket jag ska fortsätta med ett tag till. Men annars är jag nog frisk nu.
 
Nu blir det till att dra igång med effektivaste sida. Får besök i form av en efterlängtad Lovisa om en stund och innan det behövs röjas upp lite och så ska jag göra matlådor. Hare gott! Haj.